Cum să gătești ca un roman

O mare parte din gătitul occidental, și în special gătitul mediteranean, coboară din gătitul roman. Pentru a găti ca un roman astăzi trebuie să utilizați numai ingrediente care erau disponibile pentru romani, să-ți adaptezi oarecum tehnicile de gătit și să învețe să combine arome în moduri care pot fi noi pentru tine.

Pași

  1. Imagine intitulată Cook ca un pas roman 1
1. Creați o cămară romană. Dacă este posibil, stabiliți stocarea dvs. de alimente, astfel încât alimentele romane și alimentele non-romane să fie stocate pe diferite rafturi pentru a vă face mai ușor. Stocați următoarele capse romane importante:
  • Măsline și ulei de masline. Pliny Bătrânul a cântat virtuțile măslinului, revendicând că: "Cu excepția viței, nu există nici o plantă care poartă un fruct de o importanță atât de mare ca măslin". Cumpără "pur" ulei de măsline pentru gătit și "extra virgină" Pentru aromatizarea lucrurilor descoperite-
  • Miere. Utilizați acest lucru în loc de zahăr. Sau, de asemenea, puteți utiliza datele pentru a îndulca mâncăruri-
  • Chickpeas (cunoscut și ca "Garbanzo fasole") și linte-
  • Boabe întregi și făină integrală de cereale, cum ar fi "emmer", "spelled" sau "departe" (tipuri de grâu) și orz. Emmer și spellled sunt disponibile în "mâncare sănatoasa" Magazine. Emmer este o varietate foarte veche de grâu și este cea mai autentică alegere pentru gătitul anticipat. Rye a fost, de asemenea, consumată de romani-
  • Sare-
  • Legume, cum ar fi ridichi, parsnipuri, morcovi, varză, praz, endive, țelină, anghinare globală, castravete, urcări, salată, ceapă. PennyCress, Nettles, sparanghel și sfeclă-
  • Fructe cum ar fi struguri, stafide, coacăze, sultanas, smochine, date, medlar, duzine, prune, cireșe cultivate, mere, pere, crab măr, zmeură, mure, căpșuni, și boabe vârstnice-
  • Mulți ierburi și condimente cum ar fi oregano, mărar, muștar, lovage, rozmarin, rue, salvie, marjoram dulce, cimbru, aniseed, borage, piper negru, semințe de mac, fenicul, menta, patrunjel plat, usturoi și savuros-
  • Nuci includ nuc, migdale, castan, și pin de piatră-
  • Carnea sub formă de pui, de oaie sau de carne de porc (și șuncă, bacon, porci de supt) a fost mult mai frecventă decât carnea de vită, deși carnea de vită a fost furnizată ca raționamente la garnizoanele romane din Marea Britanie și sa bucurat foarte mult în Britania Roman - Wildfowl a fost comun, ca rață și gâscă, și romani bogați au mâncat, de asemenea, alte păsări, suntem mai puțin probabil să mâncăm în zilele noastre, cum ar fi Swan, Stork, Flamingo și Crane - iepure, iepure și căprioare ar fi fost, de asemenea, consumate de romani-
  • Ciuperci (comestibile ciuperci)-
  • Melci și broaște (francezii nu au fost mai întâi acolo!)-
  • Fructe de mare, inclusiv multe tipuri de peşte (EEL, PELCH, Pike, Carp, etc.), crustacee și crustacee au fost foarte populare-
  • Mai multe sosuri, inclusiv gaură (un sos de pește similar celui utilizat în thailandeză și gătit vietnamez) sau sos de pește fermentat (Liquen)- oenogarum era sosul de pește amestecat cu vin. Vedea "sfaturi" Pentru a afla cum romanii au făcut sos de pește.Încercați un condiment modern de pește fermentat, cum ar fi sosul Worcestershire Lot sau tocat, mai puternice, hamsii sărace.
  • Brânza atât tare cât și moale, au fost făcute de romani. Ricotta și Feta sunt două tipuri foarte potrivite-
  • Vin (gătit și băut) și oţet. Oțetul a adăugat un gust ascuțit la sosuri, fructe conservate, legume și pește. Romanii, de asemenea, beau berea.
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 2
    2. Evitați utilizarea ingredientelor greșite la gătitul stilului roman. Unele alimente comune non-romane pe care nu ar trebui să le utilizați în mâncăruri romane autentice sunt aceste alimente din America: roșii, cartofi, chiliezi, porumb (porumb). Cu excepția varză albă, toate legumele crucifere, inclusiv broccoli, conopida și germenii de la Bruxelles, sunt legume post-medievale. Paste (cu excepția Lasagna), de asemenea, nu a fost cunoscut romanilor.
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 3
    3. Pregătiți-vă echipamentul de bucătărie. În momentul românilor, echipamentul de gătit devenise mult mai complex decât culturile de gătit anterioare. Gătitul a fost făcut peste o vatră de cărămidă ridicată cu o cărbune foc. În timp ce unele alimente, cum ar fi carnea sau peștele, ar putea fi la grătar direct pe cărbune, alte alimente trebuiau să fie gătite în ghivece de trepied peste cărbuni. În plus, este probabil ca romanii să folosească metode de aburire. Coacerea și friptură a fost făcută și într-un cuptor folosind lemn sau cărbune ca combustibil. Bineînțeles, cuptorul tău modern și aragaz vor fi înlocuitori perfecți. În ceea ce privește echipamentul dvs. de gătit, amploarea autenticității este de până la dvs., dar aici sunt unele elemente romane comune și înlocuitori posibili:
  • Utilizați un bun, mare mortar și pistil (Mortaria). Acesta este procesorul dvs. de alimente în stil roman. O marmură este cea mai bună pentru că nu va ridica arome de la astfel de ingrediente comune ca usturoi. În mod natural, dacă te simți leneș, romanii ar fi trebuit probabil procesatori de mâncare în clipi de ochi, așa că nu ezitați!
  • Utilizați o piatră de pizza pentru coacere.
  • Utilizați o oală mare pentru tocană. Romanii au folosit cazane de fier, dar există un motiv bun pe care nu-l mai avem tendința - sunt greu! O caserolă mare poate fi folosită și ca un cuptor roman.
  • Folosește o tigaie (Fretale sau Sartago) pentru gătit pește și legume de prăjire. A tipsie a fost folosit ca o tavă ușor de prăjit, care ar putea fi luată și la masă și patină a fost o tavă mai adâncă pentru feluri de mâncare mai complexe. Poate utiliza astfel de articole ca Paella Pans și mâncăruri de caserolă fără capace pentru înlocuitori.
  • Utilizați jugs și pitchers (Amphorae) pentru depozitarea și vărsarea uleiului de măsline, a vinului și a altor lichide. În mod natural, un canal de măsurare este, de asemenea, perfect acceptabil ca înlocuitor modern.
  • Cuțitele romane, straine, vase și tigăi au fost, în general, similare cu cele moderne de zi, deci este probabil că bucătăria dvs. este deja bine echipată pentru gătit roman.
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 4
    4. Știți cum să pregătiți mâncarea. Metodele de gătit includ: coacerea, prăjirea, aburire, brut (salate), prăjire în ulei și încălzire. Cereale ar putea fi măcinate, astfel încât făină pentru coacere și sosuri este permisă (Amulum Sosuri îngroșate), precum și mâncăruri de cereale la sol, cum ar fi terci și gruel (puls sau Pulment). Dacă sunteți cu adevărat dornici, căutați-vă propria moară de făină să mănânce făina proaspătă acasă. Deși munca suplimentară, prospețimea poate face în valoare de timp. Pâinea a fost obișnuită, dar există diferite tipuri: Autopyron a fost o pâine sclavă și câine făcut din cea mai mare parte din Bran cu puțină făină- Athletae a fost pâine nelegată amestecată cu brânză moale caș- buccellatum a fost biscuitul uscat al troului și Artofits A fost pâine lustruită din cea mai bună făină coaptă într-o matriță.
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 5
    5. Găsiți câteva rețete. Câțiva scriitori străvechi au lăsat colecții de rețete, dar sunt foarte greu de utilizat. Unele interpretări moderne bune ale cărților de bucate romane sunt enumerate mai jos. Încercați să luați unele dintre următoarele:
  • Libum (cum ar fi pâinea de brânză) sau moreTum (o răspândire a brânzei de usturoi și de legume) să înceapă.
  • Midii gătite, Tort de creveți și Ometer Oyster
  • Pește de pește
  • Porcul de porc la grătar utilizând o metodă uscată
  • Pui gătit
  • Tort dulce roman și prăjituri de miere.
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 6
    6. Serviți alimentele. Servirea mâncării a fost puțin diferită de astăzi, unde degetele sunt retrogradate la fast-food și nibble, în timp ce alimentele de masă necesită utilizarea unor ustensile moderne. În vremurile romane, consumul de alimente cu degetele era mult mai frecvent și servetele au fost esențiale pentru ștergerea degetelor murdare. Romanii aveau cuțite și linguri, dar nu aveau furci. Depinde de tine cât de departe vrei să trăiești fără furculița ta! Încă o dată, nici o îndoială, romani ar fi îmbrățișat furca dacă s-ar fi gândit mai întâi la asta. Linguri au fost folosite pentru sosuri și alimente moi, cu o lingură mică cunoscută ca a cocleare folosit pentru îndepărtarea crustaceelor ​​din cochilii. De asemenea, este probabil ca lingurile mai mari să fie servite ca laice. Alimentele solide au fost consumate folosind degetele.
  • Romani aveau boluri, plăci, cupe, boluri de deget, cani, plicuri și băieți de vinuri.
  • Elementele au fost de obicei realizate dintr-o serie de materiale, inclusiv ceramică, sticlă, argint, bronz, fier, pewter, etc. Poate doriți să cercetați mai departe dacă încercați să obțineți o masă autentică, vă uitați împreună cu mâncarea dvs. romană.
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 7
    7. Adaugă vin. Romanii și-au adorat vinul, deci nu ezitați să adăugați vin la masă. În vremurile romane, a fost considerat că manierele rele de a bea un vin nediluat, dar ați putea dori să ignorați această delicată, având în vedere îngrijirea luată în a face vinurile moderne de zi "Doar chiar", sau puteți încerca chiar să faceți Mulum. Și celelalte băuturi? POSCA și apă. Care face alegerea ușoară!
  • Imagine intitulată gătit ca un pas roman 8
    8. Țineți un banchet roman. Romani au fost renumiți pentru banchete. Odată ce abilitățile voastre de gătit romane au lărgit, luați în considerare deținerea unui mini-banchet pentru familia și prietenii dvs., să le introduceți la deliciile și aspectele sănătoase de a mânca ca un roman.
  • Rețineți că prezentarea a fost un aspect foarte important al unui banchet de succes. Puneți candelabra pe masă, utilizați cea mai bună cină de cină și adăugați unele Flori proaspete la sala de mese (tricliniu) pentru frumusete.
  • Romanii ar înclina adesea să mănânce, plasând trei canapele în jurul mesei. Deci, aveți o scuză bună pentru a trage canapele până la o masă mincinoasă și pentru a vă răci în timp ce vă bucurați de banchetul dvs. roman.
  • Fiți atenți la consumul de alcool, și nu combinați cele două: fiecare crește riscul de Choking.Reclinați lateral, nu drept înapoi.Nu pete scaunul tău: puneți ceva peste el sau evitați mâncarea dezordonată.
  • Oaspeții ar fi de așteptat să-și aducă propriile servetele de mese cu ei - la sfârșitul serii, și-au umplut servetele cu resturi de resturi pentru a lua acasă ca ceea ce ați putea percepe ca un fel de echivalent Tupperware ecologic!
  • sfaturi

    Romani au redus de obicei sosurile înainte de gătit, spre deosebire de acum, când reducem, de obicei, sosurile în timpul gătitului.
  • Încercați o rețetă de la celebra colecție antică antică atribuită lui Apicius.Simțiți-vă liber să înlocuiți ingredientele: Romanii nu aveau frigidere ca noi, atât de sigur că trebuie să trebuiască!
  • Romani adesea gătite peste cărbune, astfel încât un gratar de cărbune de tip Hibachi este destul de autentic roman! Fii atent folosind cărbune, și nu o folosiți niciodată în interior pentru că riscă otrăvire monoxid de carbon.
  • Carnea de cal a fost uneori mâncată. Este probabil ca, dacă Romani s-au dus în Australia, au mâncat, de asemenea, cangur sau dacă s-ar fi plecat în America de Nord, s-ar fi îngăduit în bizon. Romanii nu se temeau să încerce noi alimente, așa că este de fapt de până cât de departe vă extindeți interzicerea alimentelor non-romane. S-ar putea prefera să adoptați stilurile și arome de gătit general, păstrați la alimente în starea lor neprelucrată și sănătoasă, mai degrabă decât abandonarea completă a alimentelor din lumea întreagă.
  • Romanii mi-au furat propriile făină cu mâna sau l-au cumpărat de la millere care au folosit mori mari de piatră. Aspru "piatră-sol" Făină de grâu întreg este cea mai bună alegere.Șlefuirea de modă veche cu pietre reale poate introduce biții de piatră deteriorați dinți.
  • O rețetă antică pentru sos de pește (Liquen): Într-un amestec de castron sprate cu intestine de pește. Adăugați ulei de măsline pentru a acoperi. Se toarnă totul într-un recipient curat (în acele zile au folosit de obicei un recipient de argilă). Se presară cu ierburi. Loc în soare timp de trei zile. Se va fermenta în acest timp. Tulpina sosul de pește - este acum gata să mănânce.
  • Nu faceți acest lucru pentru consumul real.Poate fi dificil sau imposibil de spus înainte de a fi prea târziu dacă fermentația a produs ceva sănătoși sau ceva de genul periculos răsturnat.
  • Avertizări

    Feriți-vă de cererile de rețete vechi pentru ierburi neobișnuite, în special cele care nu sunt vândute pe scară largă în supermarketuri.Unii pot fi toxici, în special în cantitate.Substituiesc verdele cunoscuți ca fiind inofensive sau confirmați mai întâi siguranța acestora.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ustensile adecvate și echipamentele de gătit așa cum sunt prezentate
    • Nave de băut (pahare etc.)
    • Canapele pentru a se înclina, servetele, fețe de masă pentru un banchet
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar