Cum să determinați de ce întârzierea perioadei

Având o perioadă târzie poate fi o situație stresantă pentru orice femeie. Fie că sperați pentru o sarcină sau vă întrebați ce ar putea fi cauza, găsirea răspunsului este esențial pentru bunăstarea dvs. mentală și fizică. În plus față de sarcină, există multe lucruri care pot afecta regularitatea ciclului dvs. menstrual. Niveluri ridicate de stres, schimbând rutina, mergând pe noi medicamente, tăind o cantitate semnificativă de calorii, făcând un exercițiu intens, având o boală medicală, în curs de o intervenție chirurgicală, având o infecție, modificând activitățile dvs. sexuale sau chiar schimbarea dvs. de rutină de antrenament Toți întârzie data normală de începere a perioadei dvs. Asigurați-vă că urmăriți perioada în fiecare lună, astfel încât să știți când vă așteptați să înceapă. Și consultați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă sunteți preocupat de posibilele cauze medicale, cum ar fi problemele tiroidiene, boala autoimună sau sindromul ovarului polichistic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Luând în considerare posibilele cauze
  1. Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 1
1. Luați în considerare posibilitatea sarcinii. Una dintre cele mai cunoscute cauze ale unei perioade târzii este sarcina. Când rămâneți însărcinată, nu mai vărsați căptușeala uterului dvs., ceea ce face ceea ce vă determină perioada în fiecare lună.
  • Dacă sunteți activi sexual, ar trebui să luați în considerare sarcina ca o posibilitate - chiar dacă sunteți atent. Nici o formă de control al nașterii nu este de 100% eficientă, deci există întotdeauna o șansă.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 2
    2. Determinați dacă ați pierdut sau ați câștigat o cantitate semnificativă de greutate. Pierderea sau obținerea unei cantități mari de greutate poate avea un efect drastic asupra sănătății dvs. generale, cum ar fi prin faptul că vă determină să pierdeți o perioadă sau să aveți perioade neregulate. Dacă sunteți obezi, bulimi sau anorexici, atunci aceștia pot contribui, de asemenea, la motivul pentru care ați pierdut o perioadă recent.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 3
    3. Decideți dacă medicamentele ar putea fi vina. Unele medicamente, cum ar fi depotul medroxiprogesteron acetat (Depo-Provera), pot interfera cu perioadele dvs. De exemplu, este posibil să nu aveți o perioadă după un an de a lua Depo-Provera și dacă aveți perioade, ele pot fi neregulate. Verificați eticheta de medicamente sau întrebați-vă farmacistul dacă perioadele neregulate ar putea fi un efect secundar al medicamentelor dvs.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 4
    4. Luați în considerare consumul de alcool, droguri și nicotină. Consumul de alcool, folosind droguri ilicite și țigări de fumat pot, de asemenea, să perturbe ciclurile menstruale. Evitați utilizarea alcoolului, a medicamentelor și a nicotinei pentru a vedea dacă acest lucru vă ajută să vă restabiliți perioadele. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a renunța, discutați cu medicul dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 5
    5. Reflectă asupra stilului dvs. de viață. Fiind un student de colegiu sau de a fi un atlet sunt ambii factori în cazul în care aveți sau nu perioade regulate. Aproximativ 2 până la 3% dintre femeile care sunt studenți sau sportivi de colegiu au perioade neregulate.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 6
    6. Gândiți-vă la orice schimbări în rutina dvs. Orice modificare a programului dvs. normal este probabil să provoace o schimbare a ciclului menstrual. Corpul dvs. este foarte perceptiv pentru aceste tipuri de schimbări, iar ciclul dvs. lunar este adesea unul dintre primele locuri pe care le pot fi observate efectele. Gândiți-vă la rutina dvs. în ultima lună și luați în considerare dacă ați făcut sau nu modificări în modul în care vă trăiți în mod normal viața.
  • Acest lucru ar putea include obținerea unui nou loc de muncă, schimbarea programului de dormit, călătoriți, luând un nou medicament, începând sau oprirea unei anumite metode de control al nașterilor (cum ar fi pilula), devenind mai mult sau mai puțin sexual, sau să vă modificați rutina de antrenament.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 7
    7. Monitorizați nivelurile de stres. Stresul este una dintre cele mai mari cauze ale perioadelor târzii. Dacă aveți o mulțime de stres în viața voastră, emoțională sau altfel, poate avea un impact foarte mult regularitatea perioadelor dvs. Încercați să minimalizați cantitatea de stres din viața de zi cu zi pentru a vă ajuta să vă reglați perioada.
  • Când încercați să determinați de ce perioada dvs. este întârziată, gândiți-vă dacă ați experimentat o mulțime de stres în ultima lună. Ai trecut printr-o spargere dureroasă? Ați avut un termen limită mare la locul de muncă? Ați avut housegue greoaie? Ați avut o hârtie mare datorată?
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea ajutorului profesional
    1. Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 8
    1. Luați A Testul de sarcină la domiciliu. Deoarece o perioadă târzie ar putea indica faptul că sunteți însărcinată, ar putea fi util să faceți un test de sarcină. Puteți achiziționa teste de sarcină fiabile la domiciliu de la majoritatea farmaciilor și magazinelor de produse alimentare. Aceste teste implică urinarea pe sticla de testare și așteptați câteva minute pentru ca rezultatele să apară.
    • Testele de sarcină la domiciliu sunt de obicei destul de precise. Cu toate acestea, pentru cele mai exacte teste de sarcină, trebuie să vizitați biroul medicului dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 9
    2. Consultați-vă medicul dumneavoastră. Există mulți factori fizici care ar putea întârzia debutul ciclului dvs. menstrual. Dacă sunteți îngrijorat, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră astfel încât să poată rula unele teste pentru a determina cauza. Cel puțin, medicul dumneavoastră va fi capabil să excludă unele dintre cele mai grave posibilități medicale și să vă ofere o anumită liniște.
  • Medicul dvs. va efectua teste pentru a determina posibilele cauze medicale ale dezechilibrului hormonal, cum ar fi hormonalul, problemele tiroidiene sau sindromul ovarului polichistic (PCOS).
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este întârziată pasul 10
    3. Începeți să luați contraceptive orale. În plus față de prevenirea sarcinii, pilulele de control al nașterii sunt adesea folosite pentru a ajuta la reglementarea perioadelor. Acest tip de medicament este destul de eficient la provocarea corpului dvs. să înceapă ciclul menstrual în același timp în fiecare lună.
  • Amintiți-vă că pilulele de control al nașterii nu sunt pentru toată lumea. Dacă uitați să luați medicamente, nu va fi la fel de eficient pentru dvs. Dacă sunteți un fumător, există un risc mai mare de accident vascular cerebral pentru cei care iau pilula și au peste 35 de ani.
  • Alte forme de contraceptive pot, de asemenea, să ajute la reglementarea dispozitivelor intrauterine asemănătoare perioadei (DIU). Adresați-vă medicului dumneavoastră care tip este cel mai bun pentru dvs. bazat pe istoricul medical specific, stilului de viață și preferințele personale.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrarea înregistrărilor
    1. Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 11
    1. Marchează pe un calendar în fiecare lună. Pentru a determina dacă perioada dvs. este întârziată, trebuie să știți când să vă așteptați în fiecare lună. Deoarece corpul fiecăruia este diferit, ar trebui să urmăriți ciclurile lunare în timp, astfel încât să puteți ști ce este normal pentru corpul vostru. Utilizați un calendar pentru a lăsa o notă indicând când perioada dvs. vine în fiecare lună.
    • Un ciclu normal de adulți poate fi oriunde între 21 și 35 de zile, deși media este de obicei 28 de zile.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 12
    2. Utilizați un site de urmărire online. Există multe instrumente de site-uri web online concepute pentru a vă ajuta să urmăriți ciclurile dvs. lunare. Indiferent de site-ul pe care îl alegeți vă va cere să introduceți în unele informații de bază despre vârsta și sănătatea dvs. pentru a vă crea contul. Odată ce ați înregistrat, va trebui să introduceți datele de început și de sfârșit ale ciclului dvs. în fiecare lună. După câteva luni, instrumentul online va începe să utilizeze algoritmi pentru a calcula atunci când sunteți ovularea și când doriți să vă așteptați perioada.
  • Unele dintre cele mai bune site-uri de urmărire a perioadei includ mymonthlycicles, lunarinfo și căswerberrypal.
  • De asemenea, puteți utiliza calculatoarele de perioada online, cum ar fi cele oferite de mereu și Kotex, pentru a determina când ar trebui să vă așteptați perioada următoare.
  • Imaginea intitulată Determinați de ce perioada dvs. este târziu pasul 13
    3. Descărcați o aplicație de urmărire a perioadei pentru telefonul dvs. Există multe aplicații de urmărire a perioadei pe care le puteți descărca pe telefon și le puteți utiliza pentru a vă monitoriza simptomele sau pentru a prezice când va începe perioada următoare. Acestea sunt excelente pentru urmărirea informațiilor despre sănătatea menstruală într-un mod discret, păstrând în același timp informațiile ușor accesibile. Doar descărcați una dintre aceste aplicații pe telefon și creați un cont. Va trebui să completați câteva informații de bază și apoi să înregistrați detaliile perioadei în fiecare lună.
  • Unele dintre cele mai bune aplicații de urmărire a perioadei includ periodoratul, indiciul și MyPill. Cele mai multe dintre aceste aplicații sunt gratuite și disponibile pe ambele iphone și Androids.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar