Cum să se ocupe de un prieten condescendent

Uneori oamenii se înscriu în comportamentul condescendent accidental și fără a-și da seama. Alți indivizi sunt pur și simplu predispuși la comportamentul condescendent și pot fi dispuși sau nu pot lucra la această problemă. Este întotdeauna cel mai bine să vorbești mai întâi cu prietenul tău pentru a încerca să-ți dai seama ce e în neregulă și să lași prietenul tău să știe că ești supărat. Un bun prieten va încerca să lucreze la o problemă odată ce acea persoană știe că sentimentele unui prieten sunt rănite. Fii sincer, direct și natură cu prietenul tău și lasă-l să știe cum te simți.

Pași

Partea 1 din 3:
Având o conversație directă cu prietenul tău
  1. Imaginea intitulată Ascultați în mod activ Pasul 14
1. Creați o atmosferă sigură și deschisă pentru a aborda problema. Indiferent de modul în care vă puteți simți în acest moment, este întotdeauna cel mai bine să rezervați o conversație serioasă ca aceasta pentru un timp și un loc când puteți fi singur. Strângeți-vă gândurile în prealabil și invitați prietenul dvs. într-un loc care se simte neutru, ca un parc (dacă este frumos out) sau o cafenea puteți ajunge cu ușurință.
  • Adresați-vă permisiunea prietenului dvs. să aibă o discuție serioasă.
  • Spune ceva de genul, "E ceva ce mă deranjează și speram că am putea să ne așezăm singur pentru câteva minute să vorbim. Este în regulă?"
  • Asigurați-vă că nu sunteți supărat, rănit sau altfel supărat când vă așezați să discutați cu prietenul dvs.
  • Amintiți-vă că acest lucru ar trebui să fie o conversație semnificativă, nu o șansă de a dovedi că aveți dreptate sau că prietenul dvs. este greșit. Concentrați-vă pe onestitate și simplă, dar rămâneți întemeiat în compasiune.
  • Imaginea intitulată Ascultă activ Pasul 15
    2. Concentrați-vă pe transmiterea a ceea ce sa întâmplat și cum te-a făcut să simțiți. Odată ce stați în jos și vorbind despre problema la îndemână, este important să vă concentrați asupra incidentelor specifice - de preferință recente incidente, astfel încât nu se simte ca și cum ați difuzat trecutul. Pe măsură ce vă amintiți fiecare incident prietenului dvs., lăsați-l să știe cum te-a făcut să te simți. Încercați să transmiteți de ce ați simțit astfel și despre ce despre cuvintele / acțiunile prietenului dvs. care vă afectează atât de puternic.
  • Utilizare "I" declarații. De exemplu, în loc să spunem "Ai fost rău pentru mine," Reframează-l în jurul observațiilor / sentimentelor dvs .: "M-am simțit ca și cum n-ai considerat cum ma făcut să mă simt când ai spus _____."
  • Nu folosiți cuvinte judecate și nu faceți sau nu transmiteți nici o ipoteză despre prietenul dvs.
  • Spune ceva de genul, "A doua zi ați spus _______. Care mi-a rănit cu adevărat sentimentele și chiar mă încurcă în fața tuturor. A simțit că nu ți-a păsat de mine ca prieten."
  • Păstrați-vă emoțiile în verificați pe măsură ce vorbiți. Orice moment vă simțiți tentat să spuneți ceva din mânie, respirați adânc și gândiți-vă cum puteți refuza conversația fără a fi supărat.
  • Imaginea intitulată Ascultă în mod activ Pasul 9
    3. Ascultați răspunsul prietenului tău. Amintiți-vă că punctul de a vorbi cu prietenul dvs. nu este să-l facă să se simtă rău, nici nu este să te facă să te simți superior. Ar trebui să înființezi o conversație reală și productivă despre natura prieteniei tale, astfel încât prietenul tău va avea în mod firesc o contribuție, de asemenea. Fii deschis și dispus să audă ce are de spus prietenul tău.
  • Fi alertă și atent. Rezistați nevoii de a planifica ceea ce doriți să spuneți ca răspuns și, în schimb, concentrați-vă pe ascultare.
  • Nu întrerupeți. Dați-vă prietenului dvs. o șansă de a vorbi, și dacă există ceva ce nu ați fost neclar pe care îl puteți adresa odată ce prietenul dvs. a terminat să vorbească.
  • Când este rândul tău să vorbești, să recunoști ce a spus prietenul tău. Spune ceva de genul, "Înțeleg ce spui. Iată de unde vin."
  • Nu discutați sau încercați să invităm ceea ce a spus prietenul dvs., dar acceptați-l și cereți clarificări dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Gestionează o zi de zăpadă ca un pas de lucru de lucru 1
    4. Oferiți o soluție concretă. Odată ce ați avut un dialog de back-și -ut despre problemele pe care le-ați observat, prietenul dvs. ar putea înțelege de unde vin și jură să se schimbe. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu se întâmplă, este posibil să fie necesar să oferiți un plan concret de acțiune asupra a ceea ce aveți nevoie de prietenul dvs. să se schimbe.
  • Lăsați-i pe prietenul tău să știe ce ai vrea ca lucrurile să fie diferite.
  • Fii specific. Încercați să oferiți exemple concrete - de exemplu, să vă sfătuiască prietenul cu privire la modul în care lucrurile ar fi putut fi spus / făcut diferit în timpul unei întâlniri pe care ați simțit-o a fost condescendentă.
  • Reiterați prietenului dvs. că vă pasă de el / ea și apreciați prietenia pe care o aveți. Reamintește-ți prietenului că nu încerci să nimici sau să-ți taie prietenia - mai degrabă, încerci să-ți întăresc legătura.
  • Partea 2 din 3:
    Confruntarea și dezangajarea în momentele de condescendență
    1. Imaginea intitulată Fiți drăguți cu frații dvs. Pasul 6
    1
    Rămân calm. Este de înțeles că ați putea fi supărat dacă prietenul dvs. continuă să vorbească și să acționeze condescendent față de dvs. după ce ați vorbit despre această problemă. Cu toate acestea, pierderea temperamentului tău în acest moment va face doar situația mult mai rău. Chiar dacă ați vorbit cu prietenul dvs. despre problema din trecut, este foarte bine să vă apropiați de situație cât mai calm posibil pentru a evita un argument.
    • Respiră adânc. Respirație adâncă vă poate ajuta să vă liniștească emoțiile și să vă păstrați întemeiat în acest moment.
    • Încercați să vă scufundați pentru o clipă dacă aveți într-adevăr un timp greu de controlat emoțiile. Du-te la toaletă și splash o apă rece pe față pentru a calma.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. că prietenii dvs. sunt oameni buni Pasul 3
    2. Evaluați situația. Uneori o indiscuție minoră de către prietenul tău nu merită să te superi. Dacă prietenul tău a avut o alunecare izolată, minoră, este probabil mai ușor să-l lași să plece și să se deplaseze. De asemenea, dacă sunteți cu un grup de oameni și prietenul tău spune ceva condescendent, este probabil cel mai bine să ignori ceea ce sa spus și să încerce să schimbe subiectul. Puteți aduce întotdeauna problema cu prietenul dvs. mai târziu când sunteți singur, sau dacă se întâmplă din nou în viitor.
  • Pe măsură ce evaluați ceea ce sa spus, gândiți-vă la locul fizic în care vă aflați și la setarea socială pe care o faceți.
  • Întrebați-vă dacă vă simțiți incomod dacă ați văzut / auziți unul dintre prietenii dvs. plângeri de aer cu un prieten comun. Dacă există vreun risc pe care l-ați putea înstrăina pe cineva sau să-i facă să se simtă incomod, probabil că nu este cel mai bun moment / loc pentru a vorbi despre condescendență.
  • Imagine intitulată Nu mai fi băiat timid Etapa 11
    3. Adresați-vă direct comportamentului. Dacă ați vorbit cu prietenul dvs. despre a fi condescendent înainte, prietenul dvs. ar trebui să înțeleagă de ce sunteți supărat. Totuși, prietenul tău poate fi uitat sau a avut o scădere a judecății. Puteți vorbi din nou cu prietenul dvs. despre acest comportament problematic, dar faceți acest lucru într-un mod care este respectuos și productiv.
  • Dacă sunteți cu alți prieteni, adresați-vă prietenului dvs. condescendent în afară de grup. Spune ceva de genul, "Pot să vorbesc singur cu tine pentru un minut despre ceva?"
  • Calm (încă asertiv) Lăsați-i pe prietenul dvs. să știe că ceea ce a spus că a simțit condescendent și rău. Utilizare "I" Declarații mai degrabă decât vorbind în absolut: "Simt că ai uitat cât de mult mă doare când vorbești cu mine așa."
  • De asemenea, puteți adresa comportamentului condescendent, făcând o observație, cum ar fi, "Pare cu adevărat critică pentru mine în ultima vreme." Fie ca prietenul tău să răspundă la acest lucru - poate că nu și-a dat seama că ceea ce sa spus a ieșit ca condescendent.
  • Concentrați-vă pe întrebarea întrebărilor după ce ați transmis sentimentele rănite. Spune ceva de genul, "Îți dai seama cât de mult mă supără când vorbești cu mine așa?" sau "Dacă intenționezi să vorbești cu mine, o să plec - este ceea ce vrei?"
  • Imagine intitulată Managementul resentimentului împotriva unei persoane Pasul 3
    4. Știți când să plecați. Dacă prietenul tău nu este dispus să te audă, este prea defensivă de acțiunile sale sau ți-a ignorat sau mi-a bătut sentimentele în această privință, este mai bine să părăsiți situația. Puteți evalua dacă sau nu să rămână prieteni în viitor, dar în acel moment nu va fi un sfârșit productiv la conversație, iar starea va duce doar la un argument.
  • Politicos scuză. Spune ceva de genul, "Nu pot sta acum sau o să mă deranjez," sau pur și simplu spun "Chiar trebuie să plec."
  • Dacă tu și prietenul tău ați fost cu alți oameni, spuneți-i să știe că pleci. Puteți face o scuză dacă doriți, dar încercați să fiți adevărați - spuneți ceva, "Nu mă simt bine și trebuie să mă duc acasă."
  • Partea 3 din 3:
    Ruperea unei prietenii toxice
    1. Imagine intitulată Angajați în conversație Pasul 11
    1. Recunoașteți semnele unei prietenii toxice. Dacă prietenul tău continuă să-ți ignore sentimentele și să vorbească / să acționeze condescendent față de tine, acea persoană ar putea fi pur și simplu un prieten rău. Acest lucru nu este neapărat ceva ce prietenul dvs. este conștient sau de a face intenționat. Cu toate acestea, dacă încercările repetate de a vorbi despre problema nu au fixat lucrurile, este posibil să fie nevoie să plecați. Unele semne că prietenia dvs. ar putea fi toxică includ:
    • un dezechilibru în dorința prietenului tău de a vă asculta sau de a auzi despre luptele și realizările voastre
    • O dinamică de putere în care prietenul dvs. nu vă sună niciodată sau vă contactează și sunteți întotdeauna cel care trebuie să inițieze conversații și întâlniri
    • Simțiți-vă ca și cum trebuie să mergeți pe ouă pentru a evita supărarea acelui prieten
    • Senzația ca prietenul tău vă pune emoțiile prin ursuri extraordinare și coborâșuri fără nici un motiv real
  • Imagine intitulată Deal cu o Queen Drama Pasul 6
    2. Fii sincer despre motivele pentru care trebuie să se încheie lucrurile. Minciuna sau evitarea problemei comportamentului de condescendent al prietenului dvs. nu face acel prieten orice favoruri. Prietenul tău va continua probabil să aibă acele probleme cu alți prieteni, membri ai familiei și, probabil, chiar și colegii. Dacă v-ați decis să puneți prietenia, este important să faceți acest lucru în persoană (într-un spațiu sigur, neutru) și lăsați-l pe prietenul dvs. să știe de ce terminați lucrurile.
  • Fii cinstit și direct despre ceea ce faci. Spuneți în mod direct, "Nu cred că pot fi prietenul tău - cel puțin nu până nu lucrezi la această problemă."
  • Permiteți-vă prietenului dvs. să știe că comportamentul condescendent este problema ar putea lăsa ușa deschisă la o reuniune viitoare dacă prietenul dvs. lucrează la aceste probleme.
  • Imaginea intitulată Treceți peste un tip care vă folosește pentru sexul 1
    3
    Tăiați legăturile cu acel individ. Odată ce ați decis că o prietenie este ireparabilă și ați lăsat prietenul dvs. să știe că terminați prietenia, este timpul să vă puneți intențiile în acțiune. Opriți apelarea sau trimiterea textului prietenului dvs., nu vă angajați în conversație și încercați să evitați individul ca cel mai bun pe care îl puteți face înainte.
  • Poate doriți să blocați numărul de telefon al persoanei, astfel încât individul să nu se poată apela sau să vă scrieți text. Cu toate acestea, dacă sperăm că prietenul dvs. se poate schimba și că este posibil să remediați lucrurile în viitor, ar trebui să evitați blocarea numărului acelei persoane.
  • Luați în considerare ONU-FERCAINGS / Nefolosirea individului pe social media. Poate fi dificil, dar va face mai ușor să vă deplasați.
  • Nu vă trageți prietenii reciproci în problemele dvs. Respectați faptul că oamenii ar putea dori să rămână prieteni cu individul și să evite vorbind negativ despre acel individ la alții.
  • Cereți prieteni reciproci dacă individul condescendent va fi la evenimente sociale și va decide dacă doriți sau nu să încercați să participați la acele evenimente.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ești doar om, și așa este prietenul tău. Nu știți ce alte probleme / evenimente se pot întâmpla în viața prietenului dvs., așa că încercați să fiți înțelegeți și compasiune prietenului dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar