Cum de a face față unui prieten backstabing

Poate fi dureros și confuz atunci când descoperiți că cineva pe care l-ați gândit că este un prieten care te-a backstab. Poate că au spus că lucrurile medii din spatele tău, ți-au spus unul dintre secretele tale, sau a început un zvon. Deși sentimentele dvs. pot fi rănite, trebuie să învățați toate faptele înainte de a lua decizii mari. Prieteni uneori înapoi din cauza propriului lor nesiguranță, gelozie sau pentru a vă întoarce la voi - și, uneori, prietenii nu sunt cu adevărat prietenii dvs. deloc. Există câteva prietenii care pot fi reparate după un backstabbing și alte prietenii pe care trebuie să le lăsați. Este important să faceți tot ce decizia este cea mai bună pentru tu.

Pași

Partea 1 din 3:
Confruntați-vă prietenul
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 1
1. Adresați-vă prietenului dvs. să aibă o conversație privată. Înainte de a lua decizii, este important să ajungeți la fundul situației. Spuneți-i prietenului dvs. că doriți să ștergeți câteva lucruri și că le-ați aprecia întâlnirea cu dvs.
  • Dacă nu vedeți acest prieten la locul de muncă sau la școală, cereți-i să vă cunoască într-un loc public, cum ar fi o cafenea. Cel mai bine este să vă întâlniți într-un loc public, astfel încât nici unul dintre voi să nu vă simțiți incomod.
  • Vorbiți întotdeauna cu prietenul dvs. departe de alte persoane. Nu puteți avea o conversație serioasă despre problemele legate de relația dvs. atunci când alți oameni sunt în jur.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de backstabbing Pasul 2
    2. Vorbeste calm. Strigând sau obținerea supraîncălzirii nu vă va ajuta în mod obișnuit situația. Vorbind într-o voce calmă vă va ajuta să obțineți punctul dvs. și veți ajuta și prietenul dvs. să rămână calm. De multe ori ne gândim mult mai logic când suntem calm, așa că veți putea să vă explicați mai bine gândurile și sentimentele dacă nu vă lăsați emoțiile să obțină cele mai bune dintre voi.
  • Rămâi calm, luând respirații reduse și profunde - respirația profundă este un instrument excelent pentru a vă relaxa.
  • Dacă începeți să vă supărați, să vă liniștiți prin văturnarea pe plan intern să vă relaxați și / sau să vă gândiți la imagini care vă menține calm - cum ar fi o plajă sau o cascadă.
  • Purtați o minge de stres pentru a stoarce când vă înfuriați. Aceasta este o modalitate excelentă de a scoate din punct de vedere fizic mânia și tensiunea într-un mod extrem de calm.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 3
    3. Spune-i prietenului tău ce ai auzit. Evitați să menționați numele și pur și simplu spuneți prietenului dvs. indiferent de ce ați auzit că au făcut-o sau a spus. Exprimați-le cum vă rănesc aceste acțiuni. Cu cât sunteți mai simplu, cu atât vor fi mai simpli.
  • Căutați adevărul înainte de a vă lua decizia finală. De cele mai multe ori, aflăm despre prietenii backstabbing prin alte persoane. Este important să obțineți partea prietenului dvs. de poveste înainte de a lua cuvântul unei alte persoane ca fapt. Ceea ce ați auzit despre prietenul dvs. ar putea fi un zvon sau ar putea fi adevărat. Oricum, este important să știți adevărul.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 4
    4. Ascultați partea prietenului tău de poveste înainte de a face ipoteze. Spune-i prietenului tău că onestitatea este importantă pentru tine și prietenia ta și că vrei să știi adevărul. Utilizați întrebări deschise pentru a încuraja discuțiile și pentru a evita atacarea verbală a prietenului dvs. Dacă simt că trebuie să fie defensive, nu vor fi sincer cu tine. Pur și simplu întrebați ce sa întâmplat și ascultați cu atenție.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 5
    5. Spune-i prietenului tău cum te simți. Fii sincer cu sentimentele tale și nu bate în jurul tufișului. Fii simplu când îți spui prietenului tău de ce ești supărat cu ei și cum ți-au făcut acțiunile. Rămân cât mai calm posibil.
  • Utilizați această orientare pentru a vă exprima sentimentele: "Ma deranjat cand _______. Acțiunile dvs. ma făcut să mă simt ca _______ pentru că _______."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 6
    6. Adresați-vă prietenului dvs. dacă ați făcut ceva pentru a aduce înapoi înapoi. Este important să știți dacă ați contribuit cumva la problema la îndemână. Poate că se simt răniți de dvs. într-un fel și acesta este calea lor "Revenind" la tine sau poate a existat o neînțelegere. Este important să clarificați posibilitatea ca prietenul dvs. să vede lucruri în această lumină.
  • Evitați întreruperea. Lăsați prietenul dvs. să termine să vorbească înainte de a le întrerupe sau de a pune întrebări suplimentare. Este important ca prietenul tău să se simtă auzit.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 7
    7. Nu întoarceți conversația într-un argument. Dacă prietenul dvs. nu va răspunde la întrebările dvs. sau va continua să evite problema, împingeți-le ușor pentru răspunsuri, dar nu le atacă. Dacă transformați acest lucru într-un argument, acesta va face ca prietenul dvs. să se retragă din conversație. Prietenul tău se poate simți jenat că ai aflat despre acțiunile lor, așa că ar putea fi ezitanți să fie cinstiți cu tine.
  • Pentru a evita argumentarea, asigurați-vă că ați ascultat prietenul dvs. în loc să așteptați ca rândul dvs. să vorbească. Ascultarea unii altora vă va oferi atât o mai bună înțelegere a ceea ce sa întâmplat.
  • Nu ridicați vocea. Acest lucru vă va primi pe amândoi supărați.
  • Nu vă concentrați pe cine este drept și cine este greșit - concentrați-vă pe adevăr și onestitate. Dacă încercați să vă dovediți unul altuia, nu veți avea o conversație productivă. În schimb, fiți cinstiți unul cu altul pentru a afla cum să remedieți situația actuală.
  • Nu fi lipsit de respect sau condescendent. Chiar dacă sunteți supărat, nu este bine să nu respectați pe cineva, mai ales dacă încercați să fixați o problemă. Este important să vă tratați prietenul așa cum doriți să fiți tratat.
  • Dacă lucrurile încep să devină tensionate, sugerează că ați luat o scurtă pauză de discuție pentru a vă permite să vă răciți.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 8
    8. Obțineți o opinie de încredere. Discutați cu altcineva în care aveți încredere, cum ar fi un părinte, un soț, un alt prieten sau chiar un consilier. Discutați despre ce sa întâmplat cu cineva neutru care vă poate oferi o opinie onestă cu privire la situație. Uneori, când suntem emoționali, putem trece cu vederea lucruri pe care o persoană neinvolvată ar putea observa. Este important să vorbim cu cineva care va fi sincer cu tine și nu cineva care îți va spune doar că vrei să auzi. De asemenea, este important să le ascultați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 9
    9. Determinați dacă prietenia merită salvată. Dacă prietenul tău este deschis și cinstit cu tine despre acțiunile lor, există o posibilitate puternică ca prietenia ta să fie fixată. Dacă tu și prietenul tău poți să recunoști greșelile tale și să se angajeze să lucrezi la o prietenie mai bună, să faci efortul de a rezolva lucrurile. Toate relațiile noastre au up-urile și coborâșurile lor, așa că uitați-vă la aceasta ca o oportunitate de a vă îmbunătăți comunicarea și de a vă face prietenia mai puternică.
  • Dacă prietenul tău nu este dispus să fie cinstit cu privire la acțiunile lor sau dacă aceasta este o problemă recurentă cu această persoană, ar putea fi cel mai bine să vă duceți căile dvs. separate. Prietenia este o stradă în două direcții și nu puteți fi singura persoană care pune efortul de ao menține. O relație negativă nu merită să lupte și va fi mai bine pentru ambele părți să vă încheie prietenia.
  • Partea 2 din 3:
    Repararea prieteniei tale
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 10
    1. Îmbunătățiți comunicarea cu prietenul dvs. În toate relațiile, comunicarea este esențială. Multe lupte și neînțelegeri provin dintr-o lipsă de comunicare. Mergând înainte, este important să fii 100% cinstit cu privire la acțiunile și sentimentele tale în prietenia ta.
    • Dacă apare o problemă în viitor, spuneți-o clar că doriți să rezolvați aceste probleme vorbind unul cu celălalt în loc să vorbiți cu alți oameni sau să faceți ceva ce oricine dintre voi vă poate regreta.
    • Aduceți problemele imediat în loc să vă îmbutenați sentimentele. Când suprimăm sentimentele și emoțiile, este mai probabil să fim atenți și să spunem sau să facem ceva ce regretăm. Dacă apare o problemă, adresați-o imediat.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 11
    2. Stabiliți așteptările pentru prietenia dvs. Este important să știți ce vă așteptați la prietenul dvs. de prietenie pentru a lucra. De exemplu, puteți face față situațiilor în mod diferit sau unele lucruri vă pot deranja mai mult decât altele. De aceea trebuie să stați așteptări.
  • Spune-i prietenului tău ce ai nevoie de la ei într-o prietenie. Fiind cinstit vă va ajuta prietenul să vă satisfacă mai bine nevoile. Explicați prietenului dvs. ceea ce aveți nevoie de la ei folosind "I-mesaj" formulă: "Mă simt _____ când _______ și am nevoie de tine la _______." Abțineți de la atribuirea vină prietenului dvs., totuși.
  • Adresați-vă prietenului dvs. ce au nevoie de dvs. într-o prietenie. Din nou, prietenia este o stradă cu două sensuri. Prin urmare, trebuie să vă întâlniți și de nevoile prietenilor dvs. Cereți-i să fie cinstiți despre cum puteți fi un prieten mai bun pentru ei.
  • Fi gata să îndeplinească ambele nevoi. Rezoluția începe când începeți să vă înțelegeți reciproc și situația. Pe măsură ce auziți nevoi similare unul de celălalt, diferențele sunt așezate deoparte și puteți lucra prin lucruri.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 12
    3. Fi dispus să ierte. Este imposibil să avansezi dacă nu puteți să iertați. Ținând-o pe furie sau gruzile nu este sănătoasă pentru dvs. și va ruina orice șansă pe care o aveți de o adevărată prietenie. Este nevoie de o mulțime de putere pentru a ierta, dar vă va ajuta să creșteți ca o persoană și ca prieten.
  • Spune-i prietenului tău că îi ierți - este un factor important în reconstruirea încrederii pentru amândoi. Va însemna o mulțime pentru prietenul tău să audă că le ierți și spunând "te iert" vă va ajuta să treceți de la situație.
  • Dacă nu puteți ierta această persoană pentru acțiunile lor, nu puteți fi prieteni cu el sau cu ea. Încercând să aibă o relație cu cineva pe care îl dețineți furie nu este sănătos pentru dvs. sau pentru ei. Viața este prea scurtă pentru a ține grupele.
  • Partea 3 din 3:
    Terminând prietenia
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 13
    1. Îndepărtați-vă din relație. Deși poate fi greu, uneori este cel mai bine să se încheie o prietenie care a devenit negativă sau toxică. Dacă o persoană continuă să vă rănească, este nesănătos să le păstrați în viața voastră. Odată ce eliminați o relație negativă din viața dvs., veți putea să vă concentrați pe prietenii adevărați și de încredere pe care îl aveți încă.
    • Spuneți acestei persoane că nu mai doriți să fiți prieteni cu ei. Rămâneți calm și păstrați-vă "La revedere" conversație simplă. Nu le datorați nici o explicație, dar vă va face să vă simțiți mai bine să fiți cinstiți cu ei și să vă închideți.
    • Dacă nu sunteți sigur de ce să spuneți, utilizați această formulă: "Din cauza _______, nu mai vreau să fiu prieteni cu tine. Acțiunile tale mă rănesc și ma făcut să mă simt ______."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 14
    2. Ștergeți-vă prietenul pe social media. Tehnologia vă face să vă distanței de la cineva mai dificil, așa că nu lăsați nici o fereastră deschisă pentru ca ei să vă rănească și mai mult. Neprietenul / desfacerea lor, astfel încât să nu trebuie să vedeți nici unul dintre postările lor sau să le blocați dacă fac lucruri cum ar fi hărțuirea.
  • Nu verificați conturile sociale sociale ale ex-prietenului. Trebuie să vă dați spațiu de la ei și să verificați ceea ce postează pe social media s-ar putea supăra.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten backstabbing Pasul 15
    3. Rămân civili când vă vedeți reciproc. Dacă și când vă întâlniți accidental, rămâneți calm și colectați. Dacă aveți prieteni în comun, poate fi dificil să se evite reciproc. Dacă este cazul, nu este corect să întrebați prietenilor dvs. să aleagă între voi doi. În schimb, întrebați-vă prietenilor să vă informeze dacă ex-prietenul va fi la o adunare și va evita să meargă dacă el sau ea participă. Dacă vedeți fostul dvs. prieten în public, păstrați-vă distanța și ignorați-le.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten de backstabbing Pasul 16
    4. Auto-reflecție. Există ceva de învățat în orice situație și acest lucru nu este diferit. Uită-te la acest rezultat dintr-un punct de vedere pozitiv, spre deosebire de unul negativ. De exemplu, știți acum că această persoană nu este un adevărat prieten, așa că nu trebuie să-i lăsați să vă rănească. Sperăm că ați învățat cum să faceți mai bine conflictul și cum să vă ridicați pentru dvs.
  • Aflați din această experiență. Nu ar trebui să tratezi niciodată un prieten așa cum te-a tratat ex-prietenul. Acest lucru merge împreună cu faimoasa zicală "Tratați pe alții așa cum doriți să fiți tratați."
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar