Cum să fii gata pentru prima dvs. Perioadă

Primele perioade pot fi surprinzătoare. Nu puteți prezice tocmai atunci când se va întâmpla prima dvs. perioadă. Cu toate acestea, puteți lua măsuri pentru a vă pregăti. Aflați un pic despre menstruație, obțineți consumabilele dvs. pregătite și fiți pregătiți pentru eșecuri.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățând despre menstruație
  1. Imaginea intitulată știe când tu
1. Înțelegeți menstruația, de ce o avem și cum funcționează. Înțelegeți că este un proces natural pe care toate femeile trebuie să le suporte. Petreceți ceva timp familiarizând cu procesele corporale din spatele menstruației. Multe femei se simt mai confortabile cu prima lor perioadă dacă înțeleg de ce apare menstruația.
  • Ciclul dvs. menstrual este un proces corporal care începe în pubertate, când ajungeți la maturitate sexuală. În fiecare lună, corpul vă pregătește pentru posibila sarcină, eliberând un ou din ovarele dvs. Zidurile uterului se îngroașă cu sânge și țesut suplimentar și ovarele dvs. eliberează un ou.
  • Oul va deplasa unul dintre cele două tuburi uterine în uter. Dacă este fertilizat, oul va rămâne în uter și va crește într-un făt. Dacă acest lucru nu apare, căptușeala uterului se descompune și se produce sângerări. Aceasta este ceea ce se face referire la perioada dvs. lunară.
  • Imagine intitulată Deal cu perioada dvs. în timpul campingului Pasul 14
    2. Aflați când să vă așteptați prima perioadă. Nu toate femeile încep menstruația în același timp. În timp ce vârsta medie este de 12 ani, unele fete încep până la 16 ani și altele încă din 8. Există câteva moduri în care puteți obține un sentiment atunci când vă puteți aștepta la perioada dvs.
  • Alte semne de pubertate vă pot oferi un sentiment de a vă aștepta prima perioadă. Cele mai multe fete au perioada de aproximativ 2-2 ani și jumătate după ce încep să dezvolte sânii.
  • Dacă vă apropiați de perioada dvs., puteți observa o evacuare subțire, alb venind de la vaginul dvs. Acest lucru se întâmplă de obicei cu aproximativ 6 luni înainte de prima dvs. perioadă.
  • Dacă aveți o tulburare de alimentație, cum ar fi anorexia nervosa, perioada dvs. poate fi întârziată din cauza modificărilor hormonale care apar în organism sub stres fizic.
  • Imaginea intitulată Supraviețuiește prima dată Pasul 4
    3. Pregătiți-vă pentru simptome fizice și emoționale. Perioadele nu sunt de obicei dureroase. Cu toate acestea, unele femei experimentează simptome fizice înainte și în perioada lor. Este posibil să aveți unele efecte secundare emoționale, cum ar fi schimbările de dispoziție, de asemenea. Cu toate acestea, nu vă speriați de oameni care vă spun că perioadele sunt dureroase și enervante, deoarece acestea nu apar în fiecare caz.
  • Chiar înainte și în timpul perioadei, puteți să vă bucurați de crampe în abdomenul inferior, precum și la sensibilitatea la sân. Datorită schimbărilor hormonale, unele femei pot avea, de asemenea, schimbări în starea de spirit. Este posibil să fiți mai iritabil în timpul perioadei sau puteți experimenta o tristețe ușoară. S-ar putea să observați că strigați mai ușor înainte și în timpul perioadei.
  • Peste contra mănuncinilor ca ibuprofenul pot fi utilizați pentru a trata crampe și simptome fizice. Exercitarea regulată, chiar și în timpul perioadei, vă poate ajuta să vă reglați starea de spirit și să vă faceți să vă simțiți mai sănătoși în general.
  • Imaginea intitulată Supravegheați prima dată Pasul 16
    4. Aflați aproximativ cât timp durează perioadele. Când începeți să obțineți perioada, poate dura doar câteva zile. Sângerarea poate fi inconsistentă sau foarte ușoară. În medie, perioadele durează între 2 și 7 zile. S-ar putea, de asemenea, doriți să întrebați membri de familie de sex feminin cât timp durează perioada, pentru că sunt șansele dvs., va fi de o lungime similară.
  • Partea 2 din 3:
    Asigurarea consumabilelor
    1. Imaginea intitulată are o perioadă curată și uscată Pasul 3
    1. Face un kit de perioadă. O modalitate excelentă de a vă pregăti pentru perioada dvs. este de a face un kit de perioadă. Acesta este un kit care conține toate consumabilele necesare pentru perioada dvs. În cazul în care începeți perioada, veți avea kit-ul dvs. gata să plece.
    • Într-un sac mic, discret plasat produse feminine. Cele mai multe fete preferă să folosească tampoane când încep să mestece la menstruație. Puteți achiziționa tampoane la un supermarket local sau la magazinul de droguri. Dacă nu sunteți confortabil să cumpărați tampoane numai, aveți o rudă mai veche de sex feminin vă luați cumpărături. Ea vă poate da recomandări. Este posibil să aveți nevoie de tampoane mai grele când începeți mai întâi perioada.
    • De asemenea, ar trebui să păstrați niște analgezice deasupra setului dvs. Acest lucru va fi util în cazul cramperii.
    • O pereche curată de lenjerie de corp poate fi de asemenea utilă. Dacă aveți perioada în mod neașteptat, ați putea avea nevoie de o schimbare de lenjerie de corp.
    • Ar putea fi o idee bună să aveți două kituri de perioadă: una pe care o păstrați la școală și pe care o păstrați acasă.
  • Imaginea intitulată Fiți gata pentru prima dată Pasul 4
    2. Luați în considerare tampoane. Multe fete sunt nervoase să folosească tampoane când începi mai întâi perioada lor. Este în regulă dacă doriți să utilizați tampoane la început. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că tampoanele sunt perfect sigure atunci când sunt utilizate în mod corespunzător.
  • Dacă sunteți foarte activ, ar putea avea sens să folosiți tampoane. Tampoanele sunt mai ușor de utilizat pentru exerciții și sport.
  • Înțelegerea unui tampon nu se poate pierde în interiorul vostru. Este imposibil din punct de vedere fizic pentru ca tamponul dvs. să intre în uterul tău. În cazul în care un șir se descompune un tampon, este destul de ușor să pescuiască tamponul.
  • Tampoanele trebuie schimbate la fiecare 4 ore, totuși. Aceasta este de a preveni infecția.
  • Imaginea intitulată Rămâi calm când părinții tăi țipă la tine Pasul 3
    3. Obțineți confortabil întrebarea altor fete pentru consumabile. De ocazie, este posibil să trebuiască să întrebați o altă fată din clasa dvs. pentru consumabile. Țineți minte că toate femeile au fost în această situație. Nu trebuie să vă faceți jenat să ajungeți la colegii de clasă de sex feminin. Fiți conștienți de care dintre prietenii tăi de sex feminin au avut deja perioada lor. În acest fel, veți ști cine să întrebe.
  • Imaginea intitulată Supraviețuiește prima dată Pasul 15
    4. Pregătește-te să vorbești cu părinții tăi despre perioada ta. Când primești prima perioadă, probabil că vrei să-i spui părinților tăi. Acest lucru vă poate ajuta să achiziționați consumabile și să răspundeți la orice întrebări pe care le puteți avea. Vorbind cu părinții dvs. despre menstruație poate fi ciudat, dar puteți evita jena prin alegerea unei metode care se simte în siguranță pentru dvs.
  • Familiile au modalități diferite de manipulare a lucrurilor ca pubertatea și menstruația. Unele familii sunt foarte deschise și pot chiar să sărbătorească o primă perioadă. Alte familii pot prefera să vorbească despre astfel de lucruri private. Păstrați în minte personalitatea familiei când decideți cum să dezvăluiți perioada către un adult.
  • Puteți vorbi cu un părinte pur și simplu tragând mama și tata deoparte și fiind simplă. Încercați să spuneți ceva de genul, "Tocmai mi-am luat perioada. Poți să mă ajuți să obțin niște consumabile?" Părinții tăi, în funcție de personalitățile lor, se pot simți puțin inconfortabil vorbind cu tine despre menstruație. Cu toate acestea, rețineți că ar prefera să întrebați orice întrebări pe care le-ați fi putut avea atunci să rămâneți confuzi.
  • Dacă aveți frați, ei vă pot tachina puțin despre perioada dvs. Cu toate acestea, încercați să ignorați teasingul. Vă puteți contracara spunând că perioada dvs. este pur și simplu un semn pe care îl maturizați.
  • Partea 3 din 3:
    Pregătirea pentru eșecuri
    1. Imaginea intitulată Supraviețuiește prima dată Pasul 3
    1. Păstrați pantaloni de rezervă și lenjerie de corp la școală. Dacă perioada dvs. se întâmplă la școală, veți dori să fiți pregătiți. Păstrați lenjerie de rezervă și pantaloni la școală. Le puteți păstra în dulap sau rucsac. Schimbarea între clase în caz de urgență. De asemenea, puteți ascunde scurgerile prin înfășurarea unei bluze în jurul taliei.
  • Imagine intitulată se amestecă și se potrivește cu garderoba dvs. Pasul 10
    2. Au îmbrăcăminte întunecată pregătită pentru prima dvs. perioadă. Asigurați-vă că aveți cel puțin niște îmbrăcăminte întunecată, în special pantaloni întunecați sau fuste. În timp ce tampoanele și tampoanele vor împiedica, de obicei, scurgerile, în cazul în care aveți o îmbrăcăminte de scurgere mai întunecată ascunde mai bine.
  • Imaginea intitulată Știți când ovulați pasul 22
    3. Înțelegerea perioadelor neregulate sunt frecvente atunci când începeți mai întâi menstruația. Multe fete sunt surprinse și alarmate de primele perioade, deoarece acestea pot fi neregulate. Cu toate acestea, neregulile menstruale sunt foarte frecvente atunci când aveți mai întâi perioada.
  • Este comun să pierdeți o perioadă de aici și acolo. Este posibil să nu aveți perioada timp de câteva luni la rând. Poate dura până la 2 ani pentru ca ciclul dvs. menstrual să devină regulat.
  • Primele câteva perioade pot fi foarte ușoare sau foarte grele. De asemenea, puteți începe sângerarea, opriți și apoi începeți din nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar