Cum să terminați perioada

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor care primesc perioade, s-ar putea să vă gândiți să încercați să vă opriți sau să vă întârziați perioada din când în când. Poate că ați venit o vacanță sau perioada dvs. se întâmplă doar într-un timp incomod. Puteți încerca câteva tratamente la domiciliu pentru a încerca să vă opriți perioada. Cu toate acestea, utilizarea controlului la naștere este o modalitate mai eficientă de a vă controla perioadele. Dacă aveți perioade excesiv de grele sau lungi, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre această problemă, deoarece acestea pot oferi ajutor.

Pași

Metoda 1 din 2:
Terminând mai repede perioada
  1. Imaginea intitulată sfârșitul perioadei Pasul 1
1. Ia doze mai mari de ibuprofen pentru a opri sau întârzia perioada. Unii oameni au noroc întârzierea unei perioade, luând 800 de miligrame de ibuprofen la fiecare 6 ore. Țineți minte, totuși, că această doză este mai mare decât ceea ce este recomandat pentru sticlele de peste-contra-the-Counter de Ibuprofen, deci ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca această metodă.
  • O altă opțiune este luarea de 500 de miligrame de naproxen de 3 ori pe zi.
  • Imagine intitulată sfârșitul perioadei Pasul 2
    2. Încercați să faceți sex în timpul perioadei. A face sex cu un partener sau pe cont propriu vă poate scurta perioada. Când orgasm, poate provoca căptușeala uterului dvs. să se scoată mai repede, pe măsură ce contractul dvs. de mușchi de vagin.
  • În timp ce acest lucru nu funcționează pentru toată lumea, poate fi de ajutor. În plus, poate ajuta în alte moduri, cum ar fi reducerea crampelor dureroase.
  • Dacă doriți să vă opriți perioada pentru o perioadă scurtă de timp în timp ce faceți sex, încercați un disc menstrual. Acest lucru se potrivește în apropierea uterului tău și face sex posibil fără mizerie.
  • Imagine intitulată sfârșitul perioadei Pasul 3
    3. A se vedea un acupuncturist pentru perioade mai lungi. Dacă aveți sângerări continue sau sângerări grele, cunoscută și ca menoragia, acupunctura poate ajuta. Unii oameni găsesc că un acupuncturist își ameliorează simptomele sau își scurtează perioadele.
  • Adresați-vă medicului dvs. o recomandare pentru un acupuncturist în zona dvs. Dacă medicul dumneavoastră nu cunoaște una, încercați să căutați online cu una cu comentarii bune.
  • Acupunctura implică plasarea profesionistă a acelor mici la diferite puncte de presiune ale corpului. Majoritatea oamenilor găsesc acele care nu durează pentru că sunt atât de mici.
  • Imaginea intitulată sfârșitul perioadei Pasul 4
    4. Încetini perioade grele sau lungi cu Chasstercy. Acest supliment este, de asemenea, cunoscut sub numele de copacul Chalte. Încercați să luați 15 picături de extract de lichid o dată pe zi. Puteți să-l adăugați la ceai sau la un alt lichid pentru ao face mai gustos.
  • Unii oameni cu perioade grele găsesc acest lucru diminuează durata perioadei lor.
  • Imagine intitulată sfârșitul perioadei Pasul 5
    5. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre controlul nașterii pentru a sări peste perioade. Controlul nașterii vă poate ajuta să vă reglați perioadele, dar vă poate ajuta să săriți un singur ciclu sau să nu mai aveți perioade în totalitate. În majoritatea pachetelor de control al nașterii, aveți 21 de pastile active și 7 pastile de zahăr. Pentru a sări peste un singur ciclu, nu luați 7 pastile de zahăr și începeți în schimb următorul pachet de pilule. În mod tipic, pilulele de zahăr sunt o culoare diferită, cum ar fi albă atunci când restul pastilelor sunt galbene.
  • Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă aceasta este o alegere sigură pentru dvs.
  • De asemenea, puteți opri să aveți în totalitate perioade, luând controlul continuu al nașterii, ceea ce înseamnă că obțineți tipul care nu are placebo sau vă ignorați pe placebos în fiecare lună.
  • Un dispozitiv intrauterin (DIU) poate oferi, de asemenea, o ușurare pe termen lung. IUD-urile hormonale tind să vă ușureze perioadele de-a lungul timpului și le pot opri complet într-un an. Ele oferă un jos de hormoni în timp, și le puteți lăsa timp de până la 5 ani.
  • Ginecologul dvs. poate introduce un DIU pentru dvs. Este un mic dispozitiv care se potrivește în uterul tău. După introducere, de obicei nu o veți simți.
  • Metoda 2 din 2:
    Văzând un medic pentru cicluri extinse sau grele
    1. Imagine intitulată sfârșitul perioadei Pasul 6
    1. Urmăriți simptomele de sângerare excesiv de greu. Mulți oameni au cicluri grele, dar devine excesiv dacă sângerați printr-un tampon sau tampon într-o oră și faceți acest lucru timp de câteva ore la rând. Un alt simptom al sângerării excesive trebuie să utilizeze mai mult de un tip de produs de igienă, cum ar fi utilizarea unui tampon și a unui tampon împreună.
    • Alte simptome de debit excesiv includ să se trezească pentru a vă schimba tamponul sau tamponul pe timp de noapte și nu pot face activități normale, deoarece perioada dvs. este atât de grea.
    • De asemenea, puteți vedea cheaguri de sânge mai mari în plăcuțele dvs., despre dimensiunea unui sfert.
  • Imagine intitulată sfârșitul perioadei Pasul 7
    2. Căutați perioade mai lungi de o săptămână. O perioadă tipică durează între 3 și 7 zile. Dacă dvs. este de cel mai lung decât o săptămână, este considerat excesiv. Dacă aveți perioade foarte lungi sau nu aveți pauze între perioade, trebuie să vedeți un medic.
  • Dacă sângerați foarte mult timp de multe zile la rând, puteți începe să observați semne de anemie, inclusiv oboseală extremă și dificultăți de respirație.
  • Imaginea intitulată sfârșitul perioadei Pasul 8
    3. Vedeți ginecologul dvs. dacă vă confruntați cu simptome de cicluri grele sau extinse. Medicul vă va cere despre simptomele pe care le experimentați. Vor discuta, de asemenea, istoricul medical cu tine, așa că vino pregătit.
  • Acesta poate ajuta la urmărirea numărului de tampoane sau tampoane pe care le utilizați în perioada dvs. Care dă medicului dumneavoastră o idee despre cât de mult sângerați.
  • Imaginea intitulată sfârșitul perioadei Pasul 9
    4. Așteptați un examen fizic. Dacă aveți simptome de sângerare grea, medicul dumneavoastră va dori să facă un examen pelvian. În timpul examenului, vi se va cere să vă îndepărtați hainele și să vă ridicați pe o masă de examen. Va trebui să vă răspândiți picioarele, astfel încât medicul dumneavoastră să vă poată examina zona vaginală.
  • Medicul va introduce un specul în vaginul dvs. Acest lucru ar putea fi incomod, dar nu ar trebui să fie prea dureros.
  • Doctorul va face, de asemenea, un frotiu Papanicol, unde iau o mică eșantionare de celule din uterul tău. Medicul dumneavoastră poate lua, de asemenea, o probă mică de țesut pentru o biopsie.
  • Dacă este posibil, medicul dumneavoastră poate dori să aștepte până când sângerarea sa oprit pentru a avea acest examen.
  • Imaginea intitulată sfârșitul perioadei Pasul 10
    5. Fiți pregătiți pentru testele de sânge, ultrasunete și alte teste de diagnosticare. Testele de diagnosticare vă vor ajuta medicul să determine un diagnostic și un tratament adecvat pentru dvs. Pentru un test de sânge, un tehnician va atrage sânge din braț și apoi va trimite să fie testat. Pentru o ultrasunete, un profesionist medical va trece o baghetă electronică asupra abdomenului și a zonei uterului pentru a vedea ce se întâmplă înăuntru.
  • Imaginea intitulată sfârșitul perioadei Pasul 11
    6. Discutați despre tratamentele cu medicul dumneavoastră. Tratamentul va depinde de diagnosticul dvs. Dacă nimic altceva nu este în neregulă, medicul dumneavoastră poate recomanda doar tratamente hormonale, cum ar fi controlul nașterii. Alternativ, medicul dumneavoastră poate sugera un AINS ca ibuprofen pentru crampe, precum și suplimente de fier dacă ești anemic.
  • Pentru alte probleme, cum ar fi problemele cu căptușeala dvs. uterină, este posibil să aveți nevoie de o procedură chirurgicală. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de căptușeala uterului dvs. eliminat sau chiar o histerectomie, unde uterul dvs. este îndepărtat complet.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar