Cum să devii consultant de marketing

Consultanții de marketing înțeleg ce motivează consumatorii și sfătuiește companiile pe cel mai bun mod de a ajunge la acei consumatori. Consultanții de marketing au multe îndatoriri, care ar putea include evaluarea nevoilor clienților companiei, planificarea și implementarea unor campanii sociale sau a altor campanii de marketing și urmărirea succesului strategiilor de marketing utilizând instrumente analitice. Salariile pentru consultanții de marketing variază de la aproximativ 30.000 de dolari la 150.000 $ pe an, deoarece majoritatea consultanților de marketing sunt plătiți de proiect. Dacă intenționați să deveniți un consultant de marketing, va trebui să luați anumiți pași pentru a avea succes, inclusiv obținerea de gradul, obținerea experienței de lucru și construirea unei baze de clienți. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cum să deveniți un consultant de marketing.

Pași

Partea 1 din 3:
Începând cariera în marketing
  1. Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 1
1. Obțineți o diplomă de licență în marketing, afaceri sau comunicații. Multe școli oferă programe de diplomă în marketing, care ar fi ideal dacă sunteți sigur că doriți să fiți consultant de marketing. Dacă un program de marketing nu este disponibil la universitatea dvs., o diplomă în afaceri sau comunicații vă poate ajuta să deveniți și un consultant de marketing. Indiferent de importanța pe care o alegeți, asigurați-vă că luați cursuri care vor oferi informații utile pentru cariera dvs. viitoare.
  • Ofertele de curs variază de către universitate, dar căutați cursuri care vă vor oferi informații despre marketing, branding, înțelegere și atingere a unui anumit demografic, publicitate, copywriting și bugetare.
  • Citiți descrierile cursului pentru a determina ce cursuri vă vor fi utile.
  • Discutați obiectivele de carieră cu consilierul dvs. academic și solicitați sugestii despre cursurile pe care trebuie să le luați și alte lucruri pe care le puteți face pentru a lucra spre obiectivele carierei dvs.
  • Un grad de marketing pe Internet sau un certificat va acoperi elementele de bază, dar nu este o înlocuire a experienței din lumea reală.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 2
    2. Participați la organizațiile studențești pentru specializări de afaceri și de marketing. O modalitate prin care puteți obține experiență înainte de absolvire a colegiului este de a participa la o organizație de marketing sau de afaceri. A fi activă într-o organizație studențească vă permite să aplicați ceea ce învățați și să deveniți mai interesați în acest proces. Veți câștiga, de asemenea, o experiență valoroasă care poate fi adăugată la CV-ul dvs. și să aveți oportunități de rețea cu proprietarii locali de afaceri. Toate aceste experiențe și conexiunile pe care le faceți vă vor ajuta să vă ușurați să obțineți un loc de muncă după absolvire.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 3
    3. Creați un portofoliu. Consultanții de marketing își folosesc portofoliile arată potențialii clienți ceea ce sunt capabili să facă. Dezvoltați o versiune online și tipărită a portofoliului dvs. care prezintă ceea ce ați făcut. Portofoliul dvs. ar trebui să includă câteva informații despre educația și experiența dvs., precum și informații de contact și mai multe eșantioane ale celei mai bune lucrări.
  • Dacă aveți experiență în configurarea site-urilor web, puteți crea unul de la zero, dar dacă nu puteți utiliza un site gratuit de găzduire web, cum ar fi WordPress.org sau tumblr pentru a configura portofoliul dvs. online.
  • Dacă ați avut o anumită experiență prin implicarea într-o organizație studențească sau într-un stagiu, includeți eșantioane ale unora dintre materialele de marketing pe care le-ați creat pentru clienți (solicitați permisiunea de a utiliza mai întâi în portofoliul dvs.).
  • Dacă încă nu ați avut clienți, utilizați materiale pe care le-ați creat pentru cursurile dvs.
  • Exemple de materiale de probă includ lucruri precum logo-urile, scrierea promoțională, pliante și link-uri către site-uri web sau pagini sociale pe care le-ați lucrat.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 4
    4. Aplicați pentru locuri de muncă de marketing la nivel de intrare. Înainte de a începe cariera ca consultant de marketing, este posibil să aveți nevoie să petreceți ceva timp la o firmă de marketing. Căutați poziții la nivel de intrare la firmele de marketing care vă vor oferi tipul de experiență pe care o căutați. De asemenea, ar trebui să căutați locuri de muncă care oferă oportunități de instruire și avansare în curs de desfășurare.
  • Când aplicați la locurile de muncă, încercați să adaptați CV-ul și scrisoarea de intenție pentru a se potrivi cu abilitatea specifică pe care o descrie postarea de locuri de muncă. Nu fiți necinstiți despre abilitățile dvs., asigurați-vă că accentuați abilitățile pe care le căutați angajatorul.
  • Dacă aveți prieteni sau familii care conduc o afacere, întrebați dacă le puteți ajuta cu campaniile lor de marketing.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de marketing Pasul 5
    5. Dezvoltați-vă cariera de marketing în lumea profesională. Poate dura ceva timp înainte de a putea lucra în calitate de consultant, deoarece companiile care angajează consultanți caută profesioniști care au ani de experiență. Prin urmare, este posibil să trebuiască să lucrați ca un profesionist de marketing pentru câțiva ani pentru a vă dezvolta abilitățile. În acest timp, concentrați-vă pe extinderea stabilirii abilităților și avansându-vă cariera. Luați proiecte dificile și faceți cea mai bună lucrare.
  • Partea 2 din 3:
    A deveni un consultant de marketing independent
    1. Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 6
    1. Elaborați un plan. Managementul organizației și timpului sunt competențe cheie pentru orice consultant. Înainte de a face schimbări concrete, continuați lucrarea de zi în timp ce luați în considerare unele dintre elementele de bază ale lucrătorului ca consultant. Răspunzând la câteva întrebări de bază despre modul în care vă imaginați că afacerea dvs. viitoare va merge mult timp să vă ajute să luați măsuri. Luați în considerare câteva dintre următoarele întrebări pentru a vă ajuta să decideți dacă doriți să faceți în continuare tranziția de la un profesionist de marketing la un consultant de marketing independent.
    • Care sunt obiectivele și motivele dorite de a merge în consultare? Dacă nu aveți o viziune puternică pentru afacerea dvs. sau o motivație suficientă pentru a continua să mergeți, vă puteți lupta pentru a reuși ca consultant. Luați în considerare obiectivele dvs. pe termen scurt și lung înainte de a vă lua decizia.
    • Aveți nevoie pentru a obține orice fel de certificare sau licență specială? În funcție de sub-specialitatea în cadrul câmpului de marketing, este posibil să aveți nevoie de un fel de certificare sau o licență specială pentru a lucra ca consultant. Verificați înainte de a face altceva.
    • Aveți suficientă experiență pentru a începe să lucrați ca consultant de marketing? Clienții doresc să angajeze consultanți care sunt experimentați și informați. Luați în considerare dacă experiența dvs. de lucru vă pregătește să oferiți tot ceea ce clienții dvs. vor avea nevoie sau dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru a obține această experiență.
    • Aveți suficiente conexiuni pentru a începe să lucrați ca consultant? Pentru a avea o carieră ca consultant de marketing independent, va trebui să aveți o mulțime de clienți potențiali pentru a începe. Luați în considerare potențialii clienți și gândiți-vă realist despre faptul că veți putea sau nu să vă construiți rețeaua.
    • Cât de organizat ești? Organizația este crucială pentru cineva care lucrează ca consultant pentru că va trebui să vă gestionați timpul, afacerea dvs. și clienții dvs. Decideți dacă sunteți suficient de organizat pentru a face toate aceste lucruri.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 7
    2. Achiziționați certificările și licențele necesare. Dacă ați stabilit că veți avea nevoie de o certificare sau o licență specială pentru a începe, asigurați-vă că obțineți certificarea sau licența înainte de a începe. Chiar dacă nu aveți nevoie de o certificare sau o licență, este posibil să luați în considerare obținerea unui fel de certificare de la o organizație de marketing pentru a dovedi clienților dvs. că sunteți legitimi.
  • De exemplu, puteți obține o certificare specială din partea Asociației Profesionale de Vânzări și Marketing sau Asociației Americane de Marketing. Aceste certificări vă vor ajuta să vă dezactivați de concurența dvs. și să vă confruntați cu încredere în clienții dvs.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 8
    3. Stabiliți o nișă pentru dvs. Este important să știți publicul țintă înainte de a începe. Având o nișă mică vă va ajuta să obțineți mai mulți clienți decât dacă încercați să vă comercializați serviciile tuturor. Încercați să vă concentrați asupra unui grup foarte mic de persoane pe care doriți să le aveți ca clienți.
  • De exemplu, o nișă bună îngustă ar putea fi proprietari de tip boutique într-o parte modernă a orașului din orașul dvs. sau profesioniștii din domeniul medical local care încep să-și construiască cariera.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 9
    4. Dezvoltați un brand pentru dvs. Branding-ul este important deoarece vă ajută să mențineți un standard de serviciu și să desenezi clienți noi în afacerea dvs. Când vă dezvoltați marca, ar trebui să vă gândiți la clienții dvs. și la ceea ce se așteaptă de la dvs. Pe măsură ce lucrați și faceți publicitate serviciilor dvs., asigurați-vă că tot ceea ce puneți este în concordanță cu marca pe care doriți să o stabiliți.
  • De exemplu, dacă doriți să atrageți proprietarii de boutique mici, ați putea fi de așteptat să înțelegeți moda și să vă prezentați într-o manieră elegantă. Prin urmare, logo-urile, textul și aspectul personal ar trebui să reflecte aceste lucruri.
  • Rețineți că este nevoie de timp și un efort continuu pentru a vă dezvolta și stabili marca dvs., deci aveți răbdare.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 10
    5. Cercetarea altor consultanți de marketing ". Determinarea ce să perceapă clienții dvs. poate fi dificilă. Cea mai bună modalitate de a decide asupra tarii este de a vă uita la ceea ce taxele dvs. de concurență pentru serviciile lor și să faceți ratele competitive cu a lor. Astfel știți că nu veți fi dezavantajați pentru clienți pe baza tarifelor dvs. și va lua, de asemenea, presupunerile de a vă dezvolta tarifele.
  • Unii consultanți de marketing își pot enumera serviciile și tarifele online, dar dacă nu, puteți, de asemenea, să sunați la ratele lor. Sunați-vă la consultanții sau firmele de marcare din zona dvs. și cereți-i să vă trimită o broșură care detaliază serviciile și ratele lor.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 11
    6. Ia în considerare munca contractului cu o firmă de consultanță de marketing mai mare. A deveni un consultant de marketing independent poate fi un pic intimidant și vă puteți lupta pentru a găsi destui clienți. Dacă nu sunteți sigur dacă doriți să intrați în lumea consultării pieței, luați în considerare lucrul printr-o firmă de consultanță de marketing pentru a vă oferi mai multă siguranță.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de marketing Pasul 12
    7. Rețeaua cât mai des posibilă. Indiferent ce traseu alegeți să urmați în calea dvs. spre a deveni un consultant de marketing, este important să vă conectați în mod constant. Cu cât veți relua și construi baza clientului, cu atât va fi mai ușor să lucrați ca consultant de marketing atunci când sunteți gata să faceți tranziția.
  • Partea 3 din 3:
    Pornirea propriei afaceri de consultanță de marketing
    1. Imaginea intitulată deveni un consultant de marketing Pasul 13
    1. Decideți o locație pentru afacerea dvs. Odată ce ați luat decizia de a începe propria afacere de consultanță de marketing, va trebui să decideți o locație pentru afacerea dvs. Puteți lucra fie de la domiciliu, fie închiriați un spațiu de birouri. Lucrul de la domiciliu va reduce costurile dvs. generale, dar având un spațiu de birouri vă poate oferi afacerii cu mai multă expunere și un loc mai bun pentru a vă întâlni cu clienții. Va trebui să cântăriți argumentele pro și să vă dezactivați fiecare opțiune pentru a decide care este cel mai bun pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de marketing Pasul 14
    2. Luați în considerare angajarea angajaților. Este posibil să nu aveți nevoie de angajați în stadiile incipiente ale afacerii dvs., dar pe măsură ce începeți să crească, puteți beneficia de un asistent de a răspunde la telefoane și să îndeplinească alte sarcini simple. Gândiți-vă în mod realist despre ce trebuie să fie nevoile dvs. și ceea ce ați dori un angajat să facă înainte de a vă decide să angajați pe cineva.
  • Rețineți că puteți angaja întotdeauna pe cineva pe drum dacă vă ocupați prea ocupat pentru a vă ocupa de propriile operațiuni de zi cu zi, dar așezându-vă un angajat pe care nu mai aveți nevoie, va fi mult mai greu.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 15
    3. Stabiliți ratele pentru afacerea dvs. Utilizați informațiile pe care le-ați colectat în timp ce cercetați ratele altor consultanți de marketing pentru a vă ajuta să vă stabiliți tarifele. Odată ce ați determinat ce vor fi prețurile dvs., creați o broșură care include detalii despre serviciile pe care le oferiți, precum și rate de bază pentru toate serviciile dvs.
  • Ratele dvs. trebuie să fie competitive cu celelalte rate ale consultanților de marketing, dar ar trebui, de asemenea, să vă asigurați că ratele pe care le percepeți vor acoperi toate cheltuielile.
  • Broșura dvs. ar trebui să conțină informații despre tarifele dvs. orar, taxele bazate pe proiect și serviciile de reținere.
  • Image denumită deveni un consultant de marketing Pasul 16
    4. Piața dvs. de afaceri. Marketingul afacerii dvs. este la fel de important ca marketingul pentru clienții dvs. Puteți comercializa serviciile dvs. folosind broșuri, apeluri la rece, publicitate, buletine de știri, vorbire publică și / sau recomandări client.
  • Broșura dvs. ar trebui să includă informații despre ceea ce faceți, de ce meritați să fiți angajați, cine sunteți și cine sunt clienții dvs.
  • Dacă intenționați să utilizați apeluri la rece, asigurați-vă că pregătiți un script și practicați-l de mai multe ori înainte de a vă face primul apel.
  • Dacă intenționați să plasați anunțuri, plasați-le în publicații care sunt relevante pentru clienții pe care încercați să o atingeți. De exemplu, dacă încercați să ajungeți la profesioniștii din domeniul sănătății locale, consultați dacă există un buletin informativ lunar pentru ca demografia care vinde spațiul publicitar.
  • Luați în considerare voluntariatul serviciilor dvs. ca vorbitor public, dacă acesta este ceva ce vă simțiți confortabil.
  • Luați în considerare solicitarea clienților dvs. stabiliți pentru recomandări.
  • sfaturi

    Luați în considerare discuția cu cineva care și-a început propria afacere de consultanță de marketing înainte de a vă lua decizia de a urmări această cale de carieră. Întrebați despre provocările cu care se confruntă în primul an și dincolo de a obține un sentiment de ceea ce veți fi împotriva.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar