Cum de a face față oamenilor care vorbesc despre tine în spatele tău

Se simte destul de îngrozitor să vorbească oamenii despre tine în spatele tău. Deoarece acest tip de bârfă poate fi subtil, este adesea greu de identificat sursa. Din acest motiv, probabil veți face lucrurile mai rău încercând să se confrunte cu bârfele oamenilor. Cel mai bun mod de acțiune este de a le ignora. De asemenea, vă puteți angaja în activități pozitive pentru a face față și încercați să vă schimbați perspectiva asupra bârfelor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea oamenilor care bârfează
  1. Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 1
1. Nu face nimic. Deși ați fi tentat să acționați sau să vă confruntați cu persoana, uneori cel mai bun răspuns este să ignorați bârfele. Gândește-te: Persoana nu ți-a dat considerația de a spune ce ți-au spus fața. Nu le dați luarea în considerare a luării în continuare. Opriți trenul de negativitate prin ignorarea completă a acestuia.
  • Mulți oameni bârfe pentru atenție sau pentru a obține o reacție. Dacă ignorați bârfele, s-ar putea să se plictisească și să nu mai vorbim despre dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 2
    2. Tratați-le cu bunătate. Un alt răspuns mare la Gossipers este o atitudine plăcută. Ei vor fi uimiți de modul în care le-ați putea trata atât de bine când au vorbit negativ despre dvs. În plus, dacă vă întăriți atitudinea optimă, puteți face ca persoana să se simtă vinovată pentru a vorbi despre dvs. în primul rând.
  • Plătiți cealaltă persoană un adevărat compliment, cum ar fi "Wow, ați lucrat foarte tare pe aceste fluturași, Rose! Grafica arată grozav."
  • Încercați să sunați autentic, mai ales atunci când dați complimente. Nu doriți să ieșiți ca fiind sarcastic sau insinceră, deoarece acest lucru va face doar lucrurile mai rău.
  • Dacă nu găsiți ceva de a le complimenta, încercați să le ajutați în schimb. De exemplu, ați putea deschide o ușă pentru ei sau ați ajuta să purtați ceva greu.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 3
    3. Setați limite cu gospări. Dacă trebuie să petreceți mult timp cu oameni care vorbesc despre tine în spatele tău, să le păstrezi la lungimea brațului. Doar pentru că trebuie să fii în jurul lor, nu înseamnă că trebuie să te comporți ca cel mai bun prieten al lor.
  • Fi cordial, dar refuză să se apropie de Gossipers. Nu le spuneți nimic personal despre dvs., care ar putea servi mai târziu ca muniție pentru mai mult bârfe.
  • Chatting nu este singurul mod în care bârfele pot obține informații personale. Dacă bănuiți că ar putea bârfa, nu le dați numele dvs. de utilizator pe social media.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 4
    4. Verificați motivele mesagerului. Dacă un prieten drag sau cunoștință a fost cel care ți-a spus despre bârfă, poate doriți să vă asigurați că această persoană are în minte interesele dvs. Cei mai buni prieteni ar prefera să nu răspândească nicio informație negativă despre dvs. care vă pot răni sentimentele. Dacă această persoană este implicată în zvonuri, încercați să aflați de ce au simțit nevoia de a veni și de a vă spune și cum au reacționat la zvonuri.
  • S-ar putea să puneți întrebări cum ar fi, "De unde știi că asta mergea în jur?" sau "Ce ați spus când se răspândeau zvonurile?" Puteți chiar să întrebați pur și simplu, "De ce imi spui asta?" pentru a înțelege mai bine motivele lor.
  • Nu trebuie neapărat să vă încheiați relația cu mesagerul. Dar poate fi înțelept să urmăriți mai îndeaproape această persoană. Ei nu pot fi la fel de nevinovați pe măsură ce încearcă să pară. Ei ar putea să-i alimenteze mai degrabă bârfa decât să încerce să o oprească.
  • Lasă-l pe Messenger să știe că, dacă cineva are o problemă cu tine sau ceva ce ai făcut-o, ai prefera să-ți spun despre ea direct decât răspândirea bârfei. Spune ceva de genul "Data viitoare când auziți mătușa Margaret bârfe despre mine, vă rugăm să o cereți să vorbească direct cu mine."
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 5
    5. Nu vă angajați în bârfe. Dacă sunteți vorbit despre, atunci știți cât de groaznic se simte. Cu toate acestea, nu ajutați lucrurile dacă sunteți și vinovați de bârfe. Unii oameni doresc să discute despre afacerea altora, dar nu pot face acest lucru dacă nu au o audiență.
  • Data viitoare când cineva încearcă să vă bârfească, spuneți: "Știți, acest lucru începe să se simtă ca bârfe. Prefer să nu vorbesc despre ea dacă nu este aici să se apere."
  • Dacă vă bârfe despre alte persoane, atunci oamenii vor găsi mai greu să vă luați în serios când le cereți să nu mai bârfe despre dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 6
    6. Discutați cu cineva în autoritate. Dacă bârfele rău intenționate interferează cu performanța dvs. la locul de muncă sau la școală, este posibil să aveți nevoie să luați problema la o mai mare măsură. Un profesor, director sau supraveghetor poate fi capabil să oprească problema.
  • S-ar putea spune: "Am probleme cu un alt student / coleg. Cred că această persoană se răspândește zvonuri despre mine și într-adevăr afectează capacitatea mea de a se concentra la școală / muncă. Poți să vorbești cu ei?"
  • Studentul sau angajatul în cauză poate avea o reputație de bârfe sau agresiune, astfel încât superiorul dvs. poate dori să ia măsuri disciplinare.
  • Metoda 2 din 3:
    Coping cu a fi vorbit despre
    1. Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 7
    1. Distrage-te. Poate fi greu să rămâi axat pe școală sau pe locul de muncă când oamenii vorbesc despre tine în spatele tău. În loc să vă acordați atenție negativității, vărsați energia în activități pozitive pentru a vă distrage atenția.
    • S-ar putea să vă reorganizați biroul, să mergeți la o plimbare în jurul blocului, du-te chat un prieten sau a stabilit un termen personal pentru a termina un proiect.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 8
    2. Petreceți timp cu oameni pozitivi. Când oamenii vorbesc despre tine, este ușor să te simți izolat. Combate acest sentiment, făcând un efort suplimentar pentru a fi cu oamenii care vă prețuiesc. Acești oameni vă pot spori starea de spirit, vă pot îmbunătăți încrederea în sine și chiar vă fac să uitați bârfe sau zvonuri negative.
  • Apelați-vă cel mai bun prieten și cereți-i să stea. De asemenea, puteți petrece mai mult timp cu partenerul sau familia dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 9
    3. Amintiți-vă cât de mare sunteți. A fi vorbit despre spatele dvs. vă poate face să vă întrebați puterile și abilitățile. Nu cădeți pradă de auto-criticare. În schimb, încercați să vă amintiți valoarea dvs. ca persoană cu gândul în mod intenționat la ceea ce vă face minunat. Stai jos și face o listă.
  • Includeți toate trăsăturile dvs. pozitive, lucrurile vă place despre dvs. și oferă alții admirați despre dvs. S-ar putea să listați lucruri precum "Marele ascultător", "umăr bun pentru a se sprijini" sau "creativ."
  • Încercați să vă oferiți cel puțin un compliment în fiecare zi. Poate chiar să fie ceva mic, ca culoarea frumoasă a ochilor tăi!
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 10
    4. Face ceva frumos pentru tine. Acțiunile pozitive aduc gânduri și sentimente pozitive. Când vă apropiați de bârfe, tratați-vă la fel de bună ca și cum ați fi un prieten. Încercați să programați puțin timp pentru a fi frumos pentru tine în fiecare zi. De exemplu:
  • Porniți câinele sau jucați cu pisica.
  • Ascultați muzica preferată sau cântați în duș.
  • Scrieți sau trageți ceva.
  • Luați în considerare oferindu-vă un tratat mai mare pe săptămână, cum ar fi o manichiură, mergând la mall sau filme sau mâncați înghețată preferată.
  • Metoda 3 din 3:
    Reframing bârfe
    1. Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 11
    1. Nu o luați personal. Puteți face față oamenilor care vorbesc despre tine în spatele tău, amintindu-și că cuvintele lor sunt o reflectare a lor, nu tu. Nu puteți alege ceea ce spun ceilalți despre dvs., dar puteți alege cum reacționați la el. Scrieți bârfele ca ceva ce cealaltă persoană trebuia să facă pentru ei înșiși. Refuză să fie o victimă a problemelor altcuiva.
    • De exemplu, recunoașteți că o persoană care se poate face, pentru că se simt nesigură și încearcă să se facă să arate mai bine prin punerea altora în jos.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 12
    2. Realizați că pot fi gelosi. Este posibil să nu se simtă ca atunci când oamenii vorbesc negativ despre tine, dar acest lucru se întâmplă adesea pentru că există ceva despre tine care îi intimidează. Persoana poate fi invidioasă de aspectul, abilitățile sau popularitatea. Cuvintele lor urâte pot fi pur și simplu o modalitate de a vă răni.
  • Dacă cineva este gelos de tine, încercați să fiți drăguți cu ei. Acest lucru le va oferi mai puțin combustibil bârfe.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii care vorbesc despre tine în spatele tău Pasul 13
    3. Recunoașteți stima de sine slabă. Un alt numitor comun despre cei care bârfei este o stima de sine scazuta. Oamenii care vorbesc prost despre tine pot face asta pentru a se simți mai bine. Persoana care vorbește despre dvs. poate simți în mod regulat negativ despre ei înșiși sau nu are respect față de sine. Ca rezultat, ei vorbesc negativ despre ceilalți.
  • De aceea, tratarea unui bârfe cu amabilitate sau complimentarea acestora poate încheia comentariile negative. Acești oameni pot pur și simplu să aibă o atenție pozitivă, deoarece se simt adânc în interior.
  • Ajutați la adresa unei persoane care vorbește în spatele tău

    Adresându-se unui prieten sau coleg care vorbește în spatele tău

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Adresându-se unui supraveghetor care vorbește în spatele dvs

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar