Cum să încheie o prietenie de-a lungul vieții

Terminând o prietenie cu cineva cu care ai fost prieten cu mult timp nu este ușor. Dar nu vă faceți griji! Atâta timp cât rămâi la planul tău, vei fi bine. Rezumați motivele pentru a termina prietenia într-un paragraf. Asigurați-vă că repetați ceea ce doriți să spuneți în fața oglinzii. Apoi intenționați să vă întâlniți pe prietenul dvs. undeva privat să vorbească. Odată ce ați încheiat prietenia, fiți fermi în decizia dvs. și găsiți sprijin din partea prietenilor apropiați sau a membrilor familiei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Decizia ce să spună
  1. Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții pasul 1
1. Identificați și scrieți motivele. Identificați-vă sentimentele și motivele pentru că doriți să încheiați prietenia. Notați motivele pe o foaie de hârtie. Când vă scrieți motivele, asigurați-vă că utilizați declarații "I", în loc de declarații "You".
  • Schimbarea sau dorința de a vă deplasa într-o nouă direcție cu viața dvs. ar putea fi motive legitime pentru ruperea prieteniei.
  • Simțirea ca și cum ați fi fost profitați de o perioadă foarte lungă de timp este un alt motiv legitim pentru a pune capăt prieteniei.
  • Nu fiți capabili să aveți încredere în prietenul dvs. pentru că ei v-au mințit în numeroase ocazii ar putea fi, de asemenea, un motiv pentru a pune capăt prieteniei.
  • Având interese incompatibile sau conflictuale, morale sau idealuri ar putea fi, de asemenea, motive pentru a termina o prietenie de-a lungul vieții.
  • Care se depășesc unul pe altul. Nu mai ai nimic în comun.
  • Imagine intitulată End o prietenie de-a lungul vieții Pasul 2
    2. Anticipați reacția prietenului tău. Pune-ți în pantofii prietenului tău. Prietenul tău poate fi total surprins de conversație sau să se simtă întristat și să înceapă să plângă.Sau poate că vor deveni frustrați, defensivi sau ostili. Înțelegerea modului în care prietenul dvs. va reacționa va ajuta să înscrieți conversația.
  • De exemplu, încercați să începeți conversația pe o notă pozitivă sau să începeți cu Discuție mică veselă dacă credeți că prietenul dvs. poate plânge sau deveni defensiv.
  • Dacă credeți că prietenul dvs. se poate supăra, începeți să le spuneți cât de mult îi respectați ca pe o persoană. Dar spune-le numai dacă vrei să spui asta. Dacă ți-au rupt încrederea sau au profitat de tine, atunci s-ar putea să nu mai respectați.
  • Imagine intitulată End o prietenie de-a lungul vieții Pasul 3
    3. Repetați conversația. Notați un paragraf sau două dintre ceea ce doriți să spuneți și cum doriți să spuneți acest lucru. Repetați ceea ce doriți să spuneți în fața unei oglinzi. Practicarea în fața oglinzii vă va ajuta să vă simțiți și să vă simțiți încrezători în motivele dvs. pentru a termina prietenia.
  • Dacă aveți un partener de încredere sau membru de familie, utilizați-le ca o placă sonoră. Pretindeți ca și cum ar fi prietenul dvs. și repetați ceea ce veți spune. Ei vă vor putea spune cum vă sunați și dacă mesajul dvs. se apropie de modul în care doriți.
  • Metoda 2 din 3:
    Având conversația
    1. Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții pasul 4
    1. Întâlniți cu ei în mod privat. De când ruperea cu un prieten de-a lungul vieții este un subiect sensibil, încercați să vă întâlniți pe prietenul dvs. undeva în mod privat. Faceți acest lucru mai ales dacă credeți că prietenul dvs. poate deveni foarte supărat. Sunați-i pe prietenul dvs. și întrebați-i dacă au timp în timpul săptămânii să se întâlnească la parc sau la domiciliu.
    • Ai putea spune, "Vă puteți întâlni la locul meu pentru cafea oricând în această săptămână? Am ceva important Vreau să vorbesc cu tine."
  • Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții pasul 6
    2. Începeți pe o notă pozitivă. Începeți prin evidențierea vremii bune pe care le-ați avut împreună și prietenul dvs., chiar dacă relația a făcut o întoarcere mai recent. Apoi începeți să vă spuneți prietenului dvs. ceea ce ați repetat mai devreme în acea săptămână. Alternativ, începeți cu discuții mici, cerându-le cum a mers săptămâna lor înainte de a lansa în discursul dvs.
  • Ați putea începe prin a spune: "Am fost prieteni de peste 10 ani și de-a lungul acelor ani, am făcut niște amintiri minunate împreună. Dar am vrut să vorbesc cu tine despre altceva astăzi."
  • De asemenea, ați putea spune, "Ai fost un mare prieten pentru mine de-a lungul anilor, și eu sunt foarte recunoscător pentru asta. Cu toate acestea, am luptat mult în ultima vreme și nu cred că se va schimba în curând."
  • Încercați să spuneți, "Prietenia noastră a însemnat mult pentru mine de-a lungul anilor, dar cred că începem să crească în direcții diferite."
  • 3. Fi direct atunci când îi spui prietenului tău că vrei să termini prietenia. Pentru că ați fost prieteni cu această persoană de foarte mult timp, ei nu vă pot lua în serios la început. Sau, ei pot simți că pot repara lucrurile. De aceea trebuie să fii direct atunci când terminați prietenia.
  • Ai putea spune, "Din cauza motivelor pe care tocmai le-am menționat, simt că prietenia noastră sa schimbat foarte mult. Nu mă mai simt aproape.
  • Încercați să spuneți, "Prietenia noastră sa schimbat de când mi-ai rupt încrederea, așa că nu cred că vreau să fiu prieteni cu tine."
  • De asemenea, ați putea spune, "Simt că bunătatea mea a fost profită de prea mult timp și nu mai pot rezolva asta. Nu vreau să fiu prietenul tău."
  • Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții Pasul 7
    4. Dați-le spațiu. Odată ce ați terminat, dați prietenului dvs. câteva minute pentru a procesa totul. Ieșiți și dați-le spațiu pentru ca ei să-și adune gândurile. Înțelegeți că ei se vor simți vulnerabili și răniți. Dacă au ceva de spus, le ascultați și spuneți-le că înțelegeți că ei se simt supărat sau trist sau ambele.
  • De exemplu, "înțeleg că te simți nebun. Acest lucru este foarte greu pentru mine."
  • De asemenea, ați putea spune, "Aș vrea ca acest lucru să fie mai ușor, dar acesta este modul în care trebuie să fie. Îmi pare foarte rău."
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de consecințele
    1. Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții pasul 8
    1. Stați la decizia dvs. Prietenul tău poate încerca să apeleze, să scrie sau să-ți e-mail o săptămână sau două după aceea. Fi fermi în decizia dvs. și încercați să nu răspundeți dacă doriți ca prietenia să se încheie. Pe de altă parte, prietenul dvs. poate deveni răzbunător și începe să răspândească zvonuri despre dvs. sau să încercați să transformați prietenii reciproci împotriva dvs.
    • Dacă prietenul dvs. acționează în răzbunare, nu dați sub presiune și nu cereți scuze sau încercați să inversați lucrurile. Amintiți-vă că ați terminat prietenia din motive bune.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei prietenii de-a lungul vieții Pasul 9
    2. Ia ceva timp pentru a vă întrista pierderea. Chiar dacă tu ești cel care sfârșește prietenia, asta nu înseamnă că nu te vei simți trist, supărat sau singură după ce relația sa încheiat. În loc să vă izolați sau să vă reprimați sentimentele, găsiți o modalitate de a le exprima.
  • Discutați cu un prieten de încredere sau membru de familie despre ce sa întâmplat. Ei ar putea să vă ajute să lucrați prin sentimentele dvs. și să vă dați sfaturi despre cum să continuați cu viața dvs. fără prietenul dvs.
  • Jurnalizarea este, de asemenea, o modalitate excelentă de a lucra prin sentimentele dvs. pentru a afla cum să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții pasul 10
    3. Concentrați-vă pe alte prietenii. Odată ce ați făcut timp pentru a vă procesa sentimentele, concentrați-vă pe crearea de noi prietenii. Alăturați-vă unui grup de voluntariat sau unui grup de biserice sau unui alt grup de interes pentru a întâlni oameni noi.
  • Luați în considerare realizarea unei liste a trăsăturilor pe care le prețuiți într-o prietenie. Începeți să acordați atenție persoanelor care sunt compatibile cu aceste trăsături.
  • Alternativ, invitați o cunoștință la cafea sau să tratați un prieten pe care nu l-ați văzut în timp de prânz la prânz pentru a prinde în sus.
  • Imagine intitulată End o prietenie de-a lungul vieții Pasul 11
    4. Încercați să evitați bârfele despre prietenul dvs. Din respect pentru prietenul tău, ține-ți conversația privată. Este bine să spuneți unui partener de încredere sau unui membru al familiei. Cu toate acestea, încercați să evitați bârfele despre prietenul dvs. cu noii dvs. prieteni sau cunoștințe.
  • Amintiți-vă că tot ceea ce spui poate să se întoarcă la prietenul dvs., sporind sentimente de resentimente sau furie.
  • Imagine intitulată încheie o prietenie de-a lungul vieții pasul 12
    5. Fi cordial dacă le vedeți în public. Alergând în ex-prietenul tău este inevitabil. Când se întâmplă acest lucru, nu le ignorați. Este bine să spunem hi și să le întrebați cum fac ei. Dar încercați să păstrați conversația scurtă.
  • Dacă intrați în persoană este inevitabilă, ca la locul de muncă, încercați să păstrați interacțiunile la minimum. Dacă prietenia nu sa încheiat bine, este posibil să aveți nevoie să vorbiți cu șeful dvs. pentru a vedea dacă puteți schimba departamentele sau lucrați cu un set diferit de oameni.
  • Avertizări

    Dacă prietenul dvs. a fost violent sau abuziv, luați în considerare trecerea înapoi și având mai puțin contact pentru a evita o confruntare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar