Cum de a dezvolta o strategie de marketing

Strategia dvs. de marketing ar trebui să înceapă cu o problemă cu clientul. Un produs sau un serviciu de succes rezolvă o problemă pentru client. Efectuați cercetări de piață pentru a afla ce doresc potențialii dvs. clienți. Utilizați acea cercetare pentru a determina cum să poziționați produsul pentru a-și satisface nevoile. Apoi, puteți crea o strategie de marketing pentru a vă atrage publicul la acest produs. Cu această strategie, doriți să creați conștientizarea mărcii, să generați noi potențiali și să vă vindeți în cele din urmă produsul sau serviciul.

Pași

Partea 1 din 2:
Dezvoltarea unui produs sau ofertă de servicii
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea unei strategii de marketing Pasul 1
1. Definiți clientul dvs. ideal. Gândiți-vă la oamenii care cumpără produsul dvs. cel mai des sau acei oameni care au o problemă pe care produsul sau serviciul dvs. îl poate rezolva. Clienții dvs. ideali pot fi de o anumită vârstă, gen sau nivel de venit.
  • Determinarea cine este clientul dvs. ideal va modela toate eforturile dvs. de marketing pentru produsul dvs. Pentru a profita la maximum de bugetul dvs. de marketing, vizați clienții dvs. ideali.
  • Vă puteți determina clientul ideal prin datele clientului pe care le păstrați pe vânzările dvs. de produse. De asemenea, puteți cerceta clienții dvs. sau puteți analiza cercetarea generată de concurenți în industria dvs.
  • De exemplu, dacă vindeți echipamente tehnologice în aer liber, clientul dvs. ideal poate fi un bărbat sau o femeie cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, deoarece acești oameni sunt atât mai activi decât cei mai în vârstă, cât și un venit mai ușor de la un magazin mai mic.
  • În plus, estimați că clientul dvs. ideal locuiește în vestul SUA, deoarece oamenii petrec mai mult timp în aer liber decât cei din alte părți ale țării și are un nivel superior sau un nivel ridicat de venit, deoarece echipamentul dvs. în aer liber este relativ scump.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unei strategii de marketing Pasul 2
    2. Rezolvați o problemă pentru client. Consumatorii au probleme pe care doresc să le rezolve. Dacă lucrați cu clienții într-o anumită industrie, utilizați cunoștințele clienților pentru a găsi o problemă pe care o puteți adresa.
  • Cercetarea unei idei de produs. Multe întreprinderi dezvoltă produse excelente care se referă la alte produse de succes pe care le vând. Gândiți-vă de ce clienții utilizează produsele dvs. existente. Este posibil să puteți rezolva o altă problemă care este puțin diferită.
  • Spuneți, de exemplu, că clienții vă spun că au nevoie de un încărcător de telefon mobil durabil care să țină seama dacă ar fi scăzut sau expus la vremea extremă.
  • Pentru a rezolva această problemă, creați un încărcător care este rezistent la intemperii și rezistentă la șocuri. Drumeții și motocicliștii încearcă încărcătorul dvs. de telefon și ca rezultatele.
  • Imaginea intitulată Elaborarea unei strategii de marketing Pasul 3
    3. Aplicați conceptele de marketing la produsul dvs. și clientul dvs. ideal. Odată ce ați identificat clientul dvs. ideal și ați rezolvat problema cu produsul dvs., vă puteți gândi la componentele marketingului dvs. Gândiți-vă în general despre ceea ce trebuie să faceți pentru a comercializa produsul dvs.
  • Va trebui să planificați un preț pentru produsul dvs. Determinarea unui preț depinde de cererea clientului pentru produsul dvs. și de concurenții din industria dvs. Dacă nu vă confruntați cu multă concurență și vedeți o cerere ridicată pentru produsul dvs., puteți percepe un preț mai mare. Clienții pot fi foarte sensibili la prețul pe care îl plasați pe un produs.
  • Gândiți-vă la modul în care vă veți bucura de produsul dvs. și cum se potrivește ambalajul cu dvs imaginea marcii. Puteți, de exemplu, să creați ambalaje utilizând aceleași culori și logo-ul companiei pe care îl utilizați pentru toate celelalte produse. Această utilizare consistentă a imaginii dvs. de marcă va ajuta clienții să-și amintească marca dvs.
  • Luați în considerare modul în care clienții vă vor contacta afacerea, comandați produsul dvs. și primiți ceea ce comandați. Întregul proces trebuie să funcționeze eficient. Trebuie să aveți un departament de servire a clienților receptiv, care va rezolva orice probleme pe care un client le poate întâmpina.
  • Partea 2 din 2:
    Crearea unei strategii de marketing
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea unei strategii de marketing Pasul 4
    1. Fii clar despre scopul tău final în marketing. Înainte de a începe să lucrați la strategia dvs. de marketing, luați în considerare ceea ce doriți ca un rezultat final. Odată ce identificați rezultatul final, vă puteți dezvolta planul.
    • Obiectivul firmei dvs. poate fi acela de a crește gradul de conștientizare a mărcii sau pur și simplu pentru a crește vânzările de produse. De asemenea, puteți dori să vă extindeți într-un nou segment de piață. Dacă sunteți în piața de drumeții și ciclism, de exemplu, este posibil să doriți să vă extindeți în viteza de alpinism.
    • Orice gol pe care l-ați stabilit ar trebui să fie comparat cu un punct de referință pentru industria dvs. Să presupunem, de exemplu, că există o cantitate extraordinară de concurență în piața de drumeții și ciclism. Nici o singură firmă nu controlează mai mult de 5% din vânzările de pe acea piață. Dacă obiectivul dvs. este de a crește vânzările, ați putea seta 5% ca scop final. Scopul se potrivește condițiilor de pe piața dvs.
    • Voi decideți că obiectivul dvs. este de a crește gradul de conștientizare a mărcii. Când cineva își dă seama că au nevoie de un încărcător de telefon mobil mai bun atunci când merg drumeții sau ciclism, doriți ca perspectiva să știe despre compania dvs.
    • Odată ce decideți asupra unui obiectiv, puteți lua în considerare ce tactici de marketing pot fi eficiente. O tactică este o sarcină specifică pe care o efectuați pentru a comercializa produsul dvs. E-mail direct, campanii de e-mail și apeluri la rece sunt toate tacticile de marketing.
    • De exemplu, ați putea decide că marketingul de conținut este o tactică pe care o veți folosi pentru a construi conștientizarea mărcii. Puteți efectua această tactică prin postarea în mod consecvent a blogurilor și articolelor utile pe site-ul dvs. web.
    • Odată ce oamenii știu despre brandul dvs., doriți să solicitați mai multe informații despre produsul dvs. Ei pot face clic pe un anunț pe care îl văd sau vizitați site-ul dvs. Web. Acei oameni devin noi conductori pentru vânzări.
    • Doriți să mențineți contactul cu conducerea dvs. până când o parte din ele devine clienți. Ei pot primi un e-mail sau un buletin informativ de la dvs. Alte clienți pot citi bloguri și articole despre sporturile în aer liber pe site-ul dvs. Web. Când decid să cumpere un încărcător de telefon, ei pot cumpăra de la dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unei strategii de marketing Pasul 5
    2. Extindeți eforturile dvs. de marketing. Pentru a vă mări vânzările, este posibil să fie necesar să adăugați câteva activități de marketing noi. Pe măsură ce adăugați noi modalități de marketing produsul dvs., conștientizarea mărcii dvs. de firmă va crește.
  • Toate companiile ar trebui să aibă un site web și multe firme scrie și posta conținutul blogului. Pentru a vă extinde prezența pe piață, luați în considerare găzduirea unui podcast și vorbind la evenimente. Dacă concurenții dvs. nu folosesc aceste strategii, veți avea o șansă să ieșiți.
  • Implementați un sistem formal care să solicite clienților pentru trimiteri. Dacă un client vă oferă o trimitere, recompensați-le într-un fel. Puteți oferi clientului de referință un cadou gratuit sau o reducere de cumpărare. O sesizare are o probabilitate mare de a fi convertită dintr-o perspectivă unui client.
  • Pentru a vă mări imaginea ca expert, luați în considerare furnizarea de seminarii sau webinarii pe piața dvs. Când oamenii trebuie să rezolve o problemă, ei caută experți.
  • Imaginea intitulată Elaborarea unei strategii de marketing Pasul 6
    3. Creați un plan de marketing și un buget pentru implementarea planului dvs. Este esențial să scrieți un plan formal de marketing. Pentru a face planul o realitate, aveți nevoie de buget pentru fiecare dintre activitățile dvs. de marketing.
  • Planificați ar trebui să includeți publicul specific pe care îl vizați. Audiența este bazată pe trăsăturile clientului dvs. ideal. Pentru a afla mai multe despre planurile de marketing, a se vedea Creați un plan de marketing.
  • Planul dvs. ar trebui să indice o cronologie pentru fiecare sarcină care trebuie completată. Dacă trimiteți un e-buletin informativ lunar, de exemplu, cronologia dvs. ar putea afirma că fiecare buletin informativ trebuie trimis până în a 5-a zi a fiecărei luni.
  • Atribuiți fiecare sarcină de marketing unei anumite persoane. Dacă sarcina este atribuită, nu veți pierde evidența progresului acestei sarcini. Fiecare persoană poate actualiza întregul grup cu privire la starea sarcinii lor specifice. Poate că copywriter-ul dvs. in-house este responsabil pentru producerea buletinului informativ.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar