Cum de a comunica eficient

Indiferent de vârsta, fundalul sau experiența dvs., comunicarea eficientă este o abilitate pe care o puteți învăța. Unii dintre cei mai mari lideri ai tuturor timpurilor sunt, de asemenea, comunicatori și oratori fantastici. De fapt, comunicațiile sunt una dintre cele mai populare grade de colegiu astăzi - oamenii recunosc valoarea unui comunicator cu adevărat eficient. Cu o mică încredere în sine și cunoaștere a elementelor de bază, veți putea să vă atingeți rapid și ușor.

Ajutor de conversație

Exemplu de întrebări de întrebări

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Pași

Partea 1 din 5:
Crearea mediului potrivit
  1. Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 1
1. Alegeți timpul potrivit. După cum spune statele, există un timp și un loc pentru tot, și comunicarea nu este diferită.
  • Evitați să începeți discuțiile despre subiectele grele târziu seara. Puțini oameni vor fi încântați să se confrunte cu sortarea unor probleme majore precum finanțele sau planificarea pe termen lung atunci când sunt cei mai obosiți. În schimb, livrați mesaje și desfășurați discuții despre subiecte grele din dimineața sau după-amiază atunci când oamenii sunt alertați, disponibili și, mai multe șanse de a putea răspunde cu claritate.
  • Imagine intitulată Comunicarea eficientă Pasul 2
    2. Facilitați o conversație deschisă și intimă. Alegeți locul potrivit, unul care oferă libertatea de a deschide, la floare și să ajungă la maturitate. Dacă aveți nevoie să spuneți cuiva ceva care nu va sta bine (cum ar fi știrile despre o moarte sau o despărțire), nu o faceți în public, în jurul colegilor sau în apropierea altor persoane. Să fie respectuos și să aibă grijă de persoana care să le comunice într-un loc privat. Acest lucru va oferi, de asemenea, spațiu pentru a deschide dialogul într-o înțelegere mai largă și mai implicată și pentru a se asigura că procesul bidirecțional funcționează corect.
  • Dacă prezentați unui grup de oameni, asigurați-vă că verificați acustica în prealabil și practicați proiectarea vocii dvs. clar. Utilizați un microfon dacă este necesar pentru a vă asigura că publicul dvs. vă poate auzi.
  • Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 3
    3. Îndepărtați distragerile. Opriți toate Electronică care ar putea întrerupe conversația. Dacă telefonul sună, râdeți-l din prima dată, apoi opriți-l imediat și continuați să vorbiți. Nu permiteți distragerilor externe să acționeze ca niște cârje care se concentrează. Ei vor distrage atenția atât pe dvs. cât și pe ascultătorul dvs. și vor ucide în mod eficient comunicarea.
  • Partea 2 din 5:
    Organizarea comunicațiilor dvs
    1. Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 4
    1
    Organiza și clarifică ideile în mintea voastră. Acest lucru ar trebui făcut inainte de încercați să comunicați orice idei. Dacă vă simțiți pasionați de un subiect, ideile dvs. pot deveni greșite dacă nu ați vizat deja câteva puncte cheie pentru a rămâne la comunicarea. Punctele cheie vor acționa ca ancore, aducând focalizare și claritate la comunicarea dvs.
    • O regulă bună este de a alege trei puncte principale și de a vă menține comunicarea sa axată pe aceștia. În acest fel, dacă subiectul se rătăcește de la curs, veți putea să vă întoarceți la unul sau mai multe dintre aceste trei puncte cheie, fără să vă simțiți înfricoșător. Scrierea punctelor în jos, dacă este cazul, poate ajuta, de asemenea.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 5
    2. Fi cristal clar. Face clar ce speriți să transmiteți de la început. De exemplu, scopul dvs. ar putea fi să informați pe alții, să obțineți informații sau să inițieți acțiuni. Dacă oamenii știu în avans ceea ce vă așteptați de la comunicare, lucrurile vor merge mai ușor.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 6
    3. Rămâneți pe subiect. Odată ce începeți să vă transmiteți cele trei puncte principale, asigurați-vă că tot ceea ce spuneți adaugă mesajului pe care intenționați să îl comunicați și să-l întărească. Dacă v-ați gândit deja prin probleme și le-ați distilat la elementele esențiale, este probabil că frazele pertinente utile se vor lipi în mintea voastră. Nu vă fie frică să le utilizați pentru a sublinia punctele. Chiar și vorbitorii bine cunoscuți, reutilizează liniile cheie din nou și din nou pentru accentuare și consolidare. Nu uitați să păstrați mesajul general clar și direct.
  • Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 7
    4. Mulțumesc ascultătorilor dvs. (e). Mulțumesc persoanei sau grupului pentru a asculta și a răspunde. Indiferent de rezultatul comunicării dvs., chiar dacă răspunsul la discuția sau discuția dvs. a fost altfel decât ați sperat, puneți-o politicos, respectând în mod corespunzător contribuția și timpul tuturor.
  • Partea 3 din 5:
    Comunicând cu vorbire
    1. Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 8
    1. Setați ascultătorul la ușurință. Vrei să faci asta înainte de a lansa conversația sau prezentarea. Poate ajuta uneori să înceapă cu un anecdote preferat. Acest lucru ajută ascultătorul să se identifice cu dvs. ca pe cineva care acționează ca ei și are aceleași preocupări de zi cu zi.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 9
    2. Fi articulat. Este important să vă trimiteți mesajul clar și fără ambiguitate, astfel încât mesajul să intre într-un mod în care fiecare ascultător poate înțelege. Cuvintele tale sunt amintite pentru că oamenii înțeleg instantaneu ce spune tu. Acest lucru necesită eliberarea cuvintelor dvs. distinct și folosind cuvinte mai simple, mai degrabă decât cele mai complexe.
  • Scopul articulării comunicării este să fie clar, concis și relevant.
  • Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 10
    3
    Enunțați clar. Vorbiți la un nivel de volum care este garantat să fie audiat și care nu se întâlnesc ca fiind prea liniștit sau dezactivat. Aveți grijă deosebită pentru a enunța în mod corespunzător punctele cheie, astfel încât să evitați orice fel de neînțelegere. Dacă mormântul este un obicei defensiv pe care l-ați căzut din cauza fricii de a comunica, practicați mesajul dvs. acasă în fața oglinzii. Este uneori cel mai bine să discutați ceea ce doriți să comunicați cu cei pe care vă simțiți confortabil. Acest lucru ajută la solidificarea mesajului în mintea voastră. Fiți conștienți de faptul că orice practică sau rafinament a textului dvs. vă va ajuta să construiți încredere.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 11
    4. Fiți atenți când ascultați și asigurați-vă că expresiile dvs. faciale reflectă interesul dvs. Ascultați activ. Amintiți-vă că comunicarea este o stradă cu două sensuri și că în timp ce vorbiți, nu învățați. Prin ascultarea activă, veți putea măsura cât de mult din mesajul dvs. treceți la ascultătorii dvs. și dacă este sau nu primit corect sau trebuie să fie modificat. Dacă publicul dvs. pare să fie confuz, este adesea util să cereți ascultătorilor să reflecte unele dintre ceea ce ați spus, ci în propriile cuvinte. Acest lucru vă poate ajuta să identificați și să corectați opiniile greșite despre ceea ce ați intenționat să comunicați.
  • Validați sentimentele oamenilor. Acest lucru îi va încuraja să se deschidă și să-i ajute să se simtă mai bine dacă sunt supărați.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 12
    5. Fii interesant vocal. O monotonă nu este plăcută la ureche, astfel încât comunicatorii buni folosesc culoarea vocală pentru a spori comunicarea. Norma Michael vă recomandă:
  • Ridicați pasul și volumul vocii când treceți de la un subiect sau indicați la altul.
  • Măriți volumul și încetiniți livrarea ori de câte ori ridicați un punct special sau rezumați.
  • Vorbiți Briskly, dar întrerupeți să accentuați cuvintele cheie atunci când solicitați acțiuni.
  • Partea 4 din 5:
    Comunicarea cu limba corpului
    1. Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 13
    1. Recunoașteți oamenii. Sigur, nu cunoașteți neapărat oamenii din audiența voastră sau noul prieten din grupul dvs., dar ele ducneau împreună cu tine și privesc cu bună știință la fel. Aceasta înseamnă că se conectează cu dvs. Astfel încât să le recompensați cu recunoașterea dvs!
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 14
    2. Fiți clară și lipsită de ambiguitate cu limbajul corpului. Utilizați în mod conștient expresii faciale. Străduiți-vă să reflectați pasiunea și să generați empatia ascultătorilor folosind expresii faciale moi, blânde și conștiente. Evitați expresii faciale negative, cum ar fi încruntarea sau sprâncenele ridicate. Ceea ce este sau nu este negativ depinde de context, în special contextul cultural, astfel încât să fiți ghidați de situația dvs.
  • Să fie rapid pentru a identifica un comportament neașteptat, care sugerează o coliziune a culturii încrucișate, cum ar fi un pumn înclinat, o postură înclinată sau chiar tăcere. Dacă nu cunoașteți intim cultura, puneți întrebări despre provocările de comunicare pe care le-ați putea confrunta inainte de Începeți să vorbiți cu (sau pentru) persoane într-un context cultural necunoscut.
  • Imaginea intitulată comunică în mod eficient pasul 15
    3. Comunica ochi-ochi. Contactul cu ochii construiesc raportul, ajută la convingerea oamenilor că sunteți de încredere și afișează interesul. În timpul unei conversații sau prezentări, este important să privim ochii celălalt dacă este posibil și să mențineți contactul pentru o perioadă rezonabilă de timp. Aveți grijă să nu exagerați.- Folosiți la fel de mult contact vizual, așa cum se simte natural, aproximativ 2-4 secunde la un moment dat.
  • Amintiți-vă să luați în toată publicul dvs. Dacă adresați o sală de consiliu, arătați fiecare membru al consiliului în ochi. Neglijarea oricărei persoane singure poate fi luată cu ușurință ca un semn de infracțiune și vă poate pierde afacerea, admiterea, succesul sau orice altceva în care vă străduiți să realizați.
  • Dacă vă adresați o audiență, întrerupeți și contactați ochii cu un membru al audienței timp de până la două secunde înainte de a vă rupe și reluați discuția. Acest lucru ajută membrii individuali ai audienței să se simtă personal evaluat.
  • Fiți conștienți de faptul că contactul cu ochii este hirotonit din punct de vedere cultural. În unele culturi se consideră că este neliniștită sau inadecvată. Întrebați despre acest lucru, în special sau faceți cercetarea în avans.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 16
    4. Utilizați respirația și întrerupeți-vă în avantajul dvs. Există o putere în întrerupere. Simon Reynolds spune că întreruperea cauzează o audiență să se sprijine și să asculte. Vă ajută să vă subliniați punctele și să permiteți timpului de ascultare să digerați ceea ce sa spus. De asemenea, vă ajută să faceți comunicarea dvs. ca fiind mai convingătoare și vă face ca discursul să fie mai ușor de absorbit și să se simtă confortabil.
  • Luați câteva respirații adânci pentru a vă stabili înainte de a începe să comunicați.
  • Intrați în obișnuința de respirație regulată, în timpul unei conversații, acest lucru vă va ajuta să păstrați o voce constantă și liniștită și vă va ține și mai relaxat.
  • Utilizați pauze pentru a face o respirație din ceea ce spuneți.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 17
    5. Luați în considerare modul în care se întâlnesc gesturile voastre. Utilizați cu atenție gesturile mâinilor. Fii conștient de ceea ce spune mâinile tale după cum vorbești. Unele gesturi de mână pot fi foarte eficiente în evidențierea punctelor (gesturilor deschise), în timp ce altele pot fi distrage atenția sau chiar ofensator pentru unii ascultători și au tendința de a închide conversația sau ascultarea (gesturi închise). De asemenea, ajută la urmărirea gesturilor altor difuzoare cu un ochi pentru modul în care v-au întâlnit. Emulați-i pe cei pe care îi vedeți că sunt eficienți și angajați. Observați că gesturile cele mai eficiente sunt naturale, lent și accentuate.
  • Imaginea intitulată comunică Eficient Pasul 18
    6. Păstrați un control asupra celorlalte semnale ale corpului. Fii atent la ochii tăi rătăciți, mâinile tale luând la puf, sniffling-ul tău constant, amestecuri, balansoare și altele asemenea. Aceste gesturi mici se adaugă și sunt garantate pentru a atenua eficacitatea mesajului dvs.
  • Luați pe cineva să înregistreze discuția, apoi să faceți timp pentru a vă vedea livrarea de discursuri în rapidă înainte. Orice gest repetitiv sau obiceiul inconștient va ieși ca un deget mare și va fi oarecum comic. Odată ce ați vizat un astfel de comportament, acesta va fi mai ușor să vă modificați limba corpului neintenționată și să monitorizați reapariția acestuia.
  • Partea 5 din 5:
    Comunicând eficient atunci când este în conflict
    1. Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 19
    1. Puneți-vă pe pământ. Nu stați sau nu treceți peste cealaltă persoană. Acest lucru creează o luptă de putere și împinge conflictul la un alt nivel. Dacă se află, ar trebui să stai cu ei.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 20
    2. Ascultați cealaltă parte. Lăsați-i să spună cum simt. Așteptați până când au terminat complet vorbind înainte de a începe să vă vorbească.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 21
    3. Vorbește într-o voce calmă, la nivel. Nu strigați sau nu faceți acuzații despre cealaltă parte sau despre acțiunile lor.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 22
    4. Lăsați-i să știe că ați auzit punctul și ați înțeles partea lor. Ia timp pentru a face declarații cum ar fi, "Dacă înțeleg corect, spuneți,..."
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 23
    5. Nu încercați să terminați argumentul cu orice preț. Dacă persoana pleacă din cameră, nu le urmați. Permiteți-i să facă acest lucru și să-i lase să se întoarcă când sunt mai calme și gata să vorbească.
  • Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 24
    6. Nu încercați să obțineți ultimul cuvânt în. Din nou, acest lucru ar putea duce la o luptă de putere care escaladează și nu se termină niciodată. Uneori, trebuie să fiți de acord să nu fiți de acord și să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    7. Utilizare "I" mesaje. Când vă exprimați preocupările, încercați să începeți propozițiile "I..." și precizează clar cum vă fac acțiunile simt. Acest lucru va face ca cealaltă persoană să fie mai receptivă la plângerile dvs. și mai empaticii. De exemplu, în loc să spună "Ești neglijent și mă înnebunește," încerca "Simt că diferite niveluri de muzică ar putea fi o problemă pentru noi. Dezordinea este ceva care pare să-și facă drumul în mintea mea și să limiteze ceea ce simt că pot face. Sincer, Messinessy pare să mă tulbure mai mult decât probabil ar trebui."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că nu aveți limbaj negativ sau apatic.
  • Nu ramblezi. Acest lucru va duce la mesajul dvs. care nu este înțeles sau luată în serios.
  • Nu mergeți sau pledați. Nici nu este probabil să instituie respectul sau interesul. Dacă sunteți foarte supărați, vă scuzați și reveniți la discuție mai târziu când ați avut ocazia să vă gândiți.
  • Fii atent cu umorul. În timp ce un mic umor injectat în ceea ce discutați poate fi eficient, dar aveți grijă să nu luați prea departe. Nu vă bazați pe umor ca o cârjă pentru a acoperi lucrurile greu de spus. Dacă continuați glume, comunicarea dvs. este mai puțin probabil să fie luată în serios.
  • Asigurați-vă că faceți contact vizual în timp ce comunicați.
  • Uită-te pe Internet pentru exemple de difuzoare de mare în acțiune. Ancheta Unele dintre cele mai vizualizate TED discuții. Există o mulțime de modele de roluri accesibile instantaneu prin videoclipuri online. Tratați-le ca pe dvs "Autocare personale de comunicații!"
  • Dacă vă dați o prezentare unui grup sau publicului, fiți pregătiți pentru întrebări dificile, astfel încât să nu fiți aruncați de la curs și să vă simțiți înfricoșător. Pentru a rămâne într-o poziție de comunicare în mod eficient, Michael Brown recomandă o regulă de aur pentru a manipula întrebări dificile în contextul unui grup sau a unui public. El sugerează că ascultați în numele tuturor celor prezenți, inclusiv punerea la întrebări și repetarea problemei. Împărtășiți răspunsul cu toată lumea, ceea ce înseamnă mișcarea ochilor de pe solicitant și pe toți prezenți pentru a avea întregul grup "purtați răspunsul." Capitalizați acest răspuns partajat pentru a continua și a schimba direcția.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar