Cum să fii un bun marketer

Marketingul este o industrie imensă care este în continuă creștere și în evoluție. Indiferent dacă începeți doar cariera în marketing sau ați lucrat în marketing pentru o vreme, există întotdeauna modalități de îmbunătățire. În primul rând, trebuie să dezvoltați niște abilități personale generale care vă vor ajuta ca un marketer. Apoi, trebuie să știți cum să vă conectați cu publicul dvs., să creați obiceiuri zilnice bune și să utilizați strategii eficiente de marketing digital pentru a vă vinde produsul sau serviciul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Dezvoltarea abilităților personale
  1. Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 1
1. Dezvoltați-vă abilitățile de comunicare verbală. Verbal comunicare este foarte important atunci când vânzați produse sau servicii sau comunicarea cu clienții sau membrii echipei. Practicați-vă abilitățile de comunicare prin întâlniri de conducere sau prin prezentări.
  • Fiind un comunicator verbal încrezător, vă va stabili credibilitatea ca marketer și vă va face mai convingătoare.
  • Imagine intitulată Fii un bun marketer Pasul 2
    2. Practicați-vă abilitățile de scriere scriind în multe stiluri diferite. Scrie În cât mai multe stiluri diferite, cum puteți să învățați cum să scrieți în diferite tonuri și pentru diferite audiențe. Încercați lucruri cum ar fi scrierea de anunțuri, pagini de aterizare, postări de blog și e-mailuri profesionale.
  • Dacă simțiți că abilitățile dvs. de scriere sunt slabe, atunci puteți face un curs de scriere pentru a le îmbunătăți.
  • Cele mai diferite public și canale pe care le puteți scrie, cu atât mai eficient veți putea să comercializați produse și servicii la o varietate de demografice.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer pas 3
    3. Luați cursuri pentru a afla despre diferite tehnologii de marketing. Există cursuri online gratuite despre lucruri precum SEO, Codificare și software de analiză. Luați unele dintre acestea, astfel încât știți cel puțin un pic despre unele dintre diferitele tehnologii pe care le veți lucra adesea ca marketer.
  • Dacă lucrați la o companie mare, vor fi adesea departamente sau persoane care au grijă de cele mai tehnice. Cu toate acestea, dacă știți cel puțin un pic despre astfel de lucruri, este mai ușor să colaborați în echipe sau să vă ocupați de sarcinile mici.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 4
    4. Lucrați la dezvoltarea abilităților de gestionare a timpului. Creați un sistem personal pentru a rămâne organizat pentru a vă ajuta să vă gestionați mai bine timpul. Sunt multe de gestionare a timpului bloguri și alte conținuturi online care vă pot oferi sfaturi și trucuri pentru a vă face mai productiv.
  • A fi capabil să vă gestionați în mod eficient timpul este esențial pentru a crea strategii de marketing globale și campanii complexe de marketing.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 5
    5. Voluntar pentru a obține experiență de marketing în diferite zone. Voluntariat este o modalitate excelentă de a câștiga experiență de marketing neprețuit, mai ales dacă tocmai începeți în domeniu. Găsiți o organizație care are nevoie de ajutor cu activitățile lor de marketing și voluntar pentru a aborda locul de muncă.
  • De exemplu, poate că parcurile locale și societatea de agrement are nevoie de un manager comunitar pentru a se ocupa de media lor socială. Ați putea oferi voluntar pentru sarcina de a câștiga experiență în marketingul social media.
  • Voluntariatul nu trebuie să fie ceva formal. De exemplu, poate că aveți un prieten care este un antreprenor care lansează un produs de un fel. Ați putea oferi voluntar să-i ajutați cu publicitatea pe internet plătită pentru a vă ajuta să vindeți produsul și să câștigați experiența.
  • Bacsis: Lucrarea de voluntariat nu trebuie să ajungă în calea slujbei de zi, fie. Alegeți ceva care vă va permite să învățați noi abilități pe care nu le învățați în slujba dvs. obișnuită și că puteți face cu câteva ore pe săptămână de timpul liber.

    Metoda 2 din 4:
    Conectarea cu publicul dvs
    1. Imaginea intitulată Fi un bun marketer Pasul 6
    1. Uită-te la datele despre clienții existenți pentru a înțelege baza de clienți. Verificați toate datele pe care le aveți asupra persoanelor care au achiziționat deja produsul sau serviciul pe care îl vindeți, cum ar fi informațiile pe care le aveți de la vânzările online sau fișierele pe care le aveți la clienții care au cumpărat serviciile dvs. Identificați interesele comune, demografia și orice altceva au în comun să vă cunoască publicul.
    • Acest lucru va ajuta la ghidul tuturor strategiilor dvs. de marketing pentru a ajunge mai mult din publicul ideal și pentru a vinde mai mult produsul sau serviciul pe care îl comercializați.
  • Imaginea intitulată Fi un bun marketer Pasul 7
    2. Utilizați datele clienților pentru a crea personaje cumpărătorului. Uită-te la lucruri cum ar fi vârsta, profesia, hobby-urile, interesele, veniturile, genul și orice altceva pe care le-ați identificat în datele despre clienții dvs. pentru a crea o persona sau personale ale clienților dvs. ideali. Puneți împreună un rezumat cu o singură pagină care descrie toate aceste trăsături pentru fiecare personaj cumpărător.
  • De exemplu, dacă vindeți cizme de drumeție, cumpărătorul dvs. persona ar putea fi ceva de genul: bărbatul cu vârsta de 25-50 de ani, locuiește în Pacificul de Nord-Vest, lucrează într-un loc de muncă înalt de plată în industria tehnică, iubește lucrurile în aer liber în weekends, cheltuiește Blogurile sale de citire a timpului liber despre drumeții și unelte de camping și urmează conturi de aventură și de călătorie de călătorie pe Instagram.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketing Pasul 8
    3. Fiți un povestitor pentru a vă conecta cu clienții la un nivel emoțional. Marketerii buni trebuie să fie povesti bune. Toate campaniile dvs. de marketing, indiferent de canalul, trebuie să spună clientului o poveste pentru a vă conecta la produsul sau serviciul dvs.
  • De exemplu, dacă vindeți un rucsac, trebuie să spuneți o poveste despre acel rucsac care va face ca clienții să vrea să o cumpere. Încercați să spuneți o poveste despre tipurile de aventuri proprietarii din acel rucsac va avea. De exemplu, poate că vor fi capabili să declanșeze aventuri de drumeții robustenale sau poate că vor merge într-o excursie extinsă în Europa și vor vedea și să experimenteze toate culturile și istoria diferitelor.
  • Bacsis: Pentru a deveni un povestitor mai bun, uitați-vă la ceea ce au făcut alte campanii de marketing de succes. Gândiți-vă la ce fel de poveste încearcă să le spună și cum se conectează cu publicul.

    Metoda 3 din 4:
    Crearea unor obiceiuri zilnice bune
    1. Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 9
    1. Stabiliți obiective și prioritizați sarcinile pentru toate proiectele dvs. de marketing în fiecare zi. Marketerii au un loc de muncă dificil de gestionare a mai multor proiecte și sarcini la un moment dat. Acesta este motivul pentru care este important să setați obiectivele pe care doriți să le atingeți în fiecare zi și apoi să menționați care sunt sarcinile dvs. prioritățile dvs. astfel încât să puteți atinge aceste obiective.
    • De exemplu, dacă aveți nevoie să oferiți un raport al părților interesate la sfârșitul zilei, atunci prima dvs. prioritate ar putea trage împreună toate foi de calcul ale datelor pe care le aveți, apoi următoarea dvs. prioritate ar putea fi compilarea datelor relevante în diagrame și grafice și Ultima prioritate ar putea pune aceste diagrame și grafice într-o prezentare de diapozitive cu unele puncte de glonț care explică datele.
    • Găsiți o modalitate de a vă ajuta să vă gestionați timpul și prioritățile care funcționează cel mai bine pentru dvs. Pentru unii oameni, acest lucru poate fi la fel de simplu ca scriind manual o listă într-un notebook sau pentru alții, poate fi util să folosiți ceva de genul software de management de proiect pentru a rămâne organizat.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 10
    2. Monitorizați web-ul pentru a vedea ce face competiția. Identificați principalii dvs. concurenți și apoi monitorizați ceea ce publică sau fac în fiecare zi. Luați în considerare dacă aceștia fac ceva nou sau dacă există oportunități pe care le puteți lua pentru a vă promova afacerea.
  • Puteți utiliza instrumente precum Google Alerts, Hootuite, TweetDeck și SocialMension pentru a vă monitoriza concurența online și pe social media, astfel încât să nu pierdeți actualizări sau postări importante.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 11
    3. Citiți știrile pentru a rămâne curente pentru industria dvs. și tendințe noi de marketing. Industrii și marketing se schimbă rapid, deci trebuie să vă asigurați că nu vădeți în urmă. Citiți orice publicații relevante pentru industria în care lucrați, precum și publicații despre industria de marketing și aplicați orice învățare la campaniile dvs. de marketing.
  • Puteți utiliza aceleași instrumente pe care le utilizați pentru a monitoriza concurența online pentru a configura alerte pentru anumite cuvinte cheie sau hashtags astfel încât să obțineți cele mai recente știri online.
  • De exemplu, dacă există un nou canal social media care câștigă tracțiune între comunitatea de fotografie și vindeți camere, atunci doriți să începeți să dezvoltați o strategie de marketing pentru această rețea cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 12
    4. Căutați informații despre date și luați decizii bazate pe date în fiecare zi. Uită-te la datele din toate canalele de marketing și a analiza pentru a vedea unde provine clienți și vânzări. Utilizați datele pentru a vă optimiza campaniile sau pentru a vă schimba generalul Strategii.
  • De exemplu, dacă vedeți că 1 din canalele dvs. de publicitate conduce 80% din implicarea clienților, ați putea decide să alocați mai mult buget acolo și să scăpați de celălalt canal și să îl înlocuiți cu altul pentru a încerca ceva nou.
  • Dacă nu sunteți o persoană numere, găsiți pe cineva care lucrează și lucrează cu ei pentru a analiza datele. Oamenii care au fundaluri în statistici sunt bune cu Excel, și știu cum să utilizeze diferite instrumente de analiză sunt neprețuite pentru echipa dvs. de marketing.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 13
    5. Fiți creativi și experimentați cu diferite strategii și tactici. Experimentați cu o nouă strategie de marketing sau tactică în fiecare zi. Brainstorm cu echipa sau singur pentru a veni cu idei noi pentru a conduce la creșterea campaniilor dvs. de marketing.
  • Fiecare strategie de marketing este unică pentru un anumit produs sau serviciu, situație și audiență. Încercați să vă adaptați campaniile de marketing la setul dvs. unic de circumstanțe.
  • De exemplu, puteți încerca să adăugați noi cuvinte cheie în campaniile de publicitate cu plată pe clic pe Google și să vedeți dacă crește sau scade numărul de clicuri pe care le obțineți.
  • Dacă postați numai pe blogul dvs. o dată pe săptămână, ați putea încerca să postați de două ori pe săptămână sau într-o altă zi și să vedeți dacă modifică cantitatea de trafic pe care îl obțineți.
  • Bacsis: De asemenea, puteți obține creativ și experimentați cu modul în care dvs. și echipa dvs. faceți lucrurile pe plan intern. De exemplu, încercați un nou instrument de colaborare sau un software de management de proiect și să vedeți dacă vă ajută să vă îmbunătățiți productivitatea și rezultatele.

  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 14
    6. Evaluați modul în care ați făcut la sfârșitul fiecărei zile și cum vă puteți îmbunătăți. Măsurați dacă ați reușit să creșteți clienți, vânzări sau obțineți clienți noi. Gândiți-vă dacă ați reușit să prioritizați eficient și la care au fost realizările dvs. pentru acea zi. Tweak rutinele și prioritățile a doua zi pentru a fi și mai productivi dacă vedeți zone pentru îmbunătățire.
  • De exemplu, poate că nu ați primit toate raportarea pe care trebuie să o faceți o zi. În acest caz, vă puteți schimba în jurul listei dvs. de priorități, astfel încât raportarea este ceva ce aveți grijă de primul lucru dimineața, atunci puteți trece la planificarea strategică în după-amiaza.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind tactici eficiente de marketing digital
    1. Imaginea intitulată Fiți un bun marketer Pasul 15
    1. Dezvoltați o strategie de marketing de conținut pentru cele mai relevante canale. Uită-te la cât de mult trafic primiți de la fiecare canal de conținut online pe care l-ați avut (cum ar fi blogul dvs., rețelele media sociale și anunțurile plătite), apoi creați un program de conținut pentru publicarea fiecărui tip de conținut la fiecare canal care se concentrează pe cel mai mare trafic ele.
    • Conținutul poate veni sub formă de articole, posturi sociale, anunțuri și alte canale de marketing digital. Într-adevăr, tot ceea ce faceți în marketing este bazat pe conținut.
    • De exemplu, dacă aveți un blog care conduce o cantitate mare de trafic pe site-ul companiei dvs., apoi concentrați-vă pe crearea conținutului de calitate acolo în fiecare zi. Dacă primiți o mulțime de trafic prin Instagram, atunci doriți să vă asigurați că păstrați calitatea publicării, angajarea conținutului acolo.
    • Doar pentru că vedeți că trebuie să vă concentrați pe o zonă nu înseamnă că ar trebui să ignorați complet alții. O strategie de conținut bine rotunjită este esențială pentru o bună campanie de marketing digital.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 16
    2. Utilizați marketingul vizual în conținutul dvs. și publicitatea pentru a conduce angajamentul utilizatorului. Lucruri cum ar fi videoclipurile, gifurile și infographicurile postate pe canalele dvs. sociale sau blogul dvs. sunt excelente pentru crearea angajamentului utilizatorului. Oamenii iubesc să împărtășească aceste lucruri, ceea ce vă va oferi mai multă expunere mai mare.
  • Lucrați cu un bun fotograf sau designer grafic pentru a dezvolta un mare conținut vizual pentru strategiile dvs. de marketing digital.
  • Conținutul cu imagini relevante primește 94% mai multe vizualizări decât conținutul fără.
  • Imagine intitulată Fii un bun marketer Pasul 17
    3. Fiți foarte specific cu direcționarea dvs. socială plătită. Publicitatea plătiți prin canale mari, cum ar fi Instagram și Facebook, vă permite să vizați o audiență foarte specifică, care este mai probabil să cumpere produsul sau serviciul dvs. Utilizați cumpărătorul dvs. Personas pentru a vă ajuta să vizați clienții dvs. ideali pe baza demografiei.
  • Puteți viza clienții potențiali bazați pe lucruri generale cum ar fi vârsta, locația și sexul. Apoi, puteți să-l restrângeți și mai mult pe baza lucrurilor cum ar fi tipurile de conturi pe care le urmează, la ce pagini, sau ce postări cu care interacționează cu.
  • De exemplu, dacă vindeți baschet în Canada, puteți viza persoane între vârsta de 16-35 de ani care locuiesc în Canada și au plăcut postări din pagina Facebook Toronto Raptors sau din contul Instagram.
  • Bacsis: Puteți găsi o mulțime de bloguri online, site-uri web și cursuri video pe publicitatea socială plătită pentru a vă ajuta să învățați cum să fiți mai specific cu direcționarea dvs. și să ajungeți la o audiență de valoare mai mare.

  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer pas 18
    4. Segmentați listele de marketing prin e-mail pentru a vizita anumite nișe ale clienților. Cei mai loiali și angajați clienții adesea comunică prin e-mail. Segmentarea listelor de e-mail înseamnă separarea acestora în diferite grupuri de persoane care îndeplinesc diferite criterii pentru a trimite diferite tipuri de e-mailuri. Acest lucru vă permite să realizați e-mailurile dvs. pentru a fi mai relevante pentru diferite grupuri OpPeople.
  • De exemplu, dacă aveți o companie de software de management de proiect, puteți trimite o anumită publicitate prin e-mail o caracteristică suplimentară utilizatorilor care au activat conturile în săptămâna trecută, care ar avea mai multe șanse să cumpere caracteristica suplimentară. Ați putea trimite un e-mail diferit utilizatorilor care s-au înscris, dar nu au început să utilizați software-ul pentru a le reaminti să înceapă.
  • Puteți utiliza testarea Split pentru a testa diferite e-mailuri pe un segment. Testarea împărțită se referă la trimiterea a cel puțin 2 versiuni diferite ale unui e-mail la 2 grupe diferite de un segment și apoi văzând care primește o rată mai mare deschisă și mai multe interacțiuni pentru a determina ce e-mail este cel mai bun pentru a trimite la o audiență mai mare a acelui segment.
  • Imaginea intitulată Fii un bun marketer Pasul 19
    5. Continuați să învățați despre marketingul digital pentru a rămâne la curent cu câmpul. Mergeți la conferințe, participați la webinar, faceți cursuri și o rețea cu alți profesioniști de marketing digital pentru a vă dezvolta abilitățile. Marketingul digital se schimbă mai repede decât orice alt domeniu de marketing, deci este deosebit de important să rămânem curent.
  • Lucrurile specifice specifice pentru a rămâne conștienți de marketing sunt modificările algoritmului în motoarele de căutare mari, cum ar fi Google, modificări aduse publicității sociale și creșterii noilor tehnologii analitice sau canalelor de marketing digital.
  • Puteți învăța întotdeauna noi abilități digitale. De exemplu, dacă sunteți mai mult o persoană de analiză, vă puteți concentra pe învățarea modului de scriere a unui anunț digital și conținutul de blog. Cele mai diferite lucruri pe care le puteți face, cu atât mai bine veți fi ca un marketer general.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar