Cum să adormi (pentru copii)

Copilul mediu dintre vârstele 6 și 13 are nevoie de 9-11 ore de somn pe noapte, dar temerile de noapte, îngrijorările generale și rutinele slabe pentru culcare pot face acest lucru greu de realizat. Crearea unui model consistent pentru a merge la culcare și un loc calmant la somn poate ajuta foarte mult. Dacă temerile sau coșmarurile sunt principala dvs. problemă, activitățile reconfortante sau vorbirea cu un adult de încredere vă pot rezolva problemele de somn.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de temeri, coșmaruri și stres
  1. Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 1
1. Plasați articole de confort în vizualizarea spațiului dvs. de somn. Articole de confort ca ursuleții de pluș nu sunt doar pentru copii mici - unii adulți se bazează și pe ei! Fie că este vorba de un animal umplute preferat în pat sau postere sau desene preferate pe perete în apropiere, alegeți câteva elemente cheie care vă vor ajuta să vă ușurați mintea pe măsură ce vă deplasați să dormiți.
  • Un mobil atârnat cu fluturi, cifre de acțiune sau orice altcineva ar putea, de asemenea, ajuta. Încă o dată, acestea nu sunt doar pentru copii!
  • Încercați să nu supraîncărcați cu elemente de confort, totuși. Dacă patul tău este ambalat cu animale umplute, ar putea deveni un spațiu de dormit mai puțin confortabil.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 2
    2. Utilizați o lumină slabă de noapte dacă sunteți speriat de întuneric. O cameră întunecată este cea mai bună pentru a dormi, dar un pic de lumină este ok dacă vă ajută să vă liniștească. Așezați lumina de noapte într-un loc unde nu va străluci în fața voastră și nu va crea umbre potențial înfricoșătoare pe perete sau pe tavan.
  • Dacă aveți o teamă majoră de întuneric, poate ajuta la păstrarea unei lanterne mici (care nu este prea luminos) în apropiere. În acest fel, puteți verifica împrejurimile dvs. dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 3
    3. Încercați o mașină de zgomot alb dacă sunetele aleatoare vă deranjează. Dacă podele de scârțâie, traficul stradal, furtuni sau cricketuri de crăpătură vă împiedică, o mașină de zgomot alb ar putea ajuta foarte puțin. Puteți încerca să folosiți undele oceanului calmant, picăturile de ploaie sau alte sunete liniștitoare pentru a îneca zgomotele care vă împiedică să vă deplasați.
  • Mașinile de zgomot alb oferă un sunet continuu de fundal care poate bloca alte zgomote fără a fi distras.
  • Alternativ, ați putea încerca să utilizați zumul continuu al unui ventilator, un umidificator de cameră sau un purificator de aer.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 4
    4. Săriți spectacole și povestiri înfricoșătoare dacă coșmarurile sunt o problemă. Cel mai bine este să evitați orice timp de ecran pentru o oră sau mai mult înainte de culcare, dar mai ales evitați spectacolele, videoclipurile sau jocurile înfricoșătoare. Acest tip de conținut vă poate face să aveți mai multe coșmaruri mai frecvente și mai înfricoșătoare.
  • Același lucru este valabil și pentru cărți - săriți poveștile fantomă și vă curățați cu materialul de citire care este familiar și calmant.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 5
    5. Vorbiți cu o adunare și desenați imagini dacă aveți coșmaruri. Dacă vă treziți dintr-un coșmar și vă puteți aminti cel puțin câteva detalii, spuneți unui părinte sau altui adult de încredere despre aceasta - fie în dimineața următoare, fie, dacă este necesar, în timpul nopții. Vorbind despre ceea ce ați visat vă poate ajuta să vă dați seama că nu era real și nu este ceva de frică.
  • De asemenea, poate ajuta la schița unei imagini a coșmarului dvs. S-ar putea să devină mai puțin înfricoșător când îl vedeți, și puteți chiar să rupeți hârtia după aceea dacă acest lucru vă ajută!
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 6
    6. Discutați despre îngrijorările care vă împiedică să vă treziți cu un adult de încredere. Dacă stres despre școală, jocul mare vine, vorbind cu fata de care vă place, sau argumentele părinților dvs. vă împiedică noaptea, discutați cu cineva despre asta. Puteți vorbi cu un părinte sau bunic, profesor, consilier școlar sau un alt adult pe care îl cunoașteți și încredere.
  • Doar spunând cuiva despre ceea ce este îngrijorat, puteți fi o ușurare mare și vă poate ajuta să dormiți mai bine.
  • Dacă stresul este o problemă majoră pentru dvs., discutați cu părintele dvs. despre a vedea un consilier licențiat sau psiholog copil.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui mediu de somn confortabil
    1. Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 7
    1. Faceți patul dvs. un loc primitor pentru a dormi. Adăugați o pernă moale sau două, o pătură confortabilă și poate un singur animal umplute pentru a păstra lucrurile neclintite. Vrei să se simtă ca și cum ai putea să te dai jos "să dormi imediat când capul tău lovește perna!
    • De asemenea, încercați să utilizați patul numai pentru a dormi, în loc de locul dvs. pentru temele, verificând telefonul, construirea legilor etc. Acest lucru vă va ajuta să vă asociați patul cu un singur lucru - dormind.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 8
    2. Păstrați animalele de companie, televizoarele și alte distrageri din camera dvs. S-ar putea oferi un confort inițial pentru a avea un câine favorit sau o pisică cu tine în pat, dar animalele de companie tind să se miște în jurul mult și să devină distragere. Un animal umplute care nu trebuie niciodată să se ridice la utilizarea băii este o alegere mai bună!
  • Este, de asemenea, cel mai bine să păstrați distragerile precum televizoarele, computerele și telefoanele mobile din camera dvs., în special la culcare. Dacă trebuie să faceți școala dvs. pe o tabletă sau laptop în camera dvs., de exemplu, mutați articolul într-o altă cameră când este culcare.
  • Dacă aveți nevoie de o alarmă pentru a vă trezi, utilizați un ceas standard de alarmă, astfel încât să puteți păstra telefonul mobil din zonă. Este, de asemenea, cel mai bine să păstrați ceasul de alarmă la îndemâna, așa că trebuie să ieșiți din pat pentru a opri.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 9
    3. Asigurați-vă că camera este cea mai mare parte întunecată și confortabilă. Utilizați nuanțe sau perdele de întrerupere pentru a păstra camera cât mai întunecată - utilizați doar o lumină de noapte mică, dacă este necesar. De asemenea, utilizați ventilatoare, aparate de aer condiționat, încălzitoare sau doar pături mai grele sau mai ușoare pentru a ajunge la temperatura de dormit ideală.
  • Majoritatea oamenilor tind să doarmă mai bine într-o cameră ușor mai rece, cu pături pentru căldură, dar ați putea avea diferite preferințe de somn.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 10
    4. Gestionați cele mai bune rezultate dacă împărțiți un dormitor. Dacă vă împărtășiți sferturile de dormit cu un frate, puteți constata că noțiunile dvs. de condiții de dormit ideale sunt foarte diferite. Dacă le place mai răcoroasă decât dvs., adăugați o pătură la fața locului de dormit. Dacă le place să se încălzească, îndreptați fanul spre tine. Dacă au nevoie de o lumină de noapte, cereți-i părinților să-l conecteze departe de locul tău de dormit.
  • Dacă le puteți convinge să lucreze la stabilirea unei rutine consistente, relaxante, împreună cu dvs., veți dormi mai bine!
  • Metoda 3 din 3:
    În urma unei rutine consistente de culcare
    1. Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 11
    1. Du-te la culcare și trezește-te în același timp în fiecare zi. Veți dormi mai bine și veți se trezi mai mult dacă ați configurat un program de somn consistent pentru fiecare zi lucrătoare, weekend, chiar și vacanță de vară! Dacă stați până târziu și dormiți târziu la sfârșit de săptămână, de exemplu, corpul dvs. are mai multe probleme care se confruntă când este "somn" timp și "treaz" timp.
    • În cel mai bun scenariu de caz, veți putea convinge pe toți cei din familia dvs. să adopte propriile programe de somn consistent, pe tot parcursul anului. În caz contrar, vezi dacă toată lumea poate fi de acord să-și ajusteze lent programele (de exemplu, de la anul școlar la vacanța de vară) de-a lungul mai multor zile sau câteva săptămâni. În acest fel, întreaga rutină de uz casnic nu este schimbată dramatic peste noapte.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 12
    2. Mutați timpul de culcare înapoi până când vă puteți trezi la timp fără ajutor. Dacă dormi într-un program consistent - spuneți, ora 21:00 la 7:00 AM - și obțineți suficient somn pentru nevoile corpului dvs., ar trebui să rareori dacă aveți nevoie de un ceas deșteptător. Dacă vă luptați să vă ridicați la momentul potrivit, aproape întotdeauna înseamnă că nu dormiți suficient.
  • Mutați timpul de culcare înapoi cu trepte de 15 minute la fiecare 3 nopți până când începeți să vă treziți pe cont propriu la momentul potrivit. Apoi utilizați acest lucru ca program de somn consistent.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 13
    3. Nu beți cofeina în 5 ore de culcare. Chiar și cantități mici de cofeină pot afecta oamenii - în special copiii - ore după băutură. Încercați să vă păstrați consumul de cofeină la un minim oricum, dar mai ales evitați lucrurile cum ar fi băuturile energetice și sifon după mijlocul după-amiază.
  • Dacă aveți nevoie de cofeină pentru a vă ajuta să vă treziți sau să vă treziți, nu primiți suficient somn.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 14
    4. Evitați consumul de zahăr înainte de culcare. Zahărul vă va face mai energic și vă va face mai greu să adormiți. În loc de a avea o gustare de noapte de noapte, încercați să aveți o popcorn sau nuci ușor condimentat.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 15
    5. Exercițiu timp de cel puțin 60 de minute în fiecare zi, dar nu după cină. Exercițiul este minunat pentru sănătatea ta, dar lucrul prea târziu în acea zi vă poate da o explozie de energie și vigilență care vă va ține treaz la culcare. În schimb, scopul de a se potrivi în ora dvs. sau mai mult de exerciții zilnice oricând înainte de cină.
  • Scopul este de a face exerciții moderate, ceea ce înseamnă că respirați mai greu, dar puteți continua o conversație. Clasa de gimnastică, locașul și timpul de joc după școală pot conta în 60 de minute.
  • Exercitarea mai devreme în timpul zilei vă va ajuta să vă plictisiți pentru culcare!
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 16
    6. Nu mai căutați ecrane electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare. "Lumina albastră" emisă de dispozitivele electronice cu ecrane afectează mecanismele de somn intern ale corpului dvs. și vă poate ține treaz noaptea. Opriți televizorul și puneți-vă telefonul și tableta bine înainte de a începe rutina de culcare.
  • Citirea unei cărți de hârtie de modă veche este o alegere mult mai bună pentru culcare!
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 17
    7. Luați o baie liniștită sau faceți alte activități de relaxare. Dezvoltați o rutină consistentă care semnalează minții și corpului că este timpul să vă liniștiți, să încetinească și să vă pregătiți să dormiți. O baie caldă, poate cu unele bule calme adăugate, ar putea servi ca prim semnal că rutina dvs. de culcare a început.
  • S-ar putea să încercați, de asemenea, exerciții de respirație profundă, meditație, rugăciune sau pur și simplu un chat calmant cu un iubit.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 18
    8. Citiți povești fericite și scrieți într-un jurnal pentru a vă șterge mintea. Citirea ceva ce calmarea și plăcut vă poate ajuta să vă împingeți griji pentru culcare. Uneori, totuși, este chiar mai bine să scrieți pentru a vă șterge mintea. Trageți un jurnal și creion și faceți jos ceea ce ați realizat astăzi și ceea ce așteptăm cu nerăbdare să faceți mâine.
  • Este minunat să vă puteți concentra pe lucruri fericite în jurnalul dvs., dar este, de asemenea, ok pentru a scrie despre preocupările dvs. sau temerile dvs. Luând timp pentru a le pune pe hârtie, poate ajuta la scoaterea lor din cap. Încercați doar să încheiați sesiunea de scriere pe o notă pozitivă.
  • Imagine intitulată Fall Adleep (pentru copii) Pasul 19
    9. Redați muzică relaxantă sau numărați înapoi în cap. Puneți pe un CD al melodiilor sau sunetelor preferate, dacă asta vă ajută să vă dați jos. Sau, încercați unul dintre trucurile onorate de timp, cum ar fi numărarea oilor sau numărați înapoi de la 100-credeți sau nu, ei pot lucra cu adevărat!
  • Concentrându-se pe ceva simplu și inconsecvent asemănător "...62, 61, 60, 59 ... "- vă ajuta să vă clarificați mintea de distragere și să faceți ca adormirea să se întâmple mult mai repede.
  • sfaturi

    Evitați să beți prea mult lichid cu 1-2 ore înainte de a vă culca.
  • Du-te la baie înainte de culcare. Necesitatea de a vă va face treaz.
  • Închideți ochii și stați într-o poziție frumoasă, relaxantă sub capace.
  • Dacă încă nu puteți dormi, încercați să vă întoarceți perna cu susul în jos. Va fi atât de rece și liniștitor încât să adormi.
  • Când te trezești dimineața, încercați să vă amintiți în ce poziție te-ai trezit. Atunci când intri în pat, stai în acea poziție.
  • Dacă vă este frică de monștri, faceți un spray special de monstru prin amestecarea apei, a săpunului bun mirositor sau a mirosurilor și a sarei. Spray-l în fiecare noapte înainte de a merge la culcare și va păstra monștrii departe.
  • Dacă luați medicamente ADHD și aveți probleme cu somnul, adresați-vă medicului dumneavoastră despre ajustarea dozei.
  • Au mentalitatea care închid ochii îi deschide la vise!
  • Dacă există ceva, cum ar fi o lumină care vă împiedică, opriți-o sau închideți ușa.
  • Dacă împărțiți camera, cereți cealaltă persoană să citească sau să vă spună o poveste.
  • Cumpărați o lumină de noapte, care este, de asemenea, un ceas deșteptător. Puteți să aprindeți lumina înainte de culcare și să setați o alarmă pentru a vă trezi dimineața!
  • Dacă aveți tendința de a vă simți fierbinte și / sau înfundată noaptea, porniți un ventilator sau A / C pentru a vă menține răcitor.
  • Dacă sunteți stresat, încercați să luați în considerare o pătură ponderată pentru a utiliza pe patul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar