Cum să devii un antrenor de carieră

Antrenorii de carieră oferă îndrumări persoanelor care au nevoie de asistență cu selecția carierei și tranzițiile profesionale. Spre deosebire de consilierii de carieră, autocarele de carieră nu sunt licențiate și nu există cerințe speciale de educație pentru a deveni un antrenor de carieră. Acestea fiind spuse, există o varietate de certificări disponibile care pot stimula credibilitatea dvs. ca antrenor de carieră. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți cunoștințele și experiența necesare pentru a ajuta oamenii să progreseze în cariera lor.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea credibilității ca antrenor de carieră
  1. Imaginea intitulată Deveniți un antrenor de carieră Pasul 1
1. Achiziționați experiență. Deși nu este nevoie de o experiență specifică pentru a deveni un antrenor de carieră, trebuie să aveți un fundal care să inspire încrederea în clienții dvs.
  • Un fundal în serviciile de carieră sau dezvoltarea forței de muncă vă va oferi cea mai relevantă experiență.
  • Un fundal în recrutare sau resurse umane poate fi de asemenea util, deoarece acest lucru vă va oferi posibilitatea de a afla mai multe despre ce caută angajatorii.
  • O carieră de succes de orice fel poate fi un bun excelent, mai ales dacă doriți să ajutați oamenii să găsească locuri de muncă în același domeniu pe care le-ați lucrat.
  • Imaginea intitulată Deveniți un antrenor de carieră Pasul 2
    2. Fiți familiarizați cu piața muncii. Pentru a vă ajuta clienții, va trebui să aveți o înțelegere largă a tipurilor de locuri de muncă disponibile în zona dvs., studiile și seturile de competențe necesare pentru aceste locuri de muncă și salariile lor medii. De asemenea, trebuie să stați la curent cu cea mai recentă tehnologie utilizată pentru vânătoare de locuri de muncă și de rețea.
  • Este util să știți ce piețe de locuri de muncă angajează sau au în creștere oportunități de angajare, în comparație cu altele. Cele mai multe răspunsuri la acest lucru pot fi găsite online cu o căutare simplă.
  • Social media este în prezent utilizată pe scară largă, dar noile tehnologii dezvoltă tot timpul, deci nu încetați să învățați despre cele mai recente tendințe.
  • Imaginea intitulată Deveniți un antrenor de carieră Pasul 3
    3. Perfecționați abilitățile de scriere a CV-ului. Nu toți antrenorii de carieră oferă servicii de scriere a reluării, dar abilitatea este în cerere caldă. Dacă intenționați să oferiți acest serviciu, va trebui să aveți abilități puternice de scriere și gramatici și să înțelegeți ce caută angajatorii într-un CV.
  • Va trebui să ajutați clienții să se extindă sau să condenseze CV-urile la o lungime adecvată, bazată pe cantitatea de experiență pe care o au.
  • Va trebui să ajutați clienții să-și adapteze CV-urile pentru poziții individuale.
  • Ar trebui să știți ce cuvinte cheie recrutorii în industria specifică vor căuta.
  • Ar trebui să învățați cum să vă reluați expertiv, astfel încât acestea să fie ușor de citit și să arate profesionale.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 4
    4. Învață să asculți. Pentru a fi un antrenor de carieră de succes, va trebui să fiți un mare ascultător care este capabil să converseze cu un grup divers de oameni despre interesele, punctele forte, punctele slabe și experiențele.
  • Va trebui să știți ce întrebări pe care să le întrebați pentru a obține oamenii să vă dezvăluie aceste informații.
  • De asemenea, va trebui să puteți analiza informațiile pe care clienții dvs. vă dau rapid și eficient.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 5
    5. Continuați să vă dezvoltați abilitățile. Înainte de a începe să lucrați cu clienții, trebuie să vă asigurați că aveți abilitățile necesare pentru a ajuta clienții să decidă asupra unei căi de carieră sau pentru a găsi un loc de muncă. Comunicarea organizațiilor de dezvoltare profesională este o modalitate excelentă de a vă promova abilitățile și de a rămâne pe partea superioară a celor mai recente știri și cercetări din industrie.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 6
    6. Alegeți o nișă. Vă ajută să vă concentrați când începeți ca antrenor de carieră. Alegerea tipului de client potrivit vă va permite să vă puneți experiența relevantă pentru a lucra și vă va ajuta să vă bucurați mai mult de munca dvs. Veți câștiga, de asemenea, credibilitate ca antrenor de carieră cu experiență în nisa specifică.
  • Dacă aveți un fundal într-o anumită industrie, luați în considerare catering clienților care caută carieră în această industrie. Experiența dvs. profesională va merge mult pentru a vă crește credibilitatea.
  • Puteți, de asemenea, să satisfaceți anumite tipuri de persoane cu care vă bucurați să lucrați, cum ar fi absolvenții de colegiu recent sau mamele de ședere la domiciliu care încearcă să reintroducă forța de muncă.
  • Alternativ, vă puteți concentra pe un anumit tip de vânător de locuri de muncă. De exemplu, unii oameni contactează antrenorii de carieră pentru că nu au nici o idee ce vor să facă pentru o carieră, în timp ce alții contactează antrenorii de carieră, deoarece doresc să avanseze în cariera lor, dar nu sunt siguri de ceea ce trebuie să facă. Încă alții contactați antrenorii de carieră pentru că au nevoie de ajutor să scrie CV-uri și să solicite locuri de muncă.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 7
    7. Luați în considerare certificarea. Certificarea nu este necesară, dar vă poate ajuta să arătați mai profesionist. Luând cursuri pentru a câștiga o certificare ca antrenor de carieră vă poate ajuta, de asemenea, să aflați mai multe despre domeniu, care va fi deosebit de util dacă sunteți scurt pe experiență.
  • Există o mare varietate de programe de certificare de carieră și de coaching de viață, iar pentru că coaching-ul de carieră nu este o industrie reglementată, toți au cerințe diferite. Asigurați-vă că ați cercetat bine orice program înainte de a vă înscrie. Ar putea fi, de asemenea, de ajutor să discutați cu persoanele care au finalizat programele.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea afacerii dvs
    1. Imaginea intitulată Deveniți un antrenor de carieră Pasul 8
    1. Decideți unde veți lucra. Majoritatea antrenorilor de carieră funcționează independent. Dacă acesta este modul în care intenționați să lucrați, va trebui să decideți unde este cel mai bun loc de a vă întâlni clienții. Unele opțiuni includ locuri publice, casa clienților dvs. sau o zonă de birou dedicată în propria casă.
    • Dacă vă puteți permite, este posibil să doriți să investiți într-un spațiu de birouri. În funcție de locul în care locuiți, este posibil să găsiți un spațiu de birouri care vă permite să închiriați spațiu în funcție de zi sau de ora.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 9
    2. Creați un site web. Cei mai mulți oameni caută produse și servicii online, astfel încât clienții trebuie să poată învăța despre cine sunteți și ce aveți de oferit de pe site-ul dvs. Web. Este absolut esențial să aveți o prezență puternică pe web în ziua de azi și în vârstă!
  • Dacă nu aveți un buget mare, nu vă faceți griji. Există o mulțime de furnizori care oferă un simplu design web și găzduire pentru rate ieftine. Pe măsură ce afacerea dvs. crește, vă puteți actualiza site-ul dvs. web.
  • Când scrieți conținutul site-ului dvs., asigurați-vă că vă gândiți la declarația dvs. de misiune și cum puteți comunica acest lucru clienților dvs. Tot ceea ce scrieți ar trebui să aveți o voce consistentă care transmite mesajul mărcii dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 10
    3. Creați materiale de marketing. Trebuie să comercializați afacerea dvs. pentru a permite clienților să știe că există și să le oferiți o impresie bună despre afacerea dvs. în funcție de bugetul dvs. și de obiectivele dvs. de afaceri specifice, puteți lua în considerare materialele de imprimare, cum ar fi cărți de vizită, pliante, cărți poștale sau Broșuri. S-ar putea să doriți, de asemenea, să investiți în publicitatea online, radio, tipărită sau televiziune.
  • Vino cu un logo mare și o linie de etichetare și le folosiți în mod consecvent în toate materialele dvs. de marketing.
  • Marketingul poate fi foarte scump, deci asigurați-vă că începeți să economisiți niște bani pentru a investi în afacerea dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 11
    4. Căutați oportunități de a răspândi cuvântul. În plus față de menținerea site-ului dvs. și distribuirea materialelor de marketing, ar trebui să fiți întotdeauna în căutarea unor noi modalități de a permite clienților să știe despre abilitățile și serviciile dvs. Abordarea corectă pentru dvs. va depinde de experiența dvs. și de publicul dvs. țintă, dar puteți lua în considerare vorbirea la conferințe, folosind expertiza dvs. pentru a scrie articole pentru lucrări sau site-uri web sau de a posta conținut informativ pe social media.
  • Asigurați-vă că tot ceea ce postați online sau altfel distribuie este în conformitate cu marca dvs. personală.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 12
    5. Să mențină un aspect profesional. Rețineți că potențialii clienți ar putea privi în fundal. Ca antrenor de carieră, trebuie să inspirați încrederea în clienții dvs. scriind un CV impresionant pentru dvs. și să vă comercializați afacerea ca un expert.
  • Partea 3 din 3:
    Avansându-vă cariera
    1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 13
    1. Obține o diplomă. Indiferent dacă doriți să vă măriți credibilitatea ca antrenor de carieră sau doriți să vă luați cariera la nivelul următor, ați putea dori să urmați o diplomă. Câmpurile utile includ psihologia, consilierea, sociologia sau resursele umane.
    • Dacă aveți în vedere un scop de carieră specific, asigurați-vă că verificați pentru a vedea ce sunt cerințele educaționale. De exemplu, dacă doriți să deveniți un consilier de carieră la o școală, veți avea nevoie de o diplomă de masterat în consiliere școlară, precum și licența de stat corespunzătoare.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 14
    2. Lucrați pentru o companie. Dacă lucrați pentru dvs. nu este pentru dvs., aveți alte opțiuni ca antrenor de carieră. În funcție de interesele dvs., puteți lua în considerare lucrul pentru o companie care oferă servicii de coaching și servicii de reluare a carierei. De asemenea, puteți opta să lucrați în departamentul de resurse umane sau de dezvoltare a carierei unei mari corporații.
  • Rețineți că unele companii pot cere să dețineți un anumit grad.
  • Fi vigilent despre găsirea potrivirii potrivite pentru dvs. Ca antrenor de carieră, ar trebui să știți cum să reţea și Căutați plăci de locuri de muncă online Pentru a găsi o mare oportunitate.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de carieră Pasul 15
    3. Considera devenind un consilier de carieră. Dacă vă place coaching-ul de carieră și doriți să vă avansați cariera, puteți lua în considerare devenirea unui consilier de carieră. Consilierii de carieră sunt diferiți de antrenorii de carieră, deoarece acestea conduc în mod obișnuit evaluări și oferă sfaturi, în timp ce antrenorii de carieră oferă în cea mai mare parte informații.
  • Ca consilier de carieră, puteți ajuta, de asemenea, oamenii să identifice problemele care le pot ține înapoi în viață, cum ar fi depresia sau anxietatea.
  • Trebuie să aveți cel puțin o diplomă de licență pentru a lucra ca consilier de carieră, dar mulți consilieri au diplome de masterat sau diplome doctorale. Consilierul de carieră trebuie, de asemenea, să fie autorizat de stat în care operează.
  • sfaturi

    Luați în considerare și pregătiți pentru diversitate. Coaching-ul de carieră eficient necesită o înțelegere a dinamicii care influențează indivizii, care poate include vârsta, rasa, cultura, religia sau alți factori.
  • Dacă intenționați să lucrați pentru dvs., este posibil să doriți să luați în considerare angajarea unei companii de marketing pentru a vă ajuta să vă construiți marca și să faceți publicitate serviciilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar