Cum să vă afirmați

Aveți probleme cu prietenii care merg peste tine? Părinții tăi vă dau excursii grave de vină? Sunteți în mod constant rugați pentru că vă împrumutați toți banii la alții? Dacă ați răspuns "da" La oricare dintre aceste întrebări, este posibil să aveți nevoie de ajutor să învățați să vă afirmați. Fiind mai asertiv poate fi un proces minusculking, dar, pe termen lung, învățarea acestei abilități vă va ajuta să deveniți un comunicator mai eficient.

Pași

Partea 1 din 2:
Practicând o mai bună comunicare
  1. Imagine intitulată afirmă pasul 01
1. Practică folosind "I" declarații. "I" Mesajele vă permit să vă asumați responsabilitatea pentru propriile sentimente și opinii în comunicare fără a ataca sau a ofensa pe alții. Aceste afirmații asertive se bazează pe propria experiență unică privind un anumit subiect. Ei nu se concentrează asupra experienței celeilalte persoane. "I" Mesajele transmit ascultătorului "Aceasta este ceea ce arată situația pentru mine". Exemple de "I" Declarațiile includ:
  • "M-am speriat și supărat când strigăm sau blestem cuvintele în timpul argumentelor" Decat "Strigând și blestemul mă sperie. Trebuie să o oprești."
  • "Sunt îngrijorat că abilitățile mele nu sunt folosite în poziția mea curentă" spre deosebire de "Toți mi-ai plasat într-o poziție care nu conduc la creșterea mea."
  • Imagine intitulată afirmă pasul 02
    2. Ia confortabil spunând "Nu". Deplasarea proiectelor sau a nopților cu prietenii ar putea să nu pară atât de prietenoasă, dar ocazional spunând "Nu" vă permite să spuneți "da" la evenimente și sarcini care vă permit să înflorești. În cea mai mare parte, aveți dreptul să vă utilizați timpul după cum doriți. Asertivitatea înseamnă a da un agitare a capului situațiilor care nu sunt în interesul dvs.
  • Zicală "Nu" ar putea fi dificil la început, dar, cu practică, veți vedea că exercitarea acestui drept vă ajută să mergeți mai departe. Acest lucru vă oferă experiență Setarea limitelor cu alții și afirmându-vă, care sunt unele dintre cele mai importante abilități atât pentru creșterea personală, cât și cea profesională. Stabilirea limitelor vă va ajuta să vă comunicați nevoile altora și să vă asigurați că oamenii știu ce veți face și nu veți tolera.
  • Imagine intitulată afirmă pasul 03
    3. Minimizați judecățile. Mulți oameni sunt timizi să se afirme în situații sociale, deoarece echivalează asertivitatea cu judecata. Asertivitatea, prin definiție, implică în picioare până la tine, dar acest lucru se face prin compromiterea, având în vedere nevoile altor și respectarea. Judecățile nu sunt distribuite.
  • Imagine intitulată afirmă pasul 04
    4
    Tambur în emoțiile tale. Oamenii asertivi sunt considerați a fi comunicatori de experți. Rezultă că astfel de masterat la comunicare nu pot permite emoțiile lor să le controleze. Ei trebuie să fie în controlul emoțiilor lor, deoarece nu reușesc să vă adunați în mod eficient propriile sentimente, pot avea consecințe grave.
  • De exemplu, dacă cineva spune ceva cu care nu sunteți de acord, nu va fi eficient să vă loviți în mânie. O astfel de reacție vă poate provoca deteriorarea relației deoarece vorbiți din emoțiile dvs. și nu dintr-un loc de obiectivitate.
  • Primul pas spre stăpânirea sentimentelor dvs. este de a deveni conștient de ele. Începeți să vă monitorizați sentimentele timp de mai multe zile. Luați notă de momentele și situațiile care evocă emoții puternice de la dvs. Găsiți o diagramă de emoții și încercați să etichetați ceea ce simțiți.
  • Apoi, descoperiți stimulul din spatele acestor sentimente. Cu alte cuvinte, de ce ați reacționat în acest fel? După aceea, decideți dacă această emoție este o mare reprezentare pentru modul în care doriți să vă comportați și să interacționați cu oamenii. Dacă nu este, atunci va trebui să faceți o alegere pentru a vă schimba perspectiva prin editarea gândurilor negative sau nefolositoare.
  • Imagine intitulată afirmă pasul 05
    5. Renunță la declarațiile de calificare. În limba engleză, o declarație de calificare este ceva adăugat la o declarație inițială care reduce rezistența acestuia. În contextul scrierii argumentelor, este o practică bună să lăsați loc de incertitudine. Prin urmare, declarațiile de calificare sunt utile în acest sens. În contextul asertivității, ar trebui să precizați opiniile dvs. folosind declarații categorice, care sunt declarații pe care le susțineți 100%. Declarațiile categorice nu lasă niciun spațiu de îndoială, astfel cum se întâmplă ca fiind asertiv.
  • O declarație de calificare ar putea să sune "Aceasta este doar opinia mea, dar..." sau "Nu ezitați să nu luați în considerare acest lucru, dar...".
  • O declarație mai puternică categorică și asertivă poate fi "In opinia mea..." (fără adăugat "dar" sau reducerea disclaimerului) sau "Cred că cel mai bun mod de acțiune este..."
  • Imagine intitulată afirmă pasul 06
    6. Evaluați limba corpului. Comunicarea nonverbală are un impact atât de mare, dacă nu mai mult decât cuvintele pe care le spui. Comunicatorii asertivi trebuie să fie atenți la limbajul corpului lor pentru a ieși ca fiind nerezidenți, nepăsători etc.
  • Difuzoarele asertive au respect pentru spațiul personal al celeilalte persoane, permițând o distanță de 4 picioare între ambele părți. De asemenea, aceștia mențin contactul cu ochii direcți, neinvazivi, în timp ce vorbesc cu un volum echilibrat (nu prea moale, nu prea tare) și un ton care este modulat pentru situație și locație.
  • Este acceptabil să stați sau să stea cu o poziție erectă, dar relaxată (brațe deschise și picioare orientate spre difuzor) și folosiți gesturi care nu sunt amenințătoare pentru a ilustra un punct.
  • Imaginea intitulată afirmă pasul 07
    7. Învață să alegi bătăliile. Fiind întotdeauna pacificatorul congenial, nu poate să-l bată bine în multe domenii ale vieții. Cu toate acestea, lătratul gâtului cuiva la cea mai mică eroare în judecată, probabil că nu va câștiga decât susținătorii. A fi asertiv înseamnă luarea unui teren mediu ferm, dar flexibil.
  • Alegeți-vă luptele. Fiecare problemă nu este una care necesită o dezbatere completă sau o poziție în cutia de săpun. Decideți ce probleme corespund valorilor dvs. și asigurați-vă că utilizați vocea în aceste momente.
  • Partea 2 din 2:
    Construirea stimei de sine
    1. Imagine intitulată afirmă pasul 08
    1. Înțelegeți ce doriți. Asertivitatea poate ajuta la promovarea unei stima de sine mai mare, dar va necesita o stima de sine pentru a indica in situatii sociale. Asertivitatea și stima de sine sunt înrădăcinate în stiind ce vrei. Cum doriți să fiți tratați de alții? Cum vrei să te simți despre tine? De ce ești pasionat? Ce fel de oameni doriți să vă înconjurați? Ce prețuiți în voi și pe alții? Toate aceste întrebări vă pot oferi o idee despre ceea ce doriți.
    • Pentru a începe, scoateți o foaie de hârtie și listați valorile pe care le admirați în tine și în altele. Acestea pot include caracteristici precum ambiția, iertarea, compasiunea, onestitatea, bunătatea etc. Rang cu ordinea importanței care apreciază că sunteți cel mai semnificativ. Răspunsul dvs. de clasament vă va îndruma să răspundeți la multe alte întrebări.
  • Imagine intitulată afirmă pasul 09
    2. Fii clar despre așteptările dvs. - pentru tine și pentru alții. Odată ce înțelegeți ce doriți să ieșiți din viață, mutați în direcția de a face aceste lucruri să se întâmple. Opriți acceptarea tratamentului de la alții care nu reflectă standardele dvs. Voice-ți dorește să te ridici pentru tine când acele dorințe de bază nu sunt îndeplinite.
  • De exemplu, dacă aveți un partener care vă minte și acest lucru merge împotriva dorinței dvs. de bază de a avea o relație deschisă și cinstită, va trebui să vă afirmați (eu.E. Vorbiți) cu partenerul dvs. și discutați aceste dorințe. Dacă persoana alege să nu respecte drepturile dvs., atunci s-ar putea să vă gândiți dacă doriți să continuați relația.
  • Evitați să bateți în jurul tufișului sau așteptați pe alții să vă ghicească nevoile. Voilează nevoile și dorințele dvs. într-un mod simplu și sănătos, demonstrând altora că aceste standarde și valori importante sunt negociabile. "Mă aștept să am un partener în care pot avea încredere" sau "Vreau să fii sincer cu mine mereu."
  • Imaginea intitulată afirmă pasul 10
    3. Știți ce aveți pentru voi înșivă. Un aspect cheie al construirii stimei de sine este conștient de costurile tale puternice. Faceți două liste: una pentru realizările dvs. și una pentru toate lucrurile pe care le admirați despre dvs. Înscrieți ajutorul unui prieten apropiat sau al unui membru al familiei dacă aveți probleme cu identificarea unor trăsături care vă fac o persoană minunată.
  • Imaginea intitulată afirmă pasul 11
    4. Deveniți un editor de gândire. Puțini oameni înțeleg că unul dintre cele mai puternice instrumente pe care trebuie să le gestionăm emoțiile și comportamentele noastre se află în mintea noastră. Ceea ce vă spuneți la o bază zilnică poate determina dacă vă simțiți minunat sau oribil pentru dvs. Aflați cum să vă gestionați auto-discuția, acordând o atenție deosebită declarațiilor negative sau nefolositoare pe care le spui. Editați-vă gândurile negative în cele pozitive, găsind dovezi - sau lipsa acestora - pentru a sprijini sau a nega aceste gânduri nefolositoare.
  • De exemplu, vă aflați spunând "Nu voi primi niciodată o creștere. Nimeni nu observă performanța mea." Poți să preziceți cu adevărat viitorul (eu.E. că nu veți obține niciodată o creștere)? De unde știi că nimeni nu observă performanța ta?
  • Punerea de întrebări, puteți dovedi că acest gând este clar irațional, deoarece nimeni nu poate prezice viitorul. Aducerea conștientizării la gândurile negative poate minimiza acel critic interior care vă scade stima de sine.
  • Imaginea intitulată afirmă pasul 12
    5. Arată-i pe alții respect. Este important să recunoaștem că cuvântul "asertiv" are un înțeles drastic diferit decât "agresiv". Agresivul este spumat din nou și din nou în lumea afacerilor ca un atribut pozitiv. Marketing agresiv, vânzări agresive - acestea pot fi mari în multe aspecte. Cu toate acestea, un atac de comunicator agresiv, belittle, nerespectarea și încalcă drepturile altora.
  • A fi asertiv se traduce la respectarea opiniilor, timpului și efortului altora. Se ridică pentru tine, tratați în același timp pe toți ceilalți cu atenție pozitivă. Când arăți altora respect, deveniți în mod natural o persoană mai respectabilă.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că asertivitatea este un amestec de variabile, cuprinzând îndepărtarea pe care o vorbiți, stați și vă prezentați altora. Trebuie să practici și să aplicați toate aceste variabile pentru a fi un comunicator eficient.

    Avertizări

    Asertivitatea este prea des confundată cu agresivitatea. După cum este descris mai sus, cele două sunt diferite stiluri diferite de interacțiune. Asertivitatea implică corectitudinea și în picioare pentru tine într-un mod adecvat și ne-amenințând altora.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar