Cum să se ocupe de moartea unei bunici

Pentru mulți, pierderea unui bunic înseamnă pierderea unui membru special de familie care a jucat un rol major în viața lor. Dacă ați pierdut recent bunica dvs., ați putea simți o serie de emoții diferite. Poate fi foarte confuz și înfricoșător să-și piardă un iubit. Bunica ta poate fi chiar prima persoană din viața ta pentru a muri vreodată, care vă poate complica în continuare sentimentele. Moartea este o parte naturală a vieții și toți trebuie să ne ocupăm de ea la un moment dat. Aflați cum să obțineți închiderea, susținerea și continuați după ce ați pierdut bunica.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea închiderii
  1. Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 1
1. Simțiți-vă emoțiile. Veți trece prin procesul mult mai ușor dacă nu încercați să vă luptați sau să vă mențineți în ceea ce vă simțiți. Nu există nici un mod potrivit sau greșit de a se întrista. Nu există un cadru de timp în care se termină durerea. Încercați să vă deschideți la mânie, tristețe, confuzie sau sentimente de abandon care vin peste tine. Odată cu trecerea timpului, ar trebui să începeți să vă vindecați și să vă simțiți mai bine.
  • Unii nepoți pot lua mai mult moartea bunicii datorită duratei și apropierii relației, cauza morții sau modul în care alte membri ai familiei reacționează. Adulții ar trebui să fie sigur că demonstrează durerea autentică și să permită copiilor sau adolescenților să știe că este bine să plângi sau să fie trist.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 2
    2. Gândiți-vă la ceea ce ați învățat să o cunoașteți. Luați ceva timp pentru a vă înțelege gândurile despre moartea bunicii voastre. Scrieți-i în jos într-un jurnal dacă vă simțiți așa că ajută. Amintiți-vă amintirile bune pe care le-ați avut și impactul pe care la avut în viața voastră. Cereți altora să împărtășească povești despre viața lungă, pe care o avea. Acest lucru ar trebui să vă aducă confort știind că timpul ei de pe pământ a fost plin de familie, dragoste și experiențe interesante.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 3
    3. Participa la Memorial. Participarea la serviciul Memorial este o modalitate teribilă de a obține închiderea de la moartea bunicii dvs. și de a oferi sprijin altor membri ai familiei.
  • Dacă sunteți minor, va fi de până la părinții dvs. și vârsta dvs. cu privire la faptul dacă vi se permite să participați la serviciul funeral sau memorial. Dacă aveți o dorință de a participa, exprima părerea dvs. părinților dvs.
  • Apoi, vă pot explica ce se va întâmpla la serviciu și determină dacă vă veți simți confortabil participarea. Ei ar trebui să știe că participarea la memorial vă poate ajuta să vă închideți și să sărbătoriți viața bunicii.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 4
    4. Creați o casetă de memorie sau o carte.Poate fi util să vă procesați sentimentele despre moartea bunicii dvs. în timp ce faceți o cutie de memorie sau o carte. Alegeți câteva dintre amintirile dvs. preferate sub formă de fotografii și memento pe care le-ați împărtășit cu bunica dvs. Idei pentru ce să includă în caseta dvs. sunt nesfârșite - încercați să utilizați rețete, versuri melodii preferate sau colectarea unor povestiri scurte despre viața ei pentru a pune înăuntru. Decorați caseta / cartea la preferințele dvs.
  • Dacă sunteți mai tânăr persoană care nu a permis să participe la serviciul memorial, aceasta poate fi o activitate creativă care vă aduce închiderea. Cu toate acestea, chiar dacă ați participat la serviciul memorial, acesta ar putea fi util să vă conectați cu amintirile dvs. și să le vorbiți cu cineva în timp ce faceți această activitate creativă.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 5
    5. Înțelegeți moartea. Puneți întrebări pentru a ajunge la o înțelegere a morții bunicii tale. S-ar putea să vă închideți prin învățarea că, după o boală lungă, bunica dvs. nu mai este în durere. În funcție de vârsta dvs., abilitatea dvs. de a înțelege moartea va varia.
  • Cu adevărat copii mici, la vârsta de 5 sau 6 ani, adesea gândesc în termeni literali, spunând astfel "Bunica a mers la culcare" ar putea să-i facă griji că același lucru se va întâmpla cu ei când dorm. Părinții ar trebui să-i liniștească pe copii că nu erau responsabili pentru moarte, deoarece unii copii se tem că a avut loc o moarte din cauza a ceva ce au făcut. De exemplu, copilul ar putea crede că bunicul a murit pentru că nu a vizitat-o ​​destul de des.
  • Copiii mai mari și adolescenții deasupra vârstei de 9 pot înțelege adesea finalitatea morții și că toată lumea moare în cele din urmă.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea de sprijin
    1. Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 6
    1. Petrece timp cu familia. Procesul de îndure este intensificat numai când vă îndepărtați și izolați-vă de ceilalți. Amintiți-vă de oamenii încă aici și că și ei au pierdut un membru important de familie. Lupta cu dorința de a trage sau de a partaja puternica si cauta confort de la cei dragi care sunt, de asemenea, doli.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 7
    2. Întoarce-te la credința ta. Dacă aveți credințe religioase sau spirituale, acum este momentul să căutați acele versete sau citate care vă reamintesc că lucrurile vor fi mai bune în curând. Participarea la funcțiile religioase / spirituale vă poate ajuta în continuare să găsiți închiderea, conectați-vă cu ceilalți și vă oferă speranță pentru viitor.
  • Cercetările au arătat că oamenii cu credințe spirituale puternice - din cauza principiilor descrise despre viața și existența umană dincolo - tind să-și rezolve durerea mai devreme decât cei care nu.
  • Dacă sunteți un non-credincios, ritualuri seculare, cum ar fi împachetarea lucrurilor bunicii sau vizitează în mod regulat mormântul ei, vă pot ajuta să vă rezolvați durerea și să găsiți confort.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 8
    3. Alăturați-vă unui grup de asistență. Un grup de suport de plecare vă poate ajuta și alți membri ai familiei să se întâlnească cu pierderea. În grupuri, veți putea să ascultați și să vă împărtășiți propriile sentimente și povestiri cu alții care sunt, de asemenea, îndurerați. Aceste grupuri de sprijin vor oferi resurse de coping pentru depășirea durerii în următoarele câteva săptămâni și luni după moarte.
  • Multe comunități au grupuri de sprijin gratuite pentru persoanele care sunt îndurerate. Acestea pot fi ținute într-o biserică locală, spital sau hospice.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 9
    4. Du-te să vezi un consilier de durere. Dacă constatați că continuați să plângeți foarte mult moartea și nu puteți funcționa în viața de zi cu zi, este posibil să fie nevoie să solicitați ajutor profesional. Un consilier de durere sau de plecare poate fi eficient cu ajutorul dvs. să procesați pierderea bunicii dvs. și să învățați cum să faceți față în mod corespunzător.
  • Consilierea cu durerea este utilă în special dacă vă confruntați cu durere prelungită sau dacă moartea bunicii dvs. a fost deosebit de traumatică într-un fel.
  • Partea 3 din 3:
    În avans după pierdere
    1. Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 10
    1. Retrăiți amintirile. Cel mai bun mod de a vă simți mai bine după pierderea unui iubit este să vă amintiți momentele bune pe care le-ați împărtășit.Timpurile pe care le-ai râs, au făcut lucruri stupide împreună, orice amintiri plăcute pe care le aveți de la persoana care a murit. De asemenea, poate fi util să vă revizuiți caseta de memorie sau cartea ca trecerea timpului, astfel încât să nu uitați toate momentele mari pe care le-ați avut cu bunica voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 11
    2. Ai grijă de tine. Când plimbăm un iubit, devine ușor de neglijat în favoarea culturii în pat toată ziua cu o cutie de țesuturi. Încercați să vă ridicați și să ieșiți afară pentru a obține un aer proaspăt. Mănâncă mese regulate, echilibrate și vizează o anumită activitate fizică de câteva ori în fiecare săptămână. Activitățile de auto-îngrijire înseamnă, de asemenea, îngrijirea corpului și a spiritului. Obțineți un masaj, faceți o baie relaxantă cu uleiuri parfumate, meditați, scrieți în jurnalul dvs. sau furați la câteva ore distanță pentru a citi o carte bună.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 12
    3. Sprijiniți alți membri ai familiei. Concentrarea asupra ajutării altora vă poate ajuta să procesați și să vă deplasați prin propria durere. Încercați să fiți acolo pentru părinții și frații dvs. atunci când faceți totul prin asta. Unul dintre părinții tăi și-a pierdut mama, ceea ce este o pierdere teribilă de a suporta. Amintește-le că le iubești și le oferă lucruri mici care le aduc confort ca să facă ceai sau să aprindă un incendiu.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 13
    4. Canalizați o parte din ea în viața voastră. Poate fi plăcut să știți că bunica voastră trăiește în amintirile voastre. Puteți continua să-i sărbătorească viața prin ridicarea unei anumite activități sau hobby de a ei și făcându-l pe cont propriu. Luați în considerare învățarea de a coase dacă era foarte bună la ea sau să ia timp pentru a face unele dintre rețetele sale tradiționale de familie când gătiți sau coaceți.
  • Încercați să introduceți pe cineva special în viața voastră într-o activitate pe care ați folosit-o cu bunica dvs., cum ar fi coacerea sau faceți o ambarcațiune. Care poate fi o modalitate de a-și sărbători viața în timp ce se deplasează înainte.
  • S-ar putea să păstrați și flori proaspete în casă sau să aprindeți o lumânare în fiecare zi ca o modalitate de a vă aminti de ea.
  • Imagine intitulată Deal cu moartea unei bunici Pasul 14
    5. Știți că este bine să zâmbiți din nou. S-ar putea să vă simțiți vinovați să vă distrați sau să râdeți după moartea bunicii voastre. S-ar putea să credeți că este lipsit de respect față de memoria ei să fie fericită. Nu este adevarat. Sperăm că bunica ta a trăit o viață frumoasă, plină și cu siguranță ar vrea același lucru pentru tine. Procesul de durere se poate simți foarte întunecat și sumbru - nu vă fie frică să lăsați o mică lumină care se strecoară prin nopți distractive cu prietenii sau jocurile de bord cu familia ta.
  • sfaturi

    Dacă nu simțiți că vă puteți ocupa de locul de muncă și / sau de școală imediat, stați acasă. Este posibil să aveți nevoie de timp să plângeți și să vă recuperați și este normal și chiar așteptat.
  • Fiind trist și supărat sau dezamăgit sunt o parte importantă a procesului de vindecare. Durerea nu este un semn de slăbiciune. Este rezultatul unei relații puternice.
  • Dacă simțiți tristețe extremă, furie sau anxietate, discutați cu un adult de încredere despre sentimentele dvs. Doar vorbind despre sentimentele tale te poate face să te simți mult mai bine, iar adultul de încredere vă poate ajuta să vă mângâie și să vă ajute.
  • Închideți-vă ochii și vă întoarceți la cele mai bune amintiri ale ei și dacă vă simțiți supărați, nu vă fie frică să o lăsați într-o pernă. Strigă când trebuie să.
  • Avertizări

    Aveți grijă să spuneți unui copil că cineva a murit pentru că el sau ea era bătrân. Copilul se poate înfrânge de pierderea altor "vechi" oameni și poate să fi distorsionat idei de vârstă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar