Cum să se ocupe de simptomele menopauzei

Menopauza se referă la încetarea ciclurilor menstruale și la capătul permanent al fertilității. Afectează fiecare femeie diferită, unele femei care se confruntă cu simptome, iar altele fiind afectate în mod semnificativ. Recunoscând simptomele, atât fizice, cât și psihologice, știind atunci când să le tratăm, și să învățați strategii de coping, puteți face mai eficient simptomele menopauzei.

Pași

Metoda 1 din 4:
Ameliorarea simptomelor fizice
  1. Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 1
1. Pregătiți-vă pentru perioade neregulate. Neregularitatea în perioadele ar putea varia din perioadele dvs. care durează mai puține sau mai multe zile, având mai multe sau mai puține perioade în ansamblu sau având un flux mai greu sau mai ușor.
  • Ar trebui să transportați consumabile feminine cu dvs. tot timpul în cazul în care perioada dvs. este în mod neașteptat.
  • Consultați cu medicul dumneavoastră dacă observați "spotting", dar nu ați avut o perioadă de un an. Acest lucru ar putea fi cauzat de o altă stare de sănătate.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 2
    2. Priviți-vă la bufeurile fierbinți. Acestea se referă la un sentiment brusc de căldură peste corpul vostru. Fața și gâtul dvs. ar putea deveni roșii, iar roșii ar putea apărea pe corpul superior. Ele sunt adesea urmate de tremurând și de transpirație.
  • Împiedicați clipei calde prin utilizarea unui ventilator, sorbarea apei de gheață și purtând haine ușoare.
  • Îndepărtați straturile de îmbrăcăminte atunci când simțiți un bliț fierbinte care vine.
  • Blițurile fierbinți pot fi declanșate prin consumarea alimentelor picante, alcool sau cafea și prin purtarea de îmbrăcăminte strânsă. Evitați aceste lucruri pentru a reduce apariția luminii fierbinți.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 3
    3. Notă Dacă aveți dificultăți în somn. Dacă îi găsești greu să dormi în noapte sau se confruntă cu transpirații de noapte, acestea ar putea fi semne de intrare în tranziția menopauză. Încercați să păstrați camera rece cu ventilatoare sau aer condiționat.
  • Fiind activ fizic este o modalitate bună de a obține un somn bun de noapte. Exercițiu în dimineața sau în timpul zilei, dar abțineți de la exercitarea aproape de culcare, deoarece acest lucru ar putea să vă țină treaz.
  • Beți o băutură caldă, cum ar fi laptele de mușețel sau cald înainte de a vă culca. Acest lucru poate oferi confort și vă poate relaxa. Pe de altă parte, alcoolul și cofeina aproape de culcare ar putea să vă păstreze.
  • Pentru a obține un somn mai bun, ar trebui să evitați mesele mari și nu ar trebui să lucrați chiar înainte de a merge la culcare.
  • Purtați pijamale din țesături ușoare, cum ar fi bumbac, pentru a vă ajuta să vă răcoriți.
  • Dacă vă treziți în mijlocul nopții și nu puteți adormi din nou, faceți ceva relaxant ca citirea unei cărți sau ascultarea muzicii calme până când sunteți somnoros.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 4
    4. Observați orice probleme vaginale și / sau urinare. Acestea ar putea varia de la găsirea greu de ținut urină suficient de lungă pentru a ajunge la baie la sex, devenind inconfortabil din cauza nivelurilor de estrogen inferior. Infecțiile tractului vaginal sau urinar ar putea deveni mai frecvent în timpul menopauzei.
  • Dacă sexul este incomod, utilizați un lubrifiant vaginal pe bază de apă, care ar trebui să facă sex mai puțin dureroasă. De asemenea, puteți utiliza un hidratant vaginal de over-the-counter, cum ar fi replens în același scop.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 5
    5. Urmăriți schimbările de greutate. În timpul menopauzei, talia dvs. ar putea deveni mai mare. De asemenea, ați putea câștiga grăsimi și / sau pierdeți mușchiul. Metabolismul dvs. va încetini, deci va trebui să vă ajustați dieta pentru a găzdui această schimbare.
  • Stabilirea unei rutine regulate de exerciții de intensitate moderată vă poate ajuta să rămâneți în formă, îmbunătățind, de asemenea, starea de spirit și de a vă conduce la obținerea unui somn mai bun al nopții.
  • Includeți două până la trei zile de antrenament de forță care vă ajută să vă mențineți oasele puternice și să reconstruiască sau să împiedice pierderea musculară.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 6
    6. Notificați-vă medicul dacă aveți articulații rigide și mușchii. În timp ce acestea pot fi doar un semn al îmbătrânirii, acestea ar putea fi, de asemenea, datorate producției reduse de niveluri de estrogen în timpul menopauzei și / sau osteoporozei. Un medic ar putea face acest diagnostic, precum și să vă ajute să stabiliți un plan de tratament adaptat nevoilor dvs. specifice.
  • Metoda 2 din 4:
    Recunoașterea simptomelor psihologice
    1. Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 7
    1. Pregătiți-vă pentru schimbări de dispoziție. Un simptom de a intra în menopauză se confruntă cu schimbări de dispoziție, care ar putea provoca stres sau sentimentul obosit în general. Luați notă dacă vă simțiți crabby sau aveți vrăji, deoarece acestea sunt simptome potențiale.
    • Ia suficient dormi, reduce stresul, și Rămâneți active fizic. Acestea sunt modalități de a vă regla starea de spirit și de a păstra o perspectivă pozitivă.
    • Schimbările de dispoziție nu sunt aceleași ca și depresia. Dacă bănuiți că ați putea avea depresie, consultați un medic pentru un diagnostic.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 8
    2. Acceptați schimbarea sentimentelor despre sex. Sexul ar putea fi mai inconfortabil, ceea ce duce ca unele femei să fie mai puțin interesate de ea. Unele femei s-ar putea simți mai puțin trestia. Pe de altă parte, unele femei se pot simți mai împuternicite sexual după menopauză.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 9
    3. Uita-te la uitare sau probleme de focalizare. Modificările cognitive s-au dovedit a avea loc în timpul menopauzei, așa că dacă aveți un sentiment de "ceață de creier", luați notă și discutați cu medicul dumneavoastră. Ar putea fi un semn de intrare în stadiul menopauzal.
  • Încerca exerciții mintale și puzzle-uri. Puteți căuta exerciții gratuite făcând o căutare rapidă online sau închirierea unei cărți de exerciții fizice mentale.
  • Importanța somnului și a exercițiilor regulate nu pot fi subestimate. Acestea sunt modalități de îmbunătățire a clarității mentale.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea simptomelor menopauzei
    1. Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 10
    1. Căutați terapia de substituție hormonală (HRT). Luarea de hormoni pentru a înlocui estrogenul, progesterul și testosteronul pot fi benefice pentru femeile menopauzei. HRT poate ameliora simptomele peri-menopauză și poate chiar să împiedice osteoporoza.
    • Fiți conștienți de riscurile HRT și consultați-vă medicul înainte de a decide să urmați această opțiune. HRT poate crește riscul de boli de inimă, cancer de sân, cancer uterin și accident vascular cerebral.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 11
    2. Încercați medicamente complementare sau alternative. În timp ce eficacitatea unor dintre acestea în furnizarea de ajutorare a simptomelor menopauzei este contestată, ați putea încerca în continuare o terapie alternativă pentru a vă gestiona simptomele.
  • Negru cohosh ar putea fi eficient în ameliorarea simptomelor menopauzei. Cu toate acestea, nu sa dovedit a îmbunătăți simptomele. Dacă doriți să utilizați această plantă de plante pentru a ușura simptomele cum ar fi bufeurile la cald, faceți acest lucru numai pe termen scurt (maxim de șase luni), deoarece eficacitatea și siguranța pe termen lung sunt încă contestate.
  • Phytoestrogenii pot fi de ajutor în furnizarea de relief de la simptomele menopauzei. Ele sunt estrogeni care apar în unele plante și au ca efect încetinirea creșterii celulare și prevenirea inflamației. Ele se găsesc într-o varietate de alimente și sunt, de asemenea, disponibile pe scară largă ca suplimente. Poate doriți să vă completați moderat dieta cu fitoestrogeni și să urmăriți orice simptome care sunt atenuate.
  • În timp ce siguranța fitoestrogenilor care apar în mod natural în alimente este practic necontestată, acest lucru nu este cazul pentru fitoestrogenii ne-alimente. Riscurile utilizării pe termen lung a fitoestrogenilor nealimentați sunt necunoscuți.
  • Încercați preparate pe bază de plante. Există un număr de ierburi pe care le-ați putea încerca să le folosiți pentru a atenua simptomele menopauzei, deși eficacitatea acestora este necunoscută. Acestea includ primroza de seară, ginkgo, trifoiul roșu, boabe de copac, și ginseng.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 12
    3. Știți când să solicitați sfatul medicului. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră dacă experimentați dureri sau senzații neobișnuite sau dacă găsiți oricare dintre simptomele dvs. să fie insuportabile. În plus, dacă simptomele, cum ar fi clipele fierbinți, schimbările de dispoziție sau sângerările grele în timpul sau între perioade sunt interferează cu viața de zi cu zi, consultați-vă medicul.
  • Ar trebui să vedeți medicul dumneavoastră pentru un examen fizic complet (inclusiv un examen de sân, un examen pelvian și o mamografie) o dată pe an.
  • Metoda 4 din 4:
    Implementarea modificărilor stilului de viață
    1. Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 13
    1. Mănâncă bine. Menținerea unei diete echilibrate este o parte importantă a relațiilor cu simptomele menopauzei. O dietă sănătoasă vă poate spori nivelul de energie și vă poate îmbunătăți starea de spirit.
    • Să se abțină de la băut prea multă cofeină sau alcool. Acestea pot perturba somnul.
    • După menopauză, va trebui să vă măriți consumul de calciu și vitamina D, astfel încât să se mențină sănătatea oaselor bune. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă obțineți suficient calciu sau dacă aveți nevoie de un supliment.
    • Consumați o dietă plină de fitoestrogeni. Acestea includ fasole, produse de soia, mazăre, linte și boabe și semințe întregi.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 14
    2. Exercițiu. Exercițiul regulat vă va ajuta să vă păstrați greutatea în jos, precum și să vă ridicați starea de spirit, să vă îmbunătățiți somnul și să vă întăriți oasele. Scopul pentru cel puțin 2.5 ore pe săptămână de exerciții aerobice moderate sau 1 oră și 15 minute de activitate aerobică viguroasă. Încercați și exerciții de greutate, precum și pentru a îmbunătăți forța.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 15
    3. Gestionați nivelurile de stres. Pentru a reduce disconfortul din unele dintre simptomele comune ale menopauzei, încercați să introduceți o strategie de reducere a stresului la viața de zi cu zi. Acest lucru ar putea varia de la Yoga la meditaţie sau alte tehnici de spirit.
  • Obținerea unui somn suficient poate fi o provocare în timpul menopauzei pentru unii oameni și este o altă cauză majoră de stres. Aflați mai multe metode pentru dormind în timpul menopauzei.
  • Imagine intitulată Deal cu simptomele menopauzei Pasul 16
    4. Alăturați-vă unui grup de asistență. Prin schimbul de experiențe și promovând o conversație, grupurile de sprijin pot afecta în mod pozitiv modul în care înțelegeți și acceptați schimbările fizice, psihologice și sociale induse de menopauză. Întotdeauna amintiți-vă: nu sunteți singuri în această călătorie.
  • Puteți găsi un grup de asistență făcând o căutare online a grupurilor de asistență menopauză din zona dvs. sau solicitând o clinică locală pentru femei pentru informații suplimentare.
  • Avertizări

    Strategii de medicină complementară, cum ar fi biofeedback, acupunctură și masaj, nu au fost testate pentru eficacitate. Dacă decideți să urmăriți aceste terapii, consultați un specialist în medicină complementară pentru informații suplimentare și pentru a dezvolta un plan care funcționează pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar