Cum să vă ștergeți regretele înainte de a muri

Perioada de viață a vieții poate aduce multe sentimente și un sentiment profund de reflecție. Nu este surprinzător, regretă că vă pot supraîncărca și vă umple cu vinovăție pentru anumite decizii pe care le-ați făcut în viața voastră. Puteți simți un sentiment de urgență de a face față acestor sentimente și de a face lucrurile chiar înainte de a trece. Prin a fi grijuliu și umil, vă puteți șterge regretele înainte de trecerea dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Abordarea regretului într-un mod sănătos
  1. Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 1
1. Explorați emoțiile. Gândiți-vă la regretele dvs. și de ce le regreți. Ceea ce a mers prost pentru ca aceste regrete să se întâmple și unde vă asumați responsabilitatea? Ce emoții sunt declanșate ca urmare a regretului (furie, tristețe, durere, singurătate)? Sunt acestea importante pentru a vă ocupa înainte de a muri? Dacă da, cum veți alege să vă ocupați de aceste emoții?
  • Decideți cum doriți să vă rezolvați sentimentele și de ce este important să faceți acest lucru. Trebuie să luați măsuri? Cum așa?
  • De exemplu, puteți să vă regreți să trăiți departe de familia dvs. și să vă simțiți singuri și trist. Puteți alege să luați măsuri și să invitați familia să viziteze sau să facă o excursie pentru a le vizita înainte de a trece.
  • Imagine intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 2
    2. Utilizați beneficiile regretului. Prin regret, puteți afla cum comportamentele dvs. au adus consecințe negative. Sentimentele din Regretcan conduc la tine luați măsuri. Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă vă apropiați de moarte, pe măsură ce vă dați seama că timpul dvs. se scurge.Dacă experimentați regret, faceți ceea ce puteți găsi împlinirea.
  • De exemplu, puteți regreta că nu călătorește în diferite țări. Utilizați acest lucru ca combustibil pentru a începe călătoria acum. Este posibil să nu fiți capabil să călătoriți în lume, dar puteți vedea lucruri pe care nu le-ați văzut niciodată și aveți experiențe noi.
  • Dacă timpul dvs. este aproape, profitați de ocazia de a șterge aerul cu cei pe care îi iubești și să-i lași să știe cum vă simțiți. De exemplu, dacă regreți că nu cheltuiți suficient timp cu nepoții, lăsați o moștenire pentru ei. Scrie scrisori, înregistrați mesaje audio sau trimiteți carduri ca o modalitate pentru ca ei să vă cunoască când cresc.
  • Imagine intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 3
    3. Reframează-ți experiențele. În loc să se concentreze asupra negativelor regretului, concentrați-vă asupra lecțiilor pe care le-ați învățat și asupra modului în care aceste lecții au contribuit la viața voastră. Un accident de motocicletă care te-a lăsat cu leziuni majore vă poate învăța prețiosul vieții, sau o luptă mare cu un prieten poate să vă fi ajutat să vă dați seama cum vă gândiți emoțional sau cât de mult înseamnă prietenul pentru dvs. Oricare ar fi regretă, examinați cum v-au influențat și traiectoria vieții voastre.
  • În timp ce regretele dvs. vă pot lovi profund, încercați să vedeți ce efecte pozitive au avut aceste experiențe de viață pentru dvs.
  • De fapt, poate doriți să încercați să aveți recunoștință pentru aceste momente. Gândiți-vă la modul în care aceste momente, dificil cum ar fi fost, ți-au dat șansa de a învăța, schimba și de a crește.
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 4
    4. Lăsați-l să plece. Nu lăsați regretele dvs. să vă afecteze stima de sine sau să se transforme într-o depresie. Dacă există ceva despre care nu puteți face nimic, nu vă lăsați să vă ruineze. Amintiți-vă că indiferent cât de mult doriți, nu puteți reveni la timp. Acceptați ceea ce este și lăsați-l să plece.
  • Dacă vă aflați spunând: "Dacă doar ..."Amintiți-vă că nu puteți retrăi trecutul. Cu toate acestea, puteți lua pași în prezent pentru a accepta aceste lucruri și, probabil, faceți modificări.
  • De exemplu, dacă doriți să fi făcut ceva diferit (cum nu a fost lucrat atât de tare), recunoașteți că ați făcut tot ce puteți în acel moment. Acceptați cum ați trăit viața și că ați făcut greșeli.
  • Dacă doriți să fi petrecut mai mult timp cu familia, puteți încerca să ajungeți și să vă petreceți timp cu ei acum.
  • Imagine intitulată Ștergeți regretele înainte de a muri pasul 5
    5. Evitați vina pe tine însuți. Dacă vă simțiți că văzuiți-vă pentru regretele pe care le aveți, fiți blânzi cu voi înșivă. Luați în considerare toți factorii care au condus la deciziile dvs .: Poate că ați avut cunoștințe limitate, au fost sub stres sau presiune simțită și au luat o decizie slabă. Admite că ați făcut o decizie proastă sau ați reușit să faceți ceva. Vina pe tine însuți nu este o modalitate pozitivă de a face față situației și vă poate face să vă simțiți mai rău.
  • De exemplu, dacă aveți o relație proastă cu fratele dvs., vă puteți simți regretați și vă învinovățiți că nu sunteți un frate sau o soră mai bună. Deși poate fi adevărat că ați fi putut face mai bine, spuneți-vă: "Nu știam cum mă simt acum. Știu că am făcut greșeli, dar nu pot pune toată vina pe mine însumi, așa cum a fost o versiune anterioară a mea, a blocat incircumstance."
  • Partea 2 din 3:
    Repararea relațiilor
    1. Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 6
    1. Exprimați-vă sentimentele. Dacă ați lăsat anterior câteva lucruri nesigure că totuși doriți să ieșiți în aer liber, spuneți-i acum. Puteți regreta că nu spuneți "Te iubesc destul sau nu-mi cer scuze când trebuie să-ți ceri scuze. În timp ce nu vă puteți întoarce și anulați acțiunile, aveți ocazia acum să vă împărtășiți sentimentele oneste cu oamenii.
    • Vulnerabilitatea are capacitatea de a vă provoca și de a vă transforma viața. Dacă v-ați luptat cu că sunteți vulnerabili și împărtășiți sentimentele, nu este prea târziu să începeți acum. Deschideți și spuneți: "Te-am tratat rău și îmi pare atât de rău pentru asta. Știu că te-am lăsat jos. Mă doare să știu cât de mult te-am rănit."
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 7
    2. Spuneți "Îmi pare rău." Admiteți defectele și deficiențele dvs. persoanelor care trebuie să audă. Poate fi semnificativ să ștergeți aerul cu prietenii și membrii familiei înainte de a trece. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, începeți cu această formulă: Exprimați-vă regretul, explicați ce a mers prost sau ce normă socială a fost încălcată, să vă răspundeți, să spuneți "Îmi pare rău," oferă o reparație și cereți iertare.
  • De exemplu, spuneți: "Regret că nu am petrecut mai mult timp cu tine când erai copil. Știu că v-ați dus în viața voastră și că am fost trist că nu am fost acolo. A fost vina mea că nu te prioritizăm și pentru că îmi pare rău. Știu că nu putem reveni la timp, dar vreau să vă petrec timpul acum și să apreciem cine ați devenit. Te rog să mă ierți."
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 8
    3. Iartă-te. Recunoașteți greșeala dvs. și să vă asumați responsabilitatea. S-ar putea să vă simțiți vinovați și asta e în regulă. Cu toate acestea, amintiți-vă că faceți lucruri rele nu vă face o persoană rea. Recunoașteți toate adevărurile unei situații și apoi alegeți să vă iertați.
  • De exemplu, puteți regreta că lucrați prea mult și nu petreceți timp cu cei dragi. Admite că ați făcut alegeri care au afectat negativ cei dragi, iar alegerile vă fac să vă simțiți rău. Cu toate acestea, probabil că ați făcut câteva alegeri bune în relațiile voastre. Vedeți binele cu cel rău și spuneți: "Am făcut alegeri pe care le regret și mă simt rău despre ei. Recunosc aceste lucruri ca greșeli și aleg să mă iert."
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 9
    4. Fi iertat. Chiar dacă oamenii au ales să nu vă ierte greșelile, iertați-i pentru a lor. Recunoașteți alegerile și deciziile altor persoane, chiar dacă vă rănesc și alegeți să le iertați. Iartă lucrurile pe care oamenii le-au făcut împotriva voastră. Lăsați-vă mânia și resentimentele fără să vă simțiți ca și cum trebuie să vă minimalizați experiența negativă.
  • Dacă ați cerut iertare de la cineva care nu este dispus să vă dea, să înțelegeți și să iertați această persoană pentru a-și adăposti sentimentele negative față de dvs.
  • Dacă cineva ți-a rănit sau te-a ofensat, acum este un moment bun pentru a ierta și a lăsa să plece. Scrieți o scrisoare și spuneți: "M-ai rănit cu adevărat și l-am ținut împotriva ta. Nu, văd că este important să las să plec și să te iert."
  • Partea 3 din 3:
    Obtinerea dezinteresului din trecut
    1. Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 10
    1. Permiteți-vă să fiți fericiți. Uneori oamenii nu își dau seama până la sfârșitul vieții pe care le puteți alege sa fii fericit. Poate că ți-ai petrecut o mare parte din viața ta nefericită, dar faceți alegerea din această zi în continuare pentru a alege fericirea. Chiar dacă nu puteți schimba trecutul, puteți face în fiecare zi o zi fericită.
    • Umpleți-vă zilele cu activități pe care le bucurați. Începeți noi activități pe care le-ați dorit întotdeauna să le faceți. Scopul de a găsi fericire în cât mai multe momente.
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 11
    2. Ajungeți la prieteni. Puteți regreta oprirea oamenilor din viața dvs. sau nu prioritizați relațiile mai mult pe tot parcursul vieții. Profitați de momentul în care aveți apelând la persoanele pe care doriți să le petreceți timp cu și relațiile care contează pentru dvs.
  • Dacă nu ați petrecut timpul de calitate cu familia și prietenii, acum este momentul să o faceți. În loc să privești trecutul, să te uiți la prezent și în viitor pentru a aduce această împlinire.
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 12
    3. Să facă modificări cu alții care au trecut. Puteți regreta acțiunile sau sentimentele pe care le aveți față de cineva care a trecut deja. Acum, puteți înțelege situația lor și urgența mai clar. Puteți regreta modul în care ați tratat pe cineva în trecerea lor și realizați acum că doriți să o faceți. În timp ce este posibil să nu aveți posibilitatea de a lucra în fața în față, luați în considerare scrierea unei scrisori persoanei. Afirmați ce sa întâmplat, ceea ce doriți s-ar fi întâmplat, de ce doriți să fie diferit și să includeți o scuză. Apoi, vezi dacă există o modalitate de a onora viața sau moartea persoanei.
  • De exemplu, ați putea regreta să vă îmbătați, să conduceți și să ucideți pe cineva. Scrieți o scrisoare acelei persoane și deveniți un donator de organe pentru a onora viața acelei persoane.
  • 4. Concentrați-vă pe prezent. Utilizați timpul rămas într-un mod semnificativ. Încercați să vă întrebați - ce am învățat? Ce pot învăța pe alții? Luați în considerare utilizarea expresiei creative pentru a explora acolo unde vă aflați în prezent și faceți dezactivare din trecut. Încercați pictura, scrierea de scrisori, jurnalizarea, quiltingul, muzica, drama sau alte forme de artă pentru a vă exprima emoțiile. Noțiuni de contact cu partea artistică vă poate ajuta să comunicați și să eliberați emoții și regrete, permițându-vă să fiți prezenți și să vă bucurați de timpul petrecut.
  • 5. Permiteți-vă să vă gândiți la lucrurile pe care le-ați făcut corect. Când acele gânduri regretă pop, reamintiți-vă să vă reorientați pe dvs. sunteți mândri de lucrurile care v-au făcut fericiți și ceea ce ți-a făcut viața mai completă. De exemplu, dacă regretați că nu mergeți la școala medicală când ați avut abilitatea pentru că ați fost prea ocupați cu familia. Gândiți-vă la familia dvs. și la bucuria pe care ați simțit-o cu ei. Amintește-ți că le-ai făcut o prioritate pentru că a fost cel mai important pentru tine. Fi recunoscător pentru asta.
  • Imaginea intitulată șterge regretele înainte de a muri pasul 13
    6. Lucrați cu un terapeut. Dacă aveți un timp greu de rezolvat regretele dvs. și căutați unele îndrumări, luați în considerare obținerea de terapie. Un terapeut vă poate ajuta să lucrați prin sentimentele dvs. și să utilizați tehnici specifice pentru a vă ajuta să faceți față. Folosind o abordare comportamentală cognitivă, puteți începe să vă schimbați modelele de gândire pentru a reduce sentimentele de regret.
  • Puteți învăța să înlocuiți gândurile negative cu gânduri mai pozitive care vă pot ajuta să vă deplasați înainte și să nu vă păstrați blocați în trecut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar