Cum de a exprima eficient emoțiile

Uneori emoțiile noastre pot părea să ne facă mai bine. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să renunțați la impresia greșită sau să faceți ceva ce regretăm. Învățarea de a vă exprima emoțiile vă va permite să comunicați clar și cu atenție, fără a răni pe cei din jurul vostru sau a face situația mai rău. Acest articol oferă câteva sfaturi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Exprimând furia
  1. Imagine intitulată Express Emoții în mod eficient pas 1
1. Învață să-ți liniștești sentimentele furioase. Furia se poate simți ca și cum te controlează. Dacă acesta este un sentiment comun pentru dvs., atunci ar fi probabil foarte util să învățați cum să vă liniștiți. Dacă reacția intestinală este să lovească pe cineva sau un obiect (de exemplu un perete), atunci este evident că acest lucru vă va răni sau altcineva. Poate chiar și ambele.
  • În schimb, găsiți o priză care dăunează nimănui, cum ar fi o pungă de pumn într-o zonă în care vă simțiți în siguranță, ca și dormitorul dvs., astfel încât atunci când simțiți că mânia voastră devine mai bună, vă puteți retrage în această zonă și puteți să vă retrageți sac de lovit.
  • Dacă aveți îndemnul de a lovi pe cineva, atunci ați putea imagina întotdeauna că sacul de pumn a fost această persoană - deși acest tip de violență nu ar trebui să fie încurajată, uneori poate fi singura modalitate de a se simți cu adevărat mulțumiți. Doar nu spuneți persoanei că sau ar putea încheia prost!
  • Imagine intitulată Express Emoții în mod eficient pasul 2
    2. Gândiți-vă înainte de a vorbi. Furia vă poate face să spuneți lucruri pe care le regreți oamenilor pe care îi iubești.
  • Oameni cu frați, de exemplu, spun adesea "Vă urăsc!" pentru ei și mai târziu, gândiți-vă "De fapt, îmi place micul meu frate / sis" sau ceva de-a lungul liniilor. Dacă vă este frică să spuneți ceva rău cuiva, încercați să scrieți aceste lucruri în schimb, astfel încât nu numai că veți obține satisfacția de a exprima ceva ce știți că este (probabil) greșit, dar nu răniți acea persoană.
  • Aceasta poate ajuta la transportul unui notebook de dimensiune de buzunar cu dvs. dacă credeți că acest lucru vă va ajuta. Nu este pentru toți, dar dă-i o încercare.
  • Imagine intitulată Emoții exprese Eficient pasul 3
    3. Declama! Scrieți-vă gândurile furioase ca și cum ați fi strigat-o în lume. Dacă este un lucru special care te-a înfuriat, de ce nu-l înșelați și să exprimați aceste sentimente pe hârtie? Acest lucru vă permite să vă exprimați furia și, mai târziu, când ați calmat-o, citiți prin notele dvs. și înțelegeți motivul din spatele mâniei dvs. și cum ați putea împiedica să se întâmple din nou în viitor.
  • Imagine intitulată Emoții exprese Eficient Pasul 4
    4. Vorbiți cu un prieten. Prietenii sunt acolo unul pentru celălalt și dacă sunteți supărat pe altceva decât cel mai bun prieten al tău, poate ajuta cu adevărat să vorbim cu ei.
  • Dacă vorbești în mod regulat cu un consilier, asistent social, terapeut, psiholog, lucrător de sprijin etc., Apoi ați putea vorbi cu ei și cereți sprijin pentru cum să vă ocupați de furia voastră. Uneori vorbind doar despre asta poate ajuta.
  • Metoda 2 din 3:
    Exprimând tristețea
    1. Imagine intitulată Emoțiile exprese Eficient Pasul 5
    1. Permiteți tristețea locului. Tristețea este o emoție deosebit de greu pentru a face față, mai ales când oamenii pot vedea că sunteți trist. Întrebări ca "Te simți bine?" și "Ce faci?" poate face mai dificil de ascuns. Dar aici este chestia - nu ar trebui să o ascundeți.
    • Încearcă să vorbești despre ce te face trist. Nu contează dacă vă supărați sau plângeți, deoarece plânsul este de fapt dovedit științific pentru a reduce stresul datorită unei substanțe chimice eliberate. De asemenea, plânsul te face uman - este natural să te superi în situații dificile.
  • Imagine intitulată Emoțiile exprese Eficient Pasul 6
    2. Ține un jurnal. Dacă simțiți că secretele dvs. sunt sigure în jurnalul dvs., exprimați-vă emoțiile cele mai interioare și scrieți în detaliu despre ceea ce vă supără. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți de ce sunteți supărat, deoarece uneori este dificil să identificați cauza pe un singur lucru.
  • Odată ce ți-a dat seama ce a dus la sentimente, poți să te gândești la soluții sau să cauți ajutor de la un profesionist dacă ești deprimat pentru o perioadă lungă de timp.
  • Scrieți o intrare de jurnal în fiecare zi, astfel încât să puteți vedea ce sa îmbunătățit și ceea ce sa înrăutățit și dacă starea dvs. de spirit sa îmbunătățit într-o perioadă de timp.
  • Dacă scrierea într-un jurnal nu face apel, atunci ați putea scrie ceea ce doriți să spuneți și ce vă supără, ca și cum ați scrie o scrisoare sau o intrare de jurnal și apoi ardeți-o (într-un mediu sigur, desigur!).
  • Vizionarea problemelor dvs. ars vă poate oferi un sentiment de relief - este ca și cum ați ars fizic și eliminați tot ceea ce vă faceți griji. Dacă nu puteți să o ardeți sau doriți un alt mod de a vă elimina necazurile, încercați să-l rupeți și să-l aruncați, așa cum este așa tu fiind în control și tu zicală "Nu" la tot ceea ce te supără.
  • Imagine intitulată Emoții exprese Eficient Pasul 7
    3. Scrie o poveste scurtă. Dacă o scrieți în a treia persoană, puteți scrie despre viața voastră și situația care v-a determinat să vă simțiți atât de supărați într-un mod care să pară să pară ca problema altcuiva și nu. Aceasta este ca și cum ați predarea problemelor către cineva și a spune "Știi ce, te ocupi de asta" și vă oferă un sentiment temporar al libertății.
  • Pe de altă parte, ați putea scrie o scurtă poveste despre o persoană complet formată, cu probleme complet completate. În acest fel, sunteți distras de propriile probleme și vă concentrați asupra ceva care nu există.
  • Aceasta este mai mult o tehnică de distragere și nu funcționează pentru toți, deoarece unii consideră că poate fi ca și cum vă oferă probleme suplimentare, gândindu-vă la posibilități, dar dați-i o încercare - puteți găsi că vă ajută. Dacă nu funcționează pentru dvs., nu vă deranjează, există întotdeauna o altă metodă!
  • Imagine intitulată Emoții exprese Eficient Pasul 8
    4. Contactați o linie de asistență. Dacă tristețea ta devine mai bună dintre voi, atunci căutați ajutor. Dacă sunteți la risc imediat de a vă răni, în Marea Britanie a contactat Samaritens 116 123 sau (dacă sunteți sub 19) COPIALE 0800 1111. Dacă pur și simplu doriți să vorbiți confidențial la cineva, atunci există multe site-uri pe care le puteți privi și au chat-uri de 1-2-1. Linia copilului este foarte bună pentru cei sub 19 ani și puteți, de asemenea, telefonul 0800 1111 pentru o chat general despre ceea ce vă faceți griji. Solicitarea ajutorului nu este o slăbiciune, ci o forță - amintiți-vă acest lucru.
  • Imagine intitulată Express Emoții în mod eficient Pasul 9
    5. Ascultă muzică. Uneori, ascultarea muzicii vă poate distrage atenția de la sentimentele dvs. și vă poate ridica. Dacă acesta este ceea ce vă place, relaxați-vă și ascultați-l până când vă simțiți mai bine.
  • Metoda 3 din 3:
    Exprimându-și îngrijorarea
    1. Imagine intitulată Emoții exprese Eficient Pasul 10
    1. Dacă sunteți îngrijorat de un prieten sau pe unul iubit, poate ajuta la vorbirea cu ei despre îngrijorarea dvs. pentru ei - sunt în pericol? Ți-au spus ceva cu încredere? Ei acționează ciudat? Indiferent de ce este, spune-le că sunteți preocupat și spuneți-i că sunteți acolo pentru ei dacă vor să vorbească. Acest lucru vă poate oferi atât pace a minții.
  • Imagine intitulată Emoții exprese Eficient Pasul 11
    2. Ține un jurnal. Scrierea unui jurnal vă poate oferi modalități de a vă ocupa de acest lucru, după cum puteți simți că vă discutați cu cineva fără să vă împărtășiți îngrijorarea. Desigur, este întotdeauna cel mai bine să-l împărtășiți cu cineva, dar un jurnal este cel mai bun lucru următor.
  • Imagine intitulată Express Emoții în mod eficient Pasul 12
    3. Înțelegeți-vă îngrijorarea. Scrieți ce este și posibilele căi înainte. Scrieți ceea ce vă ține înapoi și ce se poate face pentru a reduce acest lucru. Este întotdeauna cel mai bine să înțelegeți și motivul din spatele ei, deoarece acest lucru nu scoate originea și oferă modalități de inversare a celor sau cel puțin să se deplaseze de la ea.
  • Imagine intitulată Emoțiile exprese Eficient Pasul 13
    4. Distrage-te. Alegeți o activitate pe care o bucurați și petreceți ceva timp făcând acest lucru. Cu cât vă gândiți mai puțin la această problemă, cu atât mai puțin trebuie să vă faceți griji, deși în cele din urmă va trebui să vă confruntați, așa că nu lăsați-l prea mult timp sau ar putea să se înrăutățească.
  • Imaginea intitulată Emoțiile exprese Eficient Pasul 14
    5. Știți când să cereți ajutor. Dacă cineva este pericol, fie că ești tu, un prieten, un iubit sau chiar un dușman, trebuie să spui cuiva. Nu poți să te descurci singur și este pentru interesul tuturor că cauți ajutor. În mod evident, este înfricoșător, dar fii curajos și ia acest pas necesar. Este pentru cele mai bune.
  • sfaturi

    Dacă un lucru nu funcționează, nu vă fie frică să încercați altul! Toată lumea este diferită, așa că nu renunță la planul A nu funcționează. Există 26 de litere în alfabet, astfel încât să rămână calm!
  • Dacă ați fost scăzut și deprimat de mult timp, atunci ar trebui să contactați pe cineva. Vorbi cu un medic. Este posibil să aveți depresie sau anxietate și ar putea necesita tratament.
  • Discutați cu un terapeut sau un consilier despre problemele dvs. Dacă sunteți student, puteți accesa adesea grupuri de asistență sau un lucrător de sprijin prin școala dvs. dacă vorbiți echipei dvs. de management al studenților dvs. Nu vă fie frică să cereți ajutor atunci când aveți nevoie de ea.
  • Rămâi puternic și fii răbdător - nimic nu va fi mai bine imediat, pentru că aceste lucruri iau timp.
  • Dacă nu funcționează la început, încercați din nou. Nu dați înăuntru!
  • Rețineți că numerele de telefon de contact prezentate în acest articol sunt pentru Marea Britanie. Vor fi organizații similare echivalente în țara dvs., dacă locuiți în altă parte - faceți o căutare online.
  • Avertizări

    Nu lăsați lucrurile să iasă din mână - discutați cu cineva înainte ca lucrurile să fie prea greu pentru tine.
  • Discutați cu cineva dacă vă simțiți că vă răniți. Solicitarea ajutorului nu este o slăbiciune, ci un semn de rezistență.
  • Purtați mănuși de box când perforați o pungă de pumn.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar