Cum de a crea un plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă

Crearea unui plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă este o strategie utilă pentru realizarea unei creșteri profesionale. Planul ideal identifică obiectivele pe termen lung și prezintă o abordare detaliată pentru dezvoltarea abilităților de locuri de muncă. Un plan de dezvoltare profesională poate fi creat de un supraveghetor care lucrează îndeaproape cu angajatul său. Consilierii de carieră folosesc planurile de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă pentru a ajuta clienții să-și atingă aspirațiile de carieră. Noii absolvenți de colegiu și solicitanții de carieră își pot dezvolta propriile planuri. Utilizați acești pași pentru a crea un plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă.

Pași

  1. Imagine intitulată Escaperea O lucrare de sfârșit de moarte Pasul 4
1. Descrieți-vă obiectivele. Gândiți-vă la locul în care vă vedeți profesional în 3 până la 5 ani. Scopul dvs. poate fi să câștigați o promoție, să începeți propria companie, să treceți la o altă carieră sau să lucrați mai puține ore. Fiți specifici cu privire la obiectivele dvs. pe termen lung, inclusiv toate detaliile despre tipul de loc de muncă pe care îl doriți în cele din urmă și activitățile vieții dvs. de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Escaperea O lucrare de sfârșit de moarte Pasul 3
    2. Evaluați situația actuală. Determinați cât de departe vă atingeți scopul final. Dacă doriți să deveniți managerul magazinului propriu, de exemplu, gândiți-vă la pașii și abilitățile necesare pentru atingerea obiectivului dvs. O creștere a cunoștințelor despre produse, o mai mare abilitate în gestionarea angajaților sau abilitățile de vânzări mai puternice sunt exemple de competențe necesare.
  • Imagine intitulată Creați un plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă Pasul 3
    3. Recunoașteți punctele forte și abilitățile foarte dezvoltate. Abilități puternice pe calculator, abilități analitice și cunoștințe de marketing sunt exemple de puncte forte. Listați toate abilitățile dvs. foarte dezvoltate, chiar dacă nu le utilizați în situația dvs. actuală de lucru. Examinați istoricul dvs. de lucru și reamintiți feedback de la supervizorii și colegii din trecut pentru a vă ajuta să dezvoltați această listă.
  • Imagine intitulată Escaperea O lucrare de sfârșit de moarte Pasul 1
    4. Identificați punctele slabe. Notați zonele care au nevoie de îmbunătățire. Scrieți-le ca declarații pozitive, cum ar fi, "Dezvoltați abilitățile organizaționale" sau "Obțineți cunoștințe despre aplicația software XYZ".
  • Vorbiți cu supraveghetorul, colegii și alții care sunt familiarizați cu obiceiurile dvs. de lucru. Cereți-le să identifice abilitățile pe care le puteți dezvolta în continuare pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele profesionale.
  • Imagine intitulată Creați un plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă Pasul 5
    5. Creați un plan de acțiune pentru dezvoltarea abilităților dvs. Examinați lista dvs. de deficiențe și identificați zonele care sunt componente critice ale atingerii obiectivelor pe termen lung. Dacă obiectivul dvs. este de a gestiona o echipă, de exemplu, și este dificil să se ocupe de conflicte și stres, să se concentreze asupra consolidării acestei abilități. Găsiți o clasă de management al angajaților care învață tehnici în rezolvarea conflictelor.
  • Determinați dacă preferați studiul auto-direcționat, practica hands-on sau un mediu tradițional de clasă pentru dezvoltarea abilităților.
  • Imagine intitulată Crearea unui plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă Pasul 6
    6. Atribuiți o cronologie pentru dezvoltarea fiecărei abilități. Fi realist. Unele abilități necesită un studiu extins și o practică înainte de a deveni puncte forte. Consultați-vă cu supraveghetorul, consilierul de îndrumare, colegii și alții care pot avea informații despre o linie de timp rezonabilă pentru dezvoltarea fiecărei abilități.
  • Imagine intitulată Creați un plan de dezvoltare a abilităților de locuri de muncă Pasul 7
    7. Verificați cu dvs. în mod regulat pentru a vă evalua progresul. Cereți altora ale căror observații aveți încredere pentru feedback cu privire la progresul dezvoltării abilităților dvs. Rămâi concentrat pe obiectivele dvs. prin postarea de mementouri pe calendarul dvs. sau pe notele post-IT. Afișați imagini inspirate pe birou sau frigider, cum ar fi o imagine a vieții dvs. ideale de carieră sau simboluri ale prosperității dvs. Noi abilități vor aduce.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar