Cum de a face față fricii de necunoscut

Viitorul și ceea ce poate fi aduc poate fi înfricoșător, iar incertitudinea aduce o mulțime de anxietate. S-ar putea să vă îngrijorați deoarece nu știți ce efecte vor avea schimbările din viața voastră asupra dvs. Vă puteți întreba dacă lucrurile vor fi planificate. Nu trebuie să renunți la îngrijorările despre viitor și preocupările legate de schimbarea limită de viață, totuși. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă controla viața și schimbarea față și a viitorului cu curaj. Puteți face față fricii de necunoscut dacă găsiți cauza fricii voastre, aflați despre ceea ce vă este frică și expuneți-vă la ceea ce vă temeți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsind cauza fricii tale
  1. Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 1
1. Încerca sănătate mintală. O modalitate de a deveni conștienți de cauza fricii tale este să fii mai conștient de tine în general. A fi prezent în acest moment și conștienți de emoțiile și gândurile dvs. vă pot ajuta să identificați exact ce vă este frică. De asemenea, vă poate ajuta să recunoașteți ce strategii vă ajută să vă depășiți frica. Meditaţie și Yoga Clasele vă pot instrui mintea pentru viața de zi cu zi.
  • Fiți complet prezent în acest moment, concentrându-vă simțurile și mintea asupra a ceea ce faceți. De exemplu, dacă mâncați, acordați atenție modul în care alimentele miroase, arată, gust și se simte în gură.
  • Acordați atenție modului în care anumite situații și gândirea anumitor situații vă fac să vă simțiți. De exemplu, ați putea gândi: "Când m-am gândit să vorbesc la întâlnire, am fost greață."Păstrați un jurnal pentru a urmări aceste gânduri și descoperiri.
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 2
    2. Examinați-vă trecutul. Frica de necunoscut are adesea o cauză fundamentală pe care nu o cunoști. Imaginându-vă exact ce vă este frică de situații necunoscute și de ce vă este frică vă poate ajuta să depășiți frica. Este adesea mai ușor să obțineți o perspectivă asupra altor persoane decât despre noi înșine, deci luați în considerare vorbind cu un prieten de încredere sau de un terapeut care vă poate ajuta să identificați modelele sau conexiunile. Între timp, puteți începe cu o anumită auto-reflecție:
  • Gândiți-vă la ultima dată când vă temeți de necunoscut sau despre ceva ce vă este frică de acum. De exemplu, vă puteți teme să trăiți pe cont propriu după un divorț.
  • Scrieți ce înseamnă această situație sau va însemna pentru dvs. De exemplu, numai viața va însemna să fie independentă, petrecând mai mult timp singur și fiind responsabil pentru tot.
  • Evidențiați acele lucruri care vă fac îngrijorați de situație. De exemplu, este bine să fii independent și responsabil pentru tot, dar singurul te poate sperie.
  • Întrebați-vă de ce lucrurile specifice vă sperie. A făcut ceva în trecutul dvs. pentru a vă face neliniștiți despre situații similare? Cum ați rezolvat situația dvs. (sau persoana afectată)?
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 3
    3. PLAY Fill-In-The-Blank. Acest joc este o modalitate de a da seama ce ți-e frică. Poate fi util atunci când aveți probleme cu articularea a ceea ce vă temeți. Prin completarea sentinței "Mi-e teamă de ___ pentru că ____" te poți forța să-ți dai seama ce ți-e frică și de ce.
  • De exemplu, vă puteți teme că călătoriți din cauza incertitudinii pe care o simți că are. Ai putea spune: "Mi-e frică să călătoresc pentru că cineva ar putea să se rupă în timp ce am plecat."
  • Sau, de exemplu, vă este frică de întâlniri. S-ar putea să vă spui: "Mi-e frică să întreb pe cineva pentru că s-ar putea să mă respingă."
  • Metoda 2 din 3:
    Învățați despre ceea ce vă temeți
    1. Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 4
    1
    Organiza și pregătiți-vă. Fiind organizat vă va face mai ușor să fiți pregătiți, iar pregătiți-vă va face mai ușor să vă ocupați de teama de necunoscut. Știind unde trebuia să fii, când ar trebui să fii acolo, ce materiale veți avea nevoie și unde sunt acele materiale vor ajuta foarte mult. Va elimina o mulțime de teamă, deoarece veți avea control asupra unora dintre factorii care vă pot îngrijora.
    • De exemplu, este posibil să fiți un mare jucător de baschet și doriți să vă alăturați unei echipe, dar poate fi anxios pentru că nu știți cum va merge. Fiți organizat și aflați când sunt încercări și ceea ce aveți abilități, va trebui să demonstrați. Apoi pregătiți prin practicare.
    • Sau, de exemplu, dacă vă este frică să vă cereți zdrobirea, ați putea să vă pregătiți mai multe despre ele și să vă oferiți o discuție Pep.
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 5
    2. Educă-te. Se spune că "cunoașterea este puterea" și atunci când se ocupă de teama de necunoscut acest lucru poate fi adevărat. Cu cât știți mai mult despre o situație, cu atât mai bine vă puteți pregăti pentru el și să vă adresați temerilor despre asta. Aflați tot ce puteți despre situație, astfel încât să vă puteți organiza și să vă pregătiți să o abordăm.
  • Întreabă întrebări. De exemplu, întrebați-vă mama pentru mai multe informații despre noul său partener. Cu cât știi mai mult despre persoana, cu atât mai pregătit veți fi să le includeți în viața dvs. (sau nu).
  • Obțineți online sau mergeți la bibliotecă și aflați ce puteți. De exemplu, ați putea face o căutare online despre călătoria în străinătate pentru a vă ajuta să vă ocupați de teama dvs. de ceea ce se poate întâmpla în străinătate.
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 6
    3. Utilizați sistemul de asistență. Prietenii și familia dvs. vă pot ajuta să vă adresați frica de necunoscutul în multe moduri. Acestea vă pot ajuta să vă organizați și să vă pregătiți, să răspundeți la întrebări sau să vă ajutați să găsiți informații și să vă încurajați. Lăsați oamenii să vă apropie de teama voastră, astfel încât să vă poată ajuta să vă ocupați de ea.
  • De exemplu, ați putea spune celui mai bun prieten al tău: "Mi-e frică să merg la dans. Nu știu ce s-ar putea întâmpla. Poți să mă ajuți să mă ocup de asta pentru că vreau să merg."
  • Sau, de exemplu, ați putea cere tatălui tău ", m-ai ajuta cu conducerea? Vreau să-mi iau licența, dar mi-e frică de toate lucrurile diferite care s-ar putea întâmpla. Puteți răspunde la câteva întrebări pentru mine?"
  • Metoda 3 din 3:
    Provocând teama ta
    1. Imagine intitulată Deal cu frica de pasul necunoscut 7
    1. Pregătiți-vă să vă înfruntați cu frică. Cu frică vă poate ajuta să vă dați seama că situația nu este la fel de rea cum v-ați imaginat și vă construiește încrederea atunci când vă arătați că vă puteți descurca. Înainte de a sări în capătul adânc al piscinei, totuși, trebuie să înveți să înoți:
    • Practică Tehnici de relaxare pentru a vă ajuta prin situații înfricoșătoare. Nu vă forțați prea mult din zona dvs. de confort până când nu ați practicat aceste tehnici de mai multe ori.
    • Adresați-vă unui prieten să vă însoțească în situații înfricoșătoare și să vă solicitați să utilizați tehnicile de relaxare atunci când începeți să obțineți nervos.
    • Evitarea temerilor dvs. este întotdeauna tentantă, deoarece vă face să vă simțiți mai bine pe termen scurt, dar evitarea se termină, făcând ca temerile să crească și să se înrăutățească. Cu care se confruntă temerile dvs. este una dintre cele mai bune modalități de a le face mai puțin înfricoșătoare.
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 8
    2. Începeți mici. Nu trebuie să încercați să vă abordați toate temerile și chiar temerile care vă tulbură cel mai mult. În schimb, încercați să vă provocați frica puțin la un moment dat. Pornind micul poate ajuta la construirea încrederii în tine în timp ce depășiți fiecare nouă provocare. De asemenea, vă poate ajuta să aflați ce strategii lucrează pentru a vă ajuta să vă ocupați de teama voastră. În acest fel puteți utiliza aceste strategii și încredere atunci când vă confruntați cu temeri mai mari. Un terapeut care se specializează "Desensibilizarea sistematică" poate structura acest proces pentru dvs.
  • De exemplu, dacă vă temeți să vă deplasați într-un oraș nou, aceasta vă poate face să vă fie frică de căutarea de case. În loc să vă abordați teama mare de mișcare, provocați-vă frica mai mică de căutare la domiciliu.
  • Sau, de exemplu, vă puteți teme de manipularea clasei următoare pentru că nu știți cum veți face prieteni și faceți lucrarea. Concentrați-vă pe provocarea fricii mai mici de a face munca.
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 9
    3. Utilizare umor. O modalitate de a vă ocupa de frica de necunoscutul este de a ușura în general. Luând o perspectivă mai relaxată asupra vieții și ceea ce poate aduce poate ajuta la reducerea stresului legat de situații specifice.Încercați să faceți lucruri care pun un zâmbet pe față și un râs în gât.
  • Petreceți timp cu oameni care vă fac fericiți. De exemplu, ia-ți frații mai tineri în parc.
  • Luați câteva minute pentru a răsfoi un site amuzant vă place sau verificați cele mai recente meme pe social media.
  • Abonați-vă la o glumă a aplicației de zi sau a site-ului sau descărcați o carte electronică umor.
  • Când începeți să vă îngrijorați de necunoscut, imaginați-vă cel mai amuzant rezultat, cel mai îndepărtat posibil. De exemplu, dacă vă este frică de a comuta școlile, imaginați-vă că în prima zi toată lumea are pe pantofii clovnului.
  • Imagine intitulată Deal cu teama de pasul necunoscut 10
    4. Consultați A profesional. În unele cazuri, frica de necunoscut poate provoca atacuri de panică sau chiar se dezvoltă într-o fobie sau tulburare de anxietate. Dacă teama voastră vă provoacă insuficiență semnificativă în viața voastră, poate doriți să vă gândiți să vorbiți cu un profesionist de sănătate mintală. Ele vă pot oferi strategii pentru a vă ajuta să faceți față, opțiunilor de tratament și să abordăm orice probleme mai profunde pe care le puteți avea.
  • De exemplu, dacă teama dvs. de situații periculoase care s-ar putea întâmpla vă împiedică să vă părăsiți casa, poate doriți să contactați un terapeut sau un consilier.
  • Discutați cu cineva în care aveți încredere, ca un părinte, medicul, consilierul școlar sau reprezentantul resurselor umane, pentru informații despre terapeuți din zona dvs.
  • sfaturi

    Gândiți-vă la modul în care ar fi o stare de certitudine și previzibilitate absolută. Dacă ați știut întotdeauna ce s-ar întâmpla mâine, săptămâna viitoare sau chiar ceea ce se întâmplă după ce mori, viața ar fi prea plictisitoare și previzibilă. Incertitudinea face loc de schimbare și posibilitate, iar cele mai bune surprize se întâmplă mult timp!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar