Cum să bateți oboseala menopauză

Obiectul menopauzal este un simptom comun al menopauzei. Acest lucru se poate datora schimbărilor în nivelurile hormonale sau a somnului perturbat. Oboseala menopauză vă poate lăsa să vă simțiți drenați, iritabili sau deprimați. Pentru a vă ajuta să reduceți oboseala, păstrați-vă casa rece, exercițiul, faceți schimbările dietetice, reduceți stresul și încercați suplimente naturale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând modificări ale stilului de viață
  1. Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 1
1. Păstrați-vă casa rece. Dacă aveți bufeuri și transpirați de noapte, este posibil să nu obțineți un somn complet de noapte. Acest lucru se poate agrava oboseala menopauză. Pentru a ajuta cu aceasta, păstrați temperatura la domiciliu rece. Dacă nu vă puteți păstra întreaga casă la o temperatură mai mică, asigurați-vă că faceți acest lucru în camera dvs. pe timp de noapte.
  • Poate doriți să păstrați temperatura pe coolerul termostatului. Dacă nu doriți să faceți acest lucru, puneți un ventilator sau o unitate de climatizare în camera dvs. pentru a menține mai rece.
  • Purtați haine ușoare, respirabile și folosiți pături mai ușoare în loc de cele mai grele.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 2
    2. Exercițiu. Exercițiul regulat și activitatea fizică vă pot ajuta să vă dați mai multă energie și combaterea oboselii. Unii cercetători consideră că exercițiul regulat poate contribui, de asemenea, la scăderea luminii fierbinți. Având mai puține flasuri fierbinți, vă poate ajuta să vă reduceți oboseala, permițându-vă să dormiți mai bine și să vă odihniți mai mult.
  • Puteți încerca o varietate de activități fizice pentru a obține exerciții fizice. Plimbare, jogging, clase de gimnastică, antrenament de forță, zumba, ciclism sau înot sunt activități bune.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 3
    3. Încercați suplimente naturale. Poate doriți să încercați să tratați oboseala, clipește caldă și alte simptome de menopauză natural. Puteți lua ierburi care pot ameliora simptomele. Vorbiți întotdeauna cu medicul înainte de a încerca remedii naturale.
  • Negru cohosh este o plantă folosită pentru transpirații de noapte și clipuri fierbinți. Cercetările au indicat rezultate mixte pentru această plantă, dar unele femei au găsit-o de ajutor. Puteți să o luați ca o capsulă, tabletă sau pudră amestecată în apă. Black Cohosh a fost legat de problemele hepatice, așa că nu o luați dacă aveți o boală hepatică. De asemenea, poate interfera cu anumite medicamente, deci discutați cu medicul dumneavoastră înainte de ao lua.
  • Uleiul de primăvară de seară poate ajuta cu simptomele. Puteți să-l obțineți ca petrol sau ca capsule, dar poate dura șase până la opt săptămâni pentru a lucra. Asigurați-vă că vorbiți mai întâi cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că acest ulei nu va interfera cu niciunul dintre medicamentele dvs.
  • Suplimentele cu vitamina E ar putea să contribuie la reducerea simptomelor menopauzei. Încercați un supliment de aproximativ 400 ius. Prea multă vitamina E a fost legată de sângerările interne și mărește riscul de sângerare în general. Consultați medicul înainte de a lua suplimente de vitamina E, deoarece poate interfera cu multe medicamente diferite.
  • Luați suplimente de calciu pentru a menține un stil de viață sănătos și activ.
  • Vitamina B12 poate ajuta, de asemenea, cu menopauza.
  • 4. Uită-te la luarea adiacentelor. Adaptogeni precum extract de rădăcină Ashwagandha poate ajuta la ameliorarea stresului și îmbunătățirea funcției sexuale în corpul vostru. Discutați cu medicul dumneavoastră despre încercarea acestor remedii pe bază de plante pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru dvs. Dacă primiți adiacenți, urmați instrucțiunile de dozare de pe sticlă pentru cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 4
    5. Face schimbarea stilului de viață. Două schimbări importante de stil de viață pe care le puteți face, care pot ajuta oboseala menopauză renunțarea la fumat și pierderea în greutate. Fumatul și a fi supraponderal duc la bufeuri la cald și vă pot face mai obosiți.
  • Discutați cu medicul despre modalități de a vă ajuta să renunțați la fumat și să pierdeți în greutate.
  • Metoda 2 din 3:
    Promovarea relaxării
    1. Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 5
    1. Încercați exerciții de respirație profundă. Puteți găsi exerciții de respirație utile cu oboseala dvs. de menopauză. Exercițiile de respirație au fost găsite pentru a reduce flash-urile fierbinți, care vă pot ajuta să dormiți mai bine. Exercițiile de respirație ajută de asemenea la ameliorarea stresului, care vă poate lăsa să vă simțiți epuizați și drenați.
    • Încercați să luați respirații lente și deliberate. Inspirați încet prin nas, pe măsură ce vă împingeți abdomenul. Împingeți aerul din abdomenul dvs. în timp ce expirați, deflacându-vă burta. Încercați să respirați destul de încet încât să luați doar șase până la opt respirații în fiecare minut. Faceți acest lucru de două până la trei ori în fiecare zi timp de aproximativ 15 minute.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 6
    2. Ia un somn bun. Obținerea de bună calitate, somn odihnitor vă poate ajuta oboseala. Lipsa de somn duce nu numai la oboseală, ci și la iritabilitate și schimbări de dispoziție, care exacerbează oboseala. Încercați să mergeți la culcare între orele 20 și miezul nopții, astfel încât să puteți obține 7-8 ore de somn de calitate în fiecare noapte.
  • Dacă vă mențineți camera, se răcește, încercați să plasați un pachet rece sub pernă. Dacă vă treziți cald, întoarceți perna peste și așezați-vă pe suprafața rece.
  • Mănâncă cina cu cel puțin 3-4 ore înainte de a merge la culcare, astfel încât să aveți timp să vă digerați mâncarea.
  • Păstrați o schimbare de haine lângă patul dvs., astfel încât să puteți schimba cu ușurință hainele umede de la transpirații de noapte.
  • Multe femei experimentează insomnia în timpul menopauzei. Dacă întâmpinați dificultăți în adormirea, consultați un medic pentru tratament.
  • Evitați stimularea activităților seara. De exemplu, în loc să vizionați televizorul sau să vă uitați la telefon sau pe computer, mergeți la o plimbare de seară sau citiți o carte.
  • Încercați un masaj în jurul culturii de culcare. Rulați scalpul și picioarele dvs. cu unele ulei de cocos și picături de ulei esențial lavandă.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 7
    3. Reduceți stresul. Stresul și anxietatea pot declanșa oboseala și letargia. Pentru a vă ajuta cu acest lucru, ar trebui să vă gestionați stresul. Există multe moduri diferite pe care le puteți face acest lucru. Încercați diferite metode până când găsiți unul care funcționează pentru dvs.
  • Încerca meditaţie, Yoga, Exerciții profunde de respirație, masaje sau chiar acupunctura.
  • Efectuarea timpului în fiecare zi pentru relaxare vă poate ajuta să vă reduceți stresul. Încercați să nu vă faceți griji sau să lăsați lucrurile să meargă în loc să se simtă anxios.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea dietei
    1. Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 8
    1. Reduceți aportul de cofeină. S-ar putea să beți băuturi suplimentare cu cofeină datorită oboselii dvs. Cu toate acestea, acest lucru vă poate crește oboseala pe termen lung. Cofeina este doar o creștere temporară a vigilenței și a energiei, urmată de un accident când se îndepărtează.
    • În loc să bea băuturi extra-cofeină, beți apă și sucuri de calorii scăzute în timpul zilei. Ei vă pot ajuta să rămâneți hidratați fără accident.
    • Evitați consumarea cofeinei seara sau înainte de culcare, deoarece poate face mai dificil pentru a adormi. De asemenea, poate afecta calitatea somnului.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 9
    2. Reduceți grăsimile și zaharurile din dieta dvs. Dieta dvs. poate contribui la oboseala dvs. de menopauză. Un studiu recent a constatat că dietele bogate în carbohidrați de grăsimi, simple sau prelucrate și adăugate zaharuri determină o creștere a simptomelor menopauzei, cum ar fi oboseala, clipei calde și transpirații de noapte. Tăierea acestor lucruri din dieta dvs. vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Tăiați grăsimile saturate și înlocuiți-le cu grăsimi sănătoase, cum ar fi nuci, ulei de nucă de cocos și avocado.
  • Reduceți zaharurile adăugate prin limitarea alimentelor și a bomboanelor. Încercați să scăpați de prăjituri, produse de patiserie, cereale zaharoase, bare de bomboane și alte gustări zaharoase. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să eliminați carbohidrați simpli, ceea ce poate contribui la oboseală.
  • O dietă echilibrată cu legume, fructe, carne slabă, proteine ​​vegetale, grăsimi sănătoase și carbohidrați complexe pot ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei, inclusiv oboseală.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 10
    3. Limitați sau evitați aportul de alcool. Alcoolul a fost legat de flash-urile fierbinți. Flashele calde excesive vă pot menține treaz și vă pot crește oboseala. Dacă întâmpinați oboseală menopauză, reduceți consumul de alcool sau eliminați alcoolul din dieta dvs. complet pentru o vreme.
  • Dacă alegeți să beți, beți în mod moderat. Aceasta înseamnă că nu mai mult de șapte băuturi alcoolice pe săptămână și nu mai mult de trei băuturi într-o singură zi.
  • O băutură include un pahar de vin 5 uncii, o bere de 12 uncii sau 1.5-uncii de lichior.
  • Imagine intitulată Beat Menopausal oboseala Pasul 11
    4. Adăugați mai multe izoflavone în dieta dvs. Unele alimente, cum ar fi alimentele picante, pot face mai rău simptomele menopauzei. Isoflavone poate ajuta la reducerea simptomelor. Isoflavone sunt estrogeni de plante care se crede că lucrează în organism ca un tip slab de estrogen.
  • Încercați să consumați soia, năuturile, lintele și solul sau fulgerul zdrobit. Urmele minime de izoflavone pot fi găsite și în boabe, fasole, fructe și legume.
  • 5. Au cel puțin o mișcare intestinală în fiecare zi. Când nivelurile dvs. de estrogen scade, nivelurile de cortizol se ridică la care vă poate încetini digestia. Asigurați-vă că încorporați fibrele în dieta dvs. sau prin suplimente pentru a ajuta cu digestia Păstrați corpul sănătos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar