Cum să descrieți simptomele medicale la medicul dumneavoastră

Poate fi descurajant să vizitați un medic pentru simptomele a ceea ce ar putea fi o problemă medicală nediagnosticată. Pacienții se străduiesc adesea să-și explice în mod adecvat simptomele în timpul scurt interviu medical, care este o componentă importantă de a ajuta medicul să diagnosticheze eficient simptomele și să dezvolte un plan de tratament. Medicul dvs. este instruit să vă ajute să vă ghideze prin interviul medical și să vă ajute să descrieți simptomele. Puteți maximiza numirea medicală prin descrierea simptomelor într-o manieră simplă și concisă pe care o puteți înțelege.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru vizita medicului dumneavoastră
  1. Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 1
1. Aflați elementele de bază ale descrierii simptomelor. Există patru elemente de bază pe care ar trebui să le utilizați pentru a descrie simptomele. Învățarea Acestea vă vor ajuta să vă dați seama de simptomele dvs. și să le transmiteți cel mai bine medicului dumneavoastră.
  • Spuneți medicului dumneavoastră cum simt simptomele dvs. De exemplu, dacă vă confruntați cu dureri de cap, utilizați cuvinte descriptive cum ar fi ascuțit, plictisitor, înjunghiat sau pulsatoriu. Puteți utiliza aceste tipuri de termeni pentru a descrie multe simptome fizice.
  • Explicați sau arătați medicului dumneavoastră locația exactă în sau pe care vă confruntați cu simptomele. Vrei să fii la fel de specific posibil, așa spun că "partea din fața genunchiului meu este umflată și are dureri pulsante" în loc de ceva general ca "am durere pe picior."De asemenea, trebuie să rețineți dacă simptomele se extind la o altă locație.
  • Menționați cât timp ați avut simptomele dvs. O dată mai specifică pe care o puteți identifica, cu atât este mai ușor să fiți pentru medicul dumneavoastră pentru a afla ce cauzează simptomele dvs.
  • Rețineți cât de frecvent aveți sau observați simptomele. Aceste informații pot ajuta, de asemenea, medicul dumneavoastră să vă dau seama ce cauzează simptomele. De exemplu, ați putea spune "simt simptome în fiecare zi, mai ales după ce lucrez" sau "observ doar simptomele mele ocazional, ca la câteva zile."
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 2
    2. Figurați-vă și scrieți-vă simptomele. Este important să vă recunoașteți simptomele specifice și să le scrieți înainte de a vă vedea medicul. Nu numai că acest lucru vă va ajuta să descrieți cel mai bine simptomele, dar vă veți asigura, de asemenea, că nu uitați să includeți simptome și cum vă afectează.
  • Asigurați-vă că vă luați lista de simptome, inclusiv informațiile de bază ale acestora, la întâlnirea dvs. cu dvs.
  • Notă Dacă simptomele sunt conectate la activități specifice, vătămări, timpuri de zi, alimente sau băuturi și orice altceva care le exacerbează. De asemenea, notați dacă vă afectează viața în orice fel.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 3
    3. Aduceți un profil de pacienți curenți și cumulativ la programare. Un profil cuprinzător al dvs. ca pacient include informații despre condiții, spitalizări sau intervenții chirurgicale pe care le-ați avut, ce medicamente ați luat sau luați în prezent și orice alergie la medicamente sau alimente. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu uitați nicio informație vitală și, de asemenea, ajută medicul să înțeleagă istoricul medical.
  • Este posibil să nu ajungeți să vă referiți să vă referiți, dar dacă apar întrebări despre istoricul dvs. medical, disponibilitatea profilului pacientului va maximiza timpul când puteți petrece discutarea problemei medicale curente.
  • Aduceți sticlele curente de medicamente, care enumeră informațiile despre numele și doza. Asigurați-vă că includeți toate suplimentele pe bază de plante pe care le luați, de asemenea.
  • Puteți crea un profil pacient Rezumarea istoricului medical pe o bucată de hârtie.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 4
    4. Faceți o listă de întrebări pe care le aveți pentru medicul dumneavoastră. Notați o listă de întrebări legate de preocupările dvs. cele mai presante despre simptomele dvs. înainte de a vă duce la medicul dumneavoastră. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la maximizarea vizitei dvs. și timpul utilizat descrierea simptomelor.
  • Să abordeze orice preocupări sau îngrijorări pe care le aveți în întrebările dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Navigarea interviului medical
    1. Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 5
    1. Nu uitați să fiți cât mai specifice, detaliate și descriptive.Fiecare persoană experimentează simptome diferite, așa că nu uitați să utilizați vocabularul care este cât mai specific, detaliat și descriptiv posibil. Acest lucru vă poate ajuta medicul să vă diagnosticați și să urmați progresul îngrijirii dvs.
    • Utilizați adjectivele cât mai mult posibil. De exemplu, dacă întâmpinați dureri, spuneți medicului dumneavoastră dacă este plictisitor, pulverizat, intens sau piercing.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 6
    2. Fii sincer cu medicul tău despre simptomele tale. Nu trebuie să vă simțiți nimic jenat cu un doctor, deci fiți absolut cinstiți cu medicul dumneavoastră. Nu este cinstit cu medicul dumneavoastră poate face dificilă diagnosticarea simptomelor.
  • Medicii sunt instruiți să se ocupe de orice fel de contingență medicală, deci este probabil ca un simptom care să vă facă să vă deranjeze este ceva ce medicul dumneavoastră vede în mod regulat.
  • Amintiți-vă că orice informație pe care o dați medicului dumneavoastră rămâne confidențială prin lege.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 7
    3. Rezumați motivul vizitei dvs. Majoritatea medicilor vor începe un interviu medical cu o întrebare cum ar fi "Ce te aduce astăzi aici?". Pregătirea unui răspuns de unul sau două fraze care rezumă simptomele dvs. va oferi medicului dumneavoastră contextul dvs. și vă va ajuta să maximizați vizita dvs.
  • Unele simptome comune includ:Durere, slăbiciune, Greaţă, vărsături, diaree, constipație, febră, confuzie, probleme de respirație sau dureri de cap.
  • De exemplu, puteți spune medicului dumneavoastră "Am experimentat dureri de stomac și vărsături în ultimele două săptămâni.
  • Partea 3 din 3:
    Descrierea simptomelor specifice medicului dumneavoastră
    1. Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 8
    1. Spuneți medicului despre simptomele dvs. specifice și unde sunt situate. Spuneți medicului simptomele specifice din lista dvs. pregătită și apoi arătați-l unde pe corpul dvs. vă confruntați. Acest lucru vă poate ajuta medicul să formuleze un diagnostic și un posibil tratament.
    • Nu uitați să fiți cât mai specifice și descriptivi posibil. Dacă aveți dureri de genunchi, nu spuneți că este pe piciorul dvs., dar arătați-vă medicului exact în cazul în genunchi, vă confruntați cu durerea.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 9
    2. Descrieți debutul și apariția simptomelor dvs. Este important să spuneți medicului dumneavoastră când simptomele au început și cât de des apar. Acest lucru vă poate ajuta medicul să identifice posibile diagnostice.
  • Asigurați-vă că includeți când au început simptomele, dacă se opresc și frecvența cu care se repetă. De exemplu, "am dureri proaste între perioadele mele menstruale care durează aproximativ trei zile."
  • Spuneți medicului dumneavoastră cum simptomele afectează viața dvs. zilnică și capacitatea de a funcționa.
  • Lăsați-i medicul să știe dacă ați experimentat simptomele înainte și în ce condiții sa întâmplat acest lucru.
  • Spuneți medicului dumneavoastră dacă observați că simptomele dvs. sunt mai bune sau mai grave în anumite momente ale zilei. De exemplu, "am mult mai multă mâncărime rectală seara."
  • Menționează simptomele paralele sau condițiile concurente. De exemplu, ai putea spune, "În cele trei săptămâni am avut aceste vrăji de leșin, soția mea a mai spus că am fost foarte palid și am avut și aceste mișcări intestinale colorate și am pierdut zece kilograme, chiar dacă mănânc exact la fel."
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 10
    3. Explicați ce ușurează sau exacerbează simptomele. Lăsați-vă medicul să știe dacă ceva vă face simptomele mai bune sau mai rău. Acest lucru îl poate ajuta să formuleze un diagnostic și un plan potențial de tratament pentru dvs.
  • De exemplu, dacă aveți durere, notați orice mișcare care o ascușește. Puteți descrie acest lucru spunând "Degetul meu se simte bine dacă nu mă îndoaie spre palma mea și apoi simt o durere ascuțită."
  • Descrieți alte declanșatoare pentru simptomele dvs., inclusiv alimentele, băuturile, pozițiile, activitățile sau medicamentele.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 11
    4. Evaluați severitatea simptomelor. Descrie severitatea simptomelor folosind o scară de la unul la zece. Acest lucru vă poate ajuta medicul să vă diagnosticați și să indicați cât de acută poate fi problema dvs.
  • Scara de severitate ar trebui să fie variabilă de la una fiind aproape nici un efect asupra dvs. și zece fiind cel mai rău caz posibil pe care îl puteți imagina. Fi cinstit, și nu minimizați sau exagererați."
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 12
    5. Lăsați-i medicul să știe dacă altcineva se confruntă cu aceleași simptome. Este important să lăsați medicul dumneavoastră să știe dacă cineva știți că se confruntă cu aceleași simptome. Acest lucru vă poate avertiza medicul într-un diagnostic și la orice problemă de sănătate publică.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 13
    6. Repetați simptomele, dacă este necesar. Dacă medicul dumneavoastră nu pare să înțeleagă ceea ce încercați să spuneți, repetați simptomele dvs. folosind propriile dvs. termeni. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că medicul dumneavoastră primește diagnosticul corect și dezvoltă planul de tratament adecvat.
  • Imagine intitulată descrie simptomele medicale la medicul dumneavoastră Pasul 14
    7. Nu oferiți medicului dumneavoastră un auto-diagnostic. Dacă vă vedeți un doctor, șansele nu sunteți un profesionist medical și, prin urmare, nu sunteți calificat să faceți un diagnostic al simptomelor dvs. Asigurați-vă că ați descrie numai simptomele la medicul dumneavoastră și nu la ce condiție credeți că aveți.
  • Folosind interviul medical pentru a descrie diagnosticele potențiale în loc de simptomele dvs. va avea un timp important de la capacitatea medicului dumneavoastră de a diagnostica eficient simptomele.
  • Așteptați ca medicul să vă examineze în funcție de simptomele pe care le-ați descris. Apoi poate comanda teste sau tratamente.
  • sfaturi

    Luați în considerare aducerea unui prieten sau a unui membru al familiei pentru vizită dacă nu sunteți sigur cum să vă explicați corect problema dvs. fizică, dacă sunteți uitați cu ușurință.
  • Asigurați-vă că modul în care arătați este proporțional cu simptomele dvs. De exemplu, dacă vă plângeți de cea mai gravă durere a vieții voastre, nu beți cafea, citiți o revistă și răspundeți la telefonul dvs. mobil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar