Cum se face față simptomelor endometriozei

Endometrioza este o boală dureroasă care afectează femeile. Rezultă din implantarea țesutului endometrial, care este similar cu căptușeala interioară a uterului, pe alte organe din acea zonă a corpului. Datorită acestei asemănări în tipul de țesut, femeile care suferă de endometrioză se confruntă adesea de durere și disconfort, în special în timpul perioadelor lor. Din fericire, există mai multe lucruri de făcut pentru a vă ajuta să faceți față simptomelor endometriozei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ameliorarea durerii fizice
  1. Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 1
1. Cunoașteți toleranța. Din păcate, endometrioza este de obicei cu durere cronică. Una dintre cele mai importante metode de coping este învață nu numai pentru a controla durerea, dar înțelegerea acestuia. Urmăriți simptomele fizice și modul în care vă fac să vă simțiți. Dacă știți că aveți o zi deosebit de proastă, încercați să rămâneți acasă de la serviciu sau școală, astfel încât să vă puteți trata eficient durerea.
  • Urmăriți durerea și simptomele dvs. prin păstrarea unui jurnal. Cu timpul, este posibil să puteți prezice care zile ale lunii vor fi cele mai dureroase. Puteți încerca să evitați planificarea unor întâlniri importante sau evenimente sociale în acele zile. Există, de asemenea, aplicații pe care le puteți descărca pentru a vă ajuta să urmăriți durerea.
  • Fiți atenți la modul în care vă afectează durerea. Fiind conștienți de impactul durerii dvs. asupra vieții dvs. de zi cu zi, veți putea găsi modalități mai eficiente de a face față acestuia.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 2
    2. Utilizați ameliorator de durere. Medicamentul poate fi foarte util la reducerea durerii cauzate de endometrioză. Există mai multe pastile peste contra-the-counter pe care le puteți lua. Dacă durerea dvs. este severă, puteți solicita, de asemenea, medicului dumneavoastră să prescrie un medicament pe care îl puteți lua în cele mai grave zile.
  • O bună alternativă over-the-counter utilizează un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). AINS sunt, de obicei, prima linie de tratament pentru femeile cu endometrioză. NSAID-urile comune includ Advil, Motrin și Aleve. Asigurați-vă că urmați doza corectă - utilizarea cronică poate duce la gastrită, ulcere în stomac și sângerări GI.
  • Discutați despre medicamentele de durere la prescripție cu medicul dumneavoastră. Fiți conștienți de faptul că multe dintre aceste medicamente vin cu efecte secundare, cum ar fi somnolența și greața posibilă.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 3
    3. Încercați tratamente alternative. Unii oameni raportează că acupunctura a reușit să ajute la ușurarea durerii cronice. Această tehnică folosește ace subțiri introduse la anumite puncte din organism. Acupunctura nu este o știință exactă, dar poate fi foarte utilă atunci când este făcut de un tehnician priceput. Asigurați-vă că citiți recenzii ale afacerii înainte de a încerca acupunctura.
  • Shiatsu este o tehnică japoneză care este similară cu masajul. Această terapie poate fi foarte utilă în ameliorarea durerii. Adresați-vă prietenilor și familiei dacă știu un practicant local.
  • Utilizați terapia termică. Terapia termică este o tehnică de ameliorare a durerii pe care o puteți încerca acasă. Investiți într-un tampon de încălzire sau faceți-vă propriul dvs. Puteți umple o pungă de pânză (sau o șosete) cu orez și o încălziți în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Apoi plasați-vă pe abdomen sau înapoi înapoi pentru a ușura durerea.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 4
    4. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre terapia hormonală. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie hormoni pentru a vă ajuta să vă reglați perioada, astfel încât să vă relaxați simptomele. Metodele populare de terapie hormonală includ contraceptive orale. Când sunt luate în mod continuu, aceste pastile pot reduce sau chiar opriți perioadele de la apariție.
  • Estrogenul combinat și terapia hormonală progesteronă este adesea utilizată pentru a trata endometrioza. Ele pot fi folosite pe termen lung, sunt relativ ieftine și sunt bine tolerate. Beneficiile de la terapia cu estrogen-progesteron includ scăderea riscului de cancer ovarian și endometrial.
  • Terapia combinată de estrogen-progesteron include pastile contraceptive orale, patch-uri transdermice și inele vaginale.
  • Pentru femeile care nu pot să ia sau să preferă o opțiune fără estrogen, sunt disponibile numai medicamente numai de progesteron.Progestinele cele mai frecvent utilizate în tratamentul endometriozei sunt acetat de medroxiprogesteron și norethindrone.
  • Medicul dumneavoastră poate recomanda o altă formă de terapie hormonală, cum ar fi o injecție. Depo-Provera este o opțiune pe care ați putea cere-i medicului dumneavoastră să discute.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 5
    5. Luați în considerare opțiunile chirurgicale. Dacă aveți un caz deosebit de sever de endometrioză și alte linii de tratament nu au funcționat, medicul dumneavoastră poate discuta o procedură chirurgicală. O procedură, numită excizie, implică un chirurg care îndepărtează țesutul endometrial. Succesul acestei proceduri depinde de severitatea endometriozei. Asigurați-vă că găsiți un chirurg care are o mulțime de experiență care efectuează această operațiune.
  • Uneori, medicii recomandă o histerectomie. Această procedură elimină uterul și ovarele. Înainte de a decide cu privire la această procedură, veți dori să vă gândiți cu atenție la modul în care acest lucru vă va afecta dacă aveți planuri de a avea copii în viitor.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 6
    1. Dormi mai mult. Asigurați-vă că vă odihniți suficient este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a face față simptomelor endometriozei. Dacă nu dormi suficient, corpul tău va fi mai puțin capabil să combată durerea. Încercați să obțineți opt la nouă ore de somn în fiecare noapte.
    • Luați NAP când aveți nevoie. Amintiți-vă, aveți de-a face cu durerea cronică. Care vă pot scurge nivelul de energie. Fii bun cu corpul tău și odihnește-te după cum este necesar.
    • Dacă aveți probleme cu somnul, există mai multe lucruri pe care le puteți face. Asigurați-vă că camera dvs. este la o temperatură rece și confortabilă. Încercați să evitați electronica timp de cel puțin o oră înainte de a vă culca. De asemenea, puteți să vă adresați medicului dumneavoastră despre SIDE SIDA.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 7
    2. Fă sport regulat. Poate fi foarte dificil să găsiți motivația de a vă exercita atunci când aveți de-a face cu durerea cronică. Dar studiile arată că mișcarea regulată poate ajuta cu adevărat scăderea severității simptomelor. Încercați să obțineți 20-30 de minute de exerciții moderate de mai multe ori pe săptămână.
  • Găsiți o activitate pe care vă bucurați. De exemplu, dacă vă place să înotați, faceți acea parte a rutinei dvs. de exerciții regulate. Dacă vă place să fiți sociali în timp ce transpirați, căutați o sală de gimnastică care oferă o mulțime de clase de grup.
  • Recrutați un amic de antrenament. Exercitarea poate fi mai distractivă dacă o faci cu un prieten. Faceți o dată permanentă pentru a merge pe o plimbare lungă, cu un bun prieten.
  • Încerca Yoga. Această metodă de exercițiu vă poate ajuta să vă ușurați simptomele, ajutându-vă să vă simțiți mai bine mental și fizic.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 8
    3. Modificați-vă dieta. Studiile arată că simptomele endometriozei pot fi mai severe la femeile ale căror diete sunt grele pe carne roșie și pe verdeața cu frunze. Deși cercetarea nu este încă completă, este clar că mâncarea unei diete mai sănătoase, echilibrate nu va face cu siguranță simptomele dvs. mai rău. Nu poate decât să ajute.
  • Scopul de a obține mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi. Vitaminele A, B și C vă pot ajuta sănătatea generală, care vă poate ajuta simptomele. Încercați să mâncați greenii cu frunze, cum ar fi spanacul sau Kale, care sunt bogați în substanțe nutritive.
  • Limitați consumul de carne roșie. În schimb, încercați să includeți pește în dieta dvs. Cercetarea indică faptul că cu atât mai multă grăsime din dieta dvs., cu atât mai mult estrogenul dumneavoastră produce corpul. Mai mult estrogen poate crește simptomele dvs. de endometrioză. Deci, încercați să încorporați proteinele slabe în mesele dvs. Somonul și tăieturile slabe ale porcului sunt opțiuni excelente.
  • Metoda 3 din 3:
    Coping cu efecte psihologice
    1. Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 9
    1. Să înțeleagă endometrioza. Copierea cu această condiție poate fi foarte dificilă. Este util să obțineți o înțelegere clară a ceea ce se întâmplă în corpul vostru. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cum să vă ocupați de simptome. Endometrioza afectează în mod obișnuit femeile din anii `30 și 40, iar cauzele nu sunt încă cunoscute.
    • Simptomele comune includ crampe menstruale dureroase, durere consecventă în spate scăzută, durere sau disconfort în timpul și după sex.
    • Odată ce ați fost diagnosticat, lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a veni cu un plan de tratament. Asigurați-vă că discutați cu ușurință stilul dvs. de viață și dacă intenționați sau nu intenționați să rămâneți gravidă în viitor.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 10
    2. Obțineți un sistem de asistență. Care se ocupă de o boală cronică este foarte dificilă. Asigurați-vă că vă înconjurați cu prietenii și familia care sunt amabili și de susținere. Probabil că veți avea nevoie de cineva care să vorbească în cele mai dure zile, așa că cel mai bun prieten al tău să știe că este pe apelare rapidă.
  • Acesta poate fi de multe ori de ajutor să discutați starea dvs. cu ceilalți care suferă de endometrioză. Căutați un grup de asistență locală. Medicul dvs. ar trebui să vă poată oferi anumite sugestii.
  • Imagine intitulată face ca simptomele endometriozei Pasul 11
    3
    Reduce stresul. Corpul și mintea dvs. pot beneficia de pauze frecvente. Reglementarea nivelului de stres vă poate îmbunătăți sănătatea fizică și psihică globală. Toată lumea are metode de calmare diferite care funcționează pentru ei, așa că încercați mai multe tehnici de relaxare pentru a găsi una care este cea mai eficientă.
  • Concentrați-vă pe dvs suflare. Respirațiile profunde, calmante pot fi foarte utile în scăderea ritmului cardiac și vă ajută să vă simțiți calm.
  • Poti de asemenea Luați o baie relaxantă Sau ascultați unele muzică bună.
  • Imagine intitulată face față simptomelor endometriozei Pasul 12
    4. Vorbind cu prietenii și familia. Boala ta este privată și nu trebuie să vă simțiți obligați să discutați dacă faceți acest lucru vă face să vă simțiți incomod. Cu toate acestea, simptomele endometriozei pot interfera cu viața de zi cu zi, deci este o idee bună să lăsați cei mai apropiați prieteni și familii să știe cu ce aveți de-a face. Amintiți-vă, aveți nevoie, de asemenea, de sprijinul lor, deci veți dori să vă gândiți să vă împărtășiți diagnosticul cu cei în care aveți încredere.
  • Poate doriți să lăsați șeful dvs. să știe că aveți o afecțiune medicală care ar putea fi nevoie să pierdeți ocazional munca. Explicați-vă boala într-o manieră profesională și cereți-i să păstreze informațiile confidențiale.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră informații pe care le puteți împărtăși cu familia prietenilor dvs. Ea poate fi capabilă să vă ofere broșuri.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Consultați medicul înainte de a face modificări ale stilului dvs. de viață, care ar putea afecta sănătatea fizică.
  • Simptomele tuturor sunt diferite, deci încercați mai multe metode diferite de tratament pentru a găsi una care este potrivită pentru dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar