Cum să vindeci o răceală cu usturoi

Când simțiți acele simptome familiare de frig, ar putea crede că nu puteți face nimic pentru a preveni acest lucru. Cu toate acestea, adăugarea unor usturoi la regimul dvs. ar putea da doar sistemului imunitar să stimuleze că trebuie să diminueze impactul bolii. În timp ce "vindecarea" poate fi un pic de exagerare, puteți utiliza usturoi pentru a vă aduce printr-o răceală sau o gripă mai rapidă și cu mai puțină mizerie!

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind usturoi pentru a ajuta la simptomele reci
  1. Imaginea intitulată vindecă o răceală cu pasul de usturoi 1
1. Investigați dacă usturoiul ajută la simptomele reci. Un studiu recent a analizat eficacitatea usturoiului în 146 de persoane pe o perioadă de trei luni. Cei care au luat un supliment de usturoi au avut 24 de apariții ale simptomelor la rece, spre deosebire de 65 de apariții în cele care nu au luat usturoi. De asemenea, cei care au luat usturoi au avut o zi mai mică de simptome reci.
  • Într-un alt studiu, cei care au luat usturoi au avut mai puține simptome de frig și au fost mai bine mai devreme, eventual, deoarece un subset de celule imune au crescut în acei oameni care au luat 2.56 g de un supliment de usturoi zilnic.
  • Majoritatea cercetătorilor cred că compușii care conțin sulf în usturoi, alicine, sunt responsabili pentru efectele la rece anti-comună. Cu toate acestea, există o serie de alte elemente în usturoi, cum ar fi saponinele și derivații de aminoacizi, care se crede că joacă un rol în reducerea încărcăturii virale, deși nu este clar cum ar putea face acest lucru.
  • Imaginea intitulată vindecă o răceală cu pasul de usturoi 2
    2. Face față mirosului. Mulți pot fi preocupați de mirosul de usturoi. Aceleași substanțe care par a fi eficiente împotriva virusului rece sunt cele care sunt, de asemenea, responsabile pentru miros. Deci, pentru a vă ajuta să vă atenționați simptomele la rece, veți avea de gând să vă ocupați de mirosul.
  • Vestea bună este că ar trebui să rămâi acasă de la serviciu și școală și să rămâi departe de alte persoane. De asemenea, ar trebui să vă odihniți și să consumați o mulțime de fluide. Toate acestea înseamnă că, în timp ce usturoiul poate mirosi, în cea mai mare parte, numai tu și cei dragi vor fi în jur. Acest lucru pare ca un preț mic care să plătească pentru a fi mai bine mai devreme cu mai puține simptome!
  • Imaginea intitulată vindeca o răceală cu usturoiul 3
    3. Mananca usturoi brut. Începeți întotdeauna cu usturoi proaspăt dacă este posibil. Peel "Hârtie" de pe usturoi și folosiți o apăsare de usturoi sau partea unei lame de cuțit pentru a zdrobi usturoiul. Mâncați aproximativ 1 cățel de usturoi brut la fiecare 3-4 ore. Doar coaja și mânca!
  • Dacă nu sunteți un fan al gustului, spălați usturoiul în jos prin amestecarea cu suc de portocale.
  • De asemenea, puteți adăuga la apa de lămâie. Se adaugă usturoiul la un amestec de 2 linguri de suc de lămâie și 6-8 uncii de apă și se amestecă.
  • Usturoiul brut poate fi, de asemenea, adăugat la apa de miere. Mierea are atât proprietăți antibiotice cât și antivirale. Se adaugă 1-2 linguri de miere la 6-8 uncii de apă și se amestecă.
  • Imaginea intitulată vindeca o răceală cu pasul de usturoi 4
    4. Gatiti cu usturoi. În timp ce usturoiul brut pare să fie cel mai bun, usturoiul gătit încă conține alicine care sunt considerate eficiente. Coaja și fie zdrobiți sau coastele de usturoi. Apoi, usturoiul zdrobit / tocat să stea timp de 15 minute. Acest lucru permite activității enzimatice să "activeze" alicinele din usturoi.
  • Utilizați 2-3 cuișoare de usturoi pentru fiecare masă în timpul unei răceli. Dacă mâncați lumină, adăugați usturoiul zdrobit / tocat la puiul de pui sau legume și încălziți-l așa cum ați fi în mod normal.Dacă mâncați în mod normal, încercați să gătiți usturoi alături de legumele dvs. sau adăugați usturoi la orez în timp ce gătește.
  • De asemenea, puteți adăuga usturoiul zdrobit / tocat la sosurile de roșii sau brânzeturi, odată ce vă simțiți mai bine.Frecați mânia zdrobită / tocată peste carne sau păsări de curte și gătiți carnea și păsările de curte pe măsură ce ar fi în mod normal.
  • Imaginea intitulată vindeca o răceală cu usturoiul 5
    5. Face un ceai de usturoi. Lichidul cald poate ajuta, de asemenea, cu decongestionarea. Aduceți 3 cani de apă și 3 cuișoare de usturoi (tăiate în jumătate) la o fierbere. Opriți căldura și adăugați 1/2 ceașcă de miere și 1/2 cană de suc de lămâie proaspătă cu semințele și coaja inclusă. Acestea conțin o cantitate semnificativă de vitamina C și antioxidanți.
  • Tulpina ceaiul și sorbi pe tot parcursul zilei.
  • Frigorificați ceaiul rămase și reîncălziți după cum este necesar.
  • Imaginea intitulată vindeca o frig cu pasul de usturoi 6
    6. Utilizați un supliment de usturoi. Aceasta poate fi o metodă bună pentru cei care sunt foarte opuși gustului de usturoi. Pentru a ajuta la reducerea simptomelor frigului, luați 2-3 grame de usturoi pe zi în doze divizate.
  • Metoda 2 din 2:
    Identificarea și tratarea frigului comun
    1. Imaginea intitulată vindecă o răceală cu pasul de usturoi 7
    1. Înțelegeți frigul comun. Frigul comun este de obicei cauzat de un rinovirus. Rinovirusurile provoacă cel mai frecvent infecții respiratorii superioare (URI), dar pot provoca infecții respiratorii inferioare și uneori pneumonie. Rhinovirusurile sunt cele mai răspândite martie până în octombrie.
    • Perioada de incubație este de obicei scurtă, la numai 12-72 de ore după expunerea la virus. Expunerea apare, de obicei, prin faptul că este în imediata apropiere a unei persoane care are deja o răceală și care tuseză sau strănută.
  • Imaginea intitulată vindecă o răceală cu pasul de usturoi 8
    2. Identificați simptomele frigului comun. Uscăciunea nazală sau iritarea este adesea primul simptom. Dureri în gât sau un gât iritat, mâncărime este un alt simptom anticipat.
  • Acestea sunt, de obicei, urmate de descărcarea nazală, congestie nazală și strănut. Acestea se înrăutățesc, de obicei, în următoarele 2-3 zile după primele simptome.
  • Descărcarea nazală este, de obicei, clară și apoasă. Poate deveni mai gros și galben verde.
  • Alte simptome includ: dureri de cap sau dureri de corp, ochi apoasă, presiune facială și ureche din sinusurile congestionate, pierderea de miros și gust, tuse și / sau răgușeală, vărsături după tuse, iritabilitate sau agitație și o febră de grad scăzut , de obicei la sugari și copii preșcolari.
  • Răceala obișnuită poate fi complicată prin infecții ale urechii (otita media), sinuzită (inflamația sinusurilor), bronșita cronică (inflamația pulmonară cu congestie și tuse) și agravarea simptomelor astmului.
  • Imaginea intitulată vindeca o răceală cu pasul de usturoi 9
    3. Tratați frigul comun. Nu există nici un tratament curent pentru frigul comun. În schimb, trebuie să vă concentrați asupra atenuării simptomelor. Recomandările medicale includ:
  • Obțineți o mulțime de odihnă.
  • Beți o mulțime de fluide. Aceste fluide pot include apă, sucuri și bulion de pui sau legume limpezi. Supa de pui este de fapt foarte buna pentru frigul comun.
  • Gargară cu apă caldă cu apă caldă. Acest lucru vă va ajuta să faceți o durere în gât se simt mai bine.
  • Utilizați picături de tuse sau spray-uri de gât dacă aveți o tuse severă care nu vă permite să vă odihniți suficientă.
  • Să ia dureri de durere sau medicamente reci. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Imaginea intitulată vindeca o răceală cu pasul de usturoi 10
    4. Evaluați dacă boala este suficient de gravă pentru a justifica o vizită la medic. De cele mai multe ori, nu este nevoie să vedeți un medic.Dacă, cu toate acestea, dvs. sau copilul dvs. experimentați oricare dintre următoarele simptome, apelați-vă medicul:
  • O febră cu o temperatură mai mare de 100.4 grade F.Dacă copilul dvs. este mai mic de 6 luni și are febră, sunați la medicul dumneavoastră. Pentru copiii de orice vârstă, dacă febra este de 104 grade F sau mai mare, sunați-vă medicul.
  • Dacă simptomele durează mai mult de 10 zile
  • Dacă simptomele sunt severe sau experimentați simptome neobișnuite, cum ar fi dureri de cap severe, greață sau vărsături sau dificultăți de respirație.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar