Cum să diagnosticați o sarcină criptică

O sarcină criptică se întâmplă atunci când nu vă dați seama că sunteți gravidă până la câteva săptămâni sau luni. Studiile recente arată că până la 1 din 475 de femei pot prezenta o sarcină criptică la un moment dat în viața lor. S-ar putea să fiți în special în pericol pentru o sarcină criptică dacă credeți că nu puteți rămâne gravidă sau dacă aveți PCOS, endometrioză sau experimentați perimenopauza. Având o perioadă neregulată și experiența sângerării sau spotând în timpul sarcinii vă poate duce să credeți că nu sunteți gravidă. Dacă observați simptome de sarcină, luați un test cât mai curând posibil, astfel încât să puteți lua pași sănătoși.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoscând simptomele sarcinii
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 01
1. Urmăriți frecvența perioadelor dvs. Chiar dacă aveți perioade rare sau neregulate, este important să urmăriți când obțineți perioada. Dacă întâmpinați o creștere sau scădere a sângerării, discutați imediat cu medicul dumneavoastră. Afișarea și sângerarea se pot întâmpla în timpul sarcinii, așa că fiți în siguranță și faceți un test de sarcină dacă observați o schimbare în perioadele dvs.
  • De asemenea, puteți observa alte simptome în schimbare atunci când sângerați, cum ar fi durerea mai mare sau mai mică, o perioadă mai scurtă sau mai lungă de sângerare sau o schimbare a culorii sângelui dvs. Toate acestea ar putea însemna că sunteți însărcinată.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 02
    2. Observați orice greață, vărsături și aversiune alimentară. Boala de dimineață este un semnal comun de sarcină. Este posibil să aveți greață cu sau fără vărsături. S-ar putea să observați, de asemenea, că alimentele pe care le place de obicei deveniți repulsivi pentru dvs. sau ați putea să vă simțiți ca să vă simțiți ceva ce nu vă dați în mod normal.
  • Amintiți-vă că boala de dimineață nu se întâmplă neapărat dimineața. S-ar putea întâmpla în orice moment al zilei.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 03
    3. Căutați dureri corporale, dureri ascuțite în sânii și presiunea asupra colului uterin. Durerile corporale, în special în zona pelviană sau sânii, pot semnala o sarcină. Dacă observați dureri neobișnuite, mai ales dacă nu par să plece, acesta ar putea fi un semn că sunteți însărcinată.
  • De asemenea, căutați modificări ale sânilor, cum ar fi umflarea, o schimbare de sensibilitate, greutate sau o întunecare a areolei (zona din jurul mamelonului dvs.).
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 04
    4. Luați în considerare alte simptome, cum ar fi schimbările de dispoziție, amețeli și frisoane. Deși aceste simptome sunt asociate cu alte condiții în afară de sarcină, pot semnala o schimbare fizică extremă care are loc. Dacă simptomele persistă, luați un test de sarcină pentru a vedea dacă sarcina ar putea fi cauza.
  • Sânii delicate, urinare crescută, balonare, crampe și constipație pot fi, de asemenea, semne de sarcină.
  • Metoda 2 din 3:
    Confirmând o sarcină criptică
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 05
    1. Luați un test de sarcină la domiciliu dacă credeți că ați putea fi gravidă. Dacă bănuiți că ați putea fi însărcinată, luați imediat un test de sarcină la domiciliu imediat. Deși testele de sarcină pot arăta negative false sau pozitive false, ele sunt de obicei în jur de 99% exacte.
    • Un test de sarcină poate arăta o falsă pozitivă dacă aveți o pierdere de sarcină în curând după ce ați luat testul, dacă luați un medicament de fertilitate cu HCG sau dacă întâmpinați menopauză, o sarcină ectopică sau probleme cu ovarele dvs.
    • Un test de sarcină poate arăta un fals negativ dacă luați testul prea devreme, citiți rezultatele înainte de efectuarea încercării sau folosiți urina diluată. Pentru cele mai exacte rezultate, luați primul lucru primul lucru în dimineața în 2-3 zile după ce credeți că ați pierdut perioada.
    • Un test de sarcină la domiciliu nu este la fel de precis după primul trimestru.
    • Dacă aveți vreo îndoială dacă ați putea fi gravidă, consultați furnizorul dvs. de asistență medicală. Ei pot testa pentru hormonii de sarcină în urină și sânge. Medicul dumneavoastră poate determina, de asemenea, cantitatea de hormoni de sarcină care sunt prezenți, ceea ce îi va ajuta să evalueze sănătatea și progresul sarcinii.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 06
    2. Utilizați un ultrasunete pentru a confirma un test de sarcină la domiciliu. Indiferent dacă sarcina dvs. sa întors pozitiv sau negativ, este o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră despre un ultrasunete dacă întâmpinați simptome de sarcină. Medicul va folosi ultrasunetele pentru a confirma dacă sunteți gravidă sau nu, și vă sfătuiți la pașii următori.
  • În funcție de cât de devreme suspectează că sunteți în timpul sarcinii, este posibil ca medicul să nu recomandă imediat un ultrasunete. În timp ce o sarcină poate fi vizibilă pe un ultrasunete încă din 4 ½ săptămâni, ați putea obține un fals negativ dacă testul este făcut prea devreme.
  • Medicul dvs. poate comanda, de asemenea, un test de sânge pentru a confirma dacă sunteți sau nu gravidă.
  • Condiții cum ar fi retroversiunea uterului, un uter bicornuat sau țesut cicatricial în uter pot face dificilă spuneți sigur dacă sunteți gravidă utilizând o ultrasunete.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 07
    3. Cereți teste specializate Dacă simptomele dvs. continuă. O ultrasunete Doppler poate oferi detalii despre fluxul sanguin către uter sau făt, dacă există unul. O evaluare sonografică specializată ar putea fi utilizată dacă medicul suspectează o anomalie.
  • Aceste teste vă pot ajuta să spuneți dacă întâmpinați o sarcină ectopică sau alte complicații grave.
  • Metoda 3 din 3:
    Determinarea statutului de risc
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 08
    1. Consultați imediat un medic dacă aveți PCOS și aveți simptome de sarcină. Sindromul ovarian polichistic (PCOS) poate provoca simptome precum perioadele neregulate, creșterea în greutate, oboseală, schimbările de dispoziție și durerea pelviană. Este posibil să aveți probleme să spuneți dacă sunteți gravidă dacă simptomele dvs. sunt similare cu simptomele PCOS. Să notați orice modificare a simptomelor, cum ar fi poftele bruște sau aversiunile alimentare sau o creștere a oboselii.
    • Dacă aveți PCOS și ați pierdut recent greutatea și ați redus nivelul de insulină, sarcina este mai probabilă.
    • Vedeți, de asemenea, un medic dacă aveți alte condiții care vă afectează perioadele și sănătatea reproducerii, cum ar fi endometrioza și aveți simptome de sarcină.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 09
    2. Luați un test de sarcină dacă observați simptome în timp ce vă recuperați de la sarcină. Dacă ați dat naștere recent și perioadele dvs. nu s-au întors la frecvența sau greutatea lor normală, este posibil să nu vedeți o perioadă lipsă ca semn al sarcinii. Urmăriți alte simptome de sarcină și luați un test de sarcină la domiciliu cât mai curând posibil, chiar dacă a trecut mai puțin de 4 săptămâni de când ați dat naștere.
  • Căutați simptome pe care le-ați experimentat în timpul sarcinii recente. Dacă suspectați că există chiar și cea mai mică șansă pe care ați putea fi însărcinată, faceți un test cât mai curând posibil.
  • Nu vă bazați pe alăptarea ca formă de control al nașterii după sarcină. În timp ce vă poate reduce șansele de a rămâne gravidă din nou, nu este complet fiabilă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 10
    3. Urmăriți simptomele sarcinii în timpul perimenopauzei. Dacă bănuiți că vă apropiați de menopauză, nu respingeți posibilitatea de a rămâne gravidă. Perioadele dvs. ar putea să nu mai fie un semnal fiabil de sarcină. Dacă aveți alte simptome de sarcină, faceți un test la domiciliu imediat.
  • Tu și fătul pot fi în pericol pentru mai multe complicații dacă sunteți la vârsta de perimenopauză. Luați un test de sarcină cât mai curând posibil, astfel încât să puteți vorbi cu un medic despre pașii pe care îi puteți lua pentru a reduce aceste riscuri.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 11
    4. Testați-vă dacă aveți simptome de sarcină în timpul controlului la naștere. Controlul hormonal al nașterii reduce semnificativ riscul de sarcină. Unele forme de control al nașterii pot, de asemenea, să reducă frecvența perioadelor sau chiar să le oprească în întregime. Cu toate acestea, nici o metodă nu este de 100% eficientă, deci dacă suspectați că există o șansă să fiți însărcinată, să luați un test de sarcină cât mai curând posibil.
  • Controlul nașterii hormonale poate dăuna unui făt, deci aflați cât mai curând posibil dacă sunteți însărcinată pentru a reduce riscul de complicații.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei sarcini criptice Pasul 12
    5. Discutați cu un medic dacă vă confruntați cu stres ridicat și credeți că ați putea fi gravidă. În cazuri rare, corpul poate să nu prezinte semne de sarcină atunci când întâmpinați un nivel ridicat de stres. Dacă există chiar și o șansă, credeți că ați putea fi însărcinată, aflați cât mai curând posibil luând un test de sarcină la domiciliu și o ultrasunete.
  • Chiar dacă poate fi înspăimântător să se confrunte cu posibilitatea unei sarcini, este mai bine să știți mai devreme decât mai târziu dacă sunteți însărcinată, astfel încât să vă puteți pregăti fizic și mental și să faceți alegeri sănătoase.
  • Stresul poate provoca fluctua nivelului hormonal. Confirmați rezultatul testului de sarcină la domiciliu cu o ultrasunete.
  • Avertizări

    Persoanele cu grăsimi corporale mici, cum ar fi sportivii sau persoanele care au fluctuații extreme de greutate pot experimenta perioade neregulate și pot să nu știe dacă sunt însărcinate.
  • Unele mituri susțin că sarcini criptice pot dura până la 2 sau chiar 5 ani, dar acest lucru nu este adevărat. Chiar dacă nu ați știut că sunteți însărcinată până târziu, sarcina va dura în continuare în jur de 40 de săptămâni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar