Cum să devii un programator independent

Programarea și dezvoltarea software-ului liber este o carieră profitabilă care vă poate atrage dacă doriți să vă ocupați de timpul și viața proprie. Este nevoie de o cantitate semnificativă de timp și angajament de a deveni un programator independent, dar dacă sunteți dedicat, puteți lua saltul. În primul rând, concentrați-vă pe dezvoltarea abilităților tehnice, profesionale și personale. Apoi, comercializați-vă și faceți publicitate serviciilor dvs. pentru a găsi unii clienți. În cele din urmă, urmați câteva linii directoare atunci când lucrați cu clienții pentru a face acest lucru cu succes. Fii persistent și răbdător și puteți începe o carieră plină de satisfacții, ca programator independent.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea abilităților tale
  1. Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 1
1
Obțineți o diplomă în domeniul informaticii Dacă aveți timp și resurse. Participați la o universitate care oferă un program informatic, dacă aveți banii să plătiți pentru el și timp să vă angajați. Completați și transmiteți toate cursurile necesare pentru a câștiga o diplomă în domeniul informaticii care vă vor stabili o carieră ca programator de software.
  • Dacă sunteți încă în liceu și gândiți-vă să deveniți un programator independent, puteți vedea dacă școala dvs. are o clasă de știință informatică.
  • Imaginea intitulată devine un programator independent Pasul 2
    2. Aflați mai multe limbaje de programare. Studiu pentru a învăța cel puțin câteva dintre cele mai înaintate limbi de programare pentru a vă deschide până la o varietate de oportunități de angajare. Acestea includ Python, Java, jаvascript, PHP, Swift, C #, C Programare, C ++ și Ruby.
  • În funcție de timpul și bugetul dvs., există multe modalități diferite pe care le puteți studia pentru a învăța limbi de programare. Ca o alternativă la obținerea unei diplome de licență în informatică, înscrieți-vă la un curs de programare la un institut tehnic local sau studiu online în timpul liber.
  • Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 3
    3. Îmbunătățiți-vă abilitățile de comunicare. Lucrați la dezvoltarea dvs verbal și Comunicare scrisă abilități, astfel încât să fiți mai bine capabili să comunice cu clienții. Acest lucru vă va ajuta cu totul, de la rețele și obținerea primilor clienți să colaboreze cu clienții pe proiecte și să ofere exact ceea ce au nevoie pentru a le păstra.
  • Dacă studiați programarea într-un cadru universitar sau colegiu, ați putea lua unele clase de vorbire și scriere publică pentru a lucra la abilitățile dvs. de comunicare. Dacă studiați pe cont propriu, ați putea căuta câteva cursuri gratuite de comunicare online, de asemenea.
  • Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 4
    4. Rămâneți la curent cu tehnologiile actuale și industria de programare. Abonați-vă la publicațiile online sau buletinele de știri, luați cursuri online gratuite și citiți bloguri sau site-uri de știri legate de tehnologie și programare. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți pe partea de sus a celor mai recente tendințe, abilități și limbi de programare și să vă faceți mai de dorit ca un freelancer.
  • Puteți face o căutare Google pentru "Programing News" pentru a trage unele dintre cele mai populare site-uri cu conținut referitor la tehnologia dezvoltatorului și a programatorului. Apoi, alegeți unii care vă place și adăugați-le la favoritele dvs. sau înscrieți-vă pentru buletinele de știri, astfel încât să primiți actualizări din industrie chiar în căsuța de e-mail.
  • De exemplu, site-uri precum dezvoltatorul Tech și Stackify au o mulțime de știri de programare software.
  • Puteți, de asemenea, să urmați alți programatori și profesioniști din industria tehnică pe social media pentru a primi actualizări.
  • Imaginea denumită devine un programator independent Pasul 5
    5. Dezvolta un puternic etica muncii. Orice tip de rol independent necesită să fii auto-ghidat, fiabil și orientat spre rezultate, care sunt toate părți ale unei eticii puternice de lucru. O bună etică de lucru vă va asigura că oferiți o muncă de calitate clienților dvs., ceea ce va duce la reținerea clienților și la referințe bune pentru a vă construi clientele.
  • Câteva moduri în care puteți începe să construiți o etică bună în viața de zi cu zi sunt făcând o prioritate, nu procrastinând, transformând misiunile la timp și concentrându-se pe a face fiecare bucată de muncă bine.
  • Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 6
    6. Practică ființă rabdator. Freelancing nu este de obicei ceva care devine un concert cu normă întreagă imediat. Este nevoie de un timp pentru a ateriza primul dvs. client și pentru a construi suficientă clientelă pentru a trăi de munca voastră independentă, deci practicați răbdarea, acceptați că vă veți confrunta cu o respingere și dezamăgire și știți că va plăti în cele din urmă.
  • Mulți programatori independenți încep să frece pe partea laterală în timp ce lucrează un alt loc de muncă care plătește facturile. Se așteaptă ca să fiți nevoit să faceți acest lucru, dar să continuați să vă dezvoltați abilitățile de programare și alte abilități personale și profesionale care vă vor ajuta în călătoria dvs. pentru a lucra pentru dvs. ca independent.
  • Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 7
    7. Alegeți o nișă pentru a vă specializa dacă doriți să percepeți rate mai mari. Programatorii independenți care se specializează în anumite zone au adesea oportunități de a lua locuri de muncă mai mari. Faceți o cercetare prin căutarea pe site-uri Freelancer sau site-uri de locuri de muncă pentru a obține o idee despre abilitățile de programare în cerere și să aleagă o zonă care să se concentreze asupra dezvoltării abilităților dvs. în ea pentru a vă separa.
  • De exemplu, ați putea specializa într-o anumită limbă de cod, cum ar fi CSS, jаvascript, SQL, Piton, PHP sau Ruby. De asemenea, ați putea specializa într-o zonă ca dezvoltarea aplicațiilor mobile.
  • Metoda 2 din 3:
    Marketingul dvs. și găsiți clienți
    1. Imaginea intitulată devine un programator independent Pasul 8
    1. Creșteți o experiență de programare pentru a obține credibilitate. Faceți acest lucru prin lucrul la o companie de dezvoltare de software pentru un timp înainte de a începe să freelancing, luând proiecte mici independente sau contribuind la proiecte de programare open source. Acest lucru vă va oferi o anumită experiență și abilități pe care să le afișați într-un portofoliu și să vă faceți să arătați credibil clienților potențiali.
    • Lucrul pentru o afacere de dezvoltare a software-ului pentru un timp înainte de freelancing poate fi benefică deoarece veți învăța alte abilități profesionale cum ar fi managementul proiectelor și puteți învăța alte abilități de programare prin colaborarea cu alții mai experimentați decât dumneavoastră.
    • Un proiect open source este unul pentru care codul sursă este disponibil public oricui. Există multe proiecte open source care acceptă contribuțiile comunitare ale altor programatori pentru a îmbunătăți continuu codul.

    Bacsis: Ați putea chiar să începeți propriul proiect open source pentru a începe construirea de experiență și credibilitate care poate duce la oportunități independente pe drum.

  • Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 9
    2. Creați un portofoliu online al lucrării dvs. de programare. Faceți un site web sau înscrieți-vă pentru un site de portofoliu online pentru a vă prezenta proiectele finalizate cu succes. Includeți informații și legături relevante cu privire la orice proiecte pe care le-ați lucrat în timpul studiilor, proiectelor mici independente și proiectelor open source.
  • Un site personal de bază cu un portofoliu pe acesta este foarte recomandat. O altă opțiune este de a pune codul pe care l-ați scris pe un profil GitHub.
  • Imaginea intitulată deveni un programator independent Pasul 10
    3. Lucrați la crearea unui Brand personal pe net. Gândiți-vă la modul în care doriți să vă prezentați și abilitățile dvs. și să cultivați acest lucru pe profilurile dvs. personale și profesionale online. Aceasta include lucruri precum împărtășirea fotografiilor unei zile în viața unui programator independent pe Instagram, partajând articole și gânduri din industrie pe LinkedIn și Twitter, pornind un blog de programare sau chiar creând un canal YouTube cu videoclipuri legate de programare legate de programare legate de programare.
  • Asigurați-vă că toate mânerele și numele de utilizator sunt aceleași sau similare dacă aveți mai multe prezențe online ca parte a mărcii dvs. personale. În acest fel, potențialii clienți vă pot arăta cu ușurință și vă pot vedea conținutul dvs. diferit.
  • Imaginea intitulată devine un programator independent Pasul 11
    4. Puneți-vă profilurile profesionale online și păstrați-le curente. Actualizați-vă LinkedIn și orice alte site-uri profesionale online pe care le utilizați cu toate educația și experiența dvs. de programare. Includeți o imagine de profil profesional și un link către portofoliul dvs. online, astfel încât potențialii clienți să vă poată evalua cu ușurință.
  • De asemenea, puteți adăuga valoare profilurilor dvs. profesionale online prin scrierea de articole tehnice despre proiecte de programare pe care le-ați lucrat sau programarea în general și fie postarea acestora pe LinkedIn, fie pe site-uri de bloguri gratuite, cum ar fi Mediu sau WordPress.
  • Image denumită devine un programator independent Pasul 12
    5. Faceți publicitate serviciilor dvs. pe site-uri Freelancer pentru a găsi locuri de muncă. Înscrieți-vă pentru site-urile populare Freelancer, cum ar fi Upwork, Fiverr și Freelancer. Creați profiluri care enumeră experiența, abilitățile, rata și disponibilitatea dvs. Căutați locuri de muncă pe site-uri și trimiteți propuneri pentru a încerca să vă aterizați pe primii clienți independenți.
  • Folosind aceste tipuri de site-uri independente este o modalitate sigură de a începe să freelancing deoarece mediază între dvs. și client și să vă ajute să vă asigurați că sunteți plătit pentru munca dvs.
  • Asigurați-vă că în orice moment încheiați un nou proiect independent, îl adăugați în portofoliul dvs. online și toate profilurile dvs. pe site-uri Freelancer.
  • Imaginea intitulată devine un programator independent Pasul 13
    6
    Reţea Online și în viața reală pentru a găsi clienți potențiali. Adăugați persoane pe care le cunoașteți pe LinkedIn și păstrați un ochi pentru a vedea dacă postează despre orice locuri de muncă independente. Alăturați-vă grupurilor LinkedIn legate de programare și postați în ele spre rețeaua cu persoane din industrie. Participați la orice eveniment comunitar de tehnologie relevant din zona dvs. pentru a întâlni oameni în lumea profesională față în față și pentru a face conexiuni care ar putea să vă facă trimitere la clienți.
  • De exemplu, puteți să vă uitați la întâlniri sau evenimente pentru a găsi adunări legate de tehnologie pentru a participa la orașul dvs. sau în apropiere.
  • Rețineți că, deși crearea de rețele în persoană poate prelua mult mai mult timp decât rețelele online, este adesea mai valoroasă pentru a face conexiuni din lumea reală.
  • Bacsis: Un alt mod de a întâlni oameni în viața reală este de a închiria un birou la un birou de coworking. Există adesea start-uri sau persoane care ar putea avea nevoie de programatori independenți care lucrează la spațiile de coworking cu care vă puteți conecta.

    Metoda 3 din 3:
    Lucrul cu clienții
    1. Imaginea denumită devine un programator independent Pasul 14
    1. Stabiliți ratele fixe pentru munca dvs. independentă. Faceți niște cercetări prin căutarea online și discutați cu alți programatori din zona dvs. pentru a afla rata medie pe oră sau pe proiect pentru programatorii din locația dvs. geografică. Luați acest lucru, împreună cu experiența, educația, stabilirea abilităților și cheltuielile personale pentru a alege o rată de taxare pentru munca dvs. independentă.
    • Programatorii independenți câștigă oriunde de la aproximativ 28 de dolari USD pe oră, dar variază în funcție de locul în care se află în lume.
    • Dacă începeți doar, ați dori să alegeți o rată la capătul inferior al acestei scale, dar rezistă tentației de a încărca o rată și mai mică pentru a obține clienți. Rețineți că, dacă vă specializați într-o anumită limbă de codificare sau o zonă de dezvoltare, puteți percepe mai mult.
    • Dacă nu sunteți sigur ce să vă taxați, ați putea începe la aproximativ 36 USD pe oră sau echivalentul în moneda dvs. Acest lucru este egal cu un salariu anual de aproximativ 70.000 USD, care este salariul mediu de bază pentru programatorii software.
  • Imaginea denumită devine un programator independent Pasul 15
    2. Definiți programul dvs. și orele pe care le aveți la dispoziție pentru a funcționa. Determinați ce zile și ore sunteți disponibil pentru a lucra și a comunica acest lucru clar clienților dvs. Să adere strict la propriul program, astfel încât să fiți întotdeauna disponibil în timpul momentului desemnat și pentru a vă administra timpul eficient.
  • Când lucrați ca un freelancer, este important să fiți clar despre programul dvs. și disponibilitatea dvs. cu dvs. și cu clienții. Dacă nu, s-ar putea să luați mai multă muncă sau proiecte decât puteți să vă ocupați. Acest lucru poate duce la o calitate mai scăzută a muncii la capăt și să renunțe complet la echilibrul vieții profesionale.
  • Bacsis: Ca un freelancer, s-ar putea să lucrați adesea cu clienți în diferite zone de timp decât tine. Dacă acest lucru este cazul, fiți clar despre momentul în care sunteți disponibil pentru apeluri și întâlniri, astfel încât comunicarea fluxul bine.

  • Imaginea intitulată devine un programator independent Pasul 16
    3. Evitați să lucrați la proiecte pe care nu aveți experiența potrivită. Nu acceptați un loc de muncă care lucrează într-un limbaj de programare pe care nu îl cunoașteți sau calitatea muncii va suferi. Să ia proiecte că sunteți 100% încrezători în capacitatea dvs. de a completa satisfacția clientului.
  • De exemplu, dacă nu sunteți expert în limba de codare Python, nu acceptați un proiect independent care vă cere să remediați erorile de codare Python.
  • Dacă faceți o lucrare nesatisfăcătoare pentru un client, este mult mai puțin probabil să le păstrați ca un client sau să primiți o revizuire bună și o recomandare de la aceștia care vă pot ajuta să obțineți mai mulți clienți.
  • Imaginea intitulată devine un programator independent Pasul 17
    4. Tratați clienții cu respect și faceți cea mai bună lucrare pe care o puteți. Aceasta include respectarea termenelor limită și transformarea lucrărilor de calitate la timp. Fiți întotdeauna respectuoși și profesioniști în comunicarea dvs. cu clienții.
  • Există mulți independenți pentru clienți să aleagă, deci este important să oferiți cele mai bune servicii pe care le puteți. Acest lucru vă va pune în afară de ceilalți și vă va ajuta să păstrați clienții și să obțineți recomandări bune ca cineva care este respectuos, consecvent și transformă munca la timp.
  • Imaginea intitulată deveni un program de program independent Pasul 18
    5. Utilizați un sistem de facturare pentru a încărca clienții și pentru a urmări venitul dvs. Trimiteți facturi clienților pentru munca pe care o faceți și păstrați copii ale tuturor facturilor în scopuri fiscale. Site-uri Freelancer precum Upwork au sisteme de plată încorporate și înregistrări de tranzacție, deci nu aveți nevoie să trimiteți facturi clienților pe care le obțineți prin acele tipuri de site-uri.
  • Țineți minte că, ca un freelancer, nu veți fi deduse impozite din nici una din plățile dvs. Este recomandat să lucrați cu un profesionist fiscal când vine vorba de taxele dvs. pentru a vă asigura că raportați totul corect și plătiți suma potrivită.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar