Cum să se ocupe de un prieten gelos care vă oferă tratamentul tăcut

Dacă un prieten este gelos, poate duce la o situație dificilă. Este mai ales adevărat dacă acel prieten decide să vă dea tratamentul tăcut. În primul rând, trebuie să vă ocupați de situația imediată, tratamentul tăcut și atunci trebuie să lucrați la gelozia subiacentă.

Pași

Partea 1 din 3:
Oprirea tratamentului tăcut
  1. Imagine intitulată se împrietenit la un pas introvertit timid 13
1. Adresați-vă prietenului dvs. despre asta. O cale spre să se ocupe de tratamentul tăcut este să o adresezi direct direct. Adresați-vă prietenului dvs. ce se întâmplă și vedeți dacă puteți obține un răspuns. Uneori, aducând doar faptul că există o problemă va deschide poarta dintre voi doi.
  • Ai putea să-l sunați și să întrebați, "Hei, am observat că nu mi-ai returnat e-mailurile sau textele. Există ceva ce te deranjează?"
  • Desigur, această tactică nu poate funcționa dacă prietenul dvs. este screening apelurile dvs. Poate funcționa mai bine pentru a apărea în persoană.
  • Imagine intitulată Deal cu a avea un prieten Pasul 5
    2. Indicați că nu vă deranjează și nu setați o limită. Nu răspundeți cu furie sau râdeți de persoana care vă oferă tratamentul tăcut. Să se înfurie sau supărat va da persoana mai multă putere, în timp ce râsul de la persoană este probabil să înlăture persoana.Spuneți-i prietenului dvs. că ați prefera să vă vorbească despre ceea ce îl deranjează.
  • De exemplu, puteți spune ceva de genul ", înțeleg din tăcerea ta că ești supărat sau supărat pe mine și vreau să-mi dau seama. Spuneți-mi când sunteți gata să vorbiți despre asta pentru că îmi pasă de tine și vreau să fac lucrurile din nou. Nu te voi deranja din nou prin încercarea de a vă contacta când nu doriți să vorbiți, dar sunt gata să remediam acest lucru când sunteți."
  • Tratamentul tăcut este o formă de control și, de multe ori, cineva care o folosește va hrăni cu privire la că priviți rănit sau în jos sau încercați să le contactați în mod repetat. Dacă nu lăsați tratamentul tăcut să vă deranjeze, atunci prietenul dvs. nu se poate hrăni cu acele sentimente negative.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să o oferiți timp înainte ca persoana să înceapă să vă vorbească din nou și puteți utiliza această tehnică între timp.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    3. Scuza. Dacă argumentul a fost cel puțin parțial defecțiunea dvs., nu doare niciodată să-mi ceară scuze. Cu toate acestea, încercați să spuneți cealaltă persoană vă pare rău, în timp ce explicați, de asemenea, că doriți să vorbiți mai multe despre ceea ce sa întâmplat astfel încât să înțelegeți partea ei. Vrei să clarifice că nu vei pune cu tratamentul tăcut, dar că ești dispus să-i asculți partea și să încerci să rezolvi ce sa întâmplat.
  • Solicitarea poate face ca persoana să-și dea seama că sunt prostie, plus poate obține conversația de rulare pentru a ajuta la rezolvarea situației. Dacă nu puteți obține persoana să ridice un apel telefonic, luați în considerare trimiterea unui e-mail sau chiar o scrisoare obișnuită pentru a spune că vă veți cere scuze dacă puteți avea o conversație.
  • Încercați să spuneți ceva de genul, "Îmi pare rău pentru ce sa întâmplat și aș vrea să vorbesc mai mult despre asta, ca să înțeleg mai bine partea ta. Cu toate acestea, dacă continuați să-mi dați tratamentul tăcut, atunci acest lucru nu va fi posibil. Sunt dispus să ascult ori de câte ori sunteți gata să vorbiți."
  • Partea 2 din 3:
    Discutarea tratamentului tăcut
    1. Imaginea intitulată ca el înainte de a iubi Pasul 2
    1. Discutați mai târziu. Sperăm că, dacă nimic altceva nu funcționează, prietenul tău va începe să vorbească din nou cu tine dat timp. Când el sau ea o face și odată ce lucrurile s-au răcit, asigurați-vă că abordați problema tratamentului tăcut și cum nu apreciați să fiți tratați în acest fel.
  • Imagine intitulată Deal cu un exassive Ex cel mai bun prieten Pasul 7
    2. Stati cum te face sa te simti. O modalitate de a ajuta la stabilirea de ce este o problemă pentru dvs. este de a afirma cum te face să te simți. Asta este, spuneți-i prietenului dvs. că nu vă place tratamentul tăcut vorbind despre sentimentele și relația dvs. împreună. Dacă puteți ajuta persoana să înțeleagă cât de supărată te face, ei pot avea dorința de a nu mai acționa așa.
  • De exemplu, ai putea spune, "Mă simt foarte supărat când ignori apelurile telefonice și e-mailurile, mai ales când suntem supărați unul de celălalt. Am ajuns să mă simt ca și cum nu-mi pasă de mine sau de prietenia noastră, pentru că nu ești dispus să vorbești despre problemele noastre."
  • Imaginea intitulată Țineți prietena interesată de tine Pasul 13
    3. Lasă-i pe prietenul tău să vorbească. Această conversație nu ar trebui să fie unilaterală. Trebuie să oferiți prietenului dvs. o șansă de a răspunde și de a discuta despre ceea ce simte el sau ea. Dacă prietenul tău sa simțit gelos, el sau ea ar putea avea nevoie de șansa de a vorbi despre asta. Prietenul tău nu poate chiar să-și dea seama că el sau ea ți-a dat tratamentul tăcut.
  • Pentru a oferi persoanei o șansă de a vorbi, folosiți o întrebare pentru a obține persoana care vorbește, cum ar fi "Acum că am avut cuvântul meu, aș vrea să aud de la tine. Ce gândești și te simți?"
  • Imagine intitulată se împrietenit la un pas introvertit timid 12
    4. Vorbește despre tratamentul tăcut. Dacă doriți, puteți discuta, de asemenea, de ce credeți că tratamentul tăcut este o formă slabă de comunicare. De fapt, mulți psihologi consideră că este echivalent cu abuzul emoțional. Se oprește comunicarea, care dăunează relației. Obținerea lucrurilor în aer liber este mult mai bună pentru a muta relația înainte.
  • De exemplu, ai putea spune, "Un motiv pentru care nu sunt un fan al tratamentului tăcut este că nu putem rezolva problemele noastre împreună. Singurul mod în care putem merge mai departe este dacă vorbim despre asta și rezolvăm ceea ce vin între noi."
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de gelozie
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten
    1. Reasurează-ți prietenul. Adesea, gelozia va apărea atunci când aveți o nouă relație, fie că este un nou prieten sau prietena sau doar un prieten nou. Ați implicat atât de implicat într-o relație nouă, încât brusc nu aveți atât de mult timp pentru prietenul dvs., așa că prietenul dvs. devine gelos.
    • Este valabil ca prietenul tău să se simtă gelos dacă te arunci în totalitate într-o nouă relație cu excluderea celor vechi.
    • Încearcă să faci mai mult timp pentru prietenul tău și să-l lași să știe că încă îl prețuiești ca prieten, chiar dacă nu ai prea mult timp împreună.
  • Imagine intitulată acționează în fața unui prieten când se distrează de tine Pasul 5
    2. Include persoana. Dacă aveți o relație nouă, asigurați-vă că vă invitați pe prietenul dvs. de-a lungul uneori. Desigur, nu doriți întotdeauna o altă persoană, dacă vă întâlniți pe cineva, dar creând uneori un mediu de grup, unul în care vă puteți invita prietenul dvs., vă va face prietenul să se simtă inclus.
  • Imagine intitulată acționează în fața unui prieten când se distrează de tine Pasul 4
    3. Lăsați persoana să știe că nu a făcut nimic. Adică ești într-o relație nouă nu are nimic de-a face cu nu-ți place vechiul prieten, indiferent dacă noua ta relație este o situație de prietenie sau de dating. Spuneți persoanei că nu încercați să vă înlocuiți prietenul. Mai degrabă, vă place să petreceți timpul cu toate tipurile de oameni diferite.
  • De exemplu, ai putea spune, "Știu că ai fost supărat pentru că am petrecut timpul cu Rob. Cu toate acestea, vreau să știi că nu încerc să te înlocuiesc. Îmi place să petrec timpul cu toate tipurile de oameni."
  • Imagine intitulată Deal cu o experiență de exassive cea mai bună prietenă Pasul 2
    4. Indicați ce vă place despre prietenul dvs. Adică, prietenul tău nu poate fi gelos de relația ta la fel de mult ca ele sunt geloase despre talentul și realizările tale. Spunând prietenului tău ceea ce admirați despre el sau ea poate ajuta la atenuarea unor gelozie, deoarece prietenul tău nu poate să-și dea seama că lucrurile pe care le-a realizat au valoare altora.
  • Nu trebuie să vă așezați și să discutați serios despre realizările prietenului dvs.
  • Mai degrabă, încercați doar să o faceți în conversațiile dvs. de zi cu zi când vorbești din nou. De exemplu, ai putea spune, "Știi, întotdeauna am admirat abilitatea ta de scriere. Ești cu adevărat un scriitor spectaculos."
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas introvertit timid 11
    5. Downplay-ți realizările. Dacă prietenul tău este gelos de realizările tale, fără a face o afacere atât de mare, poate ajuta. Adică, nu trebuie să fii tăcut despre momentele tale mari. Cu toate acestea, nu trebuie să le frecă în fața prietenului tău, mai ales dacă persoana are un timp greu, în carieră sau în școală. De exemplu, dacă ați fi făcut foarte bine la școală sau la serviciu, este posibil să nu doriți să o aduceți decât dacă persoana întreabă.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas introvertit timid 10
    6. Vorbește despre gelozia sau negativitatea persoanei. Dacă persoana se supără atunci când împărtășiți știri bune despre ceea ce se întâmplă în viața voastră, acea persoană nu este un prieten foarte bun și este potrivit să-l aduceți în sus. Concentrați-vă asupra a ceea ce vă simțiți să ghidați conversația, în loc să vă învinuiți prietenul.
  • De exemplu, ai putea spune, "Știi, am lucrat foarte greu să mă descurc bine pe acest proiect, și doare când nu ești fericit pentru mine. Sunt fericit pentru tine când realizați ceva bun."
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas introvertit timid 9
    7. Încheie relația. O opțiune finală încetează relația. Dacă persoana este în mod constant geloasă de celelalte relații sau despre ceea ce ați realizat, el sau ea nu este un prieten foarte bun. Nu trebuie să continuați să aveți acel fel de negativitate în viața voastră.
  • Puteți să vă despărțiți de persoana în mod oficial, la fel ca și cum ați face cu un iubit sau prietena: "Cred că trebuie să petrecem mai puțin timp împreună. Nu cred că suntem în același loc."
  • O altă opțiune este să petreceți mai puțin timp cu persoana, astfel încât nu sunteți la fel de controlat de gelozia lor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar