Cum să curățați argintul

Silver este un metal frumos, versatil, iar luciul său moale adaugă o atingere de mâncăruri de eleganță, plăcute și bijuterii. Din păcate, argintul este, de asemenea, destul de fragil în comparație cu multe metale mai frecvent utilizate și poate dezvolta rapid tarină, pete sau zgârieturi. Poate fi, de asemenea, un pic înfricoșător pentru a încerca să curățați piesele de argint, deoarece acestea sunt adesea speciale pentru noi și nu vrem să le deteriorăm.Nu trebuie să fii un Silversmith pentru a curăța argintul.Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați strălucirea argintului.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îngrijirea și întreținerea zilnică
  1. Imagine intitulată Pasul de argint curat 1
1. Spălați-vă argintul adesea și imediat după utilizare.Argintul care este frecvent folosit rar are probleme de tăcere.Când Tarnish nu este încă prezent, sau când începe să se dezvolte, pur și simplu spălați argintul în apă caldă, cu un detergent delicat, fără fosfat. Asigurați-vă că utilizați un detergent bazat pe Non-Lemon, deoarece produsele pe bază de lămâie pot vedea argintul.
  • Este o idee bună să spălați argintul separat de celălalt bucate Deoarece chiuvetele metalice și ustensile poate zgâria argintul, iar oțelul inoxidabil poate deteriora finisajul dacă vine în contact cu argintul dvs.
  • Evitați să utilizați mănuși de cauciuc atunci când spălați argintul, ca coroziile de cauciuc argint. Utilizați o cârpă moale pentru a freca ușor argintul curat și uscat prompt cu un prosop moale.Blând ușor strălucirea în argint plictisitor, cu o cârpă moale de bumbac.
  • Utilizați mănuși de nitril - ele conțin nici un sulf care să promoveze formarea de tarină. Mănuși de bumbac sunt, de asemenea, acceptabile.
  • Imagine intitulată Pasul de argint curat 2
    2. Nu utilizați mașina de spălat vase pentru a curăța argintul. Temperaturile ridicate și spălarea brută pot schimba culoarea argintului și pot provoca leziuni, în special în bucăți care sunt poroase. Faceți tot curățarea argintului cu mâna.
  • 3. Puneți-vă argintul atunci când se dezvoltă lumină. Tarnish este un strat subțire de coroziune care se dezvoltă în mod natural pe stratul exterior de argint și alte metale. Când vedeți nuanța întunecată a pălării pe argint, spălarea mâinilor simple nu poate fi suficientă pentru ao elimina. Soluțiile de argint special formulate sunt cea mai sigură opțiune pentru lustruirea argintului, mai ales dacă aveți de-a face cu o antică sau o piesă care are design complicat în el.Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului.
  • Cel mai bine este să utilizați un burete de celuloză pentru lustruire, deoarece nu se va zgâria ca bureții care vin furnizați cu unele lustruire. De asemenea, puteți încerca bile de bumbac și utilizați sfaturi Q aplatizate între tinele furcii.
  • Umpleți o cârpă moale, de lustruire a argintului sau buretele inclusă cu polishul de argint.
  • Frecați argintul numai în mișcări drepte, înapoi și înapoi (nu în cercuri).Evitați curățarea și pur și simplu lăsați polishul să facă treaba.
  • Clătiți argintul sub apă curgătoare.
  • Uscați complet argintul cu o cârpă moale și curată.
  • Imagine intitulată Pasul de argint curat 4
    4. Evitați zgârierea argintului. Folosind un platou de argint ca o placă de tăiere nu este niciodată o idee bună. Evitați stocarea obiectelor ascuțite într-un recipient de argint și dacă vă stivuiți argint, asigurați-vă că fiecare piesă este căptușită. Nu aruncați ustensile de argint în chiuvetă, deoarece acestea se pot zgâria cu alte feluri de mâncare sau alte feluri de mâncare.
  • 5. Stocați-vă corect argintul.Dincolo de curățarea rapidă și frecventă, cea mai bună modalitate de a vă păstra argintul este să o stocați corect. Asigurați-vă că fiecare piesă este complet uscată înainte de ao depozita. Înfășurați fiecare piesă în hârtie de țesut fără acid sau hârtie anti-tarină.De asemenea, puteți împacheta bucăți în flanel (flanele speciale sunt făcute doar în acest scop). Sigilați piesele de argint înfășurate într-o pungă de plastic etanșă. Un canistru de silicagel plasat în apropiere poate ajuta la reducerea umidității și de a vă îndepărta.
  • Nu depozitați niciodată argintul în cazul în care poate contacta cauciuc, oțel inoxidabil sau vopsea.
  • Pentru Sterling Flatware, cel mai bun mod de ao păstra frumos este să-l folosiți în mod regulat și să spălați ușor / uscați-o cu săpun blând și apă.Dacă nu este în depozit pentru o lungă perioadă de timp, nu are șansa de a păzi adânc.
  • Multe magazine și cataloage care vând argint vor vinde, de asemenea, cufere anti-tarină de argint, căptușite cu pâslă tratată sau doar pânza anti-tarină în sine.Aceste cârpe prelungesc cantitatea de timp necesară între polishings, dar tot trebuie să o faci.Ele sunt, de asemenea, minunate pentru depozitare, deoarece păstrează piesele de a fi lovite prea mult. Dacă pieptul dvs. de argint nu are un sertar pentru servirea pieselor, puteți să le înfășurați într-o bucată de pânză sau benzi anti-tarină și puneți-o într-o cutie obișnuită.
  • Metoda 2 din 2:
    Metode alternative de îndepărtare a tălinii
    1. Feriți-vă de folosirea pastă de dinți ca poloneză de argint. Unele paste de dinți conțin sodă de copt sau alte ingrediente care sunt mult prea abrazive - chiar și cantitățile de urmărire pot provoca daune grave. Utilizați polisuri care sunt formulate în mod specific pentru a îndepărta tămâia de argint.
    • Unele surse recomandă pastă de dinți Dacă, din anumite motive, nu vă puteți obține mâinile pe poloneză de argint. Cu toate acestea, această metodă ar trebui să fie niciodată folosită pentru a curăța bucăți de argint valoroase, deoarece poate provoca daune. Selectați o pastă de dinți albă simplă (nu un gel) fără opțiunile speciale de albire. Luați o cârpă moale, umezită (resturi de tricou vechi lucrează bine) sau un burete umed și puneți niște pastă de dinți pe ea. Frecați ușor de argintul în mișcări drepte, înapoi și înapoi.Alternativ, puteți umezi piesa de argint și aplicați ușor pasta de dinți direct la suprafață, pe care le puteți umezi din nou și treceți la poloneză. Faceți acest lucru ușor. Dacă observați zgârierea în orice punct, opriți și clătiți pasta de dinți.
    • Pe măsură ce cârpa sau buretele devine întunecată cu pătratul, adăugați mai multă pastă de dinți într-o parte curată a cârpei / burete umezelii și continuați lustruirea ușoară.
    • Clătiți bine cu apă caldă și uscați cu un moale prosop.
    • Unele paste de dinți conțin soda de copt sau alte ingrediente care sunt prea abrazive. Chiar și sumele de urmărire pot provoca daune grave.
  • 2. Utilizați soda de copt.Soda de copt poate elimina tăierea încăpățânată, dar nu o folosiți decât dacă nu vă deranjează riscul de a deteriora argintul. Ea scoate un strat de argint împreună cu tarina.
  • Faceți o pastă de sodă de copt și apă caldă.
  • Ușor poloneză după instrucțiunile de pastă de dinți de mai sus.
  • 3. Utilizați o baie de argint pentru bucăți foarte perforate. Argint comercial "dips" sunt disponibile care pot dizolva petele fără a freca argintul. Scufundarea chimică funcționează prin dizolvarea pământului pe un obiect la o rată accelerată. Dips sunt folosite de restauratorii de argint când terenul negru greu nu poate fi îndepărtat cu lustruire lichidă sau de lipire. Dipsurile de argint conțin o tiouree ingredientă care inversează procesul de tăiere. Acest lucru poate fi extrem de dăunător pentru argintul dvs. dacă nu sunteți atent, deci utilizați scufundarea cu ușurință. Pentru a utiliza o baie, turnați lichidul într-un recipient din plastic. Așezați piesa în recipient și acoperiți-o cu un capac, apoi lăsați-o să se înmoaie pentru timpul specificat pe ambalajul DIP. Clătiți bine piesa, când o eliminați, deoarece urmele de scufundare pot mânca la argint și pot provoca pitting.
  • Contrar a ceea ce cuvântul "diploma" implică, profesioniștii rareori înmuiați argintul în aceste produse sau cel puțin nu pentru mult timp. Dipsurile chimice sunt șterse peste obiect cu un burete de celuloză sau bumbac, deoarece submersing piesa pentru perioade lungi de timp va elimina patinasul aplicat din fabrică și va cauza pitting a suprafeței obiectului. Aceste defecte de suprafață vor acționa ca un burete și mai ușor absorbi gaze și umiditate producătoare. Obiectul poate necesita lustruire profesională pentru a restabili finisajul original. Scufundările pot să vă deterioreze argintul și vor elimina patina dorită. Dips conține, de asemenea, substanțe chimice care sunt dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră, astfel încât să utilizați această metodă cu ușurință sau să angajați un profesionist pentru ao face.
  • Dipsurile chimice sunt alcătuite dintr-un acid și un agent de complexare. Acizii sunt corozivi și vor deteriora niello, bronz, lame de cuțit din oțel inoxidabil și materiale organice, cum ar fi lemn și fildeș. Ingredientele pot fi, de asemenea, dăunătoare utilizatorului, motiv pentru care restauratorii de argint poartă mănuși de nitril și lucrează într-o zonă bine ventilată. Dipsurile chimice nu trebuie utilizate niciodată pe obiecte care au componente sigilate, cum ar fi sfeșnici și trofee cu picioare goale sau cu majoritate cu mânere goale. Odată ce scufundarea se scurge în cavitate prin găuri mici sau imperfecțiuni în articulații, devine practic imposibil de spălat substanța chimică. Din toate motivele de mai sus, această tehnică de curățare trebuie utilizată numai de către restauratorii calificați.
  • Imagine intitulată Pasul de argint curat 10
    4. Încercați o metodă electrochimică. Acest lucru se face prin încălzirea unui container de apă și dizolvând o cantitate mare de sodiu de copt în apă. Utilizați suficientă sodiu de copt astfel încât să dureze cel puțin un minut pentru a se dizolva în apa caldă cu agitare constantă.Formați o căptușeală pentru recipientul din folie de aluminiu și puneți folia în recipientul de apă fierbinte. Plasați argintul care a fost curățat anterior cu săpun în baie (în interiorul foliei) timp de câteva minute. Țeantul ar trebui să se dizolve departe. Clătiți bine piesa când ați terminat.
  • Asigurați-vă că argintul atinge aluminiu sau altfel nu va funcționa. Argintul și aluminiu, cu soluția între ele, formează o baterie și când atingeți argintul la aluminiu, acesta scurtează bateria și o curgere curentă mică, permițând ca reacția chimică să se întâmple. Această metodă este rapidă și mai bună decât o baie corozivă, dar probabil nu la fel de blândă ca pasta de curățare a argintului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru elementele de argint pe ecran, încercați să utilizați broască țestoasă (da, chestii pe care le utilizați pe mașina dvs.) sau mobilier bazat pe nemimeli poloneză pentru a sigila suprafața și prelungi durata de viață a strălucirii între polisare!
  • Pentru a polonezi argint cu fulgeri complicate și crăpături adânci, folosiți o perie umedă de păr de păr natural. Pe de altă parte, ați putea dori să lăsați un pic de tărie în crăpături pentru a scoate designul. Nu utilizați o periuță de dinți, deoarece părul de plastic ar putea zgâria argintul.
  • Ștergeți argintaria cu o cârpă de microfibră fină pentru a preveni zgârierea și pentru a îndepărta straturile nou percepute.
  • Tarnish este ușor de îndepărtat când a observat mai întâi (de obicei ca o nuanță gălbuie) și va deveni din ce în ce mai dificil de a face față în timp ce se întoarce la maro deschis și în cele din urmă negru. Dacă începeți să vedeți foarte multă lumină, care uneori poate fi detectată numai atunci când obiectul este vizualizat pe o bucată de hârtie albă lucioasă, utilizați WINDEX cu oțet sau pur și simplu pentru a îndepărta tăliașul. Utilizați o minge mare de bumbac și rotiți-o în mod regulat pentru a expune suprafețele neutilizate, deoarece elementele din interiorul țării pot fi foarte abrazive. Uscați piesa cu o cârpă Selvyt sau un prosop de bumbac. Încercați mai întâi această tehnică, deoarece este cea mai puțin abrazivă a tuturor metodelor de curățare a argintului.
  • Eliminați ceara de lumânare construită de la sfeșnici de argint, rulându-le sub apă fierbinte sau topind ceara cu un uscător de păr.
  • Încercați un etanșator de vid pentru a vid bucăți de argint curățat. Foodsaverii funcționează bine.
  • Evitați purtarea de argint Bijuterii în bazine de înot. clor poate deteriora argintul într-un timp scurt.
  • O altă opțiune de a încerca dacă aveți cola în jurul casei este curățarea cu ea! Pentru ajutor cu această metodă, consultați: Cum să curățați argintul cu cocs.
  • Utilizați suc de lămâie și o pastă de dinți completă.
  • Întotdeauna îndepărtați cu atenție sarea și piperul de la agitat pentru a preveni pituirea și coroziunea în timpul depozitării.
  • Avertizări

    Deși poate părea mai repede decât lustruirea, utilizarea DIPS vă va stabili, în general, anii înapoi în patina (așa cum sa menționat mai sus) și pierderea reală de argint. Fiți foarte atent dacă vă decideți să vă dați. Costul post-costul este mult mai costisitor decât timpul dvs. de poloneză.
  • Cercetarea monedelor de argint (sau a oricăror monede pentru acea problemă) înainte de a face acest lucru, deoarece poate reduce foarte mult valoarea lor.
  • Chiar dacă este metalul, placa de argint poate fi frecată chiar dacă sunteți prea sârguincios cu polish-ul de argint. Asigurați-vă că frotiul închis este de fapt de fapt, de fapt, și nu metalul de bază care începe să arate.
  • Nu utilizați argint fin pentru a servi alimente care conțin ouă sau maioneză. Deoarece astfel de alimente pot afecta argintul, folosiți boluri de sticlă sau căptușeli care au însoțit astfel de piese de argint.
  • Pentru argint cu un finisaj gri oxidat sau francez, sau pentru orice piesă valoroasă, ești mai bine să lipiți de spălarea mâinilor blândă și lustruire de argint comercial.Este cel mai sigur pentru a avea piese speciale cu adevărat curățate profesional.
  • Metoda foliei din aluminiu sună ușoară și inofensivă, dar poate duce la pitting care dă argintului dvs. o textura portocalie în general. Mergeți pe etape și utilizați o cârpă de bumbac moale pentru a freca sulfatul de aluminiu umed care colectează pe suprafața argintului, înainte de a vă decide că nu funcționează.
  • Lustrurile de argint și scufundările pot conține substanțe chimice nocive.Urmați instrucțiunile și respectați avertismentele producătorului.
  • Nu utilizați plăcuțe Brilllo, vată de oțel sau alte materiale abrazive care vor zgâria suprafețele de argint.Chiar și hârtia de țesut poate zgâria argintul nou sau lustruit dacă este manipulat necorespunzător.
  • Nu depozitați niciodată argint despachetat în saci de plastic sau înfășurați și asigurați-vă că benzile de cauciuc nu intră în contact cu argintul.Deoarece acestea sunt produse pe bază de petrol, se descompun în timp și vor pata argintul.De fapt, benzile de cauciuc pot părăsi amprentele negre aproape imediat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar