Cum să acceptați diagnosticul schizofreniei

Schizofrenia este o boală mintală marcată de iluzii, comportament neregulat și halucinații cum ar fi vocile auzului. Fiind diagnosticat cu schizofrenia poate veni ca un șoc, dar poate ajuta la înțelegerea problemelor pe care le-ați avut, vă dați acces la tratament și vă ajută să începeți să vă recuperați. Pentru a accepta un diagnostic, încercați să obțineți o mai bună înțelegere a tulburării, lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a vă perfecționa diagnosticul și pentru a vă termina emoțiile.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea diagnosticului
  1. Imaginea intitulată Live cu schizofrenia Pasul 3
1. Aflați despre tulburare. Șansele sunt că, cu un diagnostic, știți deja despre unele aspecte ale schizofreniei. Totuși, există o mulțime în afara simptomelor și a efectelor de zi cu zi. Învățarea mai mult despre tulburare vă va ajuta să vă deplasați spre acceptarea deplină.
  • S-ar putea să fiți interesat să știți că schizofrenia poate afecta pe oricine, indiferent de sex, etnie, clasă, cultură sau inteligență. Poate avea o serie de cauze posibile, cum ar fi genetica, cauzele biochimice și factorii de mediu.
  • Căutați informații despre schizofrenie care este susținută de dovezi - cu alte cuvinte, ar trebui să fie exactă și bazată pe știință. Începeți la centrul local de sănătate mintală, biblioteca sau online la site-uri de reputație, cum ar fi Alianța Națională despre Boala Mentală.
  • Citirea despre experiențele altor persoane cu boala poate fi de asemenea utilă. Puteți învăța sfaturi practice despre cum să facă față și să depășiți provocările. S-ar putea să găsiți acest tip de material online sau în reviste și cărți, dar și în grupuri de asistență la clinica de sănătate mintală sau la centrul comunității.
  • Imaginea intitulată Live cu schizofrenia Pasul 1
    2. Respinge miturile despre schizofrenie. Asigurați-vă că obțineți o imagine exactă a tulburării. Aceasta înseamnă identificarea și respingerea dezinformării, care poate duce adesea la stigme dăunătoare pentru persoanele cu schizofrenie și boli mintale în general. Consultați sursele de încredere pentru informațiile dvs.
  • Știți, în primul rând, acea schizofrenie este o boală. Suferinzi nu sunt "nebuni" sau ciudați. Având o boală mintală nu este diferită de a avea o problemă cu plămânii, inima sau ochii.
  • Asigurați-vă că schizofrenia nu este cauzată de părinții răi sau de o educație proastă, sărăcie sau de alcool. De asemenea, nu este contagioasă.
  • Oamenii cu schizofrenie nu sunt mai puțin inteligenți și nu au un handicap de dezvoltare. Ele nu sunt, de asemenea, mai violente sau agresive atunci când sunt tratamente. De fapt, o persoană care are schizofrenia este mult mai probabil să fie victima violenței decât făptuitorul.
  • Imaginea intitulată Live cu schizofrenia Pasul 9
    3. Gândiți-vă la ce înseamnă recuperare pentru dvs. Experiența tuturor cu schizofrenia este unică. Tulburarea acționează diferit pentru toată lumea și recuperarea dvs. va depinde foarte mult de voi și cum vă afectează tulburarea. Începeți să vă gândiți la ceea ce obțineți mai bine mijloace pentru dvs.
  • Întrebați cum vă imaginați "Recuperarea."Înseamnă să se întoarcă la modul în care lucrurile au fost înainte? Sau, poate înseamnă să trăiești independent, având propria casă, slujbă și viață.
  • Pentru mulți oameni, trăiesc cu schizofrenie înseamnă tratament cu medicamente, terapie sau un amestec de abordări. Combinația potrivită de abordări este diferită pentru fiecare persoană.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele opțiuni de tratament și ce fel de lucruri ajută la recuperare, cum ar fi urmărirea unui regim de prescripție medicală, învățați strategii de coping, cunoașterea semnelor de avertizare și declanșatoare și având un plan de acțiune de urgență.
  • De asemenea, fiți conștienți de lucrurile care pot împiedica recuperarea. Acestea includ abuzul de droguri și plecând de pe medicamentele dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Explorați-vă diagnosticul
    1. Imaginea intitulată Live cu schizofrenia Pasul 5
    1. Întrebați o mulțime de întrebări. Este posibil să aveți întrebări cu privire la diagnosticul dvs. odată ce ați citit mai multe despre tulburare. Puteți simți chiar că diagnosticul nu se potrivește ". Acest lucru nu este mai puțin frecvent. Discutați cu medicul dumneavoastră și exprimați-vă preocupările. Puneți cât mai multe întrebări pe care trebuie să vă simțiți mulțumiți.
    • Adresați-vă medicului dumneavoastră modul în care simptomele dvs. se potrivesc cu schizofrenia, mai degrabă decât o altă tulburare. Cum se potrivesc simptomele dvs. boala, mai degrabă decât o altă boală fizică?
  • Imaginea intitulată Găsiți un terapeut de susținere dacă sunteți lesbiene, gay, bisexual sau transgender Pasul 8
    2. Lucrați cu medicul dumneavoastră. S-ar putea să doriți oa doua opinie, dar luați în considerare lipirea cu un medic care vă cunoaște deja. Este posibil să fie posibilă reevaluarea și obținerea unui diagnostic mai precis.Cu toate acestea, acest lucru este mai greu de făcut dacă vă schimbați la un medic care nu cunoaște și simptomele dvs.
  • Este important să vă mulțumiți de diagnosticare. Întrebați dacă medicul dvs. actual a explorat toate posibilitățile. Ar putea fi altceva decât schizofrenia? Medicul ar trebui să excludă alte cauze fizice sau chimice.
  • Înainte de a schimba medicii, întrebați-vă dacă sunteți în măsură să continuați să lucrați cu medicul original. Doctorul vă ascultă? Arată simpatia și înțelege obiectivele?
  • De asemenea, puteți lua în considerare un compromis. Sunt de acord să nu fiți de acord cu privire la diagnosticul pentru moment, în timp ce urmați planul de tratament al medicului dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Fiți etapa 2
    3. Fiți răbdători în găsirea unui diagnostic precis. Poate dura ceva timp pentru a obține un diagnostic precis. Unii oameni așteaptă doar ca diagnosticul lor inițial părea o potrivire mai bună. Alții nu se pot simți niciodată complet confortabili cu un diagnostic de schizofrenie sau orice altcineva în care personalul medical se atașează la simptomele lor. Totuși, aveți răbdare și amintiți-vă că recuperarea este cel mai important lucru.
  • Spuneți-vă că un diagnostic este la fel de bun ca și tratamentul pe care îl duce la. Un diagnostic de schizofrenie ar putea să nu se simtă complet corect, dar poate duce la un tratament eficient.
  • Întrebați dacă definiția dvs. sau definiția medicului a problemei funcționează. Vă va permite să vă controlați simptomele?
  • Partea 3 din 3:
    A venit la termeni cu emoții
    1. Imaginea intitulată Live cu schizofrenia Pasul 14
    1. Nu vă învinuiți. Puteți simți o mulțime de emoții diferite sau conflictuale atunci când obțineți un diagnostic de schizofrenie. Acest lucru este natural și poate include sentimente de vinovăție, cum ar fi "Cum sa întâmplat acest lucru? Este vina mea sau din cauza a ceva ce am făcut?"Asigurați-vă că boala mintală nu este vina ta.
    • Este destul de normal să vă întrebați dacă ceva ce ați dus la boala dvs. mintală. Membrii familiei apropiați se pot întreba și despre rolul lor. Schizofrenia nu este vina nimănui, totuși. Se întâmplă ca orice boală.
    • Amintiți-vă că nimeni nu este imun la boala mintală și că aceste boli sunt rezultatul multor factori diferiți. Ele sunt, de asemenea, un semn al unui defect de caractere sau slăbiciune din partea dvs.
  • Imaginea intitulată în mod obișnuit spuneți celor dragi
    2. Dați-vă timp să procesați diagnosticul. În afară de vinovăție, puteți simți o serie de emoții. Acestea pot fi îngrijorătoare chiar dacă ați bănuit că ați avut o schizofrenie. Pentru a accepta diagnosticul, va trebui să faceți timp să procesați și să treceți peste aceste emoții.
  • Mulți oameni simt o ușurare cu un diagnostic - o validare că ceva este de fapt greșit. Alții simt, de asemenea, speranță la perspectiva de a obține tratament.
  • Oamenii cu vinovăție pot, de asemenea, să experimenteze sentimente de negare, furie, rușine sau șocuri, e.G. "Acest lucru nu se poate întâmpla cu mine. De ce eu?"
  • De asemenea, puteți simți neputința sau durerea că viața voastră va trebui să se schimbe, e.G. "Nu știu cum să trec prin asta. Nu știu ce să fac."
  • Știți că este perfect normal să aveți aceste sentimente. Nu trebuie să vă întâlniți cu boala dvs. imediat - este bine să nu vă asigurați cum se va potrivi bolile mintale în viața voastră. Doar să fiți siguri că nu sunteți singuri.
  • Imaginea intitulată Fiți pasul 1
    3. Nu renunța la speranță. Mai presus de toate, recunoașteți că un diagnostic de schizofrenie nu vă va pune capăt vieții. Oamenii cu schizofrenie pot și se recuperează pentru a trăi vieți fericite, semnificative și productive. Țineți-vă speranța și lucrați cu familia, prietenii și echipa medicală pentru a obține mai bine.
  • S-ar putea ajuta să cunoașteți numele unor persoane care au fost diagnosticate cu schizofrenie, dar au trăit încă o viață utilă. Acestea includ matematicianul John Nash, Jazz Trompet Player Tom Harrell, și pianistul John Ogden.
  • Gândiți-vă la recuperare ca o călătorie. Pot exista lovituri în drum, dar cu ajutorul echipei dvs. medicale și a prietenilor și familiei, puteți controla simptomele, păstrați-vă independența și obțineți o bună calitate a vieții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar