Cum să adoptăm un copil

Adoptarea unui copil poate fi o experiență minunată, în schimbare de viață. Pentru a începe procesul, luați ceva timp pentru a vă evalua viața și pentru a vă asigura că sunteți gata pentru această schimbare. Procesul de adopție, uneori lung, va avea răbdarea, dar rezultatul va fi o nouă adăugire minunată pentru familia ta!

Pași

Metoda 1 din 4:
Întâlnirea cerințelor de bază
  1. Imaginea intitulată adoptă un copil pas 1
1. Furnizați dovezi de bună sănătate fizică și psihică bună. Orice agenție de adopție cu care lucrați va dori să demonstrați că sunteți în stare bună de sănătate. Dacă aveți o stare de sănătate cronică, veți avea nevoie de o scrisoare de la medicul dumneavoastră, afirmând că sunteți capabili fizic de îngrijire pentru un copil. Unele state în u.S. va avea nevoie, de asemenea, de un cuvânt de medic că probabil veți trăi pentru a vedea că copilul atinge vârsta de 16 ani.
  • Dacă ați fost vreodată pe medicamente pentru o boală mintală, veți avea nevoie de o scrisoare a unui medic afirmând că sunteți stabil mental. Toți membrii gospodăriei trebuie, de asemenea, considerați stabili din punct de vedere mental de către un profesionist medical.
  • Dacă urmăriți o adopție independentă, este posibil să aveți nevoie să vă oferiți avocatul cu aceste informații. În SUA, legile variază de la stat la stat, dar adopțiile independente sunt în mod obișnuit legate de aceleași reglementări ca și adopțiile agenției.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 2
    2. Împărtășiți istoria dvs. penală. De obicei, veți avea nevoie de clearance-ul local și federal pentru a adopta un copil. Acest lucru va varia de la o țară la alta. În U.S., De exemplu, veți fi supus unei verificări de fond atât de statul dvs. cât și de FBI. Dacă aveți un arestat în înregistrarea dvs., va trebui să scrieți o scrisoare care să o explice. În unele cazuri, Curtea ar putea necesita un anumit tip de proces de reabilitare.
  • Unele acuzații criminale vă pot împiedica să adoptați vreodată un copil. De exemplu, nu vi sa permis să adoptați cu o istorie a abuzului pentru copii.
  • Imaginea denumită adoptă un copil pasul 3
    3. Dezvăluiți informațiile dvs. financiare. Pentru a adopta, probabil că va trebui să puteți demonstra că sunteți stabil din punct de vedere financiar. Acesta este un indicator important pe care îl puteți îngriji de un copil. În funcție de locul în care locuiți, o agenție va efectua o evaluare a finanțelor dvs. În general, nu există un minim de venit pe care trebuie să-l întâlniți, dar va trebui să arătați că nu aveți probleme financiare severe.
  • De asemenea, va trebui să furnizați dovezi de acoperire cuprinzătoare de asigurări de sănătate.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil Pasul 4
    4. Oferiți informații despre mediul dvs. de acasă. Agenția va dori să cunoască câteva informații personale despre dvs. Acest lucru nu este menit să fie invaziv, este pur și simplu o modalitate de a vă ajuta să vă asigurați că copilul va merge într-o casă bună. Va trebui să oferiți detalii despre istoricul dvs. marital, precum și informații de fundal despre fiecare membru al gospodăriei dvs.
  • În unele cazuri, s-ar putea să vi se solicite, de asemenea, să furnizați scrisori de sprijin din partea prietenilor apropiați sau familii. Aceste scrisori vor fi o modalitate excelentă pentru a vă prezenta ceea ce un mare părinte veți fi!
  • Pentru o adopție independentă, avocatul dvs. ar trebui să vă ajute prin acest proces.
  • Metoda 2 din 4:
    Decizia la care cale de adopție să urmeze
    1. Imaginea intitulată adoptă un copil Pasul 5
    1. Alegeți să adoptați un copil în îngrijire dacă doriți un proces mai puțin costisitor. Există mulți copii care se află în îngrijire favorabilă și au nevoie de o casă bună. Pentru a începe procesul, va trebui să găsiți o agenție locală cu care să lucrați. S-ar putea chiar să doriți să începeți prin faptul că sunteți un părinte favorabil și dacă vă conectați cu copilul, puteți decide apoi să avanseze cu adopția. În U.S., Puteți contacta o agenție locală care vă va ajuta să începeți procesul. Alte țări vor avea probabil programe similare. De asemenea, puteți începe prin verificarea cu guvernul local.
    • Unul dintre beneficiile adoptării unui copil în îngrijire este că costă foarte puțin sau nimic. Un negativ este că poate fi un proces foarte lung și frustrant.
    • Luați în considerare adoptarea unui copil mai în vârstă. Majoritatea oamenilor vor să adopte sugari și există mai mulți părinți potențiali decât există copii. Procesul ar putea mișca mai repede dacă sunteți deschis unui copil mai mare.
    • Această cale este, de asemenea, cunoscută ca adoptarea agenției publice.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil Pasul 6
    2. Examinați adoptarea agenției private licențiate dacă ați dori o adoptare deschisă. O altă opțiune urmărește o adopție privată. În această situație, părinții nașterii își eliberează drepturile legale copilului unei agenții licențiate. Agenția lucrează apoi pentru a se potrivi cu copilul cu potențiali părinți. Această cale costă mai mult decât adoptarea publică și este destul de scumpă.
  • Unul dintre beneficiile adoptării private este că este posibil să puteți alege să aveți o adopție deschisă. Aceasta înseamnă că veți avea ocazia să vă întâlniți și să vă petreceți timp cu părinții de naștere. Puteți decide cu toții dacă părinții de naștere vor juca un rol în viața copilului.
  • Ar trebui să știți că părinții nașterii nu își renunță de fapt drepturile legale până la naștere. Aceasta înseamnă că ei ar putea schimba mintea lor despre plasarea copilului pentru adopție.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 7
    3. Urmărește o adopție independentă dacă știți un potențial părinte de naștere. Va trebui să lucrați cu un avocat pentru a începe procesul unei adopții independente. În majoritatea cazurilor, dumneavoastră, potențialul părinte, va fi identificat un părinte de naștere cu care doriți să lucrați. Uneori, un avocat ar putea ajuta un părinte de naștere să găsească o persoană potrivită pentru a-și adopta copilul. Fiecare stat și țară au legi diferite pentru acest proces.
  • Pentru a începe, contactați un avocat care are experiență în acest domeniu.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 8
    4. Cercetare adoptarea inter-țară Dacă sunteți deschis unui copil dintr-un alt fundal. Indiferent unde locuiți, adoptarea unui copil dintr-o altă țară este de obicei un proces mai complicat decât o adopție internă. Va trebui să urmați legile atât din țara dvs. de origine, cât și din țara în care este copilul. În multe cazuri, nu veți primi multe informații despre fondul copilului sau istoricul medical. Veți dori să lucrați cu un pediatru care are o mulțime de experiență care evaluează sănătatea copiilor proveniți dintr-un fundal necunoscut.
  • Amintiți-vă că atunci când adoptați un copil dintr-o altă țară, va trebui să țineți cont de posibilele diferențe în limbaj și cultură.
  • Puteți sau nu să decideți să vizitați țara în care vine copilul înainte de a lua copilul acasă.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 9
    5. Urmărirea adopției interne dacă sunteți preocupat de fundalul medical al copilului. Unul dintre beneficiile adopției interne este că veți fi mult mai probabil să puteți accesa informații despre mediul medical al copilului. Sistemele de sănătate variază de la o țară la alta. Va fi mult mai ușor să accesați informații atunci când sunteți deja familiarizați cu sistemul propriului dvs. țară.
  • De asemenea, ați putea dori să urmați o adopție internă dacă preferați cu fermitate un copil mai mare. Procesul intern face mai probabil ca un copil să fie plasat cu dvs.
  • Metoda 3 din 4:
    Trecând prin procesul legal
    1. Imaginea intitulată Adoptați un copil Pasul 10
    1. Selectați un furnizor de servicii de adopție. Veți avea nevoie de ajutor pentru a naviga legalitatea adoptării. Puteți alege să lucrați printr-o agenție publică sau privată de adopție și să le cereți să vă ajute să înțelegeți legile. O altă opțiune este de a angaja imediat un avocat de adopție cu experiență. Amintiți-vă că legile vor fi diferite în funcție de locul în care locuiți și ce calea pe care o urmăriți.
    • Dacă lucrați cu o agenție, este o idee bună să le cereți să vă ofere trei referințe de la persoanele pe care le-au ajutat anterior.
    • Este, de asemenea, inteligent să faceți propriile cercetări. De exemplu, în u.S. Puteți contacta adoptarea copiilor americani pentru a afla despre diferite legi ale statului, reputația agențiilor și pentru a afla despre avocații de reputație.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 11
    2. Participați la un studiu de domiciliu. Acesta este un alt exemplu în care procesul va varia în funcție de țara sau starea în care locuiți. De obicei, indiferent de tipul de adopție pe care îl urmăriți, va fi necesar un studiu de domiciliu. Faza de studiu la domiciliu va include primirea materialelor educaționale despre adopție, participând la interviuri și răspundeți la o mulțime de întrebări despre capacitatea dvs. de a avea grijă de un copil.
  • În multe cazuri, cineva de la agenția cu care lucrați va face cel puțin o vizită la domiciliu. Ei vor dori să arunce o privire asupra mediului în care veți aduce copilul pe care îl adoptați.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 12
    3. Trece prin procesul de plasare. Odată ce ați fost aprobat pentru a adopta un copil, procesul de plasare va începe. Dacă lucrați cu o agenție publică, ați putea să participați la evenimente de adopție în care vă întâlniți copiii care așteaptă să fie adoptați. Agenția ar putea, de asemenea, să vă trimită imagini sau videoclipuri ale copiilor pe care ați putea dori să o adoptați. Acest lucru va depinde totul de preferințele dvs. și de copiii care sunt disponibili să adopte.
  • Dacă urmăriți o adopție privată, avocatul dvs. vă va începe să vă conectați cu potențialii părinți de naștere.
  • Nu există o cronologie standard pe care acest proces îl va urma. Dar de obicei durează luni și de multe ori, ani.
  • Imaginea intitulată adoptă un copil Pasul 13
    4. Fișier documentele legale necesare. În majoritatea țărilor, adoptunile trebuie finalizate în instanță. Pentru a deveni părintele legal al copilului, va trebui să depuneți documentele corespunzătoare cu instanța. Agenția sau avocatul dvs. vă va putea ajuta cu acest proces.
  • Metoda 4 din 4:
    Asigurați-vă că sunteți gata să adoptați
    1. Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 14
    1. Notați motivele pentru care doriți să adoptați un copil. Înainte de a începe procesul de adopție, veți dori să vă asigurați că sunteți pregătit emoțional și financiar pentru a începe procesul. Petreceți ceva timp gândindu-vă de ce doriți să adoptați un copil. Este o idee bună să vă scrieți motivele și să reflectați asupra lor.
    • S-ar putea să scrieți că doriți să oferiți unui copil cu o casă bună.
    • De asemenea, ați putea observa că simțiți că sunteți gata să iubiți și să aveți grijă de un copil.
    • Nu adoptați un copil dacă faceți acest lucru pentru a încerca să remediați o altă relație în viața voastră. Un alt motiv rău este că încercați să îndepliniți o anumită așteptare socială.
  • Imaginea denumită adoptă un copil pasul 15
    2. Asigurați-vă că aveți un sistem de asistență. Ați auzit spunând că este nevoie de un sat pentru a ridica un copil. S-ar putea să nu aveți nevoie de un sat întreg, dar veți avea nevoie absolut de sprijin. Dacă vă aflați într-o relație, asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. se află pe aceeași pagină. O adopție nu va funcționa dacă nu sunteți amândoi angajați. Discutați deschis și sincer despre gândurile dvs. despre cum să ridicați copiii. Arătați-vă speranțele și temerile despre modul în care un copil vă va schimba viața.
  • De asemenea, trebuie să discutați cu alți membri ai familiei. Vrei ca copilul tău să poată crește într-o familie iubitoare și de susținere. Să comunice dorința de a adopta și de a cere sprijinul lor.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 16
    3. Întrebați-vă dacă sunteți pregătiți pentru responsabilitate. Va trebui să vă gândiți pe termen lung înainte de a începe procesul de adopție. Dacă adoptați un copil, va trebui să vă gândiți la 18 ani în viitor. Luați în considerare lucrurile cum ar fi:
  • Indiferent dacă vă veți ridica copilul într-o anumită religie.
  • Ce tip de furnizor de îngrijire a copilului pe care îl veți folosi și cât de mult vă puteți permite să plătiți.
  • Cum doriți ca copilul dvs. să fie educat.
  • Imaginea intitulată Adoptarea unui copil Pasul 17
    4. Luați în considerare dacă sunteți gata să treceți prin procesul lung. Adoptarea poate fi una dintre cele mai pline de lucruri pe care le veți face vreodată. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de faptul că procesul poate fi lung și chiar frustrant. S-ar putea, de exemplu, să deveniți atașați unui copil favorabil care, în cele din urmă, se reunesc cu părinții lor de naștere. Fiți pregătiți să vă ocupați de acest tip de provocare.
  • Înțelegeți că multe adopții pot fi, de asemenea, costisitoare din punct de vedere financiar.
  • sfaturi

    Cereți sfaturi de la prieteni sau de familie care au adoptat.
  • Păstrați o minte deschisă despre ce tip de adopție doriți să urmați.
  • Fi pregătit pentru un proces emoțional.
  • Cercetarea agenției de adopție înainte de a selecta unul.
  • Luați în considerare adoptarea unui copil mai în vârstă. Ei nu au nevoie de o mare grijă ca și copiii, dar din păcate, cu cât primesc mai în vârstă, cu atât mai puțin șansele să fie adoptate este.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar