Cum să remediați problemele de sine stătătoare într-o relație

Stima de sine este opinia pe care o ai de unul singur. Dacă aveți o stima de sine scăzută, aceasta vă poate influența percepția asupra dvs. și a relației dvs. romantice. S-ar putea să nu vă simțiți vrednici de iubire sau să aveți temeri intense de abandonare. Stima de sine scăzută poate duce la satisfacția redusă a relațiilor și la niveluri mai scăzute de încredere și mai mult conflicte. Cu toate acestea, prin diminuarea modului în care interacționați cu partenerul dvs. și prin provocarea mentalității dvs., puteți începe să faceți schimbări pozitive în relația dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Acceptarea ta
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților critice de gândire Pasul 20
1. Utilizați afirmații pozitive. Efectuarea de sine pozitivă o prioritate este o modalitate bună de a vă îmbunătăți stima de sine. Încercați să faceți câteva minute în fiecare zi pentru a spune ceva frumos cu dvs. Acesta poate fi un simplu compliment sau pur și simplu amintindu-vă că vă iubiți.
  • În fiecare zi, să zicem (sau să scrieți), "Îmi place și mă accept necondiționat pentru cine sunt."Pentru mai multe informații, verificați cum să îmbunătățiți stima de sine cu afirmații pozitive.
  • Sau încercați să căutați în oglindă și să vă oferiți un compliment cu privire la aspectul fizic în fiecare zi. De exemplu, puteți spune: "Îmi place cum arată părul meu astăzi! Este atât de strălucitor și elegant!"
  • Imagine intitulată depășește tristețea pasul 21
    2
    Practicați auto-compasiunea. Acceptați că sunteți uman și aveți o experiență umană. Acest lucru vă poate ajuta să vă amintiți că nu suferiți singur și că sunteți conectat la alții. Toată lumea face greșeli și se găsește în situații din controlul lor. Amintiți-vă că acest lucru vă poate ajuta să fiți mai compasiune față de dvs. și pentru alții.
  • Permiteți-vă să vă experimentați emoțiile. Nu-ți înăbuși emoțiile, dar nu explodează nici. Amintiți-vă că este normal să aveți emoții și să le exprimați este în regulă. Emoțiile vin și pleacă și nu te definesc, indiferent cât de rău se simt. De exemplu, dacă vă simțiți neglijați de partenerul dvs., recunoașteți că este bine să vă simțiți rău, dar aceste emoții nu vă definesc sau relația.
  • Imaginea intitulată nu este intimidată de alte fete Pasul 7
    3. Identificați punctele forte și punctele slabe. Efectuarea unei liste de 10 puncte forte și 10 dintre slăbiciunile dvs. este o modalitate bună de a începe construirea stimei de sine. Încercați să împărțiți o bucată de hârtie în două coloane și apoi scrieți 10 dintre punctele forte pe o parte și 10 din slăbiciunile dvs. pe de altă parte.
  • Mulți oameni consideră că este ușor de identificat deficiențe, dar identificarea punctelor forte pot fi mai provocatoare. Pentru a vă identifica punctele forte, gândiți-vă la momente pe care oamenii le-au complimentat. Acestea pot fi mici lucruri, cum ar fi Times, oamenii au remarcat: "Ești așa de bun ascultător!"Sau" Ești foarte bun la desen!"Chiar dacă credeți că nu este în valoare de înregistrare, adăugați-o la lista dvs. forte.
  • Încercați să nu vă comparați cu ceilalți. În schimb, amintiți-vă că toată lumea are ceva ce sunt bune și se concentrează asupra a ceea ce sunteți bun la.
  • Imaginea intitulată obține mai repede la rularea pasului 8
    4
    Setați obiective realiste. Stabilirea unor obiective mari și nerealiste poate crea o situație în care nu vă întâlniți așteptările proprii și acest lucru vă poate deteriora stima de sine. Pentru a preveni acest lucru, încercați să stabiliți obiective realiste pentru dvs.
  • Asigurați-vă că obiectivele dvs. sunt specifice și că aveți o modalitate de a le măsura. De exemplu, un obiectiv specific și măsurabil ar putea fi ceva de genul ", vreau să îmi îmbunătățesc timpul de mile până la 30 de secunde până la sfârșitul lunii."
  • Dacă scopul dvs. este prea mare, atunci acest lucru poate fi, de asemenea, copleșitor. Încercați să rupeți obiectivele mari și mai ușor de gestionat. De exemplu, în loc de a stabili un obiectiv de a găsi o treabă mai bună, ați putea stabili obiective mai mici pentru dvs., cum ar fi să lucrați la CV sau să aplicați pentru cinci noi locuri de muncă în fiecare săptămână.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător pas 13
    5. Recunoașteți realizările dvs. Uneori, realizările dvs. ar putea părea neobservate de oameni, dar le puteți recunoaște întotdeauna pe tine însuți. Încercați să faceți un punct de recunoaștere a tuturor realizărilor dvs., chiar dacă credeți că sunt prea mici pentru a recunoaște.
  • De exemplu, dacă ați încercat să mâncați mai sănătos și ați pregătit o cină sănătoasă pentru dvs., atunci ați putea observa acest lucru în jurnalul dvs. cu ceva de genul ", a avut broccoli aburiți și somon pentru cină în seara asta! Calea de a mă merge!"
  • O altă opțiune este să vă priviți în oglindă și să vă felicitați pe realizările dvs. De exemplu, dacă ați studiat cu adevărat greu pentru un test mare, atunci vă puteți privi în oglindă și spuneți: "Ai făcut o treabă bună! Sunt atât de mândru de tine pentru toată munca grea pe care ați pus-o!"
  • Imaginea intitulată ridică pasiul dvs. de sine Pasul 3
    6
    Să ai grijă de tine. Având în grijă de tine este, de asemenea, important pentru construirea stimei de sine. Prin grijă de corpul și mintea voastră, veți trimite mesajul către dvs. pe care îl meritați un tratament bun. Unele lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă de tine includ:
  • Practicând o bună igienă, cum ar fi prin dușuri în fiecare zi, pieptănând părul, periajul dinților, folosind deodorant și purtând haine curate.
  • Făcând timp pentru a face lucruri pe care le bucurați, cum ar fi jucând un instrument, citirea, vizionarea filmelor sau pictura.
  • Având grijă de sănătatea fizică, cum ar fi Pregătirea meselor sănătoase pentru tine, Exercitarea, și Obținerea multă somn.
  • Gestionarea stresului, cum ar fi meditatând, practicând yoga, sau a face exerciții profunde de respirație.
  • Imagine intitulată depășește tristețea Pasul 32
    7. Vedeți un terapeut. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți sau cum să vă vedeți mai pozitiv, terapia poate fi un loc minunat pentru a începe. Vorbiți terapii cum ar fi terapia comportamentală cognitivă (CBT) vă poate ajuta să începeți să vă simțiți mai încrezători și să vă acceptați.
  • Pentru a găsi un terapeut, contactați furnizorul de asigurări, clinica locală de sănătate mintală sau obțineți o recomandare de la un medic sau la un prieten.
  • Partea 2 din 3:
    Interacționând cu partenerul dvs
    1. Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 16
    1. Practica fiind asertivă. Având o stima de sine scăzută poate însemna că aveți dificultăți în a vă exprima în relație. Practica fiind asertivă în relația dvs. prin comunicarea directă și sincer, dorințele, nevoile, sentimentele, convingerile și opiniile. Acest lucru vă poate ajuta să vă găsiți vocea și să vă permiteți să vedeți că ceea ce credeți și simțiți este important în relația dvs.
    • Nu mergeți doar cu ceea ce vrea partenerul dvs. să facă. De exemplu, dacă partenerul dvs. dorește să vadă un film și doriți să vedeți unul diferit, vorbiți și împărtășiți dorințele dvs. Spune: "Știu că vrei un film de acțiune, dar aș vrea o comedie. Te ridici pentru a vedea două filme, sau ar trebui să ne uităm la o seară și unul mâine?"
    • Știți că nevoile dvs. sunt importante. Dacă partenerul tău este îngrijorat de întârzierea undeva, spuneți: "Știu că este important să fii la timp, totuși, am nevoie de ceva timp să mănânc înainte să plecăm."
  • Imagine intitulată înveseli o femeie pas 8bullet1
    2. Credeți că lucrurile pozitive pe care le spune partenerul dvs. despre dvs. Dacă partenerul dvs. vă găsește atractiv, inteligent și hardworking, acceptați că acestea pot fi trăsături pe care le posedați. În timp ce este posibil să fiți rapid să ignorați sau să combateți aceste calități, puteți începe să le vedeți în dvs. și să începeți să vă vedeți mai mult ca și partenerul dvs. în timp.
  • Dacă aveți un timp dificil de acceptare a modului în care vă vede partenerul dvs., întrebați-vă: "Este posibil să am această calitate? Când am observat această calitate în mine?"
  • Imaginea intitulată ridică pasiul dvs. de sine Pasul 13
    3. Evitați aprobarea în mod constant. Obținerea aprobării de la partenerul dvs. se poate simți bine, dar efectele sunt adesea de scurtă durată și sunt necesare din nou. Acest lucru se poate simți ca o bătălie constantă de a vrea să aibă aprobarea și apoi să devină supărată când partenerul dvs. nu vă dă acest lucru. Amintiți-vă că nu aveți nevoie de aprobarea nimănui, fie de la părinți, prieteni sau de partener. Sunteți utili și nu aveți nevoie de aprobarea nimănui să fie iubiți sau îngrijiți.
  • Căutarea aprobării ar putea arăta ca și cum ar fi întrebări, cum ar fi: "Arăt bine în asta? Mă iubești? Sunt destul de bun pentru tine?"
  • Nu vă bazați pe complimente de la partenerul dvs. pentru a vă menține stima de sine. Complimentele se pot simți bine, dar vă puteți întoarce la gânduri negative despre dvs. sau aveți nevoie de complimente constante pentru a vă simți bine despre dvs.
  • Imagine intitulată Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului zaharat Pasul 8
    4. Cereți ajutor de la partenerul dvs. Discutați cu partenerul dvs. despre lucrurile specifice cu care vă luptați și cum ați putea folosi sprijinul lor. Cereți partenerului dvs. să vă ascultați fără a întrerupe sau a încerca să vă rezolvați problemele. Cereți o îmbrățișare când aveți nevoie de ea. Lăsați partenerul dvs. să știe că aveți un timp dificil să vă cereți ajutor, iar în timp ce lucrați la exprimarea nevoilor dvs., doriți să vă oferiți ajutor.
  • Spune. "Este greu pentru mine să cer ajutor pentru că nu mă simt ca și cum mă merit pe Ori nu vreau să te deranjez. Există anumite lucruri pe care aș dori să le ajut și aș vrea să le discutăm cu dvs."
  • Imaginea intitulată face ca soțul să se îndrăgostească de tine din nou pasul 7
    5. Sa ne distram impreuna. Faceți lucruri plăcute împreună în mod regulat. Găsiți o activitate pe care nici unul dintre voi nu a făcut-o înainte și nu o face împreună. Poate fi reconfortant pentru a încerca ceva nou știind că este nou pentru partenerul dvs., de asemenea. Dacă vă simțiți prost, este posibil ca partenerul dvs. să facă și tu să râzi împreună.
  • Încercați să legeți dans, pictura sau încercați un nou restaurant împreună.
  • Partea 3 din 3:
    Ajustarea mentalității dvs
    1. Imaginea intitulată face ca soțul dvs. să se îndrăgostească de tine din nou pasul 9
    1. Abordați relația cu o minte deschisă. Este posibil să aveți temeri de abandon sau să fiți răniți. Cu toate acestea, aceste temeri vă pot păstra păzite și nu pe deplin în relație. Acest comportament poate sabota relația sau puteți încerca să părăsiți partenerul înainte de el sau ea vă lasă. Eliberați-vă garda și fiți dispuși să fiți deschisi, cinstiți și vulnerabili cu partenerul dvs.
    • Lăsați-vă de orice ipoteze pe care le puteți avea despre relația legată de stima dvs. de sine. De exemplu, vă puteți teme (sau vă așteptați) partenerul dvs. pentru a înșela, ceea ce vă poate face ca partenerul să vă simțiți ca și cum nu aveți încredere în ei.
    • Dacă ați fost rănit într-o relație anterioară, nu presupuneți că partenerul dvs. actual va face același lucru. Acest lucru vă poate îndrepta relația.
  • Imagine intitulată Practica Non Anexa Pasul 10
    2. Opriți testarea relației. Dacă vă simțiți nelodificați, vă puteți îndoi de intențiile sau acțiunile partenerului dvs. de dragoste față de dvs. Dacă credeți că sunteți nelovenabil, ați putea îndoi de intențiile partenerului dvs. pentru dvs. și relația. Acest lucru nu este sănătos și creează o atmosferă de neîncredere în relația dvs., care nu se simte bine pentru dvs. sau pentru partenerul dvs.
  • Puteți testa partenerul dvs. fără a apela sau trimite mesaje text, fără a discuta despre planurile dvs. sau flirtează cu altcineva în fața partenerului dvs. Aceste acțiuni se stabilesc relația dvs. pentru a eșua.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 8
    3. Tempera gelozia ta. Dacă aveți o stima de sine scăzută, vă puteți simți în mod constant amenințată de comportamentul partenerului dvs. O discuție nevinovată cu un colaborator poate simți că partenerul tău vă înșeală. Recunoașteți că gelozia poate exista pentru că vă simțiți rău pentru voi, nu pentru că partenerul dvs. încearcă să vă rănească. Dacă începeți să vă simțiți gelos, întrebați-vă dacă vă gândiți logic și corect. O modalitate de a reduce sentimentele de gelozie este să nu mai comparați cu alții.
  • Dacă vă aflați catastrofizează ("Vorbește cu o altă fată. El trebuie să flirteze. El trebuie să-i placă. Se va despărți de mine."), Încetiniți și gândiți-vă mai rațional. De exemplu, spuneți-vă: "Vorbește cu o altă fată. Se pare că o conversație normală și nu am nici un motiv să nu am încredere în el."
  • Imagine intitulată mângâie o fată Pasul 4
    4. Recunoașteți pozitivi în relație. Nu periați complimentele de la partenerul dvs. În schimb, ascultați complimentele partenerului dvs. fără a le respinge. Recunoașteți ceea ce contribuiți la relație și cereți partenerului dvs. ceea ce apreciază despre dvs.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. spune: "Arăți foarte atractiv în seara asta", nu faceți o scuză sau încercați să subcotați complimentul. În schimb, spuneți "mulțumesc."
  • Imaginea intitulată Fiți calm Pasul 11
    5. Evitați să luați toată vina. Puteți evita confruntarea sau conflictul dacă aveți o stima redusă de sine. S-ar putea să vă gândiți că lupta a fost vina dvs. și că nu aveți dreptul să discutați cu partenerul dvs. despre asta. Cu toate acestea, afirmarea limitelor dvs. și comunicarea eficientă a părților importante ale unei relații.
  • Dacă vă aflați că vă învinovățiți pentru fiecare luptă sau conflict, faceți un pas înapoi și întrebați dacă sunteți corect cu voi înșivă.
  • sfaturi

    Dacă aveți o stima de sine scăzută, puteți alege parteneri care confirmă convingerile dvs. negative despre dvs. Fii cu un partener care te construiește, nu te va lăuda. Dacă stima dvs. de sine scăzută vă face să vă simțiți că trebuie să rămâneți cu un partener, chiar dacă vă tratează rău, poate doriți să reconsiderați relația. Te uiți la Cum să recunoaștem o relație potențial abuzivă pentru mai multe informatii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar