Cum se face marketing de conținut

Marketingul de conținut este diferit de publicitatea tradițională, deoarece nu promovează direct produsele sau serviciile oferite de afaceri. În schimb, aceasta implică dezvoltarea și distribuirea conținutului informativ - cum ar fi mesajele de blog, articole și infografii - care sunt relevante pentru nevoile clienților dvs. Dacă doriți să includeți marketingul de conținut în strategia dvs. de afaceri, începeți prin crearea unui plan de construire și distribuire a conținutului dvs. Identificați nevoile clienților dvs., astfel încât să puteți viza conținutul direct la ele. Odată ce creați un conținut de înaltă calitate, va trebui să distribuiți și să îl promovați astfel încât să vă atingă în mod eficient publicul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea strategiei dvs. de marketing
  1. Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 1
1
Creați un plan de afaceri pentru marketingul conținutului. A face marketingul de conținut necesită în mod eficient timp, bani și pricepere. Petreceți ceva timp gândindu-vă la factori precum cât de mult de un buget pe care îl aveți pentru marketingul conținutului și câți oameni ar putea fi necesar să angajați sau să vă antrenați pentru a crea și distribui conținutul dvs. Dacă nu sunteți singurul proprietar sau manager al afacerii dvs., lucrați cu alți membri ai echipei dvs. pentru a dezvolta o strategie.
  • Planul dvs. ar trebui să se concentreze asupra factorilor precum ceea ce sperați să realizați cu marketingul de conținut, cum intenționați să vă atingeți obiectivele și ce va fi bugetul proiectat.
  • Imagine intitulată face conținut Marketing Pasul 2
    2. Identificați nevoile publicului dvs. Conținutul de marketing este eficient numai dacă este direct relevant pentru persoanele cel mai probabil să utilizeze produsele și serviciile dvs. Fa ceva cercetare Pentru a determina ce tipuri de conținut ar fi cele mai utile la baza dvs. de utilizator primară.
  • De exemplu, dacă compania dvs. vinde pasta de dinți pentru copii, audiența dvs. este, probabil, majoritatea părinților care caută conținut legat de sănătatea dentară a copiilor lor și de igienă.
  • Citiți rapoartele din industrie despre persoanele cel mai probabil să vă utilizeze produsul sau serviciul și ce tipuri de informații și conținut au tendința de a căuta.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 3
    3. Decideți ce poveste doriți să spuneți cu conținutul dvs. Conținutul pe care îl creați ar trebui să fie relevant nu numai pentru utilizatorii dvs., ci și la misiunea afacerii dvs. Gândiți-vă la ce fel de valori și mesaje doriți să vă întruchipeze conținutul dvs. și să alegeți câteva teme pe care doriți să le concentrați.
  • De exemplu, dacă vindeți produse care sunt ecologice, vă puteți concentra pe crearea conținutului despre modul în care clienții pot merge verde și pot reduce amprentele lor de carbon.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 4
    4. Determinați cele mai bune canale pentru distribuirea conținutului. Va trebui să vă asigurați că conținutul dvs. ajunge efectiv audiența dvs. pentru a fi eficientă. Faceți unele cercetări privind obiectivul dvs. demografic și tipurile de mass-media au tendința de a consuma.
  • De exemplu, consumatorii mai tineri sunt mai probabil să utilizeze medii sociale sau să navigheze pe bloguri informative, în timp ce puteți ajunge mai eficient la o audiență mai mare prin listele de e-mail sau chiar o revistă de imprimare sau buletin informativ.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 5
    5. Documentați strategia de marketing. Scrierea strategiei dvs. vă poate ajuta să vă concentrați. Dacă există mai mulți angajați în organizația dvs., având o documentare oficială a abordării dvs. de comercializare a conținutului este, de asemenea, o modalitate bună de a păstra pe toată lumea pe aceeași pagină. S-ar putea să includeți specificul, cum ar fi:
  • Publicul țintă pentru conținutul dvs
  • Temele cheie sau povestirile pe care doriți să le concentrați
  • Strategia dvs. pentru dezvoltarea conținutului (e.G., angajarea de scriitori sau designeri sau lucrul cu o firmă de marketing de conținut)
  • Cum intenționați să distribuiți conținutul
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea conținutului de calitate
    1. Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 6
    1. Construiți conținut care este util și relevant pentru clienții dvs. Un liste amuzant despre părul facial de celebritate sau o serie de clipuri de pisici drăguț ar putea obține o mulțime de priveliști și îi plac, dar nu vă vor face prea bine decât dacă sunt relevante pentru afacerea dvs. și nevoilor clienților dvs. În schimb, concentrați-vă asupra conținutului care reflectă valorile dvs. de bază și vă ajută direct publicul țintă.
    • De exemplu, dacă dețineți o afacere de amenajare a teritoriului, ați putea face o serie de postări de blog despre cum să stocați un iaz de pește de grădină sau puteți crea un infographic despre prevenirea eroziunii solului.
    • Nu vă promovați doar produsul sau serviciul - asta este ceea ce este publicitatea tradițională. În schimb, concentrați-vă pe asigurarea unei valori adevărate clienților dvs. actuali și potențiali.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 7
    2. Faceți conținutul dvs. angajat. Conținutul care este distractiv și interesant este mai probabil să atragă și să dețină interesul publicului decât informațiile de bază, dezbrăcate în jos. Pentru a vă convinge conținutul, ați putea încorpora umorul sau găsiți modalități de a face apel la emoțiile audienței dvs. Conținutul care este interesant vizual poate să-ți atragă atenția publicului.
  • De exemplu, dacă vindeți echipamente de fotografie, luați în considerare efectuarea unui videoclip care oferă sfaturi de fotografiere naturală și arată un fotograf profesionist în acțiune. Alegeți un peisaj uluitor și obțineți câteva fotografii frumoase ale starului dvs. de oaspeți la locul de muncă.
  • De asemenea, ați putea adăuga un element de interes uman și puteți conecta cu publicul dvs. la un nivel personal, având fotograful Pro PRO Spune o poveste despre ce înseamnă fotografia pentru ei.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 8
    3. Păstrați conținutul substanțial, dar raționalizat. Consumatorii iubesc conținutul care este bogat în informații, dar suficient de concis că pot să o consume repede și ușor. Uitați-vă la conținutul dvs. și luați în considerare modul în care puteți să îl condensați prin utilizarea cuvintelor din punct de vedere economic, lipind la formate simple, cum ar fi listele marcate și utilizarea rubricii informative.
  • Alegerea celei mai bune lungimi pentru conținutul dvs. depinde de o mulțime de factori. De exemplu, conținutul scris mai lung tinde să apară mai mare în rezultatele căutării Google. Pe de altă parte, utilizatorii mobili tind să caute un conținut mai scurt și mai ușor de digerat rapid.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 9
    4. Editați-vă conținutul cu atenție. Conținut care este slab editat și plin de greșeli va părea mai puțin credibil pentru publicul dvs. Treceți peste conținutul dvs. și asigurați-vă că este coerent, bine proveniți, exacte și fără erori gramaticale și de ortografie.
  • În plus, verificați dublu pentru a vă asigura că conținutul dvs. este formatat corect și ușor de citit sau vizualizat. Chiar dacă conținutul în sine este mare, formatul rău poate fi frustrat și alienarea publicului.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 10
    5. Lucrați cu creatori de conținut experimentați. Dacă nu aveți o mulțime de experiență cu construirea propriului dvs. conținut, luați în considerare angajarea pe cineva care face. Ajunși la persoanele din rețeaua dvs. profesională și vedeți dacă pot recomanda scriitori excelenți, designeri grafici sau experți publicitare care sunt familiarizați cu tipul de lucru pe care îl face afacerea dvs.
  • Dacă nu aveți bugetul să angajeze creatori de conținut cu normă întreagă, luați în considerare lucrul cu Freelancers sau o firmă de marketing de conținut.
  • Uită-te la mostrele oricărui potențial de conținut Creator de lucru pentru a determina dacă sunt o potrivire bună pentru afacerea dvs. și genul de imagine pe care doriți să-l construiți pentru compania dvs.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 11
    6. Îmbunătățiți conținutul dvs. în funcție de modul în care funcționează. Crearea unui conținut bun este un proces continuu. Va trebui să țineți cont de modul în care conținutul dvs. efectuează și efectuați ajustări pe baza a ceea ce vedeți. În plus față de a privi metrici de bază, cum ar fi cât de multe vizite, acțiuni și îi place conținutul dvs. devine, este, de asemenea, important să luăm în considerare ceea ce audiența dvs. spunând de fapt despre asta. Dacă conținutul dvs. nu efectuează modul în care doriți, faceți modificări pe baza feedback-ului pe care îl obțineți și continuați să verificați semnele de îmbunătățire.
  • Dacă audiențele par să creadă că conținutul dvs. este învechit sau plictisitor, amestecați-l și încercați ceva nou. Uită-te la conținutul popular din alte afaceri de succes pentru inspirație.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea conținutului acolo
    1. Imagine intitulată face marketing de conținut Pasul 12
    1. Utilizați instrumentele de promovare a social media. Pur și simplu crearea unui conținut bun nu este suficient - trebuie să vă asigurați că este văzută. Social Media Marketing este o modalitate excelentă de a vă aduce conținutul în lume. În plus față de utilizarea serviciilor plătite, cum ar fi instrumentul "Boost Post" al Facebook, puteți, de asemenea, să vă promovați conținutul prin:
    • Împărtășirea acestuia în spații relevante. De exemplu, dacă sunteți un planificator de nuntă, împărtășiți mesajele dvs. de blog în grupurile de discuții pentru mirese-to-.
    • Etichetați-l în mod corespunzător. Utilizarea corectă a hashtags-ului vă poate face conținut mai ușor de găsit și ajutați-o să apară mai proeminentă în căutările web și pe site-urile sociale. În plus față de utilizarea etichetelor generale (cum ar fi #weddingideas), alegeți și cele mai specifice (cum ar fi #cakeInspition).
    • Promovarea conținutului dvs. pe mai multe platforme. Nu vă lipiți doar pe Facebook și Twitter-partajați-l în cât mai multe locuri posibil. În funcție de clientele dvs., puteți folosi și site-uri precum Tumblr, YouTube, LinkedIn sau Reddit.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 13
    2. Utilizare Optimizare motor de căutare (SEO) Tehnici de adus la vizitatori. Când oamenii fac să caute pe termenii legați de conținutul dvs., doriți ca munca dvs. să apară cât mai aproape de partea de sus a rezultatelor posibil. Puteți angaja o agenție SEO pentru a vă optimiza site-ul web pentru dvs., dar există și lucruri pe care le puteți face pe propriile dvs. pentru a îmbunătăți rezultatele motorului de căutare. De exemplu, puteți:
  • Obțineți linkuri la conținutul dvs. de la alte site-uri relevante, populare și autoritare.
  • Dați paginile dvs. de conținut unic, titluri specifice (e.G., "Fishworld Inc.Ghidul final pentru păstrarea lotului ").
  • Furnizați descrieri clare ale conținutului dvs. în meta-etichete, link-ul textului, descrierile alternative ale imaginii și anteturile.
  • Includeți codul de date structurat pentru a îmbunătăți modul în care conținutul dvs. apare în rezultatele motorului de căutare.
  • Păstrați-vă URL-urile simple și descriptive.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 14
    3. Implicați-vă direct cu publicul pentru a construi conexiuni semnificative. Clienții (și clienții potențiali) vor simți o conexiune mai reală cu afacerea dvs. dacă interacționați direct cu ei. În loc să vă aruncați doar conținutul în gol și așteptați acțiunile și Îi place, ia timp pentru a răspunde la întrebările și comentariile oamenilor. Puteți chiar să invitați comentarii cu privire la postările dvs. sau să oferiți solicitări pentru a obține o conversație.
  • De exemplu, dacă ați făcut un videoclip cu privire la modul de coacere a cookie-urilor vegani folosind linia de ingrediente organice, terminați videoclipul prin invitarea spectatorilor dvs. să vă împărtășească rețetele preferate în comentarii.
  • Dacă clienții dvs. folosesc secțiunea dvs. de comentarii ca loc pentru a vă plânge sau a vă oferi nemulțumirea acestora cu produsul sau serviciul dvs., oferiți o scuză sinceră și invitați-i să lucreze cu dvs. pentru a găsi o soluție satisfăcătoare.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 15
    4. Atingeți în rețeaua dvs. de afaceri pentru a vă promova conținutul celuilalt. Conectarea cu alți profesioniști din întreprinderile adiacente ale dvs. vă poate ajuta să apăsați în bazele de clienți ale fiecăruia și să măriți reciproc vizibilitatea conținutului dvs. Ați putea să etichetați un coleg de expert în domeniu într-un articol, împărtășiți munca lor cu publicul dvs. (dacă credeți că este relevant), invitați să fie un poster de oaspeți pe blogul dvs. sau voluntar pentru a scrie un post de oaspeți pentru ei. Dacă vă angajați în acest fel, alții din rețeaua dvs. sunt mai probabil să vă rotească și să vă ajute să vă promovați propriul conținut!
  • Alte modalități de a se angaja cu colegii profesioniști din rețeaua dvs. includ comentarea conținutului lor și revizuirea sinceră a produselor lor.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 16
    5. Păstrați-vă alimentarea cu conținut activă, chiar dacă nu aveți un material nou. Dacă mergeți mult timp fără a produce conținut nou, audiența dvs. poate pierde interesul și nu mai acordă atenție la ceea ce faceți. Păstrați lucrurile să meargă prin intermediul unui conținut nou cu o muncă mai în vârstă și chiar conținut relevant partajat din alte surse. În acest fel, clienții dvs. vor avea întotdeauna ceva de văzut.
  • Repostarea o parte din cea mai bună lucrare vă poate ajuta să vă reînvieți interesul în ea și să aduceți mai multe opinii. Acest lucru poate fi util în special dacă audiența sau baza dvs. de clienți a crescut foarte mult, deoarece inițial ați postat conținutul, deoarece cititorii sau telespectatorii mai noi nu au văzut-o înainte.
  • Imagine intitulată Do Content Marketing Pasul 17
    6. Creați legături între piesele dvs. de conținut. Utilizarea legăturilor interne este o modalitate excelentă de a atrage atenția suplimentară asupra conținutului dvs. Dacă aveți o bucată de conținut deosebit de populară, presărați-o liberal cu legăturile relevante cu cealaltă lucrare. Acest lucru va încuraja vizitatorii să exploreze și să descopere mai mult din conținutul dvs.
  • De exemplu, dacă dețineți un magazin de animale de companie și aveți un articol popular despre îngrijirea aurului, încercați să le conectați la un videoclip pe care tocmai l-ați făcut despre înființarea unui rezervor de pește de apă rece.
  • sfaturi

    Este nevoie de timp și angajament pentru a vedea rezultatele din marketingul conținutului. Dacă conținutul dvs. nu primește prea multă atenție imediat, nu renunțați. Este posibil să trebuiască să dedicați mult timp pentru a crea și distribui conținut de calitate înainte de a începe să prindă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar