Cum să se ocupe de schimbare

Schimbările nu sunt niciodată departe de ușa noastră, indiferent dacă se descompune cu un ex, relocând la un nou oraș, moartea unei relative,sau pierderea unui loc de muncă. Chiar și schimbări bune, cum ar fi un copil sau de a obține un nou loc de muncă, pot fi stresante. Schimbarea nu este ușoară, dar există modalități de a face față schimbării care pot face să se simtă mai puțin înfricoșător.

Pași

Partea 1 din 4:
Coping cu schimbarea
  1. Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 1
1. Recunoașteți sentimentele. Dacă vă simțiți rezistenți la schimbare sau incomod cu schimbarea iminentă, atunci este important să vă recunoașteți sentimentele. Nu evita emoțiile, ascultați-le. Emoțiile fac parte din conștiința de sine. Când recunoașteți o emoție, acceptați-o ca și cum ați spune: "Acest lucru nu este atât de rău" și permiteți-vă să o înțelegeți și să o gestionați.
  • Adesea, schimbarea aduce sentimente de anxietate, cum ar fi îngrijorarea și teama. Este bine să vă simțiți îngrijorați și să vă simțiți frică.
  • Să se întristeze și să aibă grijă de sentimentele voastre. Chiar dacă schimbarea mare a vieții voastre este una fericită ca să se căsătorească sau să se mute într-un loc, ați vrut mereu să trăiți, să acceptați că vor exista unele pierderi emoționale și să lucreze prin ele.
  • Încercați să identificați sentimentele pe care le aveți și de ce scrieți sau le spuneți cu voce tare. De exemplu, ați putea scrie sau spune ceva de genul: "Mă simt anxios și copleșit pentru că trebuie să mă mut într-un oraș nou săptămâna viitoare."
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 2
    2. Pregătiți-vă. Indiferent ce fel de schimbare vă confruntați, puteți lua măsuri pentru a vă pregăti pentru noua situație. Gândiți-vă la ceea ce va fi noua dvs. situație și apoi identificați câteva modalități pe care le puteți afla mai multe despre ceea ce vă veți confrunta.
  • De exemplu, dacă intenționați să vă mutați într-un alt oraș, stat sau țară, învățați cât de mult puteți afla despre noul loc înainte de a merge. Dacă începeți un nou loc de muncă, aflați cât de mult puteți despre ceea ce veți face.
  • Încercați să creați un plan pentru modul în care veți aborda noua situație. De exemplu, dacă vă deplasați într-un oraș nou, ați putea întreba: ce restaurante doriți să verificați? Cum vei ajunge în jurul orașului? Ce alte locuri doriți să explorați?
  • De asemenea, puteți face un plan pentru a vă schimba situația dacă nu este locul în care doriți să fiți în viață. De exemplu, este posibil să nu vă placă noul loc de muncă, astfel încât să puteți crea un plan pentru a găsi unul nou pe care îl veți bucura că căutați listele de locuri de muncă, aplicând locurile de muncă care vă interesează și participați la târgurile de locuri de muncă.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 3
    3. Creați un script mental. Dacă vă confruntați cu o schimbare de viață pe care nu o puteți controla, atunci este greu să acceptați situația. Cu toate acestea, puteți lucra spre acceptare prin văliniați-vă sub forma unui script mental acceptant.
  • De exemplu, atunci când vă simțiți supărați sau îngrijorați de schimbarea viitoare, ați putea repeta singuri, "Nu-mi place schimbarea care se întâmplă, dar este dincolo de puterea mea de a controla. Poate că nu-mi place această schimbare, dar o voi accepta și încerc să fac tot ce este mai bun."
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 4
    4. Amintiți-vă că vă controlați atitudinea și acțiunile. Schimbarea poate transforma lumea cu susul în jos, dar încă mai aveți control asupra modului în care răspundeți la situație. Puteți alege să vă apropiați de situația cu mânie și să vă luați sentimentele pe alte persoane sau puteți alege să vedeți situația ca o nouă oportunitate și să o abordați cu entuziasm.
  • Unii oameni găsesc listul pentru a fi o modalitate eficientă de a reduce anxietatea și de a se simți mai fericiți. Dacă vă simțiți mizerabili despre situație, încercați să scrieți o listă de pozitive. De exemplu, dacă tocmai ați trecut printr-o despărțire, puteți identifica pozitivul ca lucruri mai mult timp liber, o șansă de a vă cunoaște mai bine și mai mult timp pentru a petrece cu prietenii și familia ta.
  • Partea 2 din 4:
    Scăderea anxietății în jurul schimbării
    1. Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 5
    1. Jurnal despre grijile tale. Schimbarea poate aduce o mulțime de nesiguranță, îngrijorări și gânduri negative. Mai ales dacă vă simțiți copleșiți de schimbare, începeți să scrieți toate lucrurile care contribuie la faptul că vă simțiți copleșiți. Scrierea lui poate să vă ajute să vă dați seama că lucrurile sunt mai puțin negative decât vă imaginați.
    • Dacă vă simțiți copleșiți de un cățeluș și aveți un timp dificil de ajustare la toate schimbările, scrieți ce sa schimbat în viața voastră și despre ceea ce este dificil. Scrieți posibilele soluții la problema dvs., cum ar fi crearea unui program pentru a vă ajuta să gestionați modificările.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 6
    2. Discutați cu alții cu experiențe similare. Poate fi reconfortant să vorbești cu cineva care trece printr-o schimbare similară ca tine. Poate că sunteți procuror, având un copil sau schimbarea carierelor. Vorbind cu cineva care "a fost acolo" poate fi mângâind, știind că el sau ea a trecut prin ea bine.
  • Cereți sfaturi despre ceea ce puteți face pentru a trece prin schimbarea bine.
  • Dacă treceți printr-un divorț, întâlniți cu alți oameni care se confruntă cu același lucru sau au trecut deja prin ea.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 7
    3. Acceptați incertitudinea. Dacă vă faceți griji cu privire la toate schimbările care se întâmplă în jurul vostru, vă pierdeți capacitatea de a vă bucura de momente și să le experimentați în plinătatea lor. În mod constant îngrijorător nu vă face mai capabil să preziceți viitorul sau să îl manipulați mai bine.
  • Acceptați că sunteți într-o tranziție și că schimbarea este inevitabilă. Puteți spune: "Accept că se întâmplă această schimbare și este de până la mine cum mă descurc."
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 8
    4. Relaxa. Relaxarea poate ajuta la scăderea stresului și poate crește sănătatea emoțională. Tehnici cum ar fi meditația, respirația profundă și relaxarea musculară progresivă vă pot ajuta să vă relaxați și să faceți față stresului mai eficient.
  • Practicați relaxarea musculară progresivă prin obținerea confortabilă și începerea să vă relaxați corpul și respirația. Acum, tensionați pumnul dvs. drept pentru câteva secunde, apoi eliberați-vă. Deplasați-vă până la antebrațul dvs. drept, tensionați și eliberați-vă. Deplasați-vă la umărul drept, apoi faceți același lucru pentru brațul stâng. Continuați pe tot corpul, inclusiv gâtul, spatele, fata, pieptul, șoldurile, quad-urile, vițeii, gleznele, picioarele și degetele de la picioare.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 9
    5. Exercițiu. Exercitarea ajută la combaterea stresului și reducerea anxietății. Faceți corpul, mintea și emoțiile dvs. o favoare prin angajarea într-o anumită activitate. Scopul de a exercita timp de 30 de minute în fiecare zi în majoritatea zilelor.
  • Luați câinele pentru o plimbare, cu bicicleta la alimente sau mergeți la o excursie de seară după muncă. De asemenea, puteți să vă exercitați dans sau să alergați sau să mergeți la sala de gimnastică.
  • Partea 3 din 4:
    Permiterea timpului de ajustare
    1. Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 10
    1. Așteptați modele noi de viață să dureze timp. Schimbarea este un șoc deoarece destabilizează viața pe care ați făcut-o pentru acest punct. Toate obiceiurile și rutinele sunt în sus pentru interogatoriu atunci când schimbarea interferează, astfel încât să vă îndreptați încet și să vă relaxați în noua este o strategie esențială pentru coping. Se așteaptă ca orice schimbare să ia timp a ajusta să fie realist atunci când suferă schimbări de viață mari.
    • Dați-vă timp să recuperați. De exemplu, dacă ești îndurerat după moarte, fii o persoană sau un animal, Recunoașteți că modul în care vă întristați și cât timp vă întristați sunt deciziile numai pe care le puteți face. Nimeni altcineva nu te poate grăbi, indiferent de ce insistă.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea Pasul 11
    2. A se vedea schimbarea ca oportunitate. Schimbarea este o oportunitate de a reexamina viața pe care ați condus-o pentru a vedea dacă ați făcut alegeri pozitive sau plătiți prea mult (timp, bani, efort) pentru a conduce un stil de viață care nu vă aduce fericire. Deși uneori dureroase, schimbarea poate aduce o căptușeală de argint.
  • Aflați cum să vă bucurați de procesul de schimbare, creând întăriri pozitive în jurul schimbării. Acest lucru poate include tratarea la înghețată după ce ați terminat terapia fizică pentru vătămarea dvs. sau pentru a vă petrece o mică cantitate de bani de fiecare dată când economisiți 100 de dolari.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea Pasul 12
    3. Pleacă să se plângă și să vină în spatele tău. Când o schimbare vă împinge în plângere constantă și vină, poate fi ușor de înțeles pentru o perioadă scurtă de timp. Prietenii și familia vor rali la începutul unei nenorociri. Este important să păstrați o perspectivă pozitivă atunci când în mijlocul schimbării pentru a reduce stresul și a face față dificultăților.
  • Găsiți modalități de a vedea lucrurile într-o lumină pozitivă. Dacă vă luptați să găsiți lucruri pozitive, cereți-i pe cineva să vă ajute să le căutați. Amintiți-vă, schimbările pot oferi adesea oportunități pentru eforturile viitoare care anterior nu ar fi fost atinse.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 13
    4. Să mergeți la ceea ce sa întâmplat și să mergeți mai departe. Concentrarea pe trecut nu vă va ajuta să vă deplasați cu viața voastră. Nu este nici un folos în dorința dvs. "vechea viață" înapoi sau petreceți toate momentele dvs. Dorind lucrurile să se întoarcă la ceea ce au fost.
  • În loc să te concentrezi pe trecut, să te ancorezi în viitor, creând emoții și lucruri de așteptat să facă. Încercați ceva ce nu ați făcut niciodată înainte ca să luați o clasă de pictură, să mergeți la patinaj de gheață sau să vizitați un oraș nou.
  • Dacă încă mai găsiți locuința pe trecut și vă interferează cu viața voastră, atunci puteți dori să căutați ajutorul unui terapeut pentru a vă ajuta să vă deplasați în viața voastră.
  • Partea 4 din 4:
    Identificarea tulburării de ajustare
    1. Imagine intitulată Deal cu Schimbarea Pasul 14
    1. Gândiți-vă la situația dvs. Tulburarea de ajustare dezvoltă luni de luni după ce ați experimentat o schimbare stresantă. Schimbarea ar putea fi ceva pozitiv sau negativ care a cauzat stres semnificativ în viața ta, cum ar fi mișcarea, căsătoria, pierderea locului de muncă sau pierderea unui membru al familiei.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 15
    2. Luați în considerare simptomele. Cei cu tulburare de ajustare vor prezenta unele simptome psihologice care pot ajuta un profesionist de sănătate mintală să facă un diagnostic. Simptomele includ:
  • Stresul sever. Cineva cu tulburare de ajustare va avea stres, care este mai intens decât ceea ce ați aștepta pe cineva să se simtă în această situație. De exemplu, cineva care tocmai a cumpărat o casă nouă, s-ar putea simți grav stresat chiar și după ce au închis în casă și s-au mutat.
  • Dificultate de funcționare. Persoanele cu tulburare de ajustare pot avea un timp dificil de funcționare în setările sociale, profesionale sau academice. De exemplu, cineva care a trecut recent printr-o despărțire poate fi incapabil să aibă o conversație cu prietenii.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea Pasul 16
    3. Reflectă asupra lungimii simptomelor. Simptomele de la tulburarea de ajustare nu vor dura mai mult de șase luni. Dacă simptomele dvs. durează mai mult de șase luni, atunci nu aveți o tulburare de ajustare. Este posibil să aveți altă stare de sănătate mintală care vă provoacă să simțiți modul în care faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu Schimbarea pasului 17
    4. Vedeți un terapeut. Dacă credeți că este posibil să aveți o tulburare de ajustare, atunci va trebui să vedeți un terapeut pentru un diagnostic profesional și să obțineți ajutor. Chiar dacă nu sunteți sigur dacă tulburarea de ajustare este sau nu de vina pentru modul în care vă simțiți, văzând un terapeut vă poate ajuta să ajungeți la rădăcina problemei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar