Cum să vă iertați

Calea spre iertare nu este una ușoară, mai ales când persoana pe care încercați să o iertați este singură. Indiferent de motivul, concentrarea asupra conștientizării de sine vă poate ajuta să rezolvați durerile trecutului. Pe măsură ce vindecați, înțelegerea faptului că viața este o călătorie și nu un sprint vă va ajuta să vă asigurați un viitor mai bun.

Pași

Metoda 1 din 5:
Practicarea de sine-iertare
  1. Imagine intitulată Iartă-vă pasul 1
1. Diagnosticați de ce trebuie să vă iertați. Dacă recunoaștem că suntem de vină, putem simți vinovăția și nevoia de iertare. Când vă gândiți la amintiri, ei pot crea aceste sentimente incomode. Pentru a identifica de ce este vă puteți simți așa, întrebați-vă:
  • Mă simt în acest fel din cauza rezultatului a ceea ce am făcut mă face să mă simt rău?
  • Mă simt așa pentru că sunt vina pentru un rezultat rău?
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 2
    2. Acceptați că eșecurile nu vă fac o persoană rea. Toată lumea nu reușește la ceva la un moment dat în viața ei sau în altele. Nu credeți că eșuează la ceva - fie că este un loc de muncă sau o relație - vă face o persoană rea. Așa cum a spus Bill Gates: "Este bine să sărbătorim succesul, dar este mai important să luați în considerare lecțiile de eșec."Învățarea din greșelile cuiva este un pas de iertare.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 3
    3. Nu vă fie frică să începeți din nou. Pentru a vă ierta cu adevărat, nu vă fie frică să începeți de la zero. Învățarea de a vă ierta nu este doar învățând să trăiți cu trecutul. Învățăm din această experiență. Luați ceea ce ați învățat și aplicați-l pentru a construi o mai bună.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 4
    4. Adaptați o nouă mentalitate prin învățarea din greșelile din trecut. O modalitate de a vă deplasa înainte este să vă adaptați de la ceea ce ați învățat.
  • Stabiliți-vă obiectivele pentru viitor, care ajută la promovarea unei mentalități mai bune și mai puternice. Acest aspect în viitor vă poate ajuta să vă iertați în prezent, concentrându-vă pe schimbările pozitive pe care le puteți face.
  • Ori de câte ori vă simțiți vinovăția, urmați cuvintele lui Les Brown, "Iartă-te pentru greșelile și greșelile tale și mergi mai departe." Acest lucru vă va ajuta ori de câte ori faceți o greșeală.
  • Metoda 2 din 5:
    Lăsarea trecutului
    1. Imagine intitulată Iartă-vă pasul 5
    1. Realizați că nimeni nu este perfect. Poate doriți să vă iertați din cauza acțiunilor împotriva altui. Mai întâi trebuie să vă dați seama că nu sunteți vina pentru acțiunile altor persoane. Toți facem greșeli și noi toți avem vremuri în viața noastră că nu acționăm cel mai bine. Realizarea acestui lucru poate fi pasul de care aveți nevoie pentru a fi procesul de auto-vindecare.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 6
    2. Nu locuiesc pe greșelile din trecut. Învățarea din greșelile din trecut este bună, dar locuința pe ele poate stiderii de sine. Vă poate opri să fiți conștienți de realitățile actuale. Viața ta poate deveni stagnantă pe măsură ce vă găsiți obseding despre ceea ce ați făcut sau nu ați făcut-o. În schimb, concentrați-vă pe prezent și ceea ce puteți face în viitor pentru a face o viață mai bună pentru dvs.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 7
    3. Planificați astăzi un viitor luminos, fără a fi înăbușită de trecut. Luați în considerare o "reparați-o și treceți pe" Abordarea vieții. Dacă întâmpinați o întâlnire similară care ți-a provocat turbulențele emoționale în trecut, concentrați-vă asupra a ceea ce puteți controla.
  • Încercați să remediați problemele pe care le cunoașteți că vă puteți ocupa și încercați să lăsați restul lui să meargă. Nu doriți să continuați să repetați aceleași greșeli.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 8
    4. Învățați să fiți atenți. Conștientizarea de sine a acțiunilor actuale poate ajuta la vindecarea viitoare.Dacă cultivați un sentiment puternic de sine și acceptați acțiunile pe care le alegeți să le luați acum, vă va ajuta să construiți un viitor mai bun și vă va ajuta să iertați acțiunile sau reacțiile anterioare.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 9
    5. Investigați alegerile anterioare. Nu doriți să vă ocupați de greșeli, dar trebuie să învățați de la ei să avanseze într-un mod mai sănătos.
  • O modalitate de a vă ierta este să identificați declanșatorul sau cauza, a emoțiilor în primul rând. Dacă identificați ceea ce ați făcut în primul rând, atunci vă puteți schimba perspectivele pentru viitor.
  • Întrebați-vă: "Ce am făcut prima dată și ce pot face pentru a evita același rezultat?"
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 10
    6. Identificați situațiile în care vă simțiți emoții puternice. Acest lucru vă va ajuta să identificați direct situațiile în care vă simțiți incomod. Odată ce ați identificat situația, puteți complica mai ușor o soluție. Intreaba-te pe tine insuti:
  • Mă simt nerăbdător sau vinovat când mă apropii de șeful meu?
  • Simt emoții negative puternice când vorbesc cu altele mele semnificative.
  • Timpul petrecut cu părinții mei mă face să mă simt supărat sau supărat?
  • Metoda 3 din 5:
    Comunicarea iertării pentru tine și pentru alții
    1. Imagine intitulată Iartă-vă Pasul 11
    1. Lăsați oamenii în viața voastră. Așa cum filosoful Derrida a spus odată: "Iertarea este adesea confuză, uneori într-un mod calculat, cu teme conexe: scuză, regret, amnistie, prescripție etc." .
    • Iertarea este o stradă cu două sensuri. Este posibil să nu vă puteți ierta dacă nu învățați să iertați pe alții. Este posibil să fie nevoie să lăsați pe alții în viața voastră să vă ajute să vă oferiți sprijinul și structura pentru a vă ierta.
    • Discutați cu cei dragi pentru a vă sprijini în timp ce vă luptați cu auto-iertare.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 12
    2. Schițați o soluție sau un plan. Pentru a vă ierta, trebuie să fiți conștienți de ceea ce aveți nevoie pentru a ierta. Scrierea unui ghid detaliat pas cu pas vă poate ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce este important și vă dați structura pentru o scuză pentru dvs. sau a altora.Luați în considerare următoarele aspecte ale creării unei soluții pentru a cere iertare:
  • Declarați sau cereți scuze folosind limba directă. Nu treceți în jurul problemei. Spuneți "Îmi pare rău" sau întrebați "Mă iertați?" direct. Nu vrei să fii ambiguu sau să întâlnești ca fiind nesincer.
  • Investighează modul în care puteți rezolva o soluție. Dacă solicitați iertarea de la altul, dați seama de acțiuni specifice care pot contribui la modificări. Dacă vă iertați, întrebați-vă ce măsuri trebuie să luați pentru a avansa cu o perspectivă mai sănătoasă asupra vieții.
  • Promite-ți și pe alții că te vei strădui să fii mai bine în viitor. O scuză este goală dacă nu veți urma cu ea. Asigurați-vă că nu repetați aceleași greșeli.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 13
    3. Cereți iertare de la alții. Dacă cereți iertare pentru alții, vă veți simți mai bine despre voi înșivă.
  • Uneori, curățarea aerului poate ajuta la rezolvarea unei probleme existente.De asemenea, poate să vă ajute să arătați că ați internalizat o problemă mai mare decât a fost de fapt prezentă.Solicitarea de iertare sa dovedit a aduce rezultate mai favorabile și a oferi relații mai puternice
  • Metoda 4 din 5:
    Asigurați-vă responsabilitatea pentru acțiunile dvs
    1. Imagine intitulată Iartă-vă Pasul 14
    1. Fii sincer cu tine despre acțiunile tale. Înainte de a vă putea ierta complet, trebuie mai întâi să recunoașteți acțiunile.
    • Este posibil să vă ajute să vă scrieți acțiunile pe care le aveți sentimente puternice. Acest lucru va ajuta la identificarea unor exemple concrete de motivul pentru care aveți sentimente negative despre dvs.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 15
    2. Opriți raționalizarea și începeți să vă asumați responsabilitatea pentru ceea ce spuneți și faceți. O modalitate de a fi sincer pentru tine este să accepți consecințele acțiunilor dvs. Dacă ați făcut sau ați spus ceva greșit, trebuie să dețineți acțiunea înainte de a vă ierta pentru el.
  • O modalitate de a realiza acest lucru este prin lăsarea de stres. Cu cât vă țineți mai mult stresul în interiorul vostru, cu atât mai multe daune pe care le faceți.
  • Stresul vă poate duce uneori la eliberarea furiei și vă faceți rău și altora din jurul vostru, dar dacă vă iertați mânia va fi plecată și lucrurile rele vor dispărea. Rezultatul este că sunteți mai concentrat și mai bine cu privire la pozitiv în loc de negativ.
  • Imagine intitulată Iartă-vă Pasul 16
    3. Acceptați vina pe care o simțiți. Acceptarea responsabilității este un lucru, dar înțelegerea emoțiilor din spatele este un alt lucru. Senzație de emoții puternice ca vina nu este numai comună, ci și bine. Sentimentul de vinovăție vă va încuraja să luați măsuri pentru dvs. și pentru alții. .
  • S-ar putea să vă simțiți vinovați de gândurile voastre. Este posibil să aveți gânduri de a dori durere sau nenorocire asupra altora. Puteți simți lucruri cum ar fi pofta sau lăcomia.
  • Dacă sunteți copleșită de aceste sentimente vinovate, știți că sunt comune. Vinovăția dvs. poate provoca din aceste emoții puternice - este mai bine să le confruntați și să recunoașteți de ce vă simțiți așa. Numai prin a face acest lucru puteți să vă deplasați pentru a vă ierta.
  • S-ar putea să vă judecați (sau pe alții) prea aspru din vinovăție. S-ar putea să vă scoateți sentimentele pe dvs. și pe alții, făcându-vă să vă simțiți vinovați de acțiunile voastre. Puteți da vina pe ceilalți din nesiguranță și puteți crește sentimentul de vinovăție.
  • Dacă vă aflați în vina pe alții, faceți un pas înapoi și recunoașteți de ce spuneți aceste lucruri. Te poate ajuta pe calea spre auto-iertare.
  • S-ar putea să luați vinovăție din cauza acțiunii altcuiva. Nu este neobișnuit ca un cuplu să se simtă vinovăție asupra acțiunilor semnificative ale altora. S-ar putea să vă simțiți vinovați de acțiunile sau nesiguranța soțului.
  • Ar trebui să identificați de ce simțiți astfel încât să vă dați seama dacă ar trebui să vă iertați sau o altă persoană.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 17
    4. Identificați auto-valorile și auto-credințele. Înainte de a vă putea ierta, trebuie să identificați ceea ce este valoros și ce credeți.Luați o clipă să vă gândiți cum ați putea atrage pentru ceea ce vă simțiți vinovați. Gândiți-vă cum ați putea face o diferență reală. Aceste acțiuni se pot baza pe un sistem de credință spirituală sau pe baza cerințelor societății.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 18
    5. Analizați-vă nevoile față de dorințele dvs. O modalitate de a vă ierta sentimentele de inadecciune este să identificați ceea ce aveți nevoie în viața voastră față de ceea ce doriți.
  • Identificați ambele nevoi concrete - cum ar fi adăpostul, alimentele și nevoile sociale - și comparați-le cu dorințele concrete - mașina mai frumoasă, casă mai mare, corp mai frumos. Identificarea acestor nevoi vs. Vrea poate să vă ajute să vă dați seama că poate că ați fost prea greu pentru tine sau poate că lucrurile sunt în afara controlului tău.
  • Metoda 5 din 5:
    Provocați-vă să faceți bine
    1. Imagine intitulată Iartă-te Pasul 19
    1. Deveniți o persoană mai bună prin provocări personale. Pentru a vă opri de la alunecare înapoi într-o situație de îndoială și vinovăție, proiectați mici provocări care vă vor ajuta să deveniți o persoană mai bună.
    • Puteți face acest lucru prin setarea unei rutine timp de o lună pe ceva ce doriți să vă îmbunătățiți. Făcând ceva pentru o lună - cum ar fi urmărirea caloriilor - veți începe să dezvoltați o rutină utilă la îmbunătățire. Acest lucru vă va ajuta să vă auto-actualizați iertarea, acționând într-un mod pozitiv.
  • Imagine intitulată Iartă-vă Pasul 20
    2. Lucrați pe defecțiuni identificate. Încercați să vă oferiți o revizuire a performanței pentru a identifica mijloacele măsurabile de auto-îmbunătățire.
  • Dacă vă simțiți că vă simțiți vinovați de procrastinating, de exemplu, faceți o listă de sarcini și încercați să rămâneți cu ea. Este important să identificați lucrurile pe care le puteți controla. Aceasta va beneficia de auto-iertare prin auto-îmbunătățire.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 21
    3. Practicați conștiința de sine. Conștientizarea de sine este abilitatea de a prezice consecințele acțiunilor noastre.Gândindu-ne la noi înșine și acțiunile noastre ne pot ajuta să fim oameni mai buni prin crearea unei moralități auto-impuse. Puteți practica conștiința de sine prin notarea punctelor forte, observând reacțiile dvs. la situații și exprimându-vă emoțiile.
  • sfaturi

    În loc să se gândească la trecut, să se concentreze asupra prezentului și să se pregătească pentru viitor.Amintiți-vă, trecutul nu vă definește!Ești minunat, și ești frumoasă!Aflați din greșelile dvs., iartă-vă și continuați!
  • Gândiți-vă la modul în care ați iertat pe alții în trecut. Luați lecțiile din aceste experiențe și aplicați-le în situația proprie - aspectul liniștitor al acestui lucru este că știți că aveți capacitatea de a ierta, trebuie doar să îndreptați iertarea în direcția cea bună.
  • Greșelile tale din trecut, cel mai probabil te-au făcut cine ești astăzi. Deci, nu le priviți ca greșeli. Uită-te la ele ca ghiduri.
  • Greselile tale nu te definesc. Încredere că sunteți o persoană minunată. Gândiți-vă la toate greșelile îngrozitoare de oameni normali / buni au făcut și au învățat de la. Greșelile tale nu sunt chiar atât de rele!
  • Persoana cu care suntem este rezultatul unor lucruri bune și rele care ne se întâmplă în viață, precum și lucrurile bune și rele pe care le-am făcut. Modul în care răspundem la evenimentele negative este la fel de important ca și modul în care răspundem la evenimente fericite. O persoană care este înclinată să se rumegă și să facă un eveniment negativ va fi mai predispusă să trăiască în mânie și resentimente și să aștepte negativitatea viitoare decât o persoană care vede lucruri rele ca incidente izolate care nu impinge pe cine sunt în ansamblu.
  • Iartă-te și pe alții nu înseamnă că trecutul este uitat. Înseamnă să ierți, totuși, memoria rămâne. Acest lucru este același cu ciclul de durere.
  • Viața continuă să ierte și să uite.
  • Iartă-i pe alții care te-au nedreptățit și, sperăm, în timp își vor da seama că acțiunile lor au fost greșite și reconciliere fie pentru tine, fie pentru ei înșiși. Mutarea vieții este prea puțin scurtă pentru amărăciune.
  • Obțineți o jucărie de stres. Când începeți să vă simțiți vinovați, jucați cu jucăria.
  • O altă modalitate excelentă de a vă ierta este să îi ajuți pe alții. Veți câștiga compasiune pentru alții și pentru compasiunea dvs. învinge vina voastră. Amintiți-vă să nu vă concentrați asupra a ceea ce ați făcut greșit, deoarece viața este prea scurtă pentru a trăi cu amărăciune.
  • Luați respirații profunde și înconjurați-vă cu prietenii și familia. Compania bună vă poate înveseli întotdeauna.
  • Nu puteți schimba trecutul, deci treceți!
  • Avertizări

    Nu vă forțați să vă atârnați în jurul oamenilor care aduc înapoi trecutul pentru dvs. într-un mod negativ - oameni care vă împing butoanele, devalorizează sau miiu, și care sunt fără griji în ceea ce privește vulnerabilitățile dvs. sunt cele mai bine lăsate în urmă.
  • Evitați să vorbiți despre greșelile dvs. și cât de rău este o persoană în jurul altor persoane. Veți crea și această realitate în mintea lor. Obțineți terapia pentru a obține această gândire negativă din cap și înapoi în cutia Pandorei a venit de la.
  • Stai departe de oameni care au tendința de a sabota eforturile de auto-îmbunătățire. De cele mai multe ori, acești oameni se concentrează pe salvarea propriilor lor nesiguranță și sunt amenințate prin a vedea pe altcineva care face efortul de a depăși presiunea negativă în viața lor. Acceptați că iertarea dvs. va pierde uneori anumite relații în care negativitatea voastră a fost o sursă a celeilalte persoane care folosește puterea asupra dvs. Întrebați-vă dacă preferați să continuați relația nefericită sau să vă deplasați în ansamblu și o persoană reînnoită capabilă să se conecteze cu oameni mai sănătoși.
  • Iertarea este cea mai grea calitate pentru a se forma și totuși este cea mai esențială. Învățând despre propria abilitate de a ierta atât pe tine, cât și pe alții, creșterea ta personală va fi minunată, și asta este o recompensă care merită iertarea muncii cereți de tine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar