Cum să suportați o scanare rmn

Pentru mulți, gândirea unei imagini de rezonanță magnetică (RMN) este o experiență de inducere a anxietății. Deși este o procedură fără durere, designul mașinii poate fi intimidant, mai ales dacă suferiți de claustrofobie. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți face în timpul procesului pentru a obține un RMN mai plăcut. Pregătiți-vă înainte de timp, știind ce să vă așteptați și aducerea echipamentului potrivit vă poate ajuta să treceți prin procedura cu mai puțină anxietate.

Pași

Partea 1 din 4:
Ajustarea mediului
  1. Imaginea intitulată îndurește o scanare RMN Pasul 1
1. Asigurați-vă confortul fizic. Deși s-ar putea să fiți limitat în modul în care specialistul vă plasează în mașină, asigurați-vă că vă poziționați într-un mod confortabil. Luați medicamentele prescrise înainte de procedura dvs., cu excepția cazului în care este spus altfel de către medicul dumneavoastră, pentru a evita orice disconfort.
  • Imaginea intitulată Îndurați o scanare RMN Pasul 2
    2. Schimbați luminozitatea luminilor din cameră. În funcție de declanșatoarele dvs., o cameră mai închisă sau mai ușoară vă poate face să vă simțiți mai ușor. Ambianța corectă vă va pune în ușurință și va face timpul să meargă mai repede. Discutați cu specialistul / tehnologul și medicul dumneavoastră despre mijloacele de îmbunătățire a mediului în care are loc imagistica RMN.
  • Imaginea intitulată îndurați o scanare RMN Pasul 3
    3. Modifică temperatura camerei. Menținerea unei temperaturi confortabile vă va limita anxietatea. Cele mai multe spitale sau centre de imagistică ar trebui să aibă pudoare disponibile dacă camera este prea rece. O pătură moale va adăuga, de asemenea, un strat suplimentar de confort.
  • Imaginea intitulată îndurește o scanare RMN Pasul 4
    4. Purtați haine confortabile. În funcție de procedură, o scanare RMN poate dura oriunde de la 15 la 90 de minute, deci veți dori să aveți pe haine pe care le puteți pune în jur pentru o vreme. Nu purtați haine strânse sau restrictive, care vă pot intensifica sentimentele de disconfort și, eventual, sentimentele de claustrofobie. În schimb, purtați haine care sunt potrivite și permit o mulțime de mișcări de aer. Dacă nu sunteți sigur ce să purtați, discutați cu specialistul RMN sau medicul dumneavoastră despre îmbrăcămintea potrivită pentru procedura dvs.
  • Evitați să purtați haine cu orice metal. Poate că ați cerut să se schimbe într-o rochie de spital, care poate crește anxietatea, dacă îmbrăcămintea dvs. este incompatibilă cu mașina.
  • Imaginea intitulată îndurați o scanare RMN Pasul 5
    5. Utilizați o pernă RMN. Deoarece trebuie să fii poziționat într-un anumit mod în timpul scanării RMN, există o varietate de perne diferite create special pentru procedurile RMN care vă vor ajuta să rămâneți confortabil în timp ce vă aflați în mașina de imagistică. În mod obișnuit, spitalul sau centrul de imagistică ar trebui să aibă perne disponibile pentru utilizare. Cu toate acestea, dacă aceste perne sunt indisponibile sau le găsiți incomod, discutați cu medicul sau cu specialistul de imagistică despre cumpărarea propriului dvs. pernă RMN pentru a aduce la procedură.
  • Partea 2 din 4:
    Rămâneți calm în timpul scanării
    1. Imaginea intitulată susține o scanare RMN Pasul 6
    1. Utilizați audio și vizuale. Mediile familiare și relaxante pot să vă temeți și vă distrageți de zgomotele mașinii RMN. Mașina RMN poate fi zgomotoasă, creșterea anxietății, dar sunetele liniștitoare și imaginile pașnice vă pot ajuta să vă simțiți mai relaxați și confortabil în timpul procedurii.
    • Cereți înainte de timp Dacă suita RMN are muzică pe care o puteți asculta sau dacă puteți aduce un CD preferat, iar personalul poate furniza căști. Nu veți putea să vă aduceți propriul dispozitiv media sau căști, deoarece conțin metal care pot interfera cu procesul.
    • Unele mașini RMN au construit ecrane video care joacă imagini relaxante. Consultați medicul dumneavoastră sau medicul de imagistică pentru a vedea dacă este disponibilă o mașină cu un monitor video.
  • Imaginea intitulată în mod rezonabilă o scanare RMN Pasul 7
    2. Purtați cabluri de urechi sau căști de anulare a zgomotului. Scanerul RMN va face sunete puternice în timpul procedurii, care poate fi inducerea și inducerea anxietății. Cereți specialistului RMN dacă puteți utiliza o pereche de căști de anulare a zgomotului pentru uzură în timpul procedurii.
  • Imagine intitulată Îndurarea unei scanări RMN Pasul 8
    3. Încercați să meditați. Această practică ajută la promovarea relaxării prin autoreglementarea mentală. Meditația poate lua mai multe forme și poate include obiecte diferite, cum ar fi margele de rugăciune. Mulți practicanți repetă o "mantra" care îi ajută mintea, în timp ce alții subliniază o rugăciune a altor declarații.
  • Imaginea intitulată îndurați o scanare RMN Pasul 9
    4. Luați respirații profunde. Inspirați și expirați încet. Concentrați-vă mintea pe fiecare respirație.
  • Imaginea intitulată îndurește o scanare RMN Pasul 10
    5. Numara pana la zece. Repetați de câte ori este necesar. Conta la 20 dacă zece este prea scurt.
  • Imaginea intitulată Îndurarea unei scanări RMN Pasul 11
    6. Du-te la "locul fericit." Gândiți-vă la o locație pe care o găsiți deosebit de pașnici și relaxantă. Vizualizați-vă în acel spațiu, subliniind detaliile sale în mintea voastră. Această practică vă va ajuta să vă distanțați mental de procedura RMN și de anxietatea acestuia însoțitoare.
  • Imaginea intitulată îndura o scanare RMN Pasul 12
    7. Acoperiți-vă ochii. Cereți o cârpă umedă sau o mască de ochi pentru a vă stabili ochii înainte de a începe. Acest lucru vă împiedică să vă vedeți împrejurimile, ceea ce vă poate declanșa claustrofobia sau anxietatea.
  • Imaginea intitulată îndurați o scanare RMN Pasul 13
    8. Urmați rutina zilnică normală. Este important să se mențină cât mai multe obiceiuri zilnice posibil în ziua procedurii dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă limitați anxietatea în scanarea RMN.
  • Mâncați alimentele dvs. normale. Cu excepția cazului în care medicul dvs. vă spune altfel, puteți mânca în mod normal în ziua scanării dvs. Cu toate acestea, rețineți că nu vă puteți mișca în timpul scanării, așa că asigurați-vă că ați evitat alimentele care ar putea provoca disconfort gastronomic.
  • Beți multă apă - totuși, amintiți-vă că nu puteți lua pauze de baie în timpul scanării și unele proceduri durează până la 90 de minute, deci asigurați-vă că mergeți la baie înainte de a intra în mașină.
  • Imaginea intitulată în mod rezonabilă o scanare RMN Pasul 14
    9. Dormi suficient. A fi obosit amplifică sentimentele anxioase, astfel încât este important să obțineți o odihnă bună înainte de scanarea RMN. Adulții cu vârste cuprinse între 26 și 64 de ani au nevoie de șapte până la nouă ore de somn pe noapte pentru a asigura sănătatea mentală și fizică adecvată.
  • Discutați cu medicul dvs. despre a lua un ajutor de somn noaptea înainte de procedura dvs. pentru a vă asigura că sunteți bine odihnit. Cu toate acestea, rețineți că multe ajutoare de somn vă pot face groggii și ar putea să nu fie compatibile cu alte medicamente. Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua medicamente noi.
  • Partea 3 din 4:
    Obținerea de ajutor suplimentar
    1. Imaginea intitulată îndura o scanare RMN Pasul 15
    1. Aduceți un prieten sau membru al familiei pentru sprijin. Ele vă vor ajuta să vă liniștească în timpul procedurii prin menținerea contactului fizic (ținând mâna sau atingerea piciorului).Asigurați-vă că aduceți pe cineva care nu are o afecțiune medicală (sarcină sau implanturi metalice în corpul lor, cum ar fi un stimulator cardiac sau un anevrism) care le-ar împiedica să fie în camera de imagistică. Dacă prietenii sau membrii familiei nu sunt disponibili, spitalul sau instalația de imagistică poate furniza un membru al personalului să rămână în camera de scanare cu dvs.
    • Comunicați cu prietenul / membrul dvs. de familie și cu personalul de sprijin în timpul procedurii. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai bine și vă distrați atenția în timpul procedurii. Există difuzoare în mașină, precum și un buton de apel sau squeeze minge puteți apăsa sau stoarce pentru a comunica cu personalul.
  • Imaginea intitulată îndurește o scanare RMN Pasul 16
    2. Ia un sedativ. Cu furnizorul dvs. de sănătate, discutați despre posibilitatea de a lua un sedativ ușor înainte de procedură. Pacienții găsesc adesea aceste tipuri de medicamente relaxante și utile în limitarea anxietății.
  • O prescripție pentru sedativ va fi necesară înainte de data numirii. Asigurați-vă că discutați cu farmacistul dvs. despre medicamente și efectele sale secundare înainte de programare.
  • Deoarece sedativele te pot face obosit sau groggy, asigurați-vă că obțineți un prieten sau un membru al familiei pentru a vă conduce la numirea dvs. Unele centre de imagistică oferă transport gratuit, deci asigurați-vă că faceți aranjamente cu facilitatea înainte de vizita dvs.
  • Completați toate documentele importante înainte de timp datorită efectelor limitate ale sedativelor.
  • Imaginea intitulată îndura o scanare RMN Pasul 17
    3. Contactați un profesionist de sănătate mintală. Consultanța cu un profesionist de sănătate mintală vă poate ajuta să vă atenționați temerile prin abordarea sentimentelor și emoțiilor subiacente. Furnizorul dvs. de sănătate mintală poate recomanda practici sau tehnici menite să vizeze cauzele rădăcinii anxietății.
  • Partea 4 din 4:
    Înțelegerea procedurii
    1. Imaginea intitulată îndura o scanare RMN Pasul 18
    1. Planifica. Discutați cu personalul spitalului sau al centrului de imagistică despre procedură înainte de ziua numirii dvs. Înțelegerea tipului de mașină RMN pe care îl utilizați și tehnicile asociate cu acesta și vizitarea spitalului sau a instalației de imagistică înainte de a vă putea ajuta să evitați orice surprize în ziua scanării dvs. și să o faceți o experiență fără stres.
  • Imaginea intitulată îndurați o scanare RMN Pasul 19
    2. Discutați cu medicul dumneavoastră. Discutați istoricul medical cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu aveți o condiție care să vă împiedice să obțineți un RMN. Cei care sunt însărcinați sau au un implant metalic, cum ar fi stimulator cardiac, nu pot primi un RMN.
  • Imaginea intitulată Îndurarea unei scanări RMN Pasul 20
    3. Vedeți ce arată scanerul. Dacă este disponibil la locația dvs., întrebați recepționerul să vă programeze în RMN deschis. Există diferite mașini de imagistică care sunt mai puțin restrictive, creând un mediu mai puțin probabil să inducă claustrofobia.
  • Un RMN deschis de câmp deschis are laturi deschise și nimic nu te ține în jos.
  • Într-un RMN deschis în poziție verticală, pacientul stă sau stă în mașină și nu există nimic în fața feței lor. Cu toate acestea, această mașină produce scanări mai puțin detaliate și este mai puțin frecventă.
  • Imaginea intitulată îndura o scanare RMN Pasul 21
    4. Întreabă întrebări. Asigurați-vă că întrebați despre durata procedurii și a pașilor implicați în procesul de imagement RMN. În funcție de partea corpului care este înregistrată, este posibil să nu trebuie să introduceți complet mașina RMN. De exemplu, pentru a obține imagini ale genunchiului, piciorului sau piciorului, pacientul trebuie doar să-și introducă piciorul în tubul scanerului - nu întregul lor corp.
  • Imaginea intitulată Îndurarea unei scanări RMN Pasul 22
    5. Faceți cunoștință cu membrii centrului de imagistică sau ai personalului spitalului. Pacienții au înregistrat în general mai puțină anxietate dacă au întâlnit un membru al personalului înainte de numirea lor. Apelarea informațiilor poate fi de asemenea utilă dacă vizitarea centrului este impracticabilă.
  • Imagine intitulată Îndurarea unei scanări RMN Pasul 23
    6. Strategați planurile de gestionare a anxietății în timpul procedurii. Discutarea resurselor spitalului sau a centrului de imagini pentru a face experiența mai plăcută vă poate atenua temerile. Doctorii și tehnologii pot avea sfaturi și strategii care vă vor ajuta să vă simțiți mai mult la ușurință.
  • Avertizări

    Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicamente noi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar