Cum să se ocupe de un prieten mediu

Înseamnă prieteni (uneori numiți frenemies) pot prezenta probleme serioase în viața de zi cu zi. Provocările de a face față prietenilor meniți pot, de asemenea, să facă rău de la emoțiile dvs. Dacă aveți un prieten mediu pe care nici nu îl puteți evita sau doriți să rămâneți prieteni cu privire la istoria dvs. extinsă împreună, trebuie să dezvoltați câteva strategii pentru a face față anticurilor sale.Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cum să luați controlul atunci când prietenul vostru înseamnă la tine.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 1
1. Faceți stocul de lucruri pe care prietenul dvs. o deranjează. Când sunteți singuri, gândiți-vă la lucrurile pe care le face prietenul dvs. și identificați motivele pentru care vă deranjează.Identificarea acestor probleme în relație vă va ajuta să stați strategii pentru a face față și, sperăm, îmbunătățirea relației.Are adesea anulează planurile cu tine în ultimul moment? Are ea la tine? Flirtează cu acel tip care vă place, chiar și după ce i-ați spus că vă place?
  • Dacă aveți probleme cu identificarea exact ce prietenul dvs. vă deranjează atât de mult, poate doriți să discutați despre prietenul dvs. cu un alt prieten sau altcineva în care aveți încredere.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 2
    2. Se ocupă de emoțiile tale. După ce ați identificat lucrurile pe care prietenul dvs. o deranjează, gândiți-vă cum vă fac acele lucruri. Este important să recunoaștem durerea și alte emoții pe care prietenul dvs. v-a făcut-o și să se ocupe de aceste emoții într-o manieră sănătoasă. Dacă refuzați să vă recunoașteți emoțiile și să le acordați cu ei, ei pot erupe într-o manieră neașteptată sau inadecvată.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 3
    3. Determinați dacă problema garantează o confruntare. Confruntarea prietenului tău va fi dificil pentru tine și chiar mai greu pentru el sau ea. Înainte de a vă decide să se confrunte cu persoana, gândiți-vă dacă problema este sau nu o afacere suficient de mare pentru a solicita o confruntare. Dacă vă confruntați cu persoana și problema este mai degrabă minoră, puteți ajunge să arătați ca și cum ați fi colectați NIT și care poate provoca mai multe probleme în relație.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 4
    4. Să dezvolte strategii pentru situații care nu necesită confruntare. Nu toate problemele merită să vă confruntați cu prietenul dvs., dar încă ar trebui să vă pregătiți pentru a vă ocupa de situațiile obișnuite pe care credeți că nu le merită o confruntare. Având strategii în vigoare vă poate ajuta să vă simțiți mai mult în control atunci când spuneți prietenul vostru sau face lucruri care vă deranjează.
  • Dacă prietenul dvs. anulează deseori planurile cu dvs. în ultimul moment, faceți planuri de backup pentru a diminua daunele de anulare pe tine.
  • Dacă anumite subiecte provoacă prietenului dvs. să facă comentarii nepoliticoase sau insultă, evitați discutarea acestor subiecte cu el sau ea.
  • Metoda 2 din 3:
    Confruntarea unui prieten mediu
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 5
    1. Așteptați până când mânia dvs. a scăzut. Nu vă confruntați cu persoana în timp ce sunteți încă supărat sau supărat.Așteptați până când vă răciți și vă ușurați sentimentele unui alt prieten sau în scris. Confruntați-vă prietenul în timp ce sunteți încă supărat sau vă simțiți rău, vă face să pari vulnerabili și poate afecta rezultatele confruntării dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 6
    2. Planificați plângerea dvs. Scrieți ce doriți să spuneți persoanei care vă vor ajuta să vă călăuzească când v-ați confruntat cu el sau ea. Dacă credeți că ați putea fi înflorit în timpul conversației dvs., având punctele principale scrise pe o notă de note vă poate ajuta când eliberați plângerea la el sau ea.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 7
    3. Structurați plângerea dvs. ca o declarație de cauză și efect: "Când _____, mă face să mă simt _____."
  • Nu uitați să vă păstrați plângerea scurtă și la acest punct. Nu includeți detalii inutile în plângerea dvs. Furnizarea de prea multe detalii va diminua impactul plângerii dvs. și poate lăsa prietenul dvs. confuz în legătură cu scopul exact al plângerii dvs.
  • Dacă vă simțiți deosebit de nervos în legătură cu confruntarea prietenului tău, poate doriți să practicați cu un alt prieten de încredere pentru a vă simți mai încrezător.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 8
    4. Confruntați-vă prietenul. Când te simți pregătit să te confrunți cu prietenul tău, să respiri adânc și să-ți dai plângerea cum ai practicat-o. Păstrați un ton scăzut, chiar și la vocea voastră și să fiți buni și politicoși în timp ce vă confruntați cu persoana. Dacă pari calm, prietenul tău va fi mai probabil să răspundă într-o manieră asemănătoare.
  • Nu pierdeți controlul sau rețineți cu insulte dacă prietenul dvs. devine irit. Dacă lucrurile încep să se deschidă, pur și simplu mulțumesc prietenului tău pentru a vă auzi plângerea și a vă scuza. În cel mai rău scenariu, puteți să vă controlați în continuare propriul comportament și veți simți mai bine știind că ați tratat situația într-o manieră matură și inteligentă.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejarea și apărarea dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 9
    1. Învață să te iubești. O parte din motivul pentru care anumite comentarii pe care prietenul tău le face să te deranjeze atât de mult pentru că el sau ea comentează lucrurile pe care le-ai conștient de sine. Una dintre cele mai ușoare căi de a vă apăra împotriva acestor tipuri de observații este de a vă aprofunda acceptarea dvs.Învățați să vă iubiți (chiar și imperfecțiunile dvs.) nu este ușor și va dura ceva timp, dar lucrul la relația dvs. cu dvs. vă poate ajuta să vă protejați împotriva comentariilor și comportamentului mediu.
    • Acceptați-vă pentru cine sunteți. Luați timp în fiecare zi pentru a aprecia persoana cu care vă aflați. Recunoașteți punctele forte și triumfurile (chiar și cele mici.)
    • Iartă-te când faci o greșeală. Nu vă bateți dacă faceți o greșeală, doar vă iertați și continuați.
    • Tratați-vă bine. Nu faceți lucruri care vă fac să vă simțiți incomod sau să vă permiteți altora să vă predați să faceți lucruri pe care nu doriți să le faceți. Faceți lucruri care vă fac să vă simțiți fericiți și împlinați.
    • Învață să spui nu. Nu spuneți da de fiecare dată când cineva cere o favoare sau vrea să faci ceva cu ei.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 10
    2. Apără-te. Dacă prietenul tău spune ceva pentru tine, lăsați-l să știe că aceste comentarii au fost dureroase și că ați vrea să se oprească.
  • La început, răspundeți cu un comentariu ocazional pentru a permite prietenului dvs. să știe că comentariile sale sunt dureroase. Încercați să spuneți ceva de genul: "Ouch! Care a fost un fel de mediu. Nu ai putea spune lucruri ca mine, te rog?"
  • Dacă mintea continuă, lăsați-i să știe că sunteți serios spunând ceva de genul: "Nu glumesc. Sunteți în mod inutil. Bateți-l."
  • Practica livrarea acestor solicitări până când sună naturale.
  • Fiți ferm când vorbiți și utilizați contactul direct cu ochii, astfel încât persoana să vede că sunteți încrezători și seriosi.
  • Fii persistent. Nu vă opriți să vă apărați doar pentru că comportamentul continuă. Cu cât practici mai mult acest tip de autoapărare, cu atât mai mult prietenul tău va primi ideea că cuvintele lor sunt dureroase și că nu le vei tolera.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 11
    3. Răspundeți calm și cu amabilitate. Dacă prietenul tău țipă la tine, el sau ea, probabil, vă așteaptă să vă strigi înapoi. Și dacă faci strigăt înapoi, el sau ea va striga mai tare și așa mai departe. În loc de a reporni într-o manieră asemănătoare mâniei sau relenetății prietenului tău, răspundeți calm și cu amabilitate. Această abordare neașteptată va confunda și redirecționa comportamentul.
  • De exemplu, dacă prietenul tău țipă la tine pentru o greșeală pe care ai făcut-o, nu țipă înapoi. Răspundeți într-o voce liniștită, bună. Spune ceva de genul: "Îmi pare rău că ceea ce te-am supărat, dar nu cred că a fost o afacere atât de mare încât nu putem discuta în mod rezonabil."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 12
    4. Refuză să fie insultată, chiar dacă este pasivă agresivă sau subtilă. Dacă prietenul tău mediu tinde să-ți bată sau să vorbească cu tine într-un ton condescendent, să răspundă la acest tip de comportament, numindu-i la acest comportament. Această tehnică funcționează în special atunci când alții sunt prezenți care vă vor susține condamnarea acestui tip de comunicare negativă.
  • De exemplu, dacă prietenul dvs. spune ceva pentru a vă insulta (sau altcineva), încercați să răspundeți cu ceva de genul ", veniți pe Jimmy, făcând remarci ca aceasta să fie sub tine. Arătați tuturor că sunteți mai bun decât asta."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten mediu Pasul 13
    5. Ieși din relație. Dacă această persoană se blochează în mod constant și refuză să se schimbe după ce v-ați confruntat, cea mai bună opțiune este să ieșiți din relație.Nu sperați în zadar pentru ca lucrurile să se schimbe, deoarece este mai probabil ca ei să se înrăutățească, cu atât mai mult sunteți atașați persoanei. Dacă persoana este o persoană pe care trebuie să o vedeți în mod regulat, deoarece mergeți la școală împreună, lucrați împreună sau altceva, încercați să vă angajați cu persoana cât mai puțin posibilă.
  • sfaturi

    Luați în considerare preluarea meditației pentru a vă ajuta să vă dezvoltați relația cu dvs. și pentru a ajuta la ameliorarea stresului de a face față prietenului vostru.Studiile au arătat că se ocupă de un prieten mediu poate fi mai stresant decât să se ocupe de o persoană problematică care nu este prietenul tău, deoarece prietenul vă lăsă în mod constant.
  • Luați în considerare căutarea unui consilier dacă prietenul mediu este cineva care nu puteți evita, ca un membru al familiei. Terapia poate să vă îmbunătățească relația cu această persoană.
  • Doar nu fi prieteni cu ei dacă sunt rău pentru tine!! (Un prieten mediu ar putea să nu fie un prieten, ar putea fi un bully, sau pur și simplu o influență negativă asupra vieții tale!)
  • Ignorați acest prieten înseamnă și deveniți prieteni mai buni cu alte persoane. Dar nu fiți rău pentru acel prieten pentru asta pentru că ar putea spune tuturor că ești rău.
  • Nu încercați să încălziți conflictul în sus. În schimb, doar petreceți cu alți oameni pentru un pic până când ambii oameni se calmează.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar