Cum să transmiteți durerea despre boala dvs. Cronică față de ceilalți

Este natural să se întristeze pentru pierderea sănătății și vechea voastră viață când vă apropiați de o boală cronică. Poate fi greu să știi cum să-ți exprimi durerea față de alte persoane. Dar împărtășirea sentimentelor tale este o parte importantă de a obține sprijinul emoțional de care aveți nevoie pentru a vă deplasa cu viața voastră. Primul pas este să vă acceptați și să vă propunem sentimentele, chiar dacă acestea sunt greu de rezolvat. După aceea, ajungeți la alții pentru a susține și a găsi modalități de a le ajuta să înțeleagă ceea ce treceți.

Pași

Partea 1 din 3:
Venind în termeni cu sentimentele tale
  1. Imagine intitulată face față insultelor Pasul 12
1. Recunoaște-ți emoțiile. Amorțeală, tristețe, furie, frică - este normal să experimentați toate aceste emoții atunci când aveți o boală cronică. Nu vă luptați cu sentimentele dvs. sau încercați să le acoperiți. În schimb, lăsați-vă să le simțiți, chiar dacă sunt dureroasă.
  • Recunoscând sentimentele dvs. este primul pas spre a lucra prin ele.
  • Imaginea intitulată face față morții unui pas bunic 2
    2. Înțelegeți etapele de durere. Majoritatea oamenilor trec prin cinci etape emoționale în timpul procesului de îndure. Pe măsură ce faceți față de pierderea vieții vechi, vă puteți simți negarea, furia, frica, durerea și în cele din urmă acceptarea.
  • Unii oameni trec prin etapele de durere în ordine, dar mulți alții nu. De exemplu, ați putea trece prin stadiul fricii înainte de a ajunge la stadiul de furie sau vă puteți simți furios și frică în același timp.
  • Etapele repetate sunt comune. De exemplu, dacă ați mutat trecutul de la acceptare, durerea dvs. ar putea continua din nou din când în când.
  • Acceptarea nu înseamnă neapărat senzație de ok despre boala ta cronică. Mai degrabă, înseamnă a decide să facă tot privire din viața și abilitățile dvs. fără a lăsa boala voastră să vă definească.
  • Imagine intitulată Deal cu Având PTSD (tulburare de stres post traumatică) Pasul 6
    3. Căutați strategii de coping sănătoase. Strategiile bune de coping vă ajută să vă gestionați emoțiile și stresul dvs. într-un mod pozitiv. Încercați să meditați, să scrieți într-un jurnal sau să lucrați când vă simțiți destul de bine pentru a face acest lucru.
  • S-ar putea să vă simțiți tentați să vă îngropați sentimentele cu strategii de coping nesănătoase, cum ar fi consumul de alcool sau suprasolicitare. Rezistați nevoii de a face acest lucru - va face față de sentimentele dvs. mai dificil mai dificil și ar putea să vă deterioreze sănătatea în continuare.
  • Imagine intitulată Deal cu HPPD Pasul 7
    4. Fi alertă pentru semne de depresie. Este normal să petreceți ceva timp care să se ocupe de emoții negative după un diagnostic. Dacă vă simțiți că vă simțiți în mod constant albastru sau neinteresat în activitățile pe care le-ați bucurat odată, deși ați putea suferi de depresie.
  • Dacă credeți că sunteți deprimat, nu lăsați-o să se înrăutățească - faceți o întâlnire cu un terapeut. Depresia nu dispare de obicei pe cont propriu, dar poate fi tratată cu terapie și medicamente.
  • Depresia merge adesea în mână cu boli cronice.
  • Partea 2 din 3:
    Ajunge pentru sprijin
    1. Imaginea intitulată face față morții unui pas bunic 4
    1. Gândiți-vă cu atenție la care persoanele cu care doriți să vă conectați. Boala cronică poate fi o subiect de conversație dificilă. Nu toată lumea va fi pregătită să vorbească despre asta și este posibil să nu doriți să deschideți oamenilor pe care nu le cunoașteți bine. Luați în considerare care dintre membrii familiei dvs. și prietenii apropiați va fi cel mai receptiv și de susținere când ajungeți la ei.
  • Imagine intitulată Deal cu Având PTSD (tulburare de stres post-traumatic) Pasul 8
    2. Au curajul de a cere ajutor. Când suferiți de o boală cronică, vă puteți simți că aveți întotdeauna nevoie de ajutor. Datorită acestor sentimente, vă puteți împiedica să ajungeți la prieteni și la familie, deoarece credeți că sunteți o povară. Sprijinul social este esențial pentru a conduce un stil de viață sănătos, împlinit, astfel încât este important să înveți cum să trecem peste aceste sentimente.
  • Ai putea spune, "Sunt îngrijorat că te deranjez, dar chiar am nevoie de cineva care să mă însoțească la doctor în săptămâna viitoare. Poți să o faci?" Dacă nu pot, să vadă dacă vă pot ajuta să găsiți pe altcineva care poate.
  • Amintiți-vă că, dacă cei dragi nu au declarat în mod expres că sunteți o povară, nu ar trebui să credeți că sunteți. Doar pentru a fi sigur, încercați să le fiți utile pentru ei și să o plătiți mai mult cât puteți pentru a echilibra scalele. Oferta la Babysit, conduce un prieten pentru a rula comisioane sau pentru a ajuta un membru al familiei să se pregătească pentru o petrecere. Fă-ți partea pentru cei pe care îi iubești - când ești capabil fizic - și nu vei simți atât de vinovat, cerând ajutor.
  • Imagine intitulată Deal cu Având PTSD (tulburare de stres post-traumatic) Pasul 4
    3. Alăturați-vă unui grup de asistență. S-ar putea să vă simțiți mai ușor să vă exprimați când sunteți cu alți oameni care înțeleg ce treceți. Căutați un grup de asistență în zona dvs. sau căutați o comunitate de susținere online.
  • Imaginea intitulată face față morții unui pas bunic 10
    4. Vorbiți cu un terapeut. Un terapeut vă poate ajuta să lucrați prin durerea voastră și să vă ajustați noul mod de viață. De asemenea, vă pot ajuta să veniți cu modalități de a vorbi cu familia și prietenii despre boala dvs.
  • Adresați-vă furnizorului dvs. de îngrijire primară pentru o trimitere la un terapeut care se aliniază cu nevoile dvs. Unii terapeuți se specializează în tratarea oamenilor cu probleme de durere și coping cu boli cronice. Profesioniști în domeniul cercetării în comunitatea locală și interviu mai multe înainte de a alege unul, vă simțiți cel mai confortabil vorbind cu.
  • Partea 3 din 3:
    Ajutarea celor dragi înțeleg
    1. Imaginea intitulată permite terapia pasul 13
    1. Dezvălui doar ceea ce vă simțiți confortabil. Nu trebuie să-i spuneți celor dragi totul despre boala dvs. cronică sau despre emoțiile cu care aveți de-a face. Este dreptul tău să păstrezi câteva lucruri private dacă vrei.
    • Dacă cineva vă întreabă o întrebare despre ceva ce nu vă simțiți confortabil, spuneți: "Îmi pare rău, dar nu mă simt gata să vorbesc despre asta încă."
  • Imagine intitulată Se vindecă de la viol și asalt sexual (sindromul de traumă de rapiță) Pasul 19
    2. Fii sincer despre sentimentele tale. Dacă nu simțiți mirosul despre boală, nu acționați ca și cum ați fi. Cineva care se îngrijește cu adevărat de tine și vrea să sprijine că veți putea să vă ocupați de auzul despre tristețea, furia și frică.
  • De exemplu, dacă cineva întreabă "Cum vă aflați astăzi?"Nu vă simțiți presați să răspundeți cu o valoare implicită"."Dacă sunteți în durere, supărați sau descurajați, spuneți așa. Un simplu ", de fapt, astăzi a fost un fel de greu" este suficient pentru a începe o conversație autentică despre ceea ce vă simțiți cu adevărat.
  • Imagine intitulată face față insultelor Pasul 5
    3. Evitați să direcționați furia la cei dragi. Este bine să-ți exprimi mânia, dar nu-l îndrumați greșit față de oamenii apropiați de tine. Dacă vă aflați la alții în frustrarea dvs., vă puteți conduce din greșeală. Faceți-o clară celor dragi pe care vă simțiți supărați de boala voastră, nu despre nimic pe care l-au făcut.
  • Activitatea fizică, tehnicile de relaxare a mușchilor și umorul sunt câteva modalități sănătoase de a vă ocupa de furia voastră.
  • Imaginea intitulată face față cu având
    4. Spuneți celor dragi ceea ce aveți nevoie de la ei. Cei dragi cei mai probabil doriți să vă ajute, dar ei nu știu cum. Fă-i mai ușor pentru ei, lăsându-i să știe ce fel de sprijin emoțional sau de ajutor practic aveți nevoie.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. încearcă întotdeauna să vă fixeze problemele atunci când într-adevăr doar căutați o ureche simpatică, spuneți-i: "Apreciez cu adevărat cum încercați mereu să mă ajutați să remediați lucrurile, dar chiar acum, mi-ar ajuta cel mai mult Dacă tocmai mi-ai ascultat."
  • Imaginea denumită Eccentric Pasul 5
    5. Găsiți modalități alternative de a vă exprima. Dacă vă place să vă exprimați într-o conversație față-în-față, obțineți creativi. Scrieți o scrisoare unui iubit sau trageți o imagine pentru a vă transmite sentimentele.
  • Oamenii sănătoși pot avea o înțelegere dificilă a ceea ce o persoană bolnavă cronică trece prin fiecare zi. Folosind o artă medie sau scriere pentru a vă exprima, vă puteți ajuta pe cei dragi să înțeleagă ceea ce vă simțiți la un nivel emoțional.
  • Imaginea intitulată ajută la ameliorarea gazului la bebelușul Pasul 9
    6. Cereți spațiu fără a fi aspru. Așa cum ați putea dura uneori să aveți o companie atunci când aveți de-a face cu o boală cronică, pot exista alte momente când vă simțiți sufocați de atenția prietenilor și a familiei. O altă parte a utilizării vocii dvs. poate implica solicitarea spațiului personal. Vrei să treacă cu atenție când faci asta. Desigur, vrei o pace și liniște, dar, de asemenea, nu doriți să împingeți pe alții departe.
  • Ai putea spune, "Georgia, ați fost un astfel de iubit, ajutați-mă în ultimele câteva zile, dar aș putea să vă odihnesc și sunt sigur că ar trebui să vă întoarceți la familia voastră. De ce nu te duci acasă pentru o vreme și te sun dacă am nevoie de ceva?"
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar