Cum să evitați decalajul cu jet

Când zburați în zonele de timp, acesta vă poate lua corpul ceva timp pentru a vă ajusta. Jet LAG poate provoca probleme temporare cum ar fi insomnia, oboseala, problemele gastrointestinale și dificultatea de concentrare. Puteți evita decalajul cu jet prin pregătirea corectă pentru zborul dvs. și prin obținerea unei odihnă suficientă în timpul zborului dvs. Odată ce ați ateriza, asigurați-vă că vă expuneți la lumina naturală a soarelui și urmați ora locală pentru a evita întârzierea jetului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți-vă pentru zborul dvs
  1. Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 1
1. Ajustați somnul și programul de mâncare. Faceți acest lucru cu câteva zile până la o săptămână înainte de a fi pregătit să zboare. Dacă călătoriți spre est, mergeți la culcare cu o oră mai devreme în fiecare noapte în cele două până la trei zile, ducând la plecarea dvs. Dacă călătoriți spre vest, mergeți la culcare o oră mai târziu în cele două până la trei zile înainte de zborul dvs. Acest lucru vă va oferi corpului o șansă de a vă adapta treptat în noua dvs. fus orar când aterizați în destinația dvs.
  • De asemenea, trebuie să încercați să ajustați programul de alimentație în cele două până la trei zile înainte de zborul dvs. Lăsați-vă mesele mai aproape când le veți mânca la destinație, astfel încât corpul dvs. să se obișnuiască cu noile ore de masă. De exemplu, dacă timpul de cină este o oră înainte în destinație, aveți cina cu o oră mai târziu decât de obicei la domiciliu.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 2
    2. Obțineți somn suficient înainte de a zbura. Asigurați-vă că obțineți mai multe nopți de somn bun, de calitate, care duce la zborul dvs. A fi somn lipsit când boarceți, avionul va face ca avionul dvs. să fie mult mai rău. Mențineți un program de somn obișnuit, faceți activități calme înainte de culcare și faceți-vă spațiul de somn confortabil și liniștit pentru a vă ajuta să dormiți.
  • De asemenea, puteți crea o rutină de somn în săptămâna care duce la zborul dvs. pentru a vă pregăti. Făcând o activitate calmantă înainte de culcare ca lectură, luând o baie sau chat cu partenerul dvs. în pat, poate face mai ușor să adormi și să mențină o rutină regulată de somn.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 3
    3. Evitați cafeaua și alcoolul cu 12 ore înainte de zborul dvs. Bea cafea și alcool înainte de a zbura poate face ca avionul dvs. să fie mult mai rău odată ce ați aterizat. Încercați să stați departe de cafea și alcool cu ​​12 ore înainte de a fi setat să zboare. În schimb, stați hidratat prin consumul de apă care duce la zborul dvs.
  • Împachetați o sticlă de apă în carry-on, astfel încât să puteți sorbi apa în timp ce vă aflați la aeroport care așteaptă zborul dvs. De asemenea, puteți obține sticla de apă umplută în avion, astfel încât să puteți rămâne hidratat în timpul aerului.
  • Mulți oameni preferă să evite consumul de alcool la bord, de asemenea.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 4
    4. Rezervați un zbor peste noapte. Dacă este posibil, încercați să rezervați un zbor peste noapte. În acest fel, puteți lua cina la un moment normal seara și este mai probabil să doarmă pe zbor în timpul nopții. În funcție de destinație, puteți ajunge în dimineața sau după-amiaza dacă optați pentru un zbor peste noapte. Acest lucru vă va face mai ușor să vă ajustați la noua fus orar odată ce ați uscat.
  • Dacă nu puteți obține un zbor peste noapte, încercați să obțineți un zbor în care vă aterizați dimineața sau după-amiaza, mai degrabă decât seara. Acest lucru poate face față cu jet lag mult mai ușor în destinație.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea de odihnă suficientă în timpul zborului dvs
    1. Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 5
    1. Aduceți o pernă și o mască de ochi. Pentru a evita decalajul cu jet, este important să dormiți suficient în avion. Împachetați o pernă de călătorie și o mască de ochi pentru a face mai ușor de dormit pe zbor. Aduceți o pătură sau o eșarfă mare pe care o puteți folosi pentru a rămâne caldă în timp ce dormiți.
    • De asemenea, puteți împacheta căști sau dopuri pentru urechi pentru a bloca zgomotul sau distragerile de la zbor.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 6
    2. Ia o pastilă de dormit. Luați doar pilule de dormit în timpul zborului dacă le-ați luat înainte și la o doză mică. O pilula de dormit este adesea bună pentru un zbor peste noapte pentru a vă ajuta să dormiți. Luând mai mult decât se poate ajunge să vă simțiți să vă simțiți groggy când vă aterizați și ar putea să vă înrăutăți în rău lag.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi despre dozare și când ar trebui să luați pilula de dormit în timpul zborului dvs.
  • Luând un relaxant pentru a vă asigura că dormiți, puteți fi bine odihnit la sosire.
  • Imagine intitulată Evitați jetul lag Pasul 7
    3. Schimbați ceasul la fusul de destinație. Dacă purtați un ceas, schimbați timpul astfel încât să se potrivească cu fusul de destinație. De asemenea, puteți ajusta ceasul de pe telefonul dvs. mobil. Acest lucru vă va ajuta să vă obișnuiți cu noul orar și să vă pregătiți pentru un nou program de dormit și de mâncare.
  • Dacă nu sunteți sigur ce va fi noul timezone la destinația dvs., adresați-vă unui participant la zbor pentru aceste informații.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 8
    4. Bea multa apa. Este obișnuit să vă deshidratați în avion, iar deshidratarea poate face întârzierea jetului mult mai rău. Încercați să beți cel puțin 8 uncii de apă pentru fiecare oră în care vă aflați în aer. SIP de la o sticlă de apă în pornirea dvs. și solicitați apa de la însoțitorul de zbor.
  • Evitați consumul de alcool sau băuturi cofeinate pe zbor, deoarece pot interfera cu somnul.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 9
    5. Exercițiul de lumină. Încercați să vă ridicați și să umblați în culoarul avionului, mai ales în timpul unui zbor lung. Făcând exercițiul de lumină și mișcarea corpului vă poate ajuta să vă îmbunătățiți circulația sângelui în zbor. De asemenea, vă poate ajuta să dormiți mai ușor, mai ales dacă mergeți la o scurtă plimbare înainte de a vă culca.
  • De asemenea, puteți încerca să vă întindeți lumină în culoar, cum ar fi întinderea laterală în picioare.
  • Respirația profundă și meditația vă pot ajuta, de asemenea, să rămâneți liniștiți și relaxați în timpul zborului.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând întârzierea jet odată ce ați uscat
    1. Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 10
    1. Ieșiți afară odată ce ați aterizat. Odată ce ajungeți la destinație, este important să obțineți suficientă expunere la lumina soarelui naturală. Expunerea la lumină ajută la reglarea ritmului circadian al corpului dvs. și faceți mai ușor să vă ajustați la noua locație. Dacă ați călătorit spre vest, încercați să ieșiți în afara seara, astfel încât să vă expuneți la lumină noaptea. Dacă ați călătorit spre est, ieșiți în dimineața, astfel încât să vă expuși la lumină la începutul zilei.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 11
    2. Evitați să mergeți în afara dacă ați călătorit mai mult de opt zone de timp. O singură excepție de la această regulă este dacă ați călătorit mai mult de opt zone de timp din fusul orar inițial. Dacă ați călătorit mai mult de opt zone de timp la est, purtați ochelari de soare și rămâneți departe de lumina strălucitoare dimineața. Apoi, încercați să obțineți cât mai multă lumină solară în după-amiaza târziu.
  • Dacă ați călătorit mai mult de opt zone de timp spre vest, evitați lumina în aer liber cu câteva ore înainte de întuneric în primele câteva zile, astfel încât să vă puteți adapta la ora locală.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 12
    3. Mănâncă la ora locală. Odată ce ați aterizat, încercați să aveți mesele la ora locală, astfel încât corpul dvs. să se poată ajusta. Dacă vă aterizați noaptea, de exemplu, luați cina la ora locală. Dacă ați uscat dimineața, micul dejun la ora locală.
  • Dacă vă aflați foame între mese, aveți gustări mici pentru a vă menține stomacul mulțumit. Au doar mese mari la ora locală, astfel încât să vă ajustați mai bine în noua fus orar.
  • Asigurați-vă că aveți o mulțime de apă ca parte a meselor dvs. Deshidratarea poate face ca avionul dvs. să fie mai rău. Evitați alcoolul și cofeina după ce ați aterizat deoarece acestea pot afecta negativ somnul.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 13
    4. Stick la un program de somn obișnuit. De asemenea, trebuie să dormiți în funcție de ora locală și să rămâneți la un program de somn obișnuit. Acest lucru va face ca jetul dvs. să fie mai puțin intens și să vă ajutați corpul să se adapteze la noua fus orar.
  • De exemplu, dacă vă aterizați în seara devreme, încercați să rămâneți treaz până în seara târzie, astfel încât să puteți dormi la un moment potrivit. Dacă ajungeți la începutul zilei, rămâneți treaz până în seara, astfel încât timpul de somn se potrivește cu ora locală.
  • Imagine intitulată Evitați jet Lag Pasul 14
    5. Luați melatonina pentru a vă ajuta să dormiți. Dacă vă luptați cu să dormiți în noua fus orar, luați în considerare luarea de melatonină. Melatonina este un medicament care ne-a arătat că vă va ajuta să vă stabiliți ceasul intern și să vă culcați mult mai ușor. Având 3 miligrame de melatonină înainte de culcare timp de câteva zile după sosire vă poate ajuta să vă reglați programul de somn.
  • Vorbiți medicului dumneavoastră despre luarea melatoninei înainte de a vă duce la călătorie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar