Cum să se ocupe de anxietatea mulțimii

Dacă vă simțiți stresați sau nervos atunci când vă apropiați de o mulțime mare de oameni, probabil că aveți de-a face cu anxietatea mulțimii. Poate fi greu să eviți mulțimile, mai ales dacă locuiți într-un oraș mai mare sau un mediu urban. Din fericire, există modalități prin care puteți diminua simptomele anxietății dvs. și puteți face față fricii de mulțimile să se simtă mai confortabile în jurul grupurilor mari.

Pași

Metoda 1 din 11:
Imaginați-vă într-o mulțime înainte de a ieși.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 1
1. Imaginați-vă că vă simțiți calm și în pace. Dacă începeți să vă simțiți neliniștiți, faceți câteva respirații adânci, dar păstrați-vă într-un spațiu aglomerat. Expunându-vă mulțimilor când sunteți acasă, puteți duce la mai puțină anxietate atunci când le întâlniți în viața reală.
  • Când vă imaginați o mulțime în mintea voastră, imaginați-vă că vă plimbați repede, dar calm. Amintiți-vă sinelui imaginar că sunteți în siguranță și că nu se va întâmpla nimic rău într-o mulțime.
Metoda 2 din 11:
Luați un prieten cu dvs. în mulțimi mari.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 2
1. Având pe cineva de lângă dvs., vă puteți reduce nivelul de anxietate. Dacă știți că vă îndreptați undeva cu o mulțime mare, luați în considerare solicitarea unui prieten sau a unui membru al familiei să vină cu dvs. Le puteți spune înainte de timp că ați putea obține puțin anxios, dar că veți fi bine.
  • Ai putea spune ceva de genul: "Hei, vrei să vii cu mine astăzi la mall? Va fi destul de aglomerat și m-aș simți mai bine dacă ai fi acolo cu mine."
  • Nu veți putea întotdeauna să obțineți un prieten să meargă cu tine, și asta e în regulă. Dacă vă simțiți la el, ați putea încerca să vă îndreptați pe cont propriu. Dacă nu, așteptați încă o dată când cineva poate merge cu tine.
Metoda 3 din 11:
Calmează-te cu respirație profundă.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 3
1. Dacă vă simțiți că aveți anxietate, întrerupeți și luați niște respirații. Respirați prin nas timp de 5 secunde, apoi lăsați încet respirația din gură. Faceți acest lucru de 5 până la 10 ori până când vă simțiți calmarea.
  • Exercițiile de respirație profundă vă pot ajuta să vă calmeze în aproape orice situație care induc anxietate. Este o idee bună să le practicați în prealabil, astfel încât să știți exact ce să faceți atunci când începeți să vă simțiți neliniștiți.
Metoda 4 din 11:
Concentrați-vă pe altceva.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 4
1. Găsiți ceva care nu amenință că vă puteți uita la. Când simțiți anxietatea care vine, uita-te repede la momentul ceasului tău sau elementele de pe rafturile dintr-un magazin alimentar. Concentrați-vă asupra acestor lucruri în loc de anxietatea dvs. pentru a vă distrage creierul și pentru a vă calma panica.
  • De asemenea, ați putea încerca să vă concentrați asupra sentimentului pământului sub picioarele voastre sau la senzația de îmbrăcăminte pe piele.
Metoda 5 din 11:
Provocați-vă gândurile anxioase.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 5
1. S-ar putea să fiți îngrijorați să rămâneți blocați într-o mulțime. Unii oameni se sperie de a fi călcați sau nu pot lăsa o zonă aglomerată. Dacă vă aflați gândindu-vă la ceva de genul ăsta, împingeți înapoi. Întrebați-vă: "De ce mă gândesc la asta?"" Există vreo dovadă a acestui lucru?"" Cum pot să știu că se va întâmpla cu siguranță?"Prin prindeți gândurile negative, le puteți opri înainte de a induce anxietate.
  • S-ar putea să-i considerați util să păstrați ieșirile și rutele din zona din spatele minții voastre. Dacă faceți asta, vă puteți spune cum ar fi: "Pot să plec prin acea ușă dacă trebuie să plec de aici."
Metoda 6 din 11:
Practicați meditația.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 6
1. Meditația zilnică vă poate ajuta să vă calmați mintea. Luați 5 până la 10 minute în fiecare zi pentru a vă goliți capul și gândiți-vă la nimic. Dacă aveți probleme, căutați un videoclip cu meditație ghidată pentru a vă ajuta.
  • Poate dura puțin timp pentru a obține atârnă de meditaţie, dar devine mai ușor cu practica.
Metoda 7 din 11:
Păstrați un jurnal despre anxietate.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 7
1. Scrieți-vă sentimentele pentru a lucra prin ele. Pentru unii oameni, păstrarea unui jurnal este o modalitate bună de a-și recunoaște declanșatoarele pentru a afla ce îi face anxios. Pentru alții, un jurnal este un loc minunat pentru a-și păstra gândurile și pentru a-și lăsa sentimentele. Încercați să scrieți în jurnalul dvs. când vă simțiți nerăbdători să vă liniștiți și să vă împături gândirea.
  • Dacă doriți să luați un jurnal cu dvs., luați-vă un buzunar de dimensiuni de buzunar pentru a arunca în pungă sau rucsac.
Metoda 8 din 11:
Discutați cu sistemul dvs. de asistență.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 8
1. Prietenii și membrii familiei dvs. vă pot ajuta cu anxietate. Ajungeți la cei pe care îi iubiți și lăsați-i să știe ce treceți. Niciodată nu știi - s-ar putea să se ocupe de același lucru exact.
  • Dacă nu vrei să vorbești despre ce se întâmplă, și asta e bine. Uneori, cei dragi pot fi o distragere frumoasă de la gândurile care induc anxietate.
Metoda 9 din 11:
Evitați cofeina și stimulentele.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 9
1. Ei vă pot face foarte rău anxietatea. Dacă știți că veți fi într-o zonă aglomerată mai târziu, stați departe de cafeaua, ceaiul sau stimulentele cofeinale. În acest fel, nivelurile de anxietate de bază vor fi mai mici.
  • De asemenea, trebuie să încercați să vă limitați aportul de alcool, deoarece vă poate crește nivelul de anxietate.
Metoda 10 din 11:
Expuneți-vă la mulțimile mai mari în timp.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 10
1. Lucrați în sus pentru a vă reduce nivelul de anxietate. La început, ați putea dori să începeți cu un grup mare, ca un restaurant aglomerat. De acolo, puteți încerca să luați un tren aglomerat sau să mergeți la cumpărături într-un mall aglomerat. Luați pașii copilului, astfel încât să nu vă copleșiți, ci încercați să vă expuneți în zone mai mari și mai aglomerate. Poate fi dificil să faceți acest lucru pe cont propriu, așa că dacă aveți probleme, obțineți sprijin de la un profesionist de sănătate mintală.
  • Expunerea dvs. la anxietate este singura modalitate de a "vindeca". Dacă vrei să scapi de anxietatea ta o dată pentru totdeauna, acesta este calea de a merge.
Metoda 11 din 11:
Discutați cu un profesionist de sănătate mintală.
  1. Imagine intitulată Deal cu anxietatea mulțimii Pasul 11
1. Anxietatea poate fi greu de rezolvat pe cont propriu. Dacă aveți probleme cu depășirea anxietății mulțimii, un terapeut sau un consilier poate ajuta. Ei vor putea să vă ajute cu mecanisme de coping și modalități prin care vă puteți liniști în locurile aglomerate.
  • Dacă terapia tradițională nu este în bugetul dvs., încercați să căutați alternative mai ieftine, cum ar fi Consiliere online sau consilieri care acuză pe o scară de alunecare.

sfaturi

Poate dura ceva timp pentru a lucra prin anxietatea mulțimii. Încercați să nu vă descurajați dacă aveți câteva obstacole.
  • Dacă anxietatea dvs. este debilitantă, un medicament anti-anxietate poate fi de ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar