Cum să devii un specialist în marketingul digital

Marketing digital este un sector dinamic rapid, cu o mulțime de oportunități. Dar cum îți faci piciorul în ușă? Dacă aveți o diplomă de marketing, care vă ajută cu siguranță, dar nu la fel de mult ca să vă arătați că aveți abilitățile concrete pentru a ajunge la clienți și de a vinde produse sau servicii de afaceri. Un specialist bun de marketing digital știe puțin despre multe domenii diferite, inclusiv scrierea, codarea, designul grafic și psihologia vânzărilor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Educaţie
  1. Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 1
1. Câștigați o diplomă de licență în marketing sau comunicații. Un specialist de marketing digital este de obicei considerat o poziție de conducere care ar putea necesita cel puțin o diplomă de licență. Marketing, design grafic, web design, comunicații sau medii digitale sunt toate majore bune dacă doriți să deveniți un specialist digital de marketing.
  • Nu trebuie neapărat să obțineți o diplomă de marketing - trebuie doar să vă puteți proteja gradul de a obține o poziție asociată la o companie de marketing.
  • Unele școli au grade în mod specific în marketingul digital. Cu toate acestea, aceasta nu este o cerință pentru specialiștii de marketing digital. Trebuie doar să puteți dovedi că aveți abilitățile necesare pentru a face treaba.
  • În timp ce sunteți în școală, profitați de orice acces la care ați putea avea un instrument de învățare online premium, cum ar fi învățarea Udemy sau LinkedIn. Puteți învăța abilitățile care nu pot fi oferite ca parte a curriculum-ului dvs. regulat.
  • Dacă nu aveți o diplomă într-o disciplină conexă, nu vă temeți niciodată! Puteți deveni în continuare un specialist de marketing digital, dar probabil că va trebui să vă demonstrați abilitățile și dedicarea domeniului.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 2
    2. Luați cursuri online dacă nu aveți resursele necesare pentru a urmări o diplomă. Căutare online pentru cursuri în managementul social media, SEO (Optimizarea motorului de căutare), Analiză de date și alte zone importante în marketingul digital. Multe dintre aceste cursuri online sunt disponibile gratuit și oferă certificate pentru trecere, astfel încât să vă puteți dovedi educația către potențialii angajatori.
  • Unele cursuri online necesită să plătiți o taxă. Cu toate acestea, aceste taxe sunt adesea mult mai puțin decât ați plăti pentru școlarizare la un colegiu sau universitate de 4 ani.
  • În plus față de cursurile dvs. online, citiți cărțile de marketing, astfel încât să aveți o înțelegere a prietenilor de psihologie folosiți pentru a convinge oamenii să cumpere lucruri.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 3
    3. Aflați cum să codificați dacă nu sunteți o informatică major. Știind cum să facem codarea de bază nu este utilă numai pentru un specialist digital de marketing, dar vă oferă și cunoștințe Mulți comercianți generali care încearcă să treacă în marketing digital nu vor avea. Puteți găsi cursuri online gratuite, care vă vor învăța în elementele de bază. Încercați să introduceți piulițele și șuruburile în următoarele:
  • HTML
  • Css
  • jаvascript
  • Php
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 4
    4. Obțineți certificări pentru programe grafice și de design web. În timp ce nu aveți nevoie neapărat de anumite certificări pentru a deveni un specialist de marketing digital, ele oferă dovezi concrete că știți cum să utilizați un program bine. O certificare a CV-a este mult mai persuasivă decât listarea pur și simplu că știți cum să utilizați un program.
  • Cel puțin, obțineți certificarea Google Analytics. Analizele de date este o abilitate importantă pentru specialiștii de marketing digital. De asemenea, sunt plătite certificări Google dacă sunteți interesat să faceți PPC (Pay-per-click) Marketing.
  • Cel mai Social Media Platformele oferă, de asemenea, propriile programe de formare unde puteți câștiga certificări recunoscute.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 5
    5. Actualizați-vă cunoștințele în mod continuu pentru a rămâne în partea de sus a jocului dvs. Digital Marketing este un câmp de schimbare rapidă, astfel încât învățarea dvs. nu se oprește niciodată. Site-uri web și bloguri care se concentrează pe știrile de marketing digital vă informează cu privire la cele mai recente modificări pe care trebuie să le adaptați la.
  • Abonați-vă la Bloguri de marketing digitale, cum ar fi CopyBlogger și Institutul de Marketing de Conținut, deci sunteți întotdeauna la curent cu ceea ce se întâmplă în industrie.
  • Țineți la curent cu modificările algoritmilor motorului de căutare (în special Google), astfel încât să puteți adapta conținutul pentru a obține cele mai multe vederi.
  • Atunci când sunt anunțate modificări mari, puteți găsi frecvent o prelegere sau un atelier (fie online, fie la o convenție), care ar putea fi în măsură să vă ajute la viteză mai eficient decât dacă ați încercat să o studiați pe cont propriu.
  • Metoda 2 din 3:
    Aptitudini
    1. Imagine intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 6
    1. Creați posturi de blog persuasiv și copie de anunț pentru a vă perfecționa abilitățile de scriere. Chiar dacă internetul este din ce în ce mai aglomerat cu imagini și videoclipuri, textul este încă rege. Un specialist bun de marketing digital știe cum să scrie o copie convingătoare care va atrage clienți și va vinde produse și servicii.
    • Copierea de editare și abilități de corecție sunt, de asemenea, esențiale, deoarece veți face multe despre dvs. Cea mai convingătoare copie nu va reuși să convingă dacă este plină de greșeli și erori gramaticale.
    • Dacă sunteți un scriitor sau editor bun, căutați un conținut online de lucru online pentru a vă demonstra abilitățile. De asemenea, puteți crea propriul dvs. blog pe un subiect de interes pentru a vă prezenta cotletele de scriere.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 7
    2. Master Basic Image Abilități de editare cu software de design grafic. Nu trebuie neapărat să fiți un designer grafic sau un artist digital, dar cunoașteți-vă în jurul programelor grafice de bază, inclusiv Photoshop. În calitate de specialist la marketingul digital, angajatorul dvs. vă așteaptă să faceți editare de bază a imaginii, inclusiv recoltarea, îmbunătățirea sau adăugarea textului într-o imagine.
  • Social media posts cu imagini tind să obțină mai mult angajament decât posturile de text simplu, astfel încât abilitățile dvs. de editare a imaginii vor veni în special la îndemână dacă gestionați conturile sociale media.
  • Gândiți-vă la modul în care culorile pe care le utilizați sporesc emoția sau energia din imaginile dvs. De asemenea, dacă sunetul este inclus, acordați atenție modului în care tonul influențează restul piesei.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 8
    3. Scrieți codul pentru a practica construirea de bloguri de bază și site-uri web. Pentru majoritatea întreprinderilor, site-ul lor este principalul mod în care își vând produsele sau serviciile către clienți. Dincolo de conținut, un specialist bun de marketing digital are, de asemenea, suficientă înțelegere a codului pentru a plasa corect elementele pe o pagină web sau pentru a face un design web de bază.
  • Cunoașterea și familiaritatea cu principiile de bază ale designului web vă vor ajuta aici, chiar dacă nu puteți codifica neapărat totul. Înțelegerea lingo-ului vă va ajuta să comunicați ceea ce doriți pentru designerul web.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 9
    4. Aflați datele de analiză a datelor, astfel încât să puteți crea strategii eficiente de marketing. Uită-te la Analytics motor de căutare pentru a determina ce potențialii clienți caută online, ce conținut citesc și interacționează și cum interacționează online. Utilizați aceste informații pentru a vă modifica propriul conținut pentru a ajunge mai eficient clienții dvs.
  • Utilizarea corectă a analizelor de date implică, de asemenea, studierea analiticii pentru conținutul dvs. de marketing pentru a determina ce funcționează și ce nu este. Dacă o strategie specială nu ajunge la clienți, analiticii în legătură cu cunoștințele dvs. de algoritmii motorului de căutare vă poate ajuta să vă dați seama de ce.
  • De exemplu, dacă aveți o copie de marketing care durează 4 minute pentru a citi, dar vizitatorii rămân doar pe pagină pentru o medie de 1 minut, munca dvs. ar fi să vă dați seama cum să condensați acea copie, astfel încât să puteți obține consumatorii informațiile nevoie mai repede. De asemenea, ați dat seama cum să faceți copia dvs. suficient de interesantă pentru a le menține pe pagină mai lungă.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 10
    5. Lucrați cu foi de calcul pentru buget și gestionați resursele ca un pro. Dacă lucrați pentru o afacere, ați putea avea potențial alți angajați care vă raportează. Marketerii digitali independenți, pe de altă parte, trebuie să poată păstra mai multe proiecte organizate. În timp ce nu trebuie să fiți în mod necesar un expert în toate caracteristicile avansate de calcul, știind calea dvs. în jurul unei foi de calcul și cum să creați una este o abilitate esențială de afaceri.
  • Crearea de foi de calcul pentru viața personală și jocul cu programul de foi de calcul ar trebui să fie suficient de bun pentru a vă duce la nivelul familiarității de care aveți nevoie. De asemenea, puteți lua cursuri gratuite online pentru a afla cum să utilizați software-ul de calcul tabelar dacă este mai mult viteza ta.
  • Metoda 3 din 3:
    Experienţă
    1. Image denumită devenind un specialist de marketing digital Pasul 11
    1. Urmăriți un stagiu sau o ucenicie de marketing. Stagii pot fi o modalitate excelentă de a obține o experiență practică în domeniu, mai ales dacă urmăriți o diplomă de licență. Dar chiar dacă nu participați la un colegiu sau universitate, puteți aplica în continuare pentru stagii plătite și neplătite la diferite companii. Doar căutați online pentru programe și deschideri.
    • Dacă o companie nu are un program de stagiu, i-ar putea să le scrieți oricum și să vă oferiți serviciile. Lăsați-i să știe că tocmai ați început în marketingul digital și doriți o mică experiență practică.
    • De asemenea, puteți apela agențiile de marketing stabilite și puteți întreba dacă au un program de stagiu sau de ucenicie. Dacă nu, un comerciant experimentat ar putea fi încă dispus să-l lase să le umblați pentru ziua de azi, astfel încât să puteți învăța puțin despre afacere.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 12
    2. Configurați propriul dvs. blog sau site-ul web pentru a testa idei. Folosind propriul dvs. blog sau site-ul web pentru a testa diferite tehnici de marketing, vă permit să puneți diferite idei în practică fără a risca afacerea unui client sau a unui angajator. Dacă găsiți ceva care funcționează, veți avea și date pentru a arăta potențialilor angajatori care demonstrează efectele strategiei dvs. în acțiune.
  • Snag adresa URL a numelui dvs. dacă nu o aveți deja și este încă disponibilă. Costă doar câțiva dolari pe an pentru a rezerva un nume de domeniu, iar proprietatea va deveni extrem de valoroasă pentru dvs. în timp ce vă construiți cariera și reputația.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 13
    3. Faceți marketing digital liber pentru întreprinderile mici locale. În timp ce sunteți încă în școală sau când începeți, întreprinderile locale care ar putea să nu aibă un buget imens de marketing pot fi o mare sursă de proiecte. Urmăriți efectele pe care aceste campanii de marketing le au asupra afacerii companiei și adaugă proiecte de succes în portofoliul dvs.
  • Dacă nu puteți convinge întreprinderile mici să vă angajeze, încercați să oferiți serviciile gratuite. Faceți acest lucru numai pentru proiecte unice, așa că nu ia prea mult timp din timpul tău. De exemplu, ați putea crea un site web și scrieți un mic conținut, dar nu ați oferit să rulați conturile sociale pentru restaurantul unchiului dvs. gratuit.
  • Luați timp pentru a cerceta câte companii din zona dvs. ar putea beneficia de serviciile dvs. și vă vor plăti pentru acele servicii pe o bază continuă.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 14
    4. Gestionați conturile sociale de afaceri pentru experiența de marketing. Folosește platformele media sociale care vor ajunge cel mai bine pe piața țintă pentru a oferi conținut interesant, relativ. Cultivați un timp de răspuns rapid pentru a se angaja rapid cu clienții care postă comentarii, etichetă, @ -mențiune sau mesajul dvs. conturile dvs.
  • Cele mai mari 3 platforme media sociale sunt Facebook, Twitter și LinkedIn. Cu toate acestea, în funcție de piața țintă, puteți beneficia mai mult de alte platforme mai mici. De exemplu, dacă vizați consumatorii sub 21 de ani, puteți obține mai mult teren pe o platformă, cum ar fi Tiktok.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 15
    5. Construiți-vă propriul brand personal pentru a obține experiență de primă mână. În lumea tot mai schimbantă a marketingului digital, puteți fi cel mai bun vânzător al tău. Dacă sunteți în stare să construiți un puternic, angajat în urma propriului dvs. brand personal, acesta arată potențialilor angajatori că aveți cotletele pentru a-și construi și brandul.
  • Începeți cu numele dvs. de utilizator. Dacă aveți conturi pe mai multe platforme sociale diferite, utilizând același nume de ecran sau nume de utilizator pentru toate acestea vă oferă consistența mărcii.
  • Au fotografii profesionale luate pentru a fi utilizate ca pictogramă sau fotografie de profil pentru fiecare dintre platformele dvs. de social media. În general, este mai bine să folosiți aceeași fotografie pe toate platformele pentru consistența mărcii și astfel oamenii vă vor recunoaște cu ușurință.
  • Tweak conținutul dvs. pentru a se potrivi cu vocea fiecărei platforme diferite și următoarele pe care le aveți acolo. De exemplu, ați putea fi mai casual într-un Tweet decât ați fi într-un post pe LinkedIn.
  • Imaginea intitulată deveni un specialist de marketing digital Pasul 16
    6. Publicați un portofoliu online care arată abilitățile și succesele dvs. Creați o pagină pe propriul site web care prezintă campaniile și munca pe care ați făcut-o pentru clienți. Includeți o descriere a fiecărei campanii care rezumă efectul pe care campania dvs. de marketing a avut în afacerea companiei.
  • De exemplu, s-ar putea să menționați că o campanie de anunțuri orientată pe Facebook a crescut vânzările produsului unei companii cu 20%, apoi oferă copii ale anunțurilor pe care le-ați creat.
  • sfaturi

    Citiți prin lista de locuri de muncă online pentru specialiștii de marketing digital și faceți o listă de cerințe pe care multe dintre înregistrări au în comun. Dacă nu puteți face ceva, căutați cursuri gratuite online pe care le puteți lua.
  • Marketingul este un sector popular și competitiv. Ține pasul cu știrile de marketing și faceți tot ce puteți pentru a rămâne în fața mulțimii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar