Cum de a alege sparanghelul

Sparanghelul este o legumă populară care poate fi inclusă într-o varietate de mâncăruri delicioase. Aceste legume de alforme sunt deosebit de populare în timpul primăvară atunci când sunt în sezon. Alegerea calității sparanghel poate fi puțin complicată, dar merită să înveți câteva sfaturi, astfel încât să vă puteți asigura că obțineți cel mai bun sparanghel de degustare posibil.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea prospețimii sparanghelului
  1. Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 1
1. Căutați spearii de sparanghel care sunt fermi la atingere. Ei ar trebui să fie drepți și nu bendabili - dacă încercați să îndoiți sulița, ar trebui să fie fragilă și "sparge." Tulpinile ar trebui să fie ferme, dar delicate.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 2
    2. Verificați sfaturile Spears de sparanghel. Pentru partea principală, acestea ar trebui să fie închise strâns. O nuanță frumoasă verde închis sau purpurie pe sfaturi este o bună indicație a calității. Dacă vârfurile sunt gălbuiei sau uscate, sparanghelul este prea bătrân.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 3
    3. Evitați helmisit, pătate sau asparagus. Dacă găsiți sparanghel ca aceasta în special și sunteți pregătiți să faceți supă, apoi luați o afacere. Sparanghelul cu flori este mult timp trecut, deci evitați acest lucru cu orice preț.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 4
    4. Uită-te la capetele tulpinilor de sparanghel. Staliile dvs. de sparanghel ar trebui să fie umede și pline. Dacă tulpinile arată uscat, crăpate sau "lemnoase", sunt probabil mai în vârstă și ar trebui să găsiți unele care sunt mai proaspete.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea sparanghelului pe baza tipului
    1. Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 5
    1. Alegeți diametrul sulițelor în funcție de nevoile dvs. Dimensiunea nu afectează sensibilitatea sulițelor - mai degrabă, ar trebui să căutați semne de prospețime. Uneori, sparanghelul mai mic este pur și simplu o privire mai bună pentru prezentarea dvs. de alimente, dar veți obține mai multe alimente din tulpinile mai mari, mai ales dacă prețul este pe Bunch.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 6
    2. Alegeți culoarea sparanghelului pe care îl doriți. Există trei tipuri diferite de sparanghel atunci când distingeți pe baza culorii. Ele variază în constituție, precum și culoarea. Cele trei culori de sparanghel sunt:
  • Verde - sparanghelul verde își obține culoarea de la procesul de fotosinteză pe măsură ce tulpina iese din pământ în lumina soarelui. Acest tip de sparanghel ar trebui să fie o culoare verde strălucitoare cu patch-uri purpurii.
  • alb - sparanghelul alb este același cu asparagusul verde, cu excepția faptului că este cultivat în întuneric, deci nu există nici o dezvoltare de culoare din partea fotosintezei. Deoarece este cultivat mai artificial (fără acces la lumina directă a soarelui), acest tip de sparanghel este de obicei mai scump.
  • Violet - asparagusul purpuriu este o varietate diferită. Derivă culoarea sa de la niveluri ridicate de antioxidanți în tulpini și are un conținut mai mic de fibre decât varietatea verde sau albă. Această distincție face ca ofertantul purparagus purpuriu și degustarea dulce.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 7
    3. Alegeți cel mai bun tip pentru aroma dorită. Tulpinile mai subțiri de sparagus sunt de obicei mai delicate și mai dulci. Mai mare, mai grași Spears de sparanghel sunt, de obicei, mestei în textură și au o aromă mai puternică de sparanghel.
  • Partea 3 din 3:
    Stocarea sparanghelului
    1. Imagine intitulată Alegeți sparagus Pasul 8
    1. Puneți sparanghelul în frigider. Spre deosebire de unele legume uscate, sparanghelul trebuie depozitat în frigider. Sparanghelul a rămas pe tejghea sau în cămară va merge foarte repede foarte repede. Pentru cele mai bune rezultate, păstrați-vă sparanghelul în frigider, astfel încât acesta va dura mai mult.
    • Încercați să puneți sparanghelul într-o pungă de plastic înainte de ao pune în frigider.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 9
    2. Păstrați capetele tulpinii tăiate și umede. Pentru a ajuta asparagusul dvs. să rămână proaspăt, tăiați capetele tulpinii înainte de ao pune în frigider. Înfășurați un prosop umed de hârtie în jurul capetelor pentru a menține sparanghelul umed și ajută-l să-și păstreze umiditatea.
  • Imagine intitulată Alegeți sparanghel Pasul 10
    3. Asigurați-vă că sparanghelul durează mai mult. Pentru a vă ajuta asparagusul să dureze mai mult, mai ales dacă nu îl veți folosi timp de câteva zile (până la o săptămână) după cumpărarea acestuia, tăiați o centimetru de tulpini în partea de jos și puneți sparanghelul în poziție verticală într-o ceașcă plină cu o ceașcă puțin de apă (probabil o apă în picioare în picioare).
  • Puneți o pungă de plastic peste vârful sparanghelului și puneți-o în frigider.
  • Dacă apa începe să devină tulbure, se toarnă-o și o înlocuiți cu apă proaspătă.
  • Acest lucru vă va ajuta asparagusul ultimele zile mai lungi.
  • sfaturi

    Sparanghelul va păstra 2 - 3 zile când va fi depozitat în frigider.
  • Tulpinile înguste sunt mai delicate decât cele mai groase.
  • Sparanghelul alb este, de obicei, mai mult efort pentru a se pregăti ca tulpina exterioară lemnoasă trebuie să fie decojită - cu toate acestea, unele puncte de desfacere vând un sparanghel alb gata și gata de gătit. Întrebați dacă nu este evident atunci când achiziționați.
  • Avertizări

    Evitați tulpinile de nisip.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar