Cum să îmbătrâniți vinul fără o pivniță

Vinul este relativ unic printre alimente și băuturi în capacitatea sa de a se îmbunătăți în aromă și complexitate pe măsură ce se îmbătrânește. Vinul de îmbătrânire înmoaie corect taninii și duce la formarea de esteri asemănări fructelor, împrumutând vinul un aromă și aspect mai populant. Pentru ca vinul să se maturizeze bine, deoarece este necesar să fie păstrat în condiții controlate cu atenție. Acest lucru este cel mai bine realizat folosind o cramă special concepută pentru sarcină, dar, din fericire, există mai multe modalități de îmbătrânire a vinului fără o pivniță.

Pași

Metoda 1 din 3:
Familiarizați-vă cu cerințele de îmbătrânire a vinului
  1. Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 1
1. Aflați condițiile adecvate pentru îmbătrânirea vinului. În timp ce îmbătrânește, vinul trebuie păstrat la o temperatură constantă, rece și o umiditate relativ ridicată. Trebuie să fie păstrat cât mai întunecat și perturbat cât mai puțin posibil.
  • Temperatura de îmbătrânire este probabil cea mai importantă criteriu. Cincizeci și cinci de grade Fahrenheit (13 Celsius) este temperatura ideală. Orice mai rece și vinul abia se maturizează în aromă, în timp ce temperaturile mai calde vor conduce vinul să se maturizeze rapid și stricat, în curând deteriorarea într-un stat mai rău decât cel în care a început.
  • Se evită, de asemenea, schimbările de temperatură. Deoarece cramele de vinuri sunt aproape întotdeauna săpate în pământ la nivelul subsolului, temperatura lor este reglementată de proprietățile izolante ale masei înconjurătoare a solului. Evitați depozitarea vinului în orice zonă în care schițele, lumina soarelui sau orice alt factor vor produce schimbări de temperatură.
  • Umiditatea ridicată este, de asemenea, un factor esențial. O cramă de vinuri umedă împiedică împrejurțele fiecărei sticle să se usuce și să-și piardă sigiliul. Odată ce sigiliul este rupt, un vin se strică foarte repede.
  • Lumina scăzută și mișcarea sunt considerațiile finale importante. Lumina excesivă poate deteriora și degradează vinul prin sticla de sticlă. Tulburări, cum ar fi ridicarea sau rotirea sticlelor de vin, pot perturba lanțul delicat de reacții chimice care conduc un vin pentru a se maturiza bine.
  • Imagine intitulată Vinul de vârstă fără o pivniță Pasul 2
    2. Determinați ce vinuri pot beneficia cel mai mult de îmbătrânire. Marea majoritate a vinurilor produse în lume sunt destinate consumului imediat și se vor deteriora de fapt dacă încercați să le îmbogățiți. Cu toate acestea, unele vinuri îmbătrânește bine pentru o mână de ani, în timp ce puținele selectate pot beneficia de mai multe decenii de maturare.
  • Dacă sunteți nou pentru îmbătrânirea vinului, luați în considerare începând cu unele roșii robuste și extrem de tanice. Big, aromatizant Bordeaux și Cabernets vor beneficia foarte mult de la înmuierea taninilor pe care o oferă îmbătrânirea.
  • Alte tipuri de vin care beneficiază de îmbătrânire includ port și diverse vinuri de desert. Vinurile de alb, în ​​general, nu necesită îmbătrânire, deși vinurile mai complexe ale lui Chardonnay, Riesling sau Sautrunes se pot maturiza mult câțiva ani.
  • Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 3
    3. Stocați întotdeauna sticle de vin de partea lor. O considerație finală la îmbătrânirea vinului este poziția în care sunt stocate sticlele. Vinul ar trebui să fie întotdeauna stocat pe partea sa, ceea ce menține pluta umezită și împiedică să se usuce.
  • Metoda 2 din 3:
    Vinul de vin folosind o unitate de freestanding
    1. Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 4
    1. Achiziționați o cramă de vinuri libere. Cea mai eficientă modalitate de a vârsta vinul fără o pivniță este prin cumpărarea unei unități electrice de îmbătrânire. Aceste aparate funcționează foarte mult ca frigiderele și oferă un control precis al condițiilor de temperatură și umiditate.
    • Un dezavantaj șef al acestor unități este eticheta lor de preț hefty. Înainte de a le cumpăra, ia în considerare dacă nu ați prefera să cheltuiți bani pe vinuri mai bune pentru consumul imediat.
    • Pentru a determina cât de mare o unitate de care aveți nevoie, faceți o mică matematică. Dacă sperați să beți 1 sticlă de vin în vârstă pe săptămână și doriți să îmbătrâniți fiecare vin timp de 5 ani, atunci veți avea nevoie (5 * 52) sau 260 de sticle de spațiu de stocare.
  • Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 5
    2. Poziționați pivnița de vinuri freestanding într-o locație ideală. Pivnița de vin va face o treabă bună de a controla temperatura și umiditatea în sine, dar va trebui să o localizați în mod corespunzător pentru a menține lumina și perturbarea unui minim. Plasați pivnița de vin într-o locație întunecată, unde va fi în siguranță de posibilele perturbări, de exemplu de către copii curioși.
  • Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 6
    3. Urmăriți vinul în pivnița voastră liberă. Multe unități de freestanding au rafturi individuale care glisau cu ușurință, permițându-vă să vă identificați vinurile fără a le deranja prea mult. Cu toate acestea, este posibil să doriți să începeți să păstrați un jurnal de îmbătrânire a vinului, astfel încât să știți cât timp fiecare sticlă a fost îmbăiată.
  • Metoda 3 din 3:
    Vinul vin într-un subsol sau dulap
    1. Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 7
    1. Găsiți o locație ideală în casa dvs. pentru îmbătrânirea vinului. O opțiune frugală pentru îmbătrânirea vinului fără o pivniță este găsirea unei camere în casa dvs. care aproximează condițiile ideale de îmbătrânire cât mai aproape posibil. Căutați o zonă care este întunecată, rece, umedă și nu este supusă la leagăne în temperatură și umiditate. Subsolele și dulapurile de-a lungul pereților exteriori la rece sunt alegeri posibile.
  • Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 8
    2. Asamblați rafturi de vin în spațiul dvs. de depozitare. După selectarea unei locații, asamblați mai multe rafturi de vin, astfel încât să puteți îmbogăți sticlele de pe partea lor. Amintiți-vă că rata de consum destinată va determina cât de mult spațiu de îmbătrânire aveți nevoie. Asigurați-vă că rafturile de vin sunt poziționate astfel încât să nu aibă nevoie să fie mișcate odată.
  • Imagine intitulată Vinul de vârstă fără pivniță Pasul 9
    3. Monitorizați îndeaproape calitatea vinului. Într-un spațiu improvizat, cum ar fi, în general, nu veți putea scădea cu vinuri de îmbătrânire timp de 10 sau 20 de ani. În schimb, vizează o perioadă maximă de îmbătrânire de numai câțiva ani și încercați să selectați vinurile care vor beneficia bine din această perioadă scurtă de timp.
  • Ca o modalitate de a testa abilitățile de îmbătrânire a pivniței improvizate, începeți prin plasarea a 5 - 10 sticle de același vin de epocă în pivniță. La sfârșitul fiecărui an, scoateți o sticlă și beți-o. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă vinul va continua să se îmbunătățească în această perioadă sau la ce punct vinul va varia și va începe să se deterioreze.
  • sfaturi

    Dacă achiziționați vin de la un magazin alimentar, evitați să cumpărați vin de pe raft de sus și să evitați vinurile mai vechi. Expunerea luminii grele pe rafturile magazinului de produse alimentare provoacă un vin să se deterioreze rapid, o afecțiune care nu poate fi salvată printr-o îmbătrânire atentă.
  • O altă opțiune pentru îmbătrânirea vinului, deși scumpe și incomod, închiriază spațiu de pivniță. Multe magazine de băuturi alcoolice și cluburi de vin vor avea spațiu de închiriere disponibil pentru îmbătrânirea vinului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vin
    • Pivniță de vinuri libere
    • Rafturi de vinuri
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar