Cum să devii un marketer de social media

Ca marketer media socială, veți promova produsele și serviciile companiei dvs. pe diferite platforme. De asemenea, veți folosi datele de consum pentru a ajunge, influența și angajați consumatorii. Sună destul de simplu, dreapta? Dar cum obții începutul tău? Aceasta poate fi o întrebare intimidantă, dar ați putea fi mai pregătiți decât credeți. La urma urmei, ați comandat marca dvs. personală în timp ce vă construiți propriile dvs. medii sociale. Cu câțiva indicii, veți putea să vă rotuiți abilitățile de marketing media.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea abilităților de bază
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o relație cu un pas cu un client 7
1. Concentrați-vă pe trei platforme principale de social media. Deși opusul poate părea adevărat, specializat în una sau două platforme specifice este mai bună decât generalizarea în multe diferite. Cele trei platforme cele mai importante pentru publicitate sunt Facebook, Twitter și LinkedIn.
  • Platformele media sociale se schimbă frecvent, determinând o dată tehnici de marketing eficiente să fie mai puțin utili. Starea actualizată pe multe platforme va fi mult mai dificilă decât una sau două.
  • Rămâneți la curent cu actualizările prin abonarea la blogurile de marketing media sau înscrierea pentru buletinele de știri ale platformei, cum ar fi partenerul de marketing al Facebook săptămânal.
  • Căutați resurse online pentru a învăța tehnici de marketing pentru platforma dvs. aleasă (e). Multe guru de marketing social media oferă sfaturi pe canalele lor YouTube sau pe paginile Facebook.
  • Ce funcționează și ce nu depinde de industria dvs., platforma și publicul țintă. Este important să testați în mod constant diferite tipuri de posturi pentru a rămâne în fața competiției.
  • Imagine intitulată de conduită Seminarii Pasul 3
    2. Cercetați baza de clienți. Diferite industrii vor necesita diferite strategii de marketing. Va trebui să alegeți industria că veți deveni un marketer în, cum ar fi tehnologia, moda sau automobilele. Uită-te la forumurile de pe site-urile majore ale companiei din industria dvs. Despre ce vorbesc oamenii? Utilizați aceste conversații pentru a afla despre baza dvs. de clienți.
  • Creați un cont REDDIT și Abonați-vă la subredite În industria dvs. pentru a identifica și monitoriza subiectele relevante la baza dvs. de clienți.
  • Cercetarea nu trebuie să fie plictisitoare! Faceți foi de calcul cu coduri de culori cu Foi de calcul Google sau excela Pentru a lista subiecte din industria dvs. Utilizați această listă pentru a îmbunătăți varietatea în postările dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 15
    3. Respectați strategiile de marketing ale companiilor de succes. Urmăriți mai multe companii pe care le admirați și urmați-le pe platformele dvs. de media alese. Ia notele privind tehnicile lor de marketing. Întrebați-vă: "Cum aș putea duplica acest lucru? Ce aș face diferit? Cum aș folosi acest lucru pentru a promova un produs?"Întreabă-te fără ezitare - vorbind cu tine este complet normal.
  • Bookmark sau screenshot campaniile dvs. de publicitate preferate de la companiile pe care le urmați. Uită-te la acestea pentru inspirație în publicitatea ta.
  • Configurați un feed RSS să urmeze știri legate de publicitate de la site-uri precum Adal, PSFK, revista creativității și Emarketer.
  • Imaginea intitulată face bani în mărfurile Pasul 12
    4. Antrenează-te să postezi și să actualizezi în mod regulat. Chiar dacă este doar starea dvs. Facebook, obișnuiți-vă să faceți actualizări frecvente. Când vă simțiți obosiți, împingeți-l la victorie și păstrați un flux constant de postări. Atârnă acolo! Cu cât practici mai mult, cu atât mai ușor va deveni.
  • Dacă cititorii se simt ca și cum le spamați cu o promovare inutilă, probabil că vă vor desface sau vă vor bloca. Păstrați postările relevante și utile. Evitați repetarea pentru a vă menține scrisul proaspăt și interesant.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de ștampile alimentare Pasul 10
    5. Intern sau voluntar pentru a construi experiență. Ca voluntar sau intern, la fel ca un agent secret, veți învăța tehnici de marketing de la experți, urmărindu-le în acțiune. Luați notă mentală, agent secret, a tehnicilor eficiente și a eșecurilor mizerabile. Economisiți timp în propriile eforturi de marketing, evitând tehnicile care arată bine pe hârtie, dar nu lucrați în realitate.
  • Contactați o caritate locală, politician, școală sau o afacere și vă exprimați interesul pentru a vă oferi voluntar serviciile către departamentul de marketing social media.
  • Scrieți un blog personal care acoperă subiecte în industria aleasă pentru a vă construi prezența și reputația. Obțineți o experiență care scrie un blog săptămânal pentru o afacere locală.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea unei rețele profesionale
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 2
    1. Alăturați-vă grupurilor sociale din industria dvs. Unele site-uri de socializare, cum ar fi întâlnirile sau germinarea socială, vă pot pune în contact cu indivizii interesați de industria în care veți fi marketing. Dezvoltați relații cu acești oameni. Lăsați-i să știe cum le puteți ajuta și viceversa. Ele pot fi de neprețuit în viitor.
    • Împărtășiți câteva dintre proiectele recente cu persoane din industria dvs. aleasă, împreună cu proiectele viitoare pe care sperăm să le lucrați. Acesta este un mod subtil de a indica domenii specifice de expertiză și interes pentru alții.
    • Căutați online pentru mixere profesionale, expoziții și organizații, cum ar fi Clubul Media Media din New York sau noul EXPO MEDIA. Participați la aceste evenimente și faceți schimb de aceste evenimente informații de contact cu alți participanți.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 14
    2. Cultivați-vă prezența online. Alăturați-vă conversațiilor topice în industria dvs. pe Facebook, Twitter și Instagram. Creșteți-vă propriul Twitter și Facebook ca urmare a. Dacă aveți o urmă lungă, veți fi mai de dorit potențialilor angajatori.
  • Conduceți angajamentul comunitar pe pagina dvs. Facebook prin partajarea postărilor relevante de la alte organizații din industria dvs. sau cercetarea inovatoare.
  • Ajungeți la utilizatorii notabili din industria dvs. pe Twitter prin transmiterea acestora direct cu un simbol @ urmat de numele unui utilizator. Același lucru se poate face pe Facebook prin conectarea altor utilizatori la posturi.
  • Apucați atenția de utilizatori online, răspunzând la posturi. Nu vă fie frică să luați o poziție sau o voce opinia dvs. asupra problemelor.
  • Imagine intitulată Contactați președintele Statelor Unite Pasul 14
    3
    Dezvoltați relații semnificative cu alți comercianți. Săptămâna dvs. este probabil ocupată. Este greu să faci timp să păstreze relații profesionale valoroase în viață. De ce nu lăsați deoparte o singură oră în fiecare săptămână pentru a trece prin lista dvs. de clienți?
  • Contactați contactele prin telefon. Păstrați conversația scurtă, dar personală, spunând ceva de genul: "Sunt puțin ocupat astăzi, dar am vrut să sun și să văd cum făceai."
  • Similar cu convorbirile telefonice, conectați-vă cu contactele prin e-mail. Utilizați un șablon simplu și adăugați câteva comentarii personale pentru a face mesajul mai organic.
  • Imaginea intitulată Fii un antreprenor de succes Pasul 10
    4. Colaborați cu alți comercianți sociali media. Construirea vieții dvs. de marketing poate fi stresantă, dar după cum se spune: "Multe mâini fac pentru munca ușoară."După efectuarea conexiunilor profesionale, ajungeți și sugerați să lucrați la un proiect personal, cum ar fi marketingul pentru un eveniment sau o organizație profesională cu care sunteți implicat, împreună cu colegii de marketing media.
  • Compensați-vă zonele slabe din setul dvs. de marketing social media prin aducerea unui partener care este bun la ceea ce nu sunteți.
  • Pentru a ajunge la alții, ați putea spune: "Am controlul Twitter, dar cred că o manipulează și Facebook ar fi copleșitor. Ce zici de lucrăm împreună și gestionați Facebook?"
  • Ca un bonus suplimentar (și care nu iubește bonusurile?), proiectul dvs. va avea un angajament sporit de la urmărirea online a colaboratorilor.
  • Partea 3 din 3:
    Aterizarea unui loc de muncă
    1. Imagine intitulată de cercetare Pasul 6
    1. Colectați date și mărturii pentru a vă dovedi abilitățile. Utilizați instrumente analitice, cum ar fi Google Analytics, Datero sau Yahoo Web Analytics, pentru a urmări angajamentul dvs. media. Utilizați instrumentele analitice platforme, cum ar fi fila "Insights" pe paginile de afaceri Facebook.
    • Acordați o atenție deosebită modul în care ați afectat pozitiv creșterea, economiile și timpul. Urmăriți analiticii într-o foaie de calcul.
    • Angajatorii consideră că dovada numerică a abilităților tale. În loc să facă declarații largi, spune lucruri precum ", am reușit să măresc opiniile unice cu 250% în trei luni."
    • Cinstea este cea mai bună politică atunci când se aplică cu companii. S-ar putea să vi se solicite să vă retrageți datele. Dacă nu puteți pentru că ați fudat numerele, ar putea să vă rănească reputația.
  • Imagine intitulată Conduită Pasul 2
    2. Puneți împreună A portofoliu. Colectați mostre de cele mai bune lucrări. Scrieți un cuprins pentru aceste eșantioane și urmați-l cu o scurtă introducere care spune un pic despre tine, obiectivele dvs. și eșantioanele incluse. Demonstrați gama dvs. de abilități cu eșantioane din diferite proiecte.
  • Unele dintre cele mai utile eșantioane de portofoliu includ lucruri precum campanii integrate de marketing, idei noi și campanii deosebit de eficiente.
  • Un portofoliu digital poate fi încărcat pe site-ul dvs. profesional sau pe o pagină de platformă, cum ar fi LinkedIn și Facebook.
  • Va arăta pregătirea dacă aveți o hardcopie a portofoliului dvs. la interviuri. Imprimați materiale pe hârtie de calitate și introduceți-le într-un liant profesionist.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 10
    3. Protejați-vă imaginea online. Expresia "Lipsa Lips Chiuveta" se aplică în special pentru a vă proteja imaginea online. Postarea ceva inadecvat accidental sau într-un moment emoțional vă poate pierde urmașii și vă răniți prestigiul în comunitatea dvs. online. Contemplați posturile cu atenție înainte de a le publica.
  • Pentru a vă proteja de postarea accidentală a ceva inadecvat, rulați conținutul dvs. de un prieten, coleg sau supervizor înainte de a publica online.
  • Când vă simțiți emoțional, dă-vă ceva timp să vă liniștiți. Dacă sunteți vreodată pe gardul despre un post, dați-vă o zi sau doi să vă gândiți.
  • Consistența este o cheie importantă pentru blocarea imaginii dvs. Postarea inconsecventă sau publicarea unui conținut dubios ar putea face să pari nesigure.
  • Imagine intitulată Scrieți reprezentantul Congresului Pasul 17
    4. Scrie un unic relua. Aplicarea pentru un loc de muncă este în principiu marketingul dvs., corect? Deci, veți dori să vă puneți cel mai bun picior înainte cu un CV unic și grijuliu. Afișați abilitățile de proiectare cu un grafic simplu, pertinent sau două. Includeți link-uri către paginile dvs. personale și profesionale sociale. Afișați-vă cunoștințele despre ceea ce doresc clienții și cum să o promoveze.
  • Tehnici vizuale, cum ar fi utilizarea fotografiilor și a memelor, sunt un mod de promovare a produselor și serviciilor. Angajatorii vor dori să vadă dovezi privind capacitatea dvs. de a include elemente vizuale în munca dvs.
  • Imaginea intitulată Obțineți un pas rapid pasul 1
    5
    aplica pentru locuri de muncă. Căutați poziție socială de marketing cu agenții de marketing majore. Folosiți site-urile de agregare a locurilor de muncă, cum ar fi într-adevăr, LinkedUp și Monster, pentru a vă lărgi căutarea. Anunțuri clasificate peruse pentru poziții de marketing în ziare tipărite și pe site-uri precum Craigslist.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Comercianții social media trebuie să fie buni la lucrul cu alți oameni, deoarece de multe ori veți lucra cu alte departamente la compania dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar