Cum să devii un manager de brand

Datorită creșterii social media, managementul mărcii este mai important ca niciodată. Câmpul este egal cu părți creative și analitice, făcându-l perfect pentru oamenii care pot veni cu planuri unice și le văd până la capăt. Cu educația corectă și experiența de lucru, vă puteți face un candidat perfect pentru orice poziție de gestionare a mărcii.

Pași

Partea 1 din 4:
Mergând la facultate
  1. Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 1
1. Aplicați colegiilor cu programe de afaceri. Căutați online pentru universități care par a fi atrăgătoare. Dacă găsiți un meci potențial, asigurați-vă că oferă o diplomă în managementul mărcii, marketing sau ceva similar. Atunci când decideți ce colegii să se supună, păstrați factori importanți ca costul de școlarizare, locația campusului și reputația universității în minte. Apoi, urmați instrucțiunile de aplicare enumerate pe site-ul oficial al colegiului.
  • Dacă sunteți încă în liceu, luați orice statistică, economie sau clase de finanțe oferă școlile dvs. Acest lucru va face aplicația dvs. mai atrăgătoare.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 2
    2. Participați la cluburi și evenimente centrate în jurul marketingului. Colegiul oferă o oportunitate perfectă de a ne conecta cu oameni asemănători, așa că încercați să vă alăturați unui club legat de interesele dvs. de carieră. Împreună cu evenimentele de grup, asigurați-vă că participați la orice seminarii de școală gazde legate de afaceri sau marketing, mai ales dacă oferă sesiuni de Q & A sau sesiuni 1-pe-1.
  • Deși foarte puține școli oferă cluburilor bazate pe managementul mărcii, mulți au organizații de afaceri sau de marketing pe care le puteți alătura.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 3
    3. Obțineți o diplomă de licență în administrarea afacerilor sau știința. Cele mai multe companii enumeră o diplomă de licență ca o cerință minimă pentru pozițiile de gestionare a mărcii, iar solicitanții cu licență de management al afacerii specifice industriei sau diplomă de licență sunt mult mai probabil să obțină locul de muncă.
  • Pentru a avea cea mai bună șansă posibilă, obțineți o diplomă în managementul mărcii sau în domeniu similar, cum ar fi marketingul, contabilitatea sau comunicațiile.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 4
    4. Participați la școala absolventă (opțional). Chiar dacă o companie necesită doar o diplomă de licență, solicitanții cu diplomă de masterat sau doctorat primesc preferință față de concurența de licență. În plus, pentru că, de obicei, îndeplinește mai multe premise profesionale, o diplomă de absolvent vă poate face eligibilă pentru poziții la nivel superior sau un salariu de pornire mai mare.
  • Partea 2 din 4:
    Câștigând experiență
    1. Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 5
    1. Deveniți un manager de brand certificat. După terminarea educației, încercați să deveniți un manager de brand certificat prin intermediul organizațiilor precum Asociația de Marketing și Management Internațional de Produs sau Societatea de Executivi de Marketing Internațional. Nu numai că acest lucru va face aplicațiile dvs. de lucru mai atrăgătoare, dar vă va oferi acces la resurse și conexiuni suplimentare. Verificați site-ul web al fiecărei organizații pentru informații despre cum să devii certificat.
    • Pentru a obține certificarea dvs., așteptați să luați cursuri de formare suplimentare și un examen cuprinzător.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 6
    2. Aplicați pentru un management de marketing sau de marcă stagiu. Pentru pozițiile la nivel înalt, unele întreprinderi vor accepta numai solicitanții care au experiență de stagiu specifică domeniului. Acest lucru vă asigură că nu numai că știți cum funcționează managementul mărcii, dar că ați testat abilitățile dvs. în scenarii din lumea reală. Puteți găsi stagii deschise pe site-uri precum stagii.com, sau puteți căuta companii specifice și puteți vedea dacă oferă orice.
  • Dacă este posibil, obțineți un stagiu de branding, marketing sau de afaceri prin colegiul dvs. Pentru unele grade, acest lucru poate îndeplini cerințele de absolvire.
  • Deși unele stagii oferă despăgubiri, majoritatea sunt neplătite.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 7
    3. Luați o poziție de marketing la nivel scăzut. Deseori, companiile solicită managerilor potențiali de brand să aibă 4 sau mai mulți ani de experiență profesională legată de domeniu. Cea mai ușoară modalitate de a obține această experiență este luând o poziție de marketing la nivel de intrare. Căutare online pentru companii care caută asistenți de marketing, coordonatori de marketing, manageri social media sau asistenți de management al mărcii. Apoi, aplicați pentru orice poziții care arată promițătoare.
  • Căutați locuri de muncă la nivel de intrare pe site-uri clasificate ca într-adevăr și de sticlă.
  • Dacă nu puteți obține o slujbă de branding sau marketing, vedeți dacă puteți obține o poziție cu abilități translatabile legate de management, conducere sau comunicare publică.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 8
    4. Face munca de branding pro-bono. Adresați-vă prietenilor sau membrilor familiei care dețin întreprinderi mici dacă le puteți ajuta cu branding-ul lor. Vizitați organizațiile non-profit locale, organizațiile de caritate sau biserici și vedeți dacă puteți face o muncă de marketing pentru ei. Uită-te online pentru bloggeri, modele și e-celebrități similare, apoi întrebați dacă le puteți ajuta să creeze o campanie de branding.
  • Lucrarea Pro-Bono este importantă dacă nu puteți găsi un loc de muncă sau un stagiu referitor la câmpul dvs., deoarece poate fi singura dvs. metodă de a câștiga experiență pe care o puteți pune pe un CV.
  • Partea 3 din 4:
    Aplicarea locurilor de muncă de gestionare a mărcii
    1. Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 9
    1. Căutați deschideri de locuri de muncă legate de gestionarea mărcii. Când sunteți gata să urmăriți o carieră cu normă întreagă ca manager de brand, căutați online pentru orice poziție deschisă. În cele mai multe cazuri, titlul poziției nu va fi pur și simplu manager de marcă, dar ceva mai specific cum ar fi managerul de marcă și comunicații sau directorul de brand și marketing.
    • Pentru cele mai bune rezultate, uitați-vă la listele pe site-uri de specialitate precum consiliul de muncă al Asociației Americane de Marketing.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 10
    2. Creeaza o relua. Faceți o versiune a CV-ului dvs. care se concentrează asupra lucrurilor relevante pentru poziția specifică, inclusiv educația, experiența dvs. de lucru și stagiile anterioare. Pentru fiecare loc de muncă pe care îl listați, includeți câteva linii care afirmăm ceea ce ați realizat acolo legate de gestionarea și marketingul mărcii.
  • Includeți o rezumat de 2 până la 3 propoziții în partea de sus a CV-ului dvs. care își rupe conținutul și afirmând angajamentul dvs. față de obiectivele oficiale ale companiei.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 11
    3. Scrie o scrisoare de intenție Pentru fiecare cerere de muncă. O scrisoare de intenție este șansa dvs. de a face o primă impresie puternică și de a convinge un angajator să vă dea o lovitură. Scrisoarea dvs. ar trebui să fie scurtă, între 2 și 3 paragrafe lungi și listați calificările, experiența și educația de bază. Scrisoarea dvs. de intenție ar trebui să transmită un pic de personalitate, deci includeți 2 sau 3 propoziții despre de ce doriți ca locul de muncă și ce puteți aduce companiei.
  • Literele de intenție sunt specifice locului de muncă, deci scrieți o versiune pentru fiecare aplicație. Folosirea unui șablon este bine, dar fiecare scrisoare ar trebui să includă ceva legat în mod specific companiei în cauză.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 12
    4. Verificați dublu formularele înainte punerea în aplicare pentru o slujba. Înainte de a aplica pentru o poziție, pieptene prin intermediul documentelor dvs. și corectați orice ortografie, gramatică sau greșeli informaționale pe care le vedeți. Apoi, trimiteți formularele. Dacă angajatorul este interesat, se așteaptă ca acestea să vă contacteze solicitarea unui interviu de urmărire. Dacă nu auziți înapoi, rămâneți liniștiți și continuați să trimiteți.
  • Amintiți-vă, pot exista sute de oameni care aplică pentru fiecare poziție, deci o respingere nu este o critică a abilităților tale.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 13
    5. Rochie frumos pentru dvs interviu de angajare și pregătiți-vă pentru orice întrebări. Un bun interviu de locuri de muncă poate fi Linchpin care vă aterizează o poziție de vis. Pentru a vă asigura că merge bine, purtați îmbrăcăminte formală de afaceri și asigurați-vă că sunteți bine îngrijiți. Înainte de interviu, citiți-vă documentele de transmitere și actualizați-vă pe detaliile poziției. Vino pregătiți să răspundă la o varietate de întrebări, inclusiv:
  • "Care sunt slăbiciunile tale?"
  • "Unde vrei să fii în 5 ani?"
  • "De ce vrei să lucrezi pentru noi?"
  • Partea 4 din 4:
    A fi de succes la locul de muncă
    1. Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 14
    1. Să înțeleagă și să protejeze imaginea mărcii. Ca manager de brand, accentul dvs. principal va fi pe cultivarea unei imagini pozitive pentru compania dvs. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți o înțelegere aprofundată a obiectivelor organizației dvs. și cum totul se referă la companie la ele. Cel mai important, aceasta înseamnă că trebuie să protejați brandul din orice lucru care ar putea dăuna, cum ar fi:
    • Produse care confundă clienții sau se ciocnesc cu marca.
    • Campanii de marketing slab dezvoltate sau ofensatoare.
    • Furie de la clienți sau utilizatori sociali sociali.
    • Acuzații de activitate crudă sau ilegală.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 15
    2. Găsiți modalități de a stimula conștientizarea mărcii. În colaborare cu alte departamente de la companie, inclusiv marketing, va trebui să găsiți modalități de a străluci o atenție publică pozitivă asupra mărcii. Puteți face acest lucru folosind metode tradiționale, cum ar fi campaniile publicitare sau tehnicile experimentale, cum ar fi interacțiunea cu clienții pe social media.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de brand Pasul 16
    3. Rulați departamentul dvs. În timp ce managementul mărcii are o mulțime de elemente creative, veți avea nevoie de o serie de decizii privind problemele de zi cu zi. Împreună cu gestionarea personalului și a finanțelor departamentului dvs., se așteaptă să fie coordonatorul principal dintre compania dvs. și diferitele agenții externe de marketing și comunicare. S-ar putea chiar să vi se solicite opinia dvs. pe diverse subiecte de către directorii companiei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar