Cum să se ocupe de un prieten curajos

Dacă prietenul tău este în mod constant de bragging, s-ar putea să te simți supărat. Chiar dacă vă iubești foarte mult prietenul dvs., este posibil să nu puteți face față cu o singură apăsare. Uneori, s-ar putea să nu simți nici măcar că prietenul tău îi pasă de tine deloc. Un prieten care se laudă prea mult nu poate fi conștient de modul în care acțiunile lor afectează pe alții. Prin coping cu acțiunile lor în moduri pozitive, vă puteți repara prietenia.

Pași

Metoda 1 din 3:
Controlul acțiunilor dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten de îndrăzneală Pasul 1
1. Schimba subiectul. Uneori redirecționarea conversației poate reduce comportamentul de brățară. Dacă prietenul dvs. începe să lovească, schimbați subiectul la ceva ce găsiți atât interesant. Poate că ați putea vorbi despre o clasă pe care o aveți și o carte pe care o iubiți. Ați putea chiar să complimentați un prieten reciproc și să încurajați prietenul de îndrăzneală să-l laude pe alții.
  • Dacă prietenul tău transformă în mod continuu conversația înapoi la ei înșiși, spune politicos că nu vrei să vorbești despre asta acum. Nu trebuie să le spui de ce.
  • Ai putea spune, "Foarte cool, Jacob! Hei, ai văzut remorca pentru acel film super-erou încă? Se pare destul de minunat. Ce fel de filme vă place?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de îndrăzneală Pasul 2
    2. Evitați concurența cu ei. Dacă prietenul dvs. este întotdeauna în sus, puteți simți nevoia de a vă lăuda înapoi. Acest lucru va agrava problema: prietenul dvs. va dori să fie cel mai bun dvs. și veți simți și mai furios. Când simțiți nevoia, țineți limba. Înclinarea la nivelul lor nu va ajuta.
  • Nu minți niciodată despre realizările dvs. într-o încercare de a le mai bine. Chiar dacă nu aflăm, probabil că vă simțiți rău pentru minciună.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 3
    3. Stabiliți un exemplu pentru prietenul dvs. Dacă observați că vă lăudați, corectați-vă cu voce tare și evitați să vă loviți în viitor. Ne cerem scuze prietenului tău și spune ceva de genul ăsta, "Nu mi-am dat seama că m-am îndrăgostit. Voi încerca să nu fac asta în viitor. Știu că oamenii se simt rău." Dacă faceți un efort de a vă opri, prietenul dvs. ar putea urma exemplul.
  • Chiar dacă prietenul tău știe că au o problemă, s-ar putea simți prea jenat să-și schimbe comportamentul. Știind că alte persoane se luptă și cu ea, le pot împinge spre îmbunătățire.
  • Nu vă lăudă în scop doar pentru a vă auto-corecta. Acest lucru este agresiv pasiv. Prietenul tău nu poate să ia în mod necesar un indiciu, dar ei pot ridica mânia ta. În schimb, deveniți conștienți de propriile obiceiuri de brățară.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 4
    4. Nu vă insultați prietenul. Oamenii adesea nu-și dau seama de modul în care bragging-ul lor doare pe alții. Prietenul tău ar putea să nu vrea să-ți rănească sentimentele. Tratați-le cu amabilitate și cu respect. Ganging-ul împotriva lor nu va rezolva problema.
  • Dacă prietenul tău se bate ocazional, încercați cel mai bine să fiți înțelegeți. Toată lumea vrea să se laude din când în când. Cu toții vrem să împărtășim realizările noastre și punctele mele de viață ale vieții noastre cu prietenii și familia.
  • Dacă prietenul dvs. subliniază punctul în care au obținut sau au primit ceva pe care îl puteți avea sau nu, nu este bine. În acest caz, aveți o conversație adecvată pentru a spune prietenului dvs. cum vă simțiți.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 5
    5. Schimbați modul în care îi complimentați. Modul în care le laudă poate fie să întărească sau să-și piardă comportamentul de bătaie. Completează acțiunile lor mai degrabă decât ei. Zicală, "Tu ești atât de uimitor!" le poate da stimulente pentru laudă în viitor. În schimb, spuneți, "Ai facut o treaba buna!" Ea pune accentul pe acțiune, nu pe ei și îi încurajează să muncească din greu.
  • Dacă prietenul dvs. este pescuit de laudă, nu trebuie să le complimentați. Tratați-le cu amabilitate, dar puneți atenția asupra altui altceva în afară de acțiunile lor.
  • S-ar putea spune, de exemplu, "Apreciez cât de mult efort ați pus în proiectul de grup, Becca. Nu am fi putut face-o fără persistența ta."
  • Metoda 2 din 3:
    Vorbind-o
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 6
    1. Spune-le că le iubești pentru ei înșiși. Unii oameni se laudă pentru că se simt nesigur și simt că alții îi vor iubi doar dacă sunt uimitoare. Spune-i prietenului tău că îți pasă de ei, indiferent de ce. Explicați-vă că nu sunteți genul de persoană care să judece pe cineva pentru succesele sau posesiunile lor și că ceea ce contează pentru tine este inima lor.
    • Faceți un efort să vă spuneți prietenului dvs. cât de mult vă pasă și să le complimentați pe lucruri mici. Ai putea spune prietenului tău, de exemplu, "Dakota, chiar mi-a plăcut să petrec timpul cu tine astăzi. Ești minunat să vorbești."
    • Odată ce știu că nu sunteți impresionați de braggingul lor, ei se pot simți inconfortabil în jurul vostru în viitor.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de îndrăzneală Pasul 7
    2. Promovați o atmosferă sigură când vorbiți cu ei. Adesea, oamenii care se laudă sunt mai puțin încrezători în sine decât apar. Prietenul tău ar putea să-l bată pentru că se simt nesigur în jurul tău. Construi un spațiu sigur în conversațiile dvs. unde tu și prietenul tău se pot exprima autentic.
  • Crearea acestui spațiu sigur depinde de atitudinea dvs. Dacă vă apropiați de compasiune, acest lucru va arăta și prietenul dvs. se va simți confortabil. Dacă vă simțiți supărat în jurul lor, ei vor simți și acest lucru și vor deveni mai nervoși.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 8
    3. Aborizați-vă prietenul despre lovirea lor. Dacă nimic altceva nu funcționează, discutați cu privire la modul în care comportamentul lor doare. Spune-le că vă simțiți înstrăinați atunci când vă simțiți sau că vă simțiți că nu le pasă de tine. Întrebați-le dacă ar putea fi mai conștienți de comportamentul lor.
  • Evitați să vă confruntați cu confruntarea. În loc să punem vina pe ele (e.G.: "Te laudă prea mult!"), pune accentul pe sentimentele tale (e.G.: "Mă simt rănit când o uit la ceea ce spun.")
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de vânătoare Pasul 9
    4. Vorbiți clar despre îngrijorarea dvs. În timp ce s-ar putea să vă simțiți tentați să menționați vag, cât de mult vă urâți, prietenul dvs. ar putea să nu ia indicii.
  • Spune ceva de genul, "Hei, Henry, putem vorbi? Nu sunt sigur dacă sunteți conștient de acest lucru, dar m-am simțit rănit când ați început să vorbiți despre câinele dvs. după ce v-am spus câinele meu tocmai a murit. Ma făcut să mă simt ca și cum nu mi-ai acordat atenție. Simt că vă ascult când vorbim. Vă rog să mă ascultați?"
  • O altă abordare este de a începe o conversație cu prietenul dvs. despre modul în care se simt atunci când sunt în jurul celorlalți care se laudă. De exemplu, spuneți: "Cum ați simțit a doua zi când toate Jack ar putea vorbi despre noaptea trecută a fost noua lui mașină roșie."Dacă prietenul tău spune:" Frustrat ", sau" deranjat ", vorbesc cu ei despre cum ați avut experiențe similare cu ei și furnizați exemple.
  • Metoda 3 din 3:
    Trecând departe
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 10
    1. Întrebați-vă dacă relația este sănătoasă. Dacă nu funcționează altceva, puteți lua în considerare limitarea sau încheierea prieteniei. Lăsarea unei prietenii este o decizie gravă. Gândiți-vă cu atenție despre prietenia dvs. și dacă merită să țineți cont, sau dacă aveți nevoie de timp departe de ele.
    • Tu și prietenul tău ar putea trece printr-un patch dur. Prietenul tău a fost întotdeauna tipul unic? Dacă nu, s-ar putea lupta în viața lor personală. Amânarea terminând prietenia până când știi ce se întâmplă.
    • Se confruntă cu întrebările dure. Cum vă simțiți când sunteți în jurul lor? Această persoană vă aduce cel mai bine sau cel mai rău? Îți pasă de ei și îți pasă de tine?
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de vânătoare Pasul 11
    2. Dați-vă spațiu. Dacă nu mai doriți să fiți prieteni, separați temporar de ei.Gândiți-vă cum vă simțiți. Te simți mai bine sau mai rău? Le lipsește? Cum doriți să continuați?
  • Lasă-i pe prietenul tău să știe. Spuneți-le scopul și durata pauzei dvs. și răspundeți la orice întrebări pe care le au. Dacă le ignorați pentru că nu există niciun motiv, ei se pot simți confuzi.
  • Spune ceva de genul, "Kelsie, apreciez prietenia noastră, dar credem că am putea avea nevoie de un spațiu. Am nevoie de timp să mă răcesc și să mă gândesc la prietenia noastră. Putem să luăm o pauză unul de celălalt pentru câteva zile? Dacă aveți întrebări, aș fi fericit să le răspund."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de bragging Pasul 12
    3. Încheie prietenia, dacă este necesar. După pauza dvs., reveniți la decizie cu un cap clar. Dacă te-ai simțit mai fericit în timpul separării tale, terminând că prietenia ar putea fi cea mai bună.
  • Nu ignorați persoana. Nu trebuie să vă angajați cu ei, dar merită respectul de bază.
  • Spune-le decizia ta. Dacă le eviți cu aparent nici un motiv, ei se pot simți răniți. Păstrați sentimentele lor în minte și evitați să le insultați.
  • Ai putea spune, "Robin, am apreciat prietenia ta, dar cred că ar fi mai bine dacă ne petrecem mai puțin timp împreună. Când te laude, mă simt ca și cum nu-mi pasă de mine. Știu că am vorbit despre asta în trecut, dar nu cred că nici unul dintre noi sa schimbat după ce am vorbit. Ești o persoană minunată, dar cred că s-ar putea să nu funcționăm bine împreună. Cred că ar fi o idee bună dacă ne petrecem mai puțin timp în jurul celuilalt. Este în regulă?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de îndrăzneală Pasul 13
    4. Mergi mai departe. Când ai fost rănit de un prieten, sentimente dureroase ar putea persista. S-ar putea să simțiți furie, durere sau un sentiment profund de pierdere. În cazul relațiilor dureroase, distanța este cea mai bună medicament. Faceți tot ce trebuie să mergeți mai departe. Blocați numărul lor și evitați să petreceți timpul în jurul lor.
  • Dacă vechiul tău prieten vă contactează, nu răspundeți mai mult decât este necesar. Fi politicos, dar evitați căderea în obiceiurile vechi.
  • Nu reacționați dacă vă insultă în persoană sau prin intermediul social media. În schimb, lăsați un prieten apropiat, și spuneți unui adult de încredere dacă sunteți minori. Ele vă pot ajuta să vă ocupați de situație.
  • Prietenul tău ar putea să-și dea seama cum comportamentul lor afectează pe alții și își cere scuze mai târziu. Depinde de dvs. dacă doriți să reaprindeți relația: nu vă lăsați să vă preseze în ea dacă nu sunteți gata.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că puteți măsura numai valoarea dvs. de sine. Acțiunile sau cuvintele altor persoane nu spun nimic despre potențialul dvs., nici nu trebuie să-ți scade stima de sine. Păstrați bragging în perspectivă.
  • Nu-i bandă pe prietenul tău sau să-ți întorci alte persoane împotriva lor. Nu trebuie să vă apropiați de toată lumea, dar fiecare persoană merită respect. Bullying prietenul tău de bătaie nu va ajuta.
  • Stai calm. Prietenul tău te-ar putea face să te simți supărat, dar să-i dai afară, nu-i va schimba. Îndepărtați-vă din situație dacă nu vă puteți controla furia.
  • Avertizări

    Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să terminați prietenia. Nu vă învinuiți. Dacă prietenul tău de bătaie prezintă un comportament toxic, merită să ai spațiu. Păstrați-le la distanță pentru propria sănătate emoțională, dacă este necesar.
  • Evitați să vă jucați jocurile. Dacă vă lăudați înapoi, ambele comportamente vor deveni un ciclu vicios. Ai putea ruina prietenia fără sens. Găsiți modalități mai sănătoase de a face față.
  • Nu fiți rău prietenului dvs., chiar dacă decideți să mergeți în moduri separate. Oamenii se laudă din diferite motive, iar prietenul tău ar putea lupta cu nesiguranță. act compasiune spre ei, așa cum ați altcineva.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar