Cum să elaboreze orientări pentru clădirea de echipă la locul de muncă

Orientări bine dezvoltate pentru construirea de echipă la locul de muncă ajută la creșterea realizării obiectivelor, eficiența procesului și satisfacția lucrătorilor. Clarificarea obiectivelor grupului, stabilirea unor structuri și roluri clare și stabilirea unor canale clare pentru comunicare și finalizarea sarcinilor sunt pași importanți. Când lucrătorii au claritate cu privire la rolurile lor și se simt încrezători în ceea ce privește contribuțiile lor la obiectivul general, sarcinile la locul de muncă tind să progreseze mai eficient și mai eficient. Iată câteva strategii pentru dezvoltarea de orientări pentru clădirea de echipă la locul de muncă.

Pași

Metoda 1 din 5:
Alegeți obiectivele
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 1
1. Stabiliți un scop și o misiune clară. Scopul echipei dvs. ar putea fi să eliberați o nouă versiune a unui produs cu o anumită dată. Sau scopul ar putea fi de a efectua cercetări de piață pentru a crea un plan de marketing. Fi cât mai specific posibil cu privire la obiectivul eventual.
  • Distribuiți obiectivul în scris tuturor membrilor echipei. În mod ideal, veți face acest lucru în persoană într-o întâlnire de echipă, astfel încât să puteți răspunde la orice întrebări și preocupări. O întâlnire de obiective ajută, de asemenea, grupul să dezvolte consens în direcția echipei sau a companiei.
Metoda 2 din 5:
Configurați sisteme eficiente de comunicații
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 2
1. Stabilirea regulilor de comunicare pentru întâlnirile de echipă. Regulile ar putea include ascultarea atunci când alte membri ai echipei vorbesc, contribuind în timpul întâlnirilor de echipă, vorbind sincer și de a se abține de la utilizarea limbajului sau a limbii ofensive.
  • Decideți cum să creșteți contribuțiile individuale în timpul discuțiilor de echipă. Indiferent de e-mail, în timpul apelurilor de conferință sau în persoană, membrii echipei trebuie să simtă că opiniile lor sunt importante. S-ar putea să solicitați persoanelor fizice să contribuie în timpul întâlnirilor sau să le trimiteți prin e-mail înainte de a cere să pregătească și să livreze un raport de echipă.
  • Definiți toate limbile și terminologia relevantă. De exemplu, este posibil să fiți de acord ca un grup de a utiliza acronime pentru a spori eficiența comunicărilor. Oferiți membrilor echipei din diferite departamente o șansă de a pune întrebări și de a câștiga claritate despre expresii și terminologii nefamiliare.
  • Preveni aceiași 1 sau 2 persoane de la întâlnirile de echipă dominante. Setarea limitelor de timp a modului în care fiecare persoană vorbește sau solicită în mod specific membrii echipei mai silențiuni să prezinte sau să conducă o discuție.
Metoda 3 din 5:
Stabiliți structuri și roluri clare
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea de orientări pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 3
1. Dezvoltați o listă de sarcini. Clarificați toate procesele și planurile în scris și specificați rolurile și responsabilitățile fiecărui individ.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 4
    2. Rotiți rolurile pentru a crește construirea abilităților și efortul de echipă. Când membrii echipei lucrează într-un nou rol, ei obțin o apreciere pentru responsabilitățile altora și să învețe noi competențe. De exemplu, atunci când lucrați în grupuri mici, o persoană diferită poate facilita întâlnirile de grup în fiecare săptămână sau prezentă grupului mai mare.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea de orientări pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 5
    3. Clarificați termenele limită. Fiecare membru al echipei trebuie să aibă îndrumări clare la momentul în care sarcinile specifice sunt datorate.
  • Metoda 4 din 5:
    Încurajați colaborarea
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă în pasul 6
    1. Inspirați membrii echipei să lucreze împreună. Împerecheați lucrătorii cu stiluri de lucru compatibile pentru a obține o anumită sarcină într-o anumită calendare. Cereți membrilor echipei care pot învăța unul de altul pentru a lucra împreună.
  • Imagine intitulată Elaborarea de orientări pentru clădirea de echipă în pasul 7
    2. Minimizați concurența prin recompensarea efortului grupului. Evitați evidențierea excesivă a persoanelor într-o echipă. Reduceți concurența individuală prin stabilirea stimulentelor de grup pentru completarea unui proiect. Exemplele includ echipele de recompensare cu o jumătate de zi liberă sau distribuind certificate de cadou de grup la finalizarea cu succes a unei faze de proiect.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 8
    3. Creșteți motivația pentru munca în grup. Planificați activitățile sociale pentru echipa de a crește grupul Camaraderie.
  • Metoda 5 din 5:
    Stabilirea mecanismelor de rezolvare a problemelor
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea liniilor directoare pentru clădirea de echipă în pasul de lucru 9
    1. Conflictele și problemele cadru ca o oportunitate de a crește și de a inova. Subliniați obiectivul global al echipei și explicați că o ciocnire a punctelor de vedere este utilă deoarece adesea permite soluțiile bogate și inovatoare să apară.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă la locul de muncă Pasul 10
    2. Institute sesiuni de brainstorming obligatorii. Deoarece problemele apar sau săptămânal, adunați membrii echipei pentru a discuta conflictele de echipă, diferența de opinii și blocurile de poticnire.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea orientărilor pentru clădirea de echipă în pasul 11
    3. Oferiți membrilor echipei o pauză când ajung la un impas. Dacă grupul nu poate crea o soluție, încurajează membrii echipei să treacă momentan de la această problemă. Soluțiile apar uneori la oameni atunci când mintea lor sunt pe alte lucruri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar