Cum să fii o persoană de dimineață

Oamenii tind să spună că nu displace o "persoană de dimineață" - unul dintre acești puțini norocoși care sunt fericiți, plini de PEP și productiv în a.M. În timp ce încă mai ai butonul de amânare.În mod secret, cu toate acestea, majoritatea dintre noi dorim să putem fi una.Comutarea de la "bufnița de noapte" pentru a fi cu ochi strălucitori și cu coadă de bufet la zi nu este o sarcină ușoară, dar există pași simpli pentru a lua acest lucru poate face tranziția mai ușor de gestionat.Deci, luați înapoi dimineața fără a sacrifica somnul de care aveți nevoie!

Pași

Metoda 1 din 2:
Setarea unei rutine de seară
  1. Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 1
1. Dormi mai mult și mai consistent.Mulți dintre noi ar putea fi oameni de dimineață dacă ne-ar da doar șansa de a dormi mai mult noaptea.Obținerea unui somn suficient pentru nevoile corpului dvs. vă oferă energia, sănătatea și motivația de a face lucrurile în dimineața și pe tot parcursul zilei.
  • În timp ce șapte până la nouă ore de somn sunt recomandările generale pentru adulți, toată lumea este diferită.O modalitate de a testa nevoile de somn este de a merge o săptămână fără ceas deșteptător (cum ar fi atunci când sunteți în vacanță).Du-te la culcare în același timp în fiecare noapte și vezi ce durata medie a timpului până când te trezești pe cont propriu dimineața.
  • Stabiliți o perioadă de culcare consistentă și timp de trezire, în zilele de lucru și în weekend-uri.Bineînțeles, este tentant să rămână puțin târziu și să dormi în zile când nu aveți muncă sau alte responsabilități de dimineață devreme, dar păstrarea unei rutine coerente zilnice vă va ajuta să vă antrenați corpul.
  • Tăiați o oră de la sfârșitul fiecărei zile.Nu, nu puteți face de fapt ceasul sărit de la 10 la 11 p.M., dar puteți lăsa o oră marcată înainte de culcare în timpul căreia nu puteți programa orice activitate sau alte activități.Trebuie să aveți timp să încercați înainte de culcare.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 2
    2. Du-te la culcare mai devreme. Pentru a ridica mai devreme, va trebui să începeți să dormiți mai devreme și care poate fi greu dacă sunteți obișnuit să utilizați orele ulterioare ale nopții pentru activități cum ar fi citirea, vizionarea TV sau scrierea.
  • Luați în considerare să vă culcați mai devreme în incremente. Începeți cu 15 minute mai devreme, cu așteptările de a se ridica cu 15 minute mai devreme, apoi crește treptat acest lucru până la o jumătate de oră și apoi la o oră. Dacă faceți acest lucru treptat, acesta va oferi atât corpului, cât și minții tale să se adapteze la vremurile anterioare de dormit și de trezire. De asemenea, vă va permite să găsiți mediul dvs. fericit între prea devreme și prea târziu.
  • Dim-vă luminile cu o oră înainte de culcare pentru a facilita eliberarea melatoninei și faceți-vă somnul.Dacă camera este, de asemenea, confortabil cool (aproximativ 65-69 ℉), va fi mai ușor să adormiți, de asemenea.Evitați luminile strălucitoare, cofeina și alcoolul, deoarece acestea vă vor trezi mai mult.
  • Evitați "Timpul ecranului" (TV, Computer, etc.) în timpul orelor de pregătire pentru o perioadă mai devreme de culcare.Chiar și o emisiune de televiziune relaxantă vă stimulează și face mai greu să adormi.
  • Permiteți-vă să citiți în pat. Lectura este o activitate liniștită și va induce adesea somnul atunci când într-o poziție înclinată. Citirea ta nu trebuie să fie plictisitoare, dar alegeți lectura de culcare care nu este prea suspensivă sau obositoare.
  • Dacă locuiți cu o bufniță de noapte, care nu are nici un interes mai mic de a-și schimba programul de dormit, cereți un pic de slăbiciune și fără zgomot când în cele din urmă merg în pat.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 3
    3. Găsiți ceasul de alarmă drept și localizați-l inteligent. Deși este important să învățați să vă treziți mai devreme ca o problemă, ceasul dvs. de alarmă este sursa principală de a vă ajuta să vă stabiliți noua rutină atunci când vă schimbați pe modelele de dormit.
  • Unii oameni vor face mai bine cu o alarmă tare blând, alții cu o alarmă treptată.Încercați mai multe opțiuni până când găsiți ceea ce funcționează cel mai bine la obținerea dvs.
  • Păstrați ceasul de alarmă suficient de departe încât trebuie să ieșiți din pat pentru a opri. Efortul de a se ridica de la pat pentru a închide acest lucru va fi suficient pentru a începe să te trezească în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 4
    4. Pregătiți-vă pentru dormit și treziți.În plus față de sfaturile deja menționate, cum ar fi evitarea dispozitivelor electronice cu ecrane înainte de culcare, înființarea unei rutine consistente pentru culcare este esențială pentru trecerea la persoana de dimineață.
  • Încercați să mergeți la culcare nici prea foame, nici prea umplute.Orice condiție face mai greu să adormi.
  • Începeți pregătirile de dimineață cu o noapte înainte.Împachetați-vă munca sau sacul școlar.Ține-ți hainele.Configurați la micul dejun.Eliberați-vă mai mult din timpul dvs. de dimineață nou câștigat.
  • Încercați să luați o baie sau un duș caldă înainte de a merge la culcare.Temperatura corpului dvs. va scădea după aceea, ceea ce este probabil să vă facă mai somnoros.
  • Imagine intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 5
    5. Reflectați asupra scopului dvs. pentru a se ridica mai devreme. Daca esti motivați mental Pentru a vă ridica mai devreme, poate ajuta la a face o mare dent în scuzele dvs. de dormit. În fiecare noapte, creați o imagine mentală clară despre motivul pentru care doriți să vă ridicați și ceea ce veți realiza cu acel moment de dimineață. Motivele bune includ:
  • Având timp liniștit pentru tine înainte ca oricine altcineva din casă să fie în sus. În acest timp, puteți citi, scrie, exercițiu, contempla, medita, face cina de seară, sau chiar faceți un pic sa cureti.
  • Dând timp credinței voastre.Pentru mulți oameni, dimineața devreme este un moment important pentru a reflecta sau a practica elemente ale credinței lor.
  • Prindeți răsărit. La fel de minunat ca apusul soarelui, răsăritul soarelui promovează noua zi și aduce promisiunea unui nou început. Asta merită adesea efortul.
  • Să ajungă la lucru, școală sau colegiu mai devreme, astfel încât să puteți veni acasă mai devreme și să faceți alte lucruri pe care doriți să le faceți.
  • Îngrijirea unui membru al familiei sau al unui partener de animale.Cei responsabili pentru îngrijirea altor persoane sau animale pot beneficia de a se ridica mai devreme, mai ales dacă au nevoie de hrănire, scăldat, exerciții etc.
  • Planificați o activitate de dimineață plăcută pentru fiecare zi - aceeași, sau una diferită în fiecare zi.De exemplu, prinde-te cu un vechi prieten pe telefon - scrieți că colecția scurtă de poveste pe care ați dorit-o întotdeauna să o faceți - să începeți pregătirea pentru jumătate de maraton - sau să vă redecorați sala de mese.
  • Este, de asemenea, un moment minunat pentru a face față problemelor de rutină în timp ce sunteți alertă și gata să obțineți lucruri, cum ar fi verificarea e-mailurilor, a plati chitante, și Depunerea administrativă se poate face primul lucru dimineața pentru a le scoate din cale.
  • Pentru unii oameni, este vorba de restabilirea persoanei de dimineață pe care le-ați obișnuit până când ați permis TV noaptea târziu, chat-ului pe Internet și alte activități trezitoare pentru a vă menține târziu.
  • Metoda 2 din 2:
    Trezirea gata să plece
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 6
    1. Aprindeți dimineața. Va fi deosebit de dificil când încercați mai întâi să treceți de la Owl de noapte Modelele de dormit până la persoana de dimineață, ritmurile de dormit, dar folosirea luminii este o modalitate de a "truc" corpul tău într-o vigilență mai mare.
    • Expunerea la lumină, fie naturală sau artificială, la timpul de trezire ajută la resetarea dvs ritm circadian și te face mai alertă.Permiteți lumina soarelui naturală să se toarne în dormitorul dvs. sau să investească într-o "cutie de lumină" sau un ceas de alarmă treptată, care produce o lumină mai strălucitoare.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 7
    2. Încercați diferite strategii de trezire.Găsiți ceva care vă forțează să ieșiți (și să rămâneți afară) de pat.Luați în considerare următoarele pentru a vă ajuta să treceți la modul de trezire:
  • Fa-ti patul. Este mult mai puțin de dorit să vă întoarceți înapoi atunci când ați ajuns la necazul de a face acest lucru.
  • Forțați-vă să părăsiți camera - du-te la baie, beți un pahar de apă, periați dinții sau faceți altceva care va depăși chat-ul dvs. interior despre întoarcerea la culcare.Ca o parte, suntem deseori deshidratați la trezirea, astfel încât berea unui pahar de apă poate ajuta corpul întineri și să se pregătească pentru activitate.
  • Splash fața cu apă de îndată ce ieși din pat.
  • Întinde. Întinderea vă poate ajuta să vă trezească ușor, precum și Îmbunătățiți flexibilitatea.
  • Puneți muzică optimă și dansați-o puțin.
  • Au o ceașcă de ceai sau cafea pentru a-ți trezi simțurile. Unii oameni jură de apă ușor încălzită, cu suc de lămâie proaspăt stoarse ca tonic răcoritor.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 8
    3. Exercițiu înainte de micul dejun. S-ar putea să-ți faci o sudoare înainte de a-ți lua dușul de dimineață și poți începe ziua prin arderea unor calorii înainte de a lua chiar oricare.
  • Activitatea fizică vă va ajuta să vă treziți, iar exercițiul întreprins în dimineața este mai eficient la încărcarea dvs metabolism decât exercitarea întreprinsă în orice altă perioadă a zilei.
  • Ia-ți unelte gata să meargă cu o noapte înainte - să-ți scoți hainele și pantofii de alergare, să-ți regleți bicicleta, să vă așezați la setul de greutate sau să luați-vă DVD-ul de antrenament.Săriți direct în acțiune înainte ca capul dvs. interior să vă convingă altfel.
  • Asigurați-vă că beți o mulțime de apă înainte și în timpul exercițiilor de dimineață.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 9
    4. Mâncați un mic dejun inteligent. Nu fi tentat să săriți micul dejun - este lovitura dvs. de energie pentru tot restul zilei, iar pasărea timpurie are și mai mult să aștepte până la prânz.
  • Un mic dejun care oferă proteine, fructe sau legume, iar un cereale întregi vă pot ajuta să vă energizați pentru ziua următoare.Pentru un exemplu rapid și sănătos, încercați iaurtul grec acoperit cu afine și granola cu semințe de chia.
  • Uită-te la opțiuni cum ar fi adăugarea de varietăți la mese sau chiar să vorbești cu medicul tău, dacă nu o faci în mod constant Simțiți-vă că mănâncă micul dejun dimineața.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 10
    5. Păstrați noul ritm de dimineață care merge odată stabilit. Este important să vă ridicați în același timp în fiecare zi după ce ați fost stabilit în noua dvs. rutină, inclusiv în weekend-uri. Nu dormi în zile când nu trebuie să fii undeva - făcând așa că aruncă-ți ritmul de somn. Lăsați să dormiți când nu sunteți rău. În schimb, ridicați-vă și utilizați timpul pentru a citi, bucurați-vă de un mic dejun mai lung, chat cu alții sau exerciții fizice.
  • În fiecare seară, sau în fiecare săptămână, planificați ceva plăcut să faceți cu timpul de dimineață nou.Fiți prins cu un vechi prieten sau învățat de croșetat, dă-vă ceva de așteptat în fiecare noapte.
  • Luați notă de cât de mult ați realizat când ajungeți acasă de la serviciu și / sau școală. Vă veți relaxa mai mult, dormiți mai bine pe timp de noapte și veți fi mai răspândiți când vă ridicați mai devreme.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană de dimineață Pasul 11
    6. Persevere și fii realist. Poate necesita timp pentru a trece de la o bufniță de noapte într-o persoană de dimineață. Mai mult, fiind o persoană de dimineață sau o bufniță de noapte are o bază genetică, care ar putea să nu fie ușor de suprasolicitat.(Se estimează că doar 10% dintre noi sunt cei din urmă și 20% din urmă, ceea ce înseamnă că restul de 70% dintre noi ar trebui să ne poată schimba mai ușor căile noastre.)
  • Ca atare, este posibil să nu fie posibil să vă treziți în întregime pentru a deveni o persoană de dimineață, cu excepția cazului în care sunteți o persoană de dimineață care se reformează de la o perioadă de viață a bufniței de noapte. Cu toate acestea, dacă se trezește chiar și o oră mai devreme vă poate beneficia, poate fi în valoare de efortul și noua rutină din viața voastră.
  • Chiar și bufnițele de noapte sunt predispuse să se trezească mai devreme în timpul lunilor mai calde când lumina de lumină dimineața trece prin mai devreme. Încercați să mergeți cu fluxul natural al corpului dvs. și este mai probabil că vă veți trezi mai devreme decât de obicei în timpul primăverii și lunilor de vară.
  • Stick cu procesul - nu va fi ușor pentru primele câteva dimineți. Cu cât corpul dvs. devine mai obișnuit cu indicii luminoase și de culturile obișnuite, cu atât mai mult veți găsi mai ușor de tranziție.
  • Au recompense în loc pentru creșterea timpurie, cum ar fi un mic dejun delicios la cafeneaua locală, un brand nou broșat de citit, un masaj de întâlnire timpurie etc. Recompensați-vă cu ceva care vă încurajează să vă ridicați la începutul fiecărei zile.
  • Dă-ți un lucru în fiecare noapte și primul lucru în fiecare dimineață.Amintiți-vă că mâine / astăzi este o nouă zi. Uitați de ce sa întâmplat ieri, este în trecut. Astăzi este o zi proaspătă, bucurați-vă de ea!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dă-ți ceva de realizat în fiecare zi (chiar și în weekend). Fie că este vorba de 10 mile (16 km) înainte de micul dejun sau să obțineți câteva încărcături de rufe înainte de a merge la serviciu, faceți ceva.
  • Puneți ceasul de alarmă pe cealaltă parte a camerei, ceea ce este necesar să ieșiți din pat pentru ao opri.
  • Evitați consumul de băuturi cofeină sau băuturi energizante după ora 4:00.
  • Evitați luminile strălucitoare în timpul orelor de seară - acestea vă vor confunda corpul. Luminile slabe cu câteva ore înainte de somn.
  • Utilizați iluminarea luminoasă, cu spectru complet în dormitorul dvs. - întoarceți lumina de îndată ce vă ridicați.
  • Evitați să ascultați muzică rapidă sau stimulantă cu 2-3 ore înainte de culcare intenționată.
  • Un animal de companie poate fi o sursă încântătoare de trezire timpurie (în funcție de modul în care alegeți să percepeți acest lucru) - dați-vă câinelui sau pisicii dvs. foame și veți avea o alarmă de încredere de dimineață timpurie pentru restul vieții sale!
  • Utilizați diferite mirosuri calmante, cum ar fi lavanda înainte de a merge la culcare.
  • Fiecare ciclu de somn durează 90 de minute. Setați ceasul de alarmă pentru a ieși după un multiplu de o oră și jumătate și va fi mai ușor să vă treziți.
  • Utilizați un cronometru electronic de lumină ieftin pentru a porni o lampă radio sau cu spectru largă / largă la noptieră.
  • Ceasuri de alarmă de noutate care se mișcă pe roți sau zboară în jurul camerei, făcându-l mai greu să le închidă, sunt o alegere bună pentru ultra-somnoros. Sunt mai scumpe, dar merită să lovești compulsiv butonul de amânare.
  • Cercetătorii de somn cred că mulți oameni se schimbă de la o bufniță de noapte temporară la adolescenții lor la începutul anilor 20 (datorită supratensiunilor hormonale) pentru a fi persoane de dimineață în 30 de ani. Cu toate acestea, unii oameni rămân bufnițe de noapte pentru viață (fiind născuți în acest fel), și dacă sunteți o bufniță de noapte vopsită, probabil că veți găsi că este greu vreodată să vă schimbați pentru a fi o persoană de dimineață permanentă!
  • Încercați să vă păstrați pe un program zilnic. Nu o armată intensă, ci doar un memento ocazional pentru a vă ajuta să vă păstrați corpul pe drumul cel bun. Cum ar fi să nu dormi târziu noaptea, sau să dormi prea mult în weekend sau de asemenea.
  • Beți una din ceaiurile calme înainte de culcare: Lavandă, rădăcină valeriană, musetel, balsam de lamaie, mac California, Ashwaganda sau altele.Veți fi mai energizați dimineața.
  • Așteptăm cu nerăbdare ceva care are loc dimineața. Indiferent dacă este de cafea, micul dejun, antrenamentul dvs. sau chiar relaxați și faceți ceva de muncă suplimentară, fiți încântați și fericiți pentru aceste lucruri mici pe care le oferă viața.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar