Cum să vă ocupați de perioada dvs

Având o perioadă este o parte naturală a vieții femeilor. Poate fi frustrant și stresant uneori, și dureros sau incomod la alții. Cu toate acestea, atunci când sunteți pregătit fizic și mental pentru perioada dvs., poate fi mult mai ușor de rezolvat. Prin îngrijirea corpului și gestionarea simptomelor, puteți începe să faceți față acestei perioade.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea pentru perioada ta
  1. Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 1
1. Reframează mentalitatea dvs. despre perioada dvs. Multe femei se tem de sosirea perioadei lor și se gândesc la asta ca pe ceva ce trebuie să sufere. În timpul ciclului dvs. menstrual, hormonii reali din creierul dvs. se schimbă și vă pot afecta starea de spirit, dar puteți schimba în mod conștient modul în care vă gândiți la perioada dvs. Poate fi împuternicită să vă gândiți la perioada dvs. ca un simbol al femeii voastre și ca parte naturală a vieții voastre.
  • Prima dvs. perioadă, numită menarche, este adesea sărbătorită ca intrare a unei fete tinere în femeie. Dacă îți dai seama că perioada ta poate fi ceva ce este sărbătorit, s-ar putea să te oprești să temnezi sosirea și să faci față.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 2
    2. Ține evidența perioadei. Urmărirea ciclului dvs. menstrual nu vă va oferi doar un heads-up atunci când perioada dvs. este datorată, dar vă poate ajuta, de asemenea, să știți când sunteți fertili și puteți rămâne gravidă. Obținerea periodicii în mod neașteptat vă poate lăsa să vă simțiți nepregătite și stresate.Puteți urmări ziua în care perioada dvs. începe și se termină cu un calendar, într-un jurnal sau cu o aplicație pentru dispozitivele dvs. mobile.
  • Există mai multe aplicații, cum ar fi căpșuni Pal sau indiciu, care vă pot ajuta să urmăriți perioada și să setați mementouri atunci când următorul ciclu este pe cale să înceapă.
  • Amintiți-vă că în timpul primului dvs. an, perioadele sunt adesea imprevizibile și vin la întâmplare. De asemenea, pot sări peste. Acest lucru este complet normal. Cu toate acestea, după primul an, perioada dvs. ar trebui să înceapă să urmeze un model mai regulat și să fie mai ușor de urmărit.
  • Ciclurile menstruale variază între femei. Ei pot dura oriunde de la 21 la 35 de zile, iar perioada dvs. poate dura două până la șapte zile. Perioada dvs. poate fi regulată și apare în același timp în fiecare lună sau poate fi neregulată.
  • Urmărirea perioadei dvs. este foarte importantă când sunteți activi sexual. Vă ajută să determinați când sunteți cel mai fertil, care este important să știți dacă doriți să evitați sarcina sau când doriți să rămâneți gravidă.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 3
    3. Păstrați produsele de igienă feminină cu dvs. în orice moment. Păstrați un tampon suplimentar, căptușeală sau tampon în pungă, rucsac și mașină. În acest fel, dacă primiți perioada și nu aveți acces la alte produse feminine, sunteți încă protejați. Acest lucru este deosebit de important dacă perioadele dvs. sunt neregulate și nu sunteți în măsură să preziceți cu precizie când va începe perioada următoare. De asemenea, trebuie să păstrați un dolar în sferturi cu dvs., doar în cazul în care sunteți prinși de la gardă și trebuie să cumpărați un tampon / tampon.
  • Este o idee bună să păstrați câteva produse de igienă extra feminină cu dvs., astfel încât să puteți oferi una unei alte femei dacă are nevoie de una.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 4
    4. Mănâncă alimente bogate în fier. În timpul ovulației, care se întâmplă cu 12 până la 16 zile înainte de începerea perioadei, corpul dvs. se pregătește pentru o sarcină potențială. Corpul dvs. eliberează doi hormoni diferiți, progesteron și estrogen, care vă spun corpului că ar trebui să se pregătească pentru sarcină.Metabolismul dvs. accelerează în acest timp, deci va trebui să mănânci mai multe calorii decât de obicei. Mănâncă o mulțime de alimente bogate în fier pentru a ajuta la compensarea fierului pe care îl veți pierde imediat înainte și în timpul perioadei.
  • Carne, fasole, linte, ouă și verde cu frunze întunecate sunt toate sursele bune de fier.
  • Ar trebui să continuați să mâncați alimente bogate în fier în timpul perioadei. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea unor simptome de perioade, cum ar fi oboseala și cramperea.
  • Vitamina C poate îmbunătăți absorbția de fier a corpului. Încercați să mâncați alimente bogate în vitamina C, cum ar fi portocale, ardei și kale, de asemenea.
  • Metoda 2 din 3:
    Minimizarea durerii și a disconfortului
    1. Imagine intitulată Deal cu perioada ta Pasul 5
    1. Stai hidratat. Multe femei se simt umflate și inconfortabile în timpul perioadei. Puteți ajuta la compensarea balonării prin consumul de fluide. Încercați să limitați cantitatea de cafeină, alcool și băuturi zaharoase pe care le consumați. Bătând o mulțime de fluide, în special apă, este o modalitate bună de a ajuta la ameliorarea înfloririi.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada Pasul 6
    2. Luați medicamente pentru durere. Multe femei experimentează un anumit nivel de durere în timpul perioadelor lor. De obicei, această durere este legată de crampe ca contracte de perete uterine. Puteți prelua medicamentele împotriva durerii, cum ar fi ibuprofenul, acetaminofenul și aspirina pentru a vă ajuta să vă gestionați durerea. Aceste medicamente pot fi găsite la orice magazin de droguri și ar trebui să urmați recomandarea producătorului pentru doze.
  • Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă peste contra mănuncinilor nu funcționează și veți continua să aveți dureri severe în timpul crampelor.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 7
    3. Utilizați căldură pentru a calma crampele. Căldura ajută la relaxarea mușchilor din abdomen atunci când aveți crampe. Puteți lua un tampon de încălzire sau o sticlă de apă caldă și puneți-o peste stomac în cazul în care durerea este sau luați o baie sau un duș cu bule cald.
  • Masarea abdomenului inferior în lumină, mișcările circulare pot ajuta, de asemenea, să calmeze durerea.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada Pasul 8
    4. Ajustați dieta dumneavoastră. În timpul perioadei, puteți constata că vă simțiți diferite alimente. Din păcate, alimentele sărate, zaharoase și prelucrate pot face crampe mai dureroase. Alimentele pe care le consumați ar trebui să fie hrănitoare și să vă dea energie pe tot parcursul zilei. S-ar putea să vă simțiți un anumit tratament, cum ar fi ciocolata sau înghețată, și este bine să dați în acea poftă și să aveți unele, atâta timp cât este în mod moderat.
  • Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi bananele și verdele cu frunze, pot ajuta la atenuarea balonării în mod natural.
  • Mâncați o mulțime de alimente care sunt bogate în calciu, cum ar fi fasole, migdale și produse lactate.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 9
    5. Gestionați greața. Multe femei se simt grea în timpul perioadelor lor, ceea ce poate fi foarte incomod. Modificările nivelului de hormon pot duce la stres gastrointestinal sau vă puteți simți greață ca urmare a durerii de la crampe sau dureri de cap. În timp ce ți-ai pierdut apetitul, încercați să mâncați alimente slabe, cum ar fi orezul alb, merele și toast, care vă vor rezolva stomacul. Ginger, fie în ceaiuri, suplimente, fie în forma sa rădăcină, este un mod natural de ameliorare a greaței.
  • Tratați greața cu peste medicamente, în special medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi naproxenul sau ibuprofenul.Acestea pot ajuta greața legată de perioade prin prevenirea producerii unui hormon numit prostaglandine, care poate fi cauza greaței dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 10
    6. Să se angajeze în activitatea fizică. Exercitarea este o modalitate excelentă de a vă gestiona în mod natural durerea. Când vă exercitați organismul, eliberează endorfinele de stimulare a dispoziției, care pot atenua durerea și vă pot păstra mintea de pe disconfortul dorit. Poate doriți să faceți o antrenament mai puțin intens decât rutina dvs. normală dacă aveți durere.
  • Exercițiul de lumină care vă încălzește miezul, cum ar fi yoga, poate ajuta, de asemenea, la minimizarea balonării.
  • Simțiți-vă liber să săriți sală de gimnastică dacă într-adevăr nu vă simțiți în sus pentru asta. În timp ce exercitarea vă poate ajuta să vă gestionați simptomele, nu aveți nevoie să vă forțați să vă exercitați.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada Pasul 11
    7. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă simptomele dvs. sunt neangajate. În timp ce unele dureri și disconfort sunt normale în timpul perioadei, este posibil să fie necesar să vă consultați medicul dacă simptomele dvs. sunt de gestionare. Puteți vorbi cu medicul dvs. de îngrijire primară sau cu ginecologul dvs. despre aceste probleme și pot recomanda să vedeți un specialist. S-ar putea să poată prescrie medicamente de durere, să facă recomandări pentru a vă schimba stilul de viață sau sugerați să luați contraceptive orale.
  • Ar trebui să vedeți medicul dumneavoastră în care vă aflați între perioade, aveți un flux foarte greu, crampe foarte dureroase sau dacă fluxul dvs. durează mai mult de 10 zile.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea pentru tine
    1. Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 12
    1. Obțineți o mulțime de odihnă. În timpul perioadei, vă puteți simți mai obosit decât faceți în mod normal.Durerea și disconfortul de la crampe și balonare pot face mai greu de dormit, în timp ce oboseala reduce de fapt toleranța la durere. Încercați să dormiți cel puțin opt ore în timpul nopții și să luați un pui de somn în timpul zilei dacă aveți nevoie.
    • Exerciții de lumină, cum ar fi meditația, practicarea yoga, și întinderea vă pot ajuta să dormiți mai bine.
    • Temperatura corpului dvs. de bază se ridică în timpul perioadei, făcându-vă că vă simțiți mai cald. Sentimentul cald poate face dificil de dormit, astfel păstrați temperatura în dormitorul dvs. între 60 și 67 de grade Fahrenheit sau 15.5 până la 19 grade Celsius.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada Pasul 13
    2. Purtați haine confortabile. Majoritatea femeilor preferă să nu poarte îmbrăcăminte strânsă, apropiată sau altfel inconfortabilă în timp ce au perioada lor. Ar trebui să purtați ceea ce vă simțiți cel mai confortabil atunci când aveți ocazia. Femeile care sunt umflate ar putea prefera să poarte vârfuri sau pantaloni de looser cu o bandă elastică.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 14
    3. Purtați lenjerie de corp adecvată. În timpul perioadei, ar trebui să purtați lenjerie de corp pe care nu vă deranjează să vă dezordine. Chiar și atunci când utilizați produsele de igienă feminină dreapta, puteți scurge pe lenjeria dvs. Unele femei doresc să aibă câteva perechi de lenjerie de corp pe care o poartă doar în perioadele lor. S-ar putea să fiți mai confortabil purtând o acoperire completă Bikini Bikini, mai degrabă decât curele, în timpul perioadei, mai ales dacă purtați un tampon.
  • Încercați să obțineți lenjerie de corp pentru perioada dvs. Nu numai că este confortabil, dar poate fi capabil să vă reducă riscul de infecții de drojdie.
  • Petele sunt mai puțin vizibile pentru lenjerie de corp închisă.
  • Lenjeria dvs. ar trebui să fie bumbac, ceea ce permite ca zona să respire și este mai blând pe piele.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 15
    4. Găsiți modalități de relaxare. Perioadele pot adăuga la stresul dvs. și pot fi un inconvenient. Dați-vă timp să vă relaxați după o zi afară și să găsiți un spațiu liniștit pentru a vă aduna gândurile și sentimentele. Găsiți modalități de relaxare și de a vă lua mintea de pe orice durere sau disconfort pe care probabil vă simțiți.
  • Faceți lucrurile care vă fac fericiți. De exemplu, ascultați melodiile și artiștii preferați și aveți o petrecere de dans în camera dvs.
  • Găsiți activități pe care le găsiți relaxante sau liniștitoare, cum ar fi meditarea, scrierea într-un jurnal, desen, ascultând muzică liniștitoare sau vizionarea televiziunii.
  • Aromaterapia vă poate ajuta să vă relaxați. Încercați să utilizați uleiurile de salvie, lavandă sau trandafiri.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 16
    5. Anticipați schimbări de starea de spirit în timpul perioadei. Modificările hormonale vă pot afecta starea de spirit în timpul perioadei. De exemplu, vă puteți simți trist, anxios sau iritabil despre situațiile care, în mod normal, nu vă influențează. Fiți conștienți de faptul că, dacă vă simțiți supărați de ceva, emoțiile dvs. ar putea fi legate de hormonii dvs., mai degrabă decât de modul în care vă simțiți cu adevărat. Poate doriți să evitați luarea unor decizii mari în acest timp sau evitați confruntarea.
  • Puteți să vă scrieți emoțiile în fiecare zi în timpul perioadei pentru a vedea dacă observați că vă simțiți mai trist sau mai îngrijorați în acest timp.
  • Dacă vă confruntați cu schimbări de dispoziție extreme sau aveți gânduri despre vătămarea dvs., adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.S-ar putea să suferiți de o afecțiune numită tulburare disforică premenstruală, care poate afecta în mod semnificativ starea de spirit.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. Pasul 17
    6. Schimbați produsul de igienă feminină ori de câte ori simțiți nevoia. Tampoanele trebuie schimbate la fiecare trei până la șase ore și tampoanele ar trebui schimbate la fiecare patru până la șase ore. Nu lăsați niciodată un tampon mai mult de opt ore - acest lucru mărește riscul de a dezvolta sindromul de șoc toxic (TSS). Puteți lăsa o ceașcă menstruală de mai bine de douăsprezece ore, iar aceasta este cea mai ecologică opțiune. Schimbarea produsului de igienă feminină vă poate ajuta să vă simțiți proaspătă și mai încrezătoare că nu veți scurge.
  • Este posibil să trebuiască să schimbați mai frecvent produsul de igienă feminină dacă aveți un flux mai greu sau dacă este primele zile ale perioadei dvs.
  • TSS este o infecție bacteriană gravă și amenințătoare de viață. Dacă începeți să aveți o erupție cutanată care seamănă cu o arsură solară, în special pe palmele și tălpile, o febră mare, o tensiune arterială scăzută sau să înceapă să contacteze un profesionist medical.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În evenimentul nefericit pe care vă patați lenjeria de corp, asigurați-vă că vă înmuiați apă rece. Apă caldă va bloca pata în.
  • Dacă purtați tampoane peste noapte, alegeți cele care sunt două dimensiuni de la cele pe care le obțineți în mod normal - acest lucru vă va asigura că nu vă scurgeți, economisiți timp în dimineața, și din moment ce sunteți în pat, nu va trebui să faceți acest lucru vă faceți griji despre oamenii care vă văd. Un tampon mai mare vă oferă mai multă pace, de securitate și poate fi mai confortabilă!
  • Dacă luați sacul la baie atrage atenția, puteți să vă strecurați un tampon sau un tampon în manșonul de sacou, dacă aveți unul.
  • Găsiți absorbția potrivită a tampoanelor sau a tampoanelor pentru dvs. Fiecare persoană este diferită, iar odată ce aveți cel potrivit, atunci vă veți simți mai încrezători și acest lucru vă va ajuta să vă asigurați împotriva scurgerilor.
  • Peroxidul de hidrogen poate fi, de asemenea, de ajutor în îndepărtarea sângelui din lenjerie de corp.
  • Aduceți o jachetă sau o depășire cu dvs. dacă vă faceți griji cu privire la sângerare prin hainele voastre. Dacă credeți că sângerați foarte rău, legați-l în jurul taliei. Vă va ajuta să vă simțiți mai siguri. Chiar funcționează în vreme caldă, mai ales dacă locul unde lucrați sau mergeți la școală tinde să păstreze aerul condiționat la temperaturi de congelare.
  • Dacă ați avut probleme din trecut cu scurgeri atunci când utilizați tampoane, încercați să treceți la cele cu "aripi" (clapete laterale). Acestea oferă adesea o protecție mai bună, deoarece aceștia dețin tamponul în loc și cresc acoperirea.
  • Dacă nu aveți produse, împachetați hârtia igienică de trei ori în jurul lenjeriei de corp pentru a improviza ca un tampon sau pentru a cere asistenta școlară sau un prieten de sex feminin pentru unii. Nu vă speriați să întrebați, ei vor înțelege.
  • Tampoane sau tampoane, puteți întreba, aici sunt răspunsuri. Tampoane vă pot ajuta cu sport, dar pot provoca TSS. Tampoane vă protejează lenjeria de corp, dar pot scurge și nu puteți înota fără jena totală .
  • Dacă tu și prietenii tăi vorbești despre perioada în fața băieților, faceți un cuvânt care vă ajută pe prietenii dvs. să o înțeleagă. Ca stil roșu. "Am stilul meu roșu."
  • Dacă sunteți îngrijorat de scurgeri pe foile dvs. în timp ce dormiți, puneți un prosop de culoare închisă în jos. Și dacă vă aflați într-un somn, ați putea dori să aduceți o pătură (că nu vă deranjează să vă gândiți) încât să puteți dormi.
  • În timpul clasei, dacă aveți nevoie să vă schimbați tamponul, întrebați profesorul dacă ați putea merge la baie. Și dacă nu aveți produse sanitare, utilizați doar mai multe straturi de hârtie igienică până când puteți obține un tampon sau tampon. Sau ați putea pune doar tampoane în pantofi / cizme.
  • Utilizați apă rece și peroxid de hidrogen pentru a obține pete.
  • Dacă sunteți îngrijorat de scurgeri peste noapte, puneți un prosop în jos pe patul dvs. și puneți niște tampoane / tampoane și o pereche de pietre în / pe masa de noptieră.
  • Dacă aveți o sora mai mare care a avut perioada ei, puneți-i câteva întrebări. În caz contrar, cel mai mare ajutor pe care îl puteți obține este de la mama ta. Dacă perioada ta vine acasă, spune-ți mama și apoi du-te la camera surorii tale pentru a găsi tampoane sau tampoane.
  • Avertizări

    Tampoanele nu trebuie purtate mai mult de 8 ore. După 8 ore, sunteți la o rată mai mare de sindromul de șoc toxic contractant, care este o condiție potențial fatală.
  • Citiți etichetele cu privire la orice medicamente pe care le luați, chiar și în contra-counter, mai ales dacă sunteți sensibil la orice medicament. Urmați întotdeauna liniile directoare de dozare și nu luați medicamente de durere pe un stomac gol.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar