Cum să vă mângâiați prietenul

Când lucrurile merg prost, mulți oameni se întorc la prietenii lor pentru confort și sprijin. Ești genul de persoană pe care prietenii tăi încredere să fie acolo pentru ei când se simt în jos? Dacă nu sunteți sigur, nu vă faceți griji - oamenii confortabile este o abilitate pe care o puteți învăța. S-ar putea să vă simțiți ciudați sau nervosi despre mângâierea unui prieten trist la început, dar cu puțină practică, nu va trebui să vă faceți griji că spuneți ceva greșit sau faceți mai rău situația. Când unul dintre prietenii tăi este supărat, ajutați-i prin faptul că sunt acolo pentru ei, găsind lucrurile potrivite de spus și evitarea greșelilor comune.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cum să vă sprijiniți prietenul
  1. Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 1
1. Ecartament cât de supărat este prietenul tău. Conforta prietenul tău în funcție de cât de supărat pare să fie. Dacă par să fie foarte tulburi, ar putea fi nevoie de mai mult efort din partea dvs. pentru a le ajuta. Dacă ceva îi deranjează, dar ei nu sunt prea supărați, să fie acolo pentru ei fără a reacționa.
  • S-ar putea să vă deranjați mai mult prietenul dvs. dacă reacționați prea mult sau sub reacționați la problema lor, astfel încât să utilizați comportamentul lor ca ghid pentru modul de a continua.
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 2
    2. Aflați ce este greșit. Înainte de a spune ceva, încercați să vă dați seama ce este problema. Acest lucru vă va ajuta să știți ce să spuneți și ce să nu spuneți. Dacă încercați să discutați cu prietenul dvs. fără să știți mai întâi situația, ați putea ajunge cu piciorul în gură.
  • Spune ceva de genul: "Ce se întâmplă?"Sau" Vrei să-mi spui ce sa întâmplat?"
  • Dacă prietenul dvs. este prea supărat pentru a vorbi, nu le împingeți pentru o explicație. Stai cu ei până când se calmează. Prezenta dvs. va fi reconfortantă, chiar dacă nu spui prea mult.
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 3
    3. Dă-ți prietenului o îmbrățișare. O atingere bună va face minuni pentru prietenul dvs., chiar dacă nu știți ce sunt supărați. De asemenea, puteți să vă puneți brațul în jurul prietenului dvs. sau să le îndoiți ușor pe umăr.
  • Dacă prietenul dvs. nu-i place îmbrățișările, nu forțați unul. Stați lângă ei și păstrați-i compania. Spune ceva de genul: "Voi sta aici cu tine."
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 4
    4. Lăsați prietenul tău. Dacă prietenul tău trebuie să-și ia tristețea sau furia, lăsați-i. Acordați atenție și nu întrerupeți. Să le încurajeze să se exprime pe deplin.
  • De exemplu, ați putea spune: "Spuneți-mi mai multe despre asta" sau "Cum te face să te simți?"În timpul pauzelor, ați putea adăuga ceva de genul", ascult."
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 5
    5. Doar asculta. Prietenul tău are nevoie de cineva să-l asculte compasional cu ei chiar acum, deci concentrați-vă că faceți asta. Fiți răbdători și non-judecători. Încurajați-i să continue să vorbească atâta timp cât au nevoie. Nu acționați plictisit sau încercați să schimbați subiectul.
  • Puneți telefonul dvs. în modul silențios, astfel încât dvs. și prietenul dvs. nu veți fi întrerupt.
  • Dacă aveți nevoie să ajungeți la o întâlnire sau nu sunteți într-un mediu bun pentru a vorbi, lăsați-l ușor pe prietenul dvs. să știe spunând ceva de genul: "Cred că ar trebui să vorbim în altă parte" sau "putem continua acest lucru mai târziu? Trebuie să merg undeva, dar mă voi întoarce cât mai curând posibil."Asigurați-vă că prietenul dvs. înțelege că într-adevăr doriți să le ascultați.
  • Metoda 2 din 3:
    Cum să știți ce să spun
    1. Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 6
    1. Empatizați cu prietenul dvs. Încercați să vă puneți în pantofii prietenului dvs. și să vă cunoașteți prietenul dvs. că înțelegeți emoțiile lor. Spune ceva de genul: "Sună atât de rău", sau "" Trebuie să vă simțiți dezamăgit."
    • Nu spuneți "Știu cum vă simțiți" pentru cineva care este supărat, deoarece poate părea respins. Arătați-vă empatia prin numirea unor emoții specifice în schimb.
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 7
    2. Afirmă sentimentele prietenului tău. Validați emoțiile prietenului dvs. pentru a le ajuta să se simtă mai puțin singuri. Spune ceva de genul: "Este bine să fii supărat în legătură cu asta," sau "oricine din pantofii tăi s-ar simți trădat chiar acum."
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 8
    3. Adresați-vă prietenului dvs. ce au nevoie. Dacă nu știți cum să vă ajutați prietenul, întrebați. Spune-le că vrei să se simtă mai bine și ești dispus să faci tot ce au nevoie.
  • Spune ceva de genul: "De ce ai nevoie de mine chiar acum?"Sau" Cum pot ajuta?"
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 9
    4. Oferiți-vă ajutorul. Unii oameni nu le place să-i cer pe alții pentru favoruri sau sprijin. Dacă prietenul tău este așa, ia inițiativa, astfel încât nu trebuie să întrebe. Oferta de a reuni din nou în curând sau de a planifica o activitate care să-i ajute să-i înveselească.
  • De exemplu, spuneți: "Te sun când voi ajunge acasă în seara asta, ok?"Sau" Vrei să te întâlnești la prânz mâine?"
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 10
    5. Nu simți că trebuie să vorbești. Dacă prietenul tău nu vorbește prea mult, nu te simți presat să completezi tăcerile, mai ales dacă nimic despre care spui, să facă situația mai bună. Doar stau liniștit cu prietenul tău îi va ajuta să se simtă sprijinit.
  • Spune-i prietenului tău că e în regulă să plângi dacă au nevoie. Uneori plânsul este mai cathartic decât să vorbească.
  • Metoda 3 din 3:
    Cum să evitați greșelile
    1. Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 11
    1. Evitați trivializarea durerii prietenului tău. Nu respingeți sentimentele prietenului dvs. sau recurgeți la utilizarea clișeelor, chiar dacă nu știți ce să le spuneți. Spunând ceva de genul: "Totul se întâmplă pentru un motiv" sau "Haide, nu este atât de rău", va face ca prietenul tău să se simtă mai rău. Ia-ți tristețea în serios și, dacă nu știi ce să spui, stai liniștit.
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 12
    2. Tonați-vă pozitivitatea. Evitați să vă liniștiți pe prietenul dvs. că totul va fi bine și nu îi complimentați într-un efort de a le înveseli. Când cineva se simte în haldele, spunându-le să se uite pe partea strălucitoare, nu vor ajuta, iar complimentele pot părea goale și false.
  • Dacă prietenul tău este supărat despre faptul că nu a reușit ceva, ar putea fi bine să le reamintesc punctele lor în alte zone. Nu exagerați, totuși, și rămâneți departe de laudă falsă.
  • De exemplu, dacă prietenul tău este supărat de a nu intra în colegiu, au vrut să participe, ai putea să le liniștești că sunt un student mare și nu sunt definiți de ce colegiu. Nu spune că sunt cei mai buni student în școală dacă nu sunt, totuși.
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 13
    3. Păstrați conversația sa concentrată pe prietenul dvs. Evitați să vorbiți despre dvs. și despre propriile probleme, chiar dacă v-ați confruntat cu probleme similare ca prietenul dvs. Derarea conversației cu o poveste despre tine nu va rezolva problemele prietenului tău - le va face doar să se simtă ca și cum nu le asculți.
  • Imagine intitulată de confort prietenul tău Pasul 14
    4. Păstrați sfatul pentru dvs. Nu puteți rezolva problemele prietenului dvs. pentru ei, cât de mult ați putea dori. Oferind sfaturi ar putea face, de asemenea, prietenul tău să se simtă ca și cum îți spălați sentimentele deoparte. Concentrați-vă pe ajutarea lor să se simtă înțeleși și susținuți în schimb.
  • Este bine să oferiți sfaturi dacă prietenul dvs. cere acest lucru. Doar nu vă împingeți ideile pe ele când se simt mizerabile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar